Dunaújváros Hetilap

Az illegális migrációt meg kell állítani!

2019. május 17. (péntek) 19:08 - Brousil Csaba

Lakossági fórumot tartott a Campus Étteremben dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a közelgő Európai Parlamenti Választások legfőbb kérdésével, az illegális bevándorlással kapcsolatban. A fórumot sajtótájékoztató előzte meg.

A sajtótájékoztató felvezetésében dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos elmondta, hogy fontos eljuttatni a kormány üzenetét az emberekhez, ezért is szerveztek lakossági fórumot.

Dr. Palkovics László kiemelte, hogy az eddigi EP-választásoknak nem volt központi kérdése, nem úgy a mostaninak, melynek középpontjában az illegális migráció áll. Mint mondta uniós felmérések szerint is a migránsok kérdése foglalkoztatja leginkább Európa lakosságát, ezt követi a terrorizmus illetve a biztonság kérdése. Központi téma ez tehát, melyre május 26-án meg kell adnunk a megfelelő választ. Kiemelte, hogy középút nincs, markánsan állást kell foglalni amellett, hogy azt akarjuk-e, hogy Európa migráns kontinens legyen vagy azt, hogy keresztény gyökereken nyugvó, erős nemzetállamok közössége maradjon. Mint mondta, a kormány álláspontja ebben világos, az illegális bevándorlást el kell utasítani, ennek fundamentumait Orbán Viktor miniszterelnök fektette le hét pontos programjában.

Kiemelte, hogy a globális migráció problémáját nem úgy kell megoldani, ahogy azt Brüsszel és a hazai ellenzék szeretné: nem Európába kell tömegeket telepíteni, hanem a szükséges segítséget kell odavinni, ahonnan a migránsok tömegei útnak indulnak. Mint mondta 2010 óta a kormány számtalan problémát kezelt már, melyekre mások szemében szokatlan és el is ítélt megoldásokat hozott, melyek, mint utólag kiderült igenis működőképesek. Nincs ez másként a migrációs krízissel sem, melyre igenis van megoldás, de nem az, amit jelenleg Brüsszel képvisel. Hangsúlyozta, hogy az ország határait meg kell védeni, kontroll alatt kell tartani továbbra is a migránsokat. Ennek megvalósítása a május 26-i választás tétje.

A sajtótájékoztató után vette kezdetét a lakossági fórum, melyen telt ház (háromszáz érdeklődő) várta a minisztert.

(A lakossági fórum részleteiről holnap számolunk be)

A rovat további hírei: Közélet

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

"Dunaújváros Kenyere" – újra a jótékonyság jegyében

2020. július 08. (szerda)

Több mint 300 ezer forint gyűlt össze a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületének a város kenyere kezdeményezés nyomán az elmúlt három hónapban. Ünnepélyes átadás és az új kedvezményezett bejelentése a hajtás után.

Felszabadító műveletek

Felszabadító műveletek

2020. július 07. (kedd)

A szűkös parkolóhelyeket kihasználatlanul foglaló roncsokat folyamatosan tüntetik el a városból!

Megújultak a padok, régi-új környezet a Petőfi ligetben

Megújultak a padok, régi-új környezet a Petőfi ligetben

2020. július 06. (hétfő)

Több százezer forintból cserélték ki a Petőfi ligetben lévő padokat a DVG Zrt. szakemberei. Az ülőalkalmatosságok új faburkolatot kaptak.  Szabó Zsolt, a körzet képviselője elmondta: több más helyszínen is végeznek felújítási munkálatokat, hogy a kijárási korlátozások után szebb környezet fogadja a lakókat, adta hírül a város hivatalos oldala. 

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

2020. július 04. (szombat)

Töretlen lelkesedéssel kapcsolódtak be a Hankook dolgozói a cégcsoport önkéntes programjába – az abroncsgyár idén 37 közösségépítő projektelem támogatásáról döntött.

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

2020. július 02. (csütörtök)

Folytatták az elmúlt évek hagyományát, a köztisztviselők napjára időzítve adták át a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat – a város rangos elismerését Mészárosné Virág Éva és Tóth Péter Pál vehette át Pintér Tamás polgármestertől a Városházán rendezett csütörtöki ünnepségen.

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

2020. július 02. (csütörtök)

A járványügyi veszélyhelyzet miatt még mindig fokozott biztonsági szabályok betartásával, korlátozott számú meghívottal és rövidített időtartamban rendezte meg szokásos Semmelweis ünnepségét a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet ma délután.

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

2020. július 02. (csütörtök)

Az eddigi két óra helyett a jövő héttől már napi négy órát használhatják az úszni vágyók a Fabó Éva Sportuszoda belső medencéit.