Dunaújváros Hetilap

Az illegális migrációt meg kell állítani!

2019. május 17. (péntek) 19:08 - Brousil Csaba

Lakossági fórumot tartott a Campus Étteremben dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a közelgő Európai Parlamenti Választások legfőbb kérdésével, az illegális bevándorlással kapcsolatban. A fórumot sajtótájékoztató előzte meg.

A sajtótájékoztató felvezetésében dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos elmondta, hogy fontos eljuttatni a kormány üzenetét az emberekhez, ezért is szerveztek lakossági fórumot.

Dr. Palkovics László kiemelte, hogy az eddigi EP-választásoknak nem volt központi kérdése, nem úgy a mostaninak, melynek középpontjában az illegális migráció áll. Mint mondta uniós felmérések szerint is a migránsok kérdése foglalkoztatja leginkább Európa lakosságát, ezt követi a terrorizmus illetve a biztonság kérdése. Központi téma ez tehát, melyre május 26-án meg kell adnunk a megfelelő választ. Kiemelte, hogy középút nincs, markánsan állást kell foglalni amellett, hogy azt akarjuk-e, hogy Európa migráns kontinens legyen vagy azt, hogy keresztény gyökereken nyugvó, erős nemzetállamok közössége maradjon. Mint mondta, a kormány álláspontja ebben világos, az illegális bevándorlást el kell utasítani, ennek fundamentumait Orbán Viktor miniszterelnök fektette le hét pontos programjában.

Kiemelte, hogy a globális migráció problémáját nem úgy kell megoldani, ahogy azt Brüsszel és a hazai ellenzék szeretné: nem Európába kell tömegeket telepíteni, hanem a szükséges segítséget kell odavinni, ahonnan a migránsok tömegei útnak indulnak. Mint mondta 2010 óta a kormány számtalan problémát kezelt már, melyekre mások szemében szokatlan és el is ítélt megoldásokat hozott, melyek, mint utólag kiderült igenis működőképesek. Nincs ez másként a migrációs krízissel sem, melyre igenis van megoldás, de nem az, amit jelenleg Brüsszel képvisel. Hangsúlyozta, hogy az ország határait meg kell védeni, kontroll alatt kell tartani továbbra is a migránsokat. Ennek megvalósítása a május 26-i választás tétje.

A sajtótájékoztató után vette kezdetét a lakossági fórum, melyen telt ház (háromszáz érdeklődő) várta a minisztert.

(A lakossági fórum részleteiről holnap számolunk be)

A rovat további hírei: Közélet

Átadták a Pro Pentele Díjat

Átadták a Pro Pentele Díjat

2019. augusztus 18. (vasárnap)

A Pro Pentele Díj, az Oklevél Penteléért díj és az Emlékoklevél Penteléért díj átadásával és aratóbállal köszöntötték augusztus 20-át a Pentelei Nyugdíjas Klub, a Hagyományőrző Egyesület tagjai szombaton az egykori Szórád iskolában, az Óvárosban.

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2019. augusztus 17. (szombat)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a városi hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért augusztus 28-án  8:30-tól várhatóan 15:30-ig áramszünet lesz az alábbi területeken.

Folytatódnak a járdafelújítások

Folytatódnak a járdafelújítások

2019. augusztus 17. (szombat)

Az elmúlt öt év munkája és az elmúlt három év tervezése után több száz méter járda újult meg a 6-os körzetben, az Építők útján.

Gyászjelentés

Gyászjelentés

2019. augusztus 16. (péntek)

Megrendült szívvel tudatjuk, hogy Pethő Vilmosné, született Pfeffer Ilona, 83 esztendős korában elhunyt. Örök nyugalomra 2019. augusztus 23-án,14.30-kor helyezik a dunaújvárosi temetőben.

Jó kezekben vagyunk

Jó kezekben vagyunk

2019. augusztus 16. (péntek)

A dunaújvárosiak élete a kórház és a mentőállomás szempontjából is jó kezekben van, hangsúlyozta Cserna Gábor polgármester, aki csütörtökön találkozott Kiss Miklós állomásvezető mentőtiszttel.

D+ Híradó - Vasmű klub, Vasmű út

D+ Híradó - Vasmű klub, Vasmű út

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Vasmű klub és térfigyelő kamera, jó ütemben halad a Vasmű út felújítása - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Jó ütemben halad a Vasmű út felújítása

Jó ütemben halad a Vasmű út felújítása

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Cserna Gábor polgármester a Vasmű út felújításával kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót a helyszínen, csütörtökön.