Dunaújváros Hetilap

Az illegális migrációt meg kell állítani!

Brousil Csaba - 2019. május 17. 19:08

Lakossági fórumot tartott a Campus Étteremben dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a közelgő Európai Parlamenti Választások legfőbb kérdésével, az illegális bevándorlással kapcsolatban. A fórumot sajtótájékoztató előzte meg.

A sajtótájékoztató felvezetésében dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos elmondta, hogy fontos eljuttatni a kormány üzenetét az emberekhez, ezért is szerveztek lakossági fórumot.

Dr. Palkovics László kiemelte, hogy az eddigi EP-választásoknak nem volt központi kérdése, nem úgy a mostaninak, melynek középpontjában az illegális migráció áll. Mint mondta uniós felmérések szerint is a migránsok kérdése foglalkoztatja leginkább Európa lakosságát, ezt követi a terrorizmus illetve a biztonság kérdése. Központi téma ez tehát, melyre május 26-án meg kell adnunk a megfelelő választ. Kiemelte, hogy középút nincs, markánsan állást kell foglalni amellett, hogy azt akarjuk-e, hogy Európa migráns kontinens legyen vagy azt, hogy keresztény gyökereken nyugvó, erős nemzetállamok közössége maradjon. Mint mondta, a kormány álláspontja ebben világos, az illegális bevándorlást el kell utasítani, ennek fundamentumait Orbán Viktor miniszterelnök fektette le hét pontos programjában.

Kiemelte, hogy a globális migráció problémáját nem úgy kell megoldani, ahogy azt Brüsszel és a hazai ellenzék szeretné: nem Európába kell tömegeket telepíteni, hanem a szükséges segítséget kell odavinni, ahonnan a migránsok tömegei útnak indulnak. Mint mondta 2010 óta a kormány számtalan problémát kezelt már, melyekre mások szemében szokatlan és el is ítélt megoldásokat hozott, melyek, mint utólag kiderült igenis működőképesek. Nincs ez másként a migrációs krízissel sem, melyre igenis van megoldás, de nem az, amit jelenleg Brüsszel képvisel. Hangsúlyozta, hogy az ország határait meg kell védeni, kontroll alatt kell tartani továbbra is a migránsokat. Ennek megvalósítása a május 26-i választás tétje.

A sajtótájékoztató után vette kezdetét a lakossági fórum, melyen telt ház (háromszáz érdeklődő) várta a minisztert.

(A lakossági fórum részleteiről holnap számolunk be)

A rovat további hírei: Közélet

Magas színvonalú szakmai fórum volt a MAGÉSZ-konferencia

Magas színvonalú szakmai fórum volt a MAGÉSZ-konferencia

2022. júl. 06.

Dunaújvárosban, az egyetem épületében tartotta meg XVI. konferenciáját a Magyar Acélszerkezeti Szövetség (MAGÉSZ). A résztvevők áttekintést kaptak az iparág helyzetéről, az elmúlt időszak beruházásairól, új létesítményekről, valamint a várható kihívásokról. 

Nyugalmazott tanítót köszöntött az önkormányzat

Nyugalmazott tanítót köszöntött az önkormányzat

2022. júl. 05.

Kiss Miklósné Eti néni június 5-én ünnepelte 90. születésnapját – ez alkalomból otthonában köszöntötte Mezei Zsolt alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő. 

DSTV: népszerű a szabadstrand

DSTV: népszerű a szabadstrand

2022. júl. 05.

Az elmúlt időszakban jelentős források felhasználásával újult meg a Szalki-szigeti szabadstrand és a felújítások sora még nem ért véget. Az eddigi eredmények rendívül pozitív hatással voltak a terület megítélésére, így egyre több városlakó látogat el a helyszínre. Hangkép.

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

2022. júl. 04.

Kitüntetések és új helyszín – és a legfontosabb: változatlanul jelentős a vérigény, de városunkban és a térségben júliusban is sok alkalom közül választhatnak az önkéntes véradók.

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

2022. júl. 03.

A fideszes jelölt rekord alacsony részvételi arány mellett húzta be a 2-es körzet képviselői székéért kiírt időközi önkormányzati választást.

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

2022. júl. 03.

Ahogy ígértük, drága böngészők és aranyos mindenki, nap közben is szállítjuk a friss adatokat az időközi választásról. Az megvan, hogy ma Szamosújlak, de még Bódvalenke is választ? Pedig de! (Frissítve a 18.30-as adatokkal!)

Két választás lesz vasárnap

Két választás lesz vasárnap

2022. júl. 02.

Az időközi önkormányzati választás mellett az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat jelöltjei is megméretnek – az előzőnek elsősorban szimbolikus jelentősége lesz, de éppen ettől izgalmas a végeredmény.