Dunaújváros Hetilap

Az illegális migrációt meg kell állítani!

2019. május 17. (péntek) 19:08 - Brousil Csaba

Lakossági fórumot tartott a Campus Étteremben dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a közelgő Európai Parlamenti Választások legfőbb kérdésével, az illegális bevándorlással kapcsolatban. A fórumot sajtótájékoztató előzte meg.

A sajtótájékoztató felvezetésében dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos elmondta, hogy fontos eljuttatni a kormány üzenetét az emberekhez, ezért is szerveztek lakossági fórumot.

Dr. Palkovics László kiemelte, hogy az eddigi EP-választásoknak nem volt központi kérdése, nem úgy a mostaninak, melynek középpontjában az illegális migráció áll. Mint mondta uniós felmérések szerint is a migránsok kérdése foglalkoztatja leginkább Európa lakosságát, ezt követi a terrorizmus illetve a biztonság kérdése. Központi téma ez tehát, melyre május 26-án meg kell adnunk a megfelelő választ. Kiemelte, hogy középút nincs, markánsan állást kell foglalni amellett, hogy azt akarjuk-e, hogy Európa migráns kontinens legyen vagy azt, hogy keresztény gyökereken nyugvó, erős nemzetállamok közössége maradjon. Mint mondta, a kormány álláspontja ebben világos, az illegális bevándorlást el kell utasítani, ennek fundamentumait Orbán Viktor miniszterelnök fektette le hét pontos programjában.

Kiemelte, hogy a globális migráció problémáját nem úgy kell megoldani, ahogy azt Brüsszel és a hazai ellenzék szeretné: nem Európába kell tömegeket telepíteni, hanem a szükséges segítséget kell odavinni, ahonnan a migránsok tömegei útnak indulnak. Mint mondta 2010 óta a kormány számtalan problémát kezelt már, melyekre mások szemében szokatlan és el is ítélt megoldásokat hozott, melyek, mint utólag kiderült igenis működőképesek. Nincs ez másként a migrációs krízissel sem, melyre igenis van megoldás, de nem az, amit jelenleg Brüsszel képvisel. Hangsúlyozta, hogy az ország határait meg kell védeni, kontroll alatt kell tartani továbbra is a migránsokat. Ennek megvalósítása a május 26-i választás tétje.

A sajtótájékoztató után vette kezdetét a lakossági fórum, melyen telt ház (háromszáz érdeklődő) várta a minisztert.

(A lakossági fórum részleteiről holnap számolunk be)

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Új parkolók, Liliom

D+ Híradó - Új parkolók, Liliom

2019. június 25. (kedd)

Körzeti fejlesztések a Békében, új darabot próbálnak a Bartókban, nótaklub Óvárosban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Október végéig egyeztethetők az adatok a bankokkal

Október végéig egyeztethetők az adatok a bankokkal

2019. június 25. (kedd)

Az Országgyűlés négy hónappal meghosszabbítva október 31-ig tolta ki a banki adategyeztetés határidejét egy törvénymódosítással. A Ház kedden 156 igen szavazattal, 1 nem ellenében fogadta el a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló jogszabály módosítását, házszabálytól eltérve.

Boruljon virágba az egész város!

Boruljon virágba az egész város!

2019. június 25. (kedd)

A Városüzemeltetési, turisztikai és környezetvédelmi bizottság, a Gazdasági és területfejlesztési bizottság, valamint a Pénzügyi bizottság egyetértésével Dunaújváros polgármestere városunk települési környezetvédelmi programja, valamint az EMAS Környezetvédelmi Vezetési és Hitelesítési rendszer feladatainak és célkitűzéseinek megvalósítása érdekében „Virágos Dunaújvárosért 2019” címmel huszadik alkalommal versenyt írt ki a dunaújvárosi lakosság számára. 

D+ Híradó - Felújítások, halászlé

D+ Híradó - Felújítások, halászlé

2019. június 24. (hétfő)

 Zajlanak a felújítások városszerte, a gasztronómiáé volt a főszerep a Szalki-szigeten, Múzeumok Éjszakája - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Pár forintos emelés a kutakon

Pár forintos emelés a kutakon

2019. június 24. (hétfő)

Szerdától emelkedik a benzin és a gázolaj ára is a hazai töltőállomásokon. Előbbi bruttó 3 forinttal literenként, míg a gázolajért bruttó 5 forinttal kell többi fizetni a hét közepétől. Így a benzin átlagára 378 forintra emelkedik, a gázolaj ára pedig 391 forintra változik. 

Városszerte folytatódnak a különböző felújítások

Városszerte folytatódnak a különböző felújítások

2019. június 24. (hétfő)

Az önkormányzat megrendelésére a város több pontján dolgoznak a DVG Zrt. szakemberei. Jelenleg az egyik legjobban várt fejlesztés a járási hivatal körül kialakított új parkolók. 

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. június 23. (vasárnap)

Új játszótér épül, gyilkossággal fenyegetőzött egy férfi, csatornázás az északi városrészben, közgyűlés, adományátadó a kórházban, parkolók bővítése, évadzáró  a Bartókban - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.