Az osztrákok már idegennek érzik magukat a saját országukban

2019. május 8. (szerda) 14:23 - doszerk

Több száz, a munkásosztályhoz tartozó osztrák fejtette ki véleményét a migrációról az egyik legnépszerűbb újságnak a Voice of Europe beszámolója szerint, melyben arról vallanak, hogy idegennek érzik magukat a saját országukban - írja az Origo.

Az osztrák lap, a Kronen Zeitung közzétett néhány olyan véleményt, amit az ország polgárai írtak nekik Heinz-Christian Strache alkancellár, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnökének észrevételeivel kapcsolatban, aki szerint a demográfiai változások valódiak. Az olvasók között sokan úgy érzik, a tömeges migráció annyira megváltoztatta az országot, hogy idegennek érzik magukat saját hazájukban.

Az egyik olvasó kifejti: Az utcán, a tömegközlekedésben, az önkormányzatnál: úgy érezzük, mi vagyunk a külföldiek.

Többen az iskolák összetételére panaszkodtak, kiemelve, hogy a más kultúrából érkezett gyerekek miatt az iskolai étkeztetést is hozzájuk igazítják. Az erőszak pedig már az általános iskolás bevándorló kisfiúknál is megfigyelhető, ami ijesztő. Egy másik olvasó pedig azért érzi magát rosszul, mert a bevándorló szülők nem beszélik a befogadóország nyelvét, így a gyerekükkel is saját nyelvükön kommunikálnak.

Sajnos olyanok is vannak, akik otthonukat hagyják el a bevándorlók miatt. Az egyik olvasó arra panaszkodott, hogy a társasház „hangulata” annyira megromlott, hogy kénytelen volt elköltözni onnan, hogy nyugodt körülmények között élhessen.

Az év elején az osztrák Néppárt egykori képviselője beszélt arról a helyi tévécsatornán, hogy az osztrák lányoknak fejkendőt kell viselniük, hogy elkerüljék a muszlim férfiak utcai zaklatásait. Az interjúban a képviselő úgy fogalmazott, hogy beszéljen az utcán a nőkkel, lányokkal, gyerekekkel. Én magam is ismerem azokat az apákat, akik problémás területeken laknak, és fejkendőt tesznek a lányaikra annak érdekében, hogy ne látszódjon, hogy ők osztrákok.

A Kronen Zeitung 2017 októberében számolt be arról, hogy van két osztály Klagenfurtban és Villachban, ahol nincs egy osztrák tanuló sem. 2016-ban pedig egy bécsi iskola igazgatója, Andrea Walach figyelmeztetett a migráns hátterű gyerekek „elveszett generációjára”. Sok tanuló ugyanis nem tanulja meg a nyelvet, így az ő oktatásuk és jövőbeni munkahelyi elhelyezkedésük is korlátozott, melynek eredményeképpen állami pénzügyi támogatásra fognak támaszkodni. 

- origo.hu -

A rovat további hírei: Belföld

Ismét nőttek az üzemanyagárak

Ismét nőttek az üzemanyagárak

2020. június 02. (kedd)

Két-két forinttal emelkedett a benzin és a gázolaj literenkénti ára a hazai töltőállomásokon.

Vírus: 3876 fő fertőzött – Fejérben eggyel nőtt az esetszám

Vírus: 3876 fő fertőzött – Fejérben eggyel nőtt az esetszám

2020. május 31. (vasárnap)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3876 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Emelkedett az áldozatok száma is, 2 idős, krónikus beteg hunyt el. Fejér megye változatlanul a vörös zónában – tegnap óta eggyel növekedett, 371 az esetszám. 

Járvány: 3867 fő fertőzött – Fejérben nem nőtt az esetszám

Járvány: 3867 fő fertőzött – Fejérben nem nőtt az esetszám

2020. május 30. (szombat)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3867 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Emelkedett az áldozatok száma is, újabb 7 idős, krónikus beteg hunyt el. Fejér megye változatlanul fertőzött régiónak számít – ám tegnap óta nem nőtt, továbbra is 370 az esetszám. 

Koronavírus: 3841 fő fertőzött – Fejérben egy fővel emelkedett az esetszám

Koronavírus: 3841 fő fertőzött – Fejérben egy fővel emelkedett az esetszám

2020. május 29. (péntek)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3841 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Emelkedett az áldozatok száma is, újabb 8 krónikus beteg hunyt el. Fejér megye még mindig a vörös zónában fertőzött régió – egy fővel emelkedett, 370 az esetszám. 

Járvány: 3816 fő fertőzött – Fejér megyében nem növekedett az esetszám

Járvány: 3816 fő fertőzött – Fejér megyében nem növekedett az esetszám

2020. május 28. (csütörtök)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3816 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Emelkedett az áldozatok száma is, újabb 4 krónikus beteg hunyt el. Fejér megye változatlanul a fertőzött régiók között – igaz, ezúttal nem növekedett, 369 maradt esetszám.

A vírus és a gazdaság: csak a bizonytalanság biztos

A vírus és a gazdaság: csak a bizonytalanság biztos

2020. május 27. (szerda)

Romló üzleti helyzetről, súlyos recessziós várakozásokról tanúskodik az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet áprilisi vállalati konjunktúrafelvétele. Itt az összes fontos eredmény – a helyzetkép lesújtó, lényegében minden negatív csúcs megdőlt. 

Vírus: 3793 fő fertőzött – Fejér megyében eggyel több beteg

Vírus: 3793 fő fertőzött – Fejér megyében eggyel több beteg

2020. május 27. (szerda)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3793 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Nőtt az áldozatok száma is, újabb 6 idős, krónikus beteg hunyt el. Fejér megye változatlanul a vörös zónában – eggyel növekedett, 369 lett az esetszám.