Döntőztek az iskolások!

2019. május 17. (péntek) 18:42 - Molnár Emese

A lányoknál a kiskunhalasi Rákóczi, a fiúknál pedig a Rudas csapata nyerte a Centrum Kupa szuperdöntőjét. Az általános iskolások csatájában is nyerteseket hirdettek négy korosztályban.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek- és Ifjúsági Bizottsága idén sem feledkezett meg a tanulókról, s több remek rendezvényen igyekezett megmozgatni a város ifjúságát. Az általános iskolások számára az elmúlt év végén, illetve az idei elején rendezték meg a Suli Foci Kupa első két fordulójának küzdelmeit, míg a középiskolások a Centrum Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó viadalon adhattak számot tudásukról. A Suli Foci Kupában négy korosztály csapatai mérték össze egymással erejüket, majd a két forduló végeredményeinek összesítése alapján a korosztályok első két helyezettje jutott be a sorozat szuperdöntőjébe, melyet március 17-én rendeztek meg az egyetemi sportcsarnokban.

Az I. korcsoportban (2010-es és azután született tanulók) a Vasvári Pál Általános Iskola mindkét fordulót magabiztosan nyerte meg és az egyik körben ezüstérmes, a másik kiírásban bronzérmes Nagyvenyimmel találkozott a fináléban. A 2008-as, 2009-es születésű diákoknál, vagyis a II. korcsoportban is a vasvárisok vitték el az elsőségeket, s a döntőben a sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskola csapatával kellett farkasszemet nézniük. A III. korcsoport (2006-ban és 2007-ben született játékosok) sem hozott meglepetést, hiszen a Vasvári Iskola itt is bejutott a döntőbe, s ellenfele az apostagi Nagy Lajos Általános Iskola csapata volt, míg a legnagyobbak (a IV. korcsoport diákjai, 2004-2005-ös születésűek) versengésében a ráckeresztúri Petőfi Sándor Általános Iskola és a Vasvári találkozott egymással.

A középiskolások Centrum Kupájában is hasonló volt a "selejtező" lebonyolítása, ám itt nem korosztályokra, hanem nemekre volt lebontva a mezőny. A lányok versengéséből végül a "Kerós Csajok" (a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata), valamint a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium együttese jutott be a mai szuperdöntőbe, míg a fiúk fináléját a "Csontzenészek" (Dunaferr Szakközép- és Szakiskola) vívták a Rudas Közgazdasági Szakgimnázium és Kollégium együttese ellen.

Eredmények

Suli Foci Kupa (zárójelben a döntő legjobbjai)

I. korcsoport: Vasi I. - Nagyvenyim 1-2 (Fábián Vince, Nagyvenyim)
II. korcsoport: Vasi II. - Mészöly 0-4 (Hollósi istván, Mészöly)
III. korcsoport: Vasi III. - Apostag 2-2 (2-3) (Kun József, Apostag)
IV. korcsoport: Vasi IV. - Petőfi Keru 0-0 (3-1) (Somodi Levente, Ráckeresztúr)

Centrum Kupa

Lányok: Kerós Csajok - II. Rákóczi 1-2 (Enying Luca, II. Rákóczi)
Fiúk: Csontzenészek - Rudas 0-1 (Rácz Mátyás, Rudas)

A döntő napján minden játékos túró rudival, gyümölccsel és ásványvízzel frissíthette fel magát a támogatóknak köszönhetően. A győztes csapatok az érmek, serlegek mellett egy-egy garnitúra mezt kaptak jutalmul. Sőt, a középiskolások között a legjobb fiú és lány csapat egy stadiontúrára is elutazhat a Pancho Arénába. A szuperkupa döntőjét megtisztelte jelenlétével a többször magyar válogatott labdarúgó, a Ferencváros játékosa, Böde Dániel is, aki az eredményhirdetésen nagy örömmel és gratulációval adta át a díjakat a csapatoknak.

Lassingleitner Fruzsina önkormányzati képviselő, a DLSZ gyermek és ifjúsági bizottságának tagja, a Suli Foci Kupa koordinátora felidézte, néhány évvel ezelőtt a körzetében lévő óvodában kezdték el megszervezni a sportnapot. Ennek népszerűsége indította el az ovi foci kupát. Felmerült az ötlet, hogy ne csak a legkisebbeket mozgassák meg játékos formában, hanem pályára hívják az iskolásokat is. Létrehozták a DLSZ gyermek és ifjúsági bizottságot többek között azzal a céllal, hogy szervezett keretek között biztosíthassanak mérkőzési lehetőséget mind az általános, mind a középiskolás diákoknak, hogy alternatívát nyújtsanak a szabadidő hasznos eltöltésére. A jelentkezések pedig felülmúlták az előzetes várakozásokat, hiszen mintegy hatszáz tanulót neveztek be a viadalra. Mint azt Lassingleitner Fruzsina hozzátette, nagy öröm volt látni a küzdelmes mérkőzéseket. Ezúton is köszönetét fejezi ki a támogatóknak, és mindenkinek, aki a szervezésben, a lebonyolításban segített.

A kupasorozatok főtámogatója városunk önkormányzata volt. A szuperdöntőre ellátogatott Hingyi László és Sztankovics László önkormányzati képviselők, valamint Gombos István, városunk humán ügyekért felelős alpolgármestere is. Az alpolgármester méltatta a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség munkásságát, hogy rendre olyan sporteseményeket szervez, amely a fiatalokról, a fiataloknak szól, mint amilyen a mostani Suli Foci és Centrum Kupa is. Kiemelte, itt kapcsolatokat alakíthatnak ki egymással a gyerekek, a sportra és az egészséges életmódra való nevelés pedig szerepet játszik a felnőtté válásukban.  Hozzátette, a DLSZ figyelmet fordít a karitatív akciókra is, egy-egy kupa köré valamilyen jótékonysági célt fűznek.

 Ilyen például a soron következő, június 10-i Akarat Ereje Kupa a Lemezalakító Szabadidőparkban, amelyet kis barátjuk, Szatmári Ádám támogatása érdekében hívtak életre. Ám ahogy tavaly, úgy idén is, Ádám kérésére segítenek egy másik szervezetnek is vele. Az előző évben a kórház gyermekosztályára, most a solti állatotthon gazdira váró kutyusainak visznek majd adományokat. Tóth Imre, a DLSZ társadalmi és felelősségvállalási bizottságának elnöke elmondta, ez a kupa egy nagy családi rendezvénnyé nőtte ki magát, hiszen a foci mellett vannak olyan kiegészítő programok is, mint arcfestés, rajzverseny, sportági bemutató. A kupára minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A rovat további hírei: Sport

Továbbra is száz százalékos a DAB!

Továbbra is száz százalékos a DAB!

2019. szeptember 20. (péntek)

A jégkorong Erste Liga harmadik fordulójában a végig nagyszerűen játszó Acélbikák három góllal győzték le a Debrecen gárdáját.

Kiütéssel az élre!

Kiütéssel az élre!

2019. szeptember 20. (péntek)

Tizenegy gólos győzelmet aratva állt a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának élére a Ködi Generál Kft. együttese a sorozat harmadik fordulójában.

Boldis Csenge tarolt Pozsonyban

Boldis Csenge tarolt Pozsonyban

2019. szeptember 20. (péntek)

Három aranyéremmel zárta a Pozsonyban megrendezett Olimpiai Reménységek Versenyét a Dunaferr SE tehetséges kajakosa, Boldis Csenge

Veretlenek csatája

Veretlenek csatája

2019. szeptember 19. (csütörtök)

A DAB és a DEAC is két-két győzelemmel áll az Erste Ligában a két gárda péntek esti dunaújvárosi találkozója előtt.

50. helyen a válogatott!

50. helyen a válogatott!

2019. szeptember 19. (csütörtök)

Továbbra is a világbajnoki bronzérmes Belgium vezeti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáját, amelyen a magyar válogatott öt helyet rontva az 50. helyen áll.

Jól kezdett az utánpótlás

Jól kezdett az utánpótlás

2019. szeptember 19. (csütörtök)

Három fordulót követően a negyedik helyen áll a bajnokságban a Dunaújvárosi Acélbikák U21-es jégkorong csapata.

Gebhardt Áron hazatért!

Gebhardt Áron hazatért!

2019. szeptember 19. (csütörtök)

A dunaújvárosi nevelésű felnőtt válogatott röplabdázó hatalmas segítséget jelent a Dunaferr SE NB I-es csapatának számára a 2019/2020-as szezonban.