Dunaújvárosban is a biztonságra, nyugalomra és fejlődésre szavaztak a választópolgárok

2019. május 30. (csütörtök) 17:53 - Brousil Csaba

Az európai parlamenti választások eredményéről tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke.

Dunaújvárosban is, ahogyan az egész országban, rendben zajlott az EP-választás vasárnap este, és ahogyan Orbán Viktor miniszterelnök úr is mondta: „Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattunk” – kezdte tájékoztatóját Cserna Gábor. Hangsúlyozta, hogy 2004 óta ez volt a legmagasabb részvételű EP-választás, a magyarok pedig bebizonyították, hogy Magyarország európai nemzet, európai ország, "Európa a mi hazánk is". A Fidesz helyi szervezetének elnöke megköszönte valamennyi választópolgár és támogató megerősítő voksát, illetve mindazoknak, akik úgy döntöttek, hogy Magyarország maradjon magyar ország, Európa maradjon az európaiaké. Mint mondta a választási eredmények tükrében látszik, hogy az ellenzék átrendeződött Magyarországon. A Jobbik és az MSZP helyben gyakorlatilag megszűnt, a Jobbiktól botránykeltő politikájától elhatárolódtak a választók. Újra feltűnt a szemkilövetős Gyurcsány Ferenc pártja, a DK és feljött a Momentum, ami, ahogy Cserna Gábor fogalmazta az egykori SZDSZ reinkarnációja. Rámutatott, hogy világosan látszik, a Momentum nyíltan flörtöl a Gyurcsány-párttal. A DK pedig a Monetum modern, fiatalos arcán, mint egy rút sebhely, úgy virít.

Cserna Gábor hangsúlyozta, a választás azt is világossá tette, hogy a magyarok szerint érdemes folytatni az elkezdett munkát. Mint mondta látnunk, és értékelnünk kell, hogy hazánkban ilyen magas részvétellel (43.26 %) mentek el voksolni az emberek, és ez nyilvánvalóan nagy legitimációt ad a megválasztott képviselőknek. Dunaújváros is a biztonságra, nyugalomra és fejlődésre szavazott, hiszen városunkban is magasan nyert a Fidesz-KDNP pártszövetség – zárta a sajtótájékoztatót Cserna Gábor.

A rovat további hírei: Politika

Ellenzéki hitelvesztés a Jobbik miatt

Ellenzéki hitelvesztés a Jobbik miatt

2019. augusztus 20. (kedd)

Angela Merkel mondataival kiállt Orbán Viktor politikája mellett. Ezzel egyértelművé vált, hogy a magyar ellenzék reménye a külső segítségről, a kormány nemzetközi ellehetetlenülése zsákutca.

Orbán Viktor: Mi szabadságharcosok tudtuk, csak egy Európa van

Orbán Viktor: Mi szabadságharcosok tudtuk, csak egy Európa van

2019. augusztus 19. (hétfő)

Ökumenikus istentiszteletet tartottak hétfőn, a Páneurópai Piknik harmincadik évfordulója alkalmából a soproni Evangélikus templomban Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár részvételével.  A Páneurópai Pikniket 1989. augusztus 19-én tartották a magyarországi Sopronpusztán, a magyar-osztrák határ közvetlen közelében. Az ideiglenesen megnyitott határon több száz NDK-állampolgár jutott Ausztriába.

Merkel: a németek mindig hálásak lesznek Magyarországnak

Merkel: a németek mindig hálásak lesznek Magyarországnak

2019. augusztus 18. (vasárnap)

A németek mindig hálásak lesznek Magyarországnak a német újraegyesítéshez nyújtott hozzájárulásért - mondta Angela Merkel német kancellár szombaton megjelent szokásos hétvégi videóüzenetében, amelyben ezúttal a Sopron mellett harminc éve tartott úgynevezett páneurópai pikniket idézte fel. 

Csak tartózkodási helyre lehet átjelentkezni az önkormányzati választáson

Csak tartózkodási helyre lehet átjelentkezni az önkormányzati választáson

2019. augusztus 16. (péntek)

Szigorúbbak az átjelentkezés feltételei az önkormányzati választáson, mint a többi voksolás esetében: a választópolgár nem jelentkezhet át tetszőleges magyarországi településre, csak arra, ahol a választás kitűzése előtt 30 nappal már tartózkodási helyet létesített.

Toronyóra lánccal

Toronyóra lánccal

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Vajon mit köszönhet Fejér megye 04-es számú választókerülete Pintér Tamásnak? A válasz nem meglepő és elfér egy szalvétán is, mert bizony semmit.

Márki-Zay jobboldalinak próbálta eladni magát, de a valóságban Gyurcsányékkal szövetkezik

Márki-Zay jobboldalinak próbálta eladni magát, de a valóságban Gyurcsányékkal szövetkezik

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Választási szövetséget kötött a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíció és Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen - a napokban erről írt Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke közösségi oldalán. Ezzel a magát minden fórumon jobboldalinak való politikus újabb dermesztő hazugsága dőlt meg - írja az Origo.

Orosházán borította az ellenzéki összefogást az MSZP

Orosházán borította az ellenzéki összefogást az MSZP

2019. augusztus 14. (szerda)

Elunta az MSZP az "ellenzéki dagonyázást", régi-új polgármesterjelölttel rukkoltak elő - írja a hvg.hu.