Dunaújvárosban is a biztonságra, nyugalomra és fejlődésre szavaztak a választópolgárok

2019. május 30. (csütörtök) 17:53 - Brousil Csaba

Az európai parlamenti választások eredményéről tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke.

Dunaújvárosban is, ahogyan az egész országban, rendben zajlott az EP-választás vasárnap este, és ahogyan Orbán Viktor miniszterelnök úr is mondta: „Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattunk” – kezdte tájékoztatóját Cserna Gábor. Hangsúlyozta, hogy 2004 óta ez volt a legmagasabb részvételű EP-választás, a magyarok pedig bebizonyították, hogy Magyarország európai nemzet, európai ország, "Európa a mi hazánk is". A Fidesz helyi szervezetének elnöke megköszönte valamennyi választópolgár és támogató megerősítő voksát, illetve mindazoknak, akik úgy döntöttek, hogy Magyarország maradjon magyar ország, Európa maradjon az európaiaké. Mint mondta a választási eredmények tükrében látszik, hogy az ellenzék átrendeződött Magyarországon. A Jobbik és az MSZP helyben gyakorlatilag megszűnt, a Jobbiktól botránykeltő politikájától elhatárolódtak a választók. Újra feltűnt a szemkilövetős Gyurcsány Ferenc pártja, a DK és feljött a Momentum, ami, ahogy Cserna Gábor fogalmazta az egykori SZDSZ reinkarnációja. Rámutatott, hogy világosan látszik, a Momentum nyíltan flörtöl a Gyurcsány-párttal. A DK pedig a Monetum modern, fiatalos arcán, mint egy rút sebhely, úgy virít.

Cserna Gábor hangsúlyozta, a választás azt is világossá tette, hogy a magyarok szerint érdemes folytatni az elkezdett munkát. Mint mondta látnunk, és értékelnünk kell, hogy hazánkban ilyen magas részvétellel (43.26 %) mentek el voksolni az emberek, és ez nyilvánvalóan nagy legitimációt ad a megválasztott képviselőknek. Dunaújváros is a biztonságra, nyugalomra és fejlődésre szavazott, hiszen városunkban is magasan nyert a Fidesz-KDNP pártszövetség – zárta a sajtótájékoztatót Cserna Gábor.

A rovat további hírei: Politika

Bauer Tamás elszellentette magát

Bauer Tamás elszellentette magát

2019. június 15. (szombat)

A Demokratikus Koalíció főideológusa, Bauer Tamás kritikus facebook bejegyzést helyezett el. Saját pártját kritizálja és saját kritikus állapotát is föltárja. A volt SZDSZ-es képviselőnek az a problémája, hogy a DK nem eléggé magyargyűlölő álláspontot foglalt el a parlamentben: Gréczy Zsolt szerinte puha volt, amikor a parlament a Trianon emlékévet tárgyalta.

Orbán: ne a brüsszeli bürokraták határozzák meg az EU jövőjét!

Orbán: ne a brüsszeli bürokraták határozzák meg az EU jövőjét!

2019. június 14. (péntek)

Nem lényegtelen, de másodlagos kérdésnek nevezte Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a Kossuth rádiónak péntek reggel adott interjúban, hogy melyik európai pártcsaládhoz tartozik a jövőben a Fidesz. Hangsúlyozta, nem szabad, hogy brüsszeli bürokraták határozzák meg az Európai Unió jövőjét.

Gyurcsány: Balga vagyok!

Gyurcsány: Balga vagyok!

2019. június 13. (csütörtök)

Balgának tartja magát Gyurcsány Ferenc, amiért korábban nem vette észre, hogy Karácsony Gergely nem éppen a legalkalmasabb jelölt Budapest főpolgármesterének – minderről a Magyar Narancsnak adott interjúban árult el még több pikáns részletet, a lap egyébként Kálmán Olga DK-s támogatásáról kérdezte a párt elnökét. Gyurcsány arról is beszél, hogy tavaly döbbent rá arra, hogy új szereplők kellenek a politikába.

Nemzetközi bíróságon vizsgálhatják az EU felelősségét a migráció miatt

Nemzetközi bíróságon vizsgálhatják az EU felelősségét a migráció miatt

2019. június 13. (csütörtök)

Nemzetközi jogászok az Európai Unió és vezetőinek felelősségét, valamint az uniós csúcspolitikusok (Emmanuel Marcon francia elnök és Angela Merkel német kancellár) szerepét vizsgálnák a migráció következményei miatt - írja a Századvég legfrissebb elemzésében.

Szóval mégis a globális Soros-hálózat irányítja a magyar balliberális oldalt?

Szóval mégis a globális Soros-hálózat irányítja a magyar balliberális oldalt?

2019. június 11. (kedd)

Ejnye! Hát már megint nekünk, nemzeti elvű állampolgároknak lett igazunk? Már megint nem összeesküvés-elméleteket gyártottunk? Persze, ez valójában szomorú: bár ne lenne igazunk. De sajnos igazunk van - írja a Magyar Nemzet.

Gyurcsányék agyonadóztatták a magyar vállalkozásokat

Gyurcsányék agyonadóztatták a magyar vállalkozásokat

2019. június 07. (péntek)

A mai adócsökkentési politikával szemben Gyurcsányék agyonadóztatták a magyar vállalkozásokat, amikor kormányon voltak - mondta Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Gyurcsányék főbűnei

Gyurcsányék főbűnei

2019. június 05. (szerda)

Tíz pontba szedte a Fidesz "Gyurcsányék főbűneit", amelyet a nagyobbik kormánypárt szerint a fiatalok, a gyerekes családok és az egész ország ellen követettek el.