Dunaújvárosban is a biztonságra, nyugalomra és fejlődésre szavaztak a választópolgárok

2019. május 30. (csütörtök) 17:53 - Brousil Csaba

Az európai parlamenti választások eredményéről tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke.

Dunaújvárosban is, ahogyan az egész országban, rendben zajlott az EP-választás vasárnap este, és ahogyan Orbán Viktor miniszterelnök úr is mondta: „Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattunk” – kezdte tájékoztatóját Cserna Gábor. Hangsúlyozta, hogy 2004 óta ez volt a legmagasabb részvételű EP-választás, a magyarok pedig bebizonyították, hogy Magyarország európai nemzet, európai ország, "Európa a mi hazánk is". A Fidesz helyi szervezetének elnöke megköszönte valamennyi választópolgár és támogató megerősítő voksát, illetve mindazoknak, akik úgy döntöttek, hogy Magyarország maradjon magyar ország, Európa maradjon az európaiaké. Mint mondta a választási eredmények tükrében látszik, hogy az ellenzék átrendeződött Magyarországon. A Jobbik és az MSZP helyben gyakorlatilag megszűnt, a Jobbiktól botránykeltő politikájától elhatárolódtak a választók. Újra feltűnt a szemkilövetős Gyurcsány Ferenc pártja, a DK és feljött a Momentum, ami, ahogy Cserna Gábor fogalmazta az egykori SZDSZ reinkarnációja. Rámutatott, hogy világosan látszik, a Momentum nyíltan flörtöl a Gyurcsány-párttal. A DK pedig a Monetum modern, fiatalos arcán, mint egy rút sebhely, úgy virít.

Cserna Gábor hangsúlyozta, a választás azt is világossá tette, hogy a magyarok szerint érdemes folytatni az elkezdett munkát. Mint mondta látnunk, és értékelnünk kell, hogy hazánkban ilyen magas részvétellel (43.26 %) mentek el voksolni az emberek, és ez nyilvánvalóan nagy legitimációt ad a megválasztott képviselőknek. Dunaújváros is a biztonságra, nyugalomra és fejlődésre szavazott, hiszen városunkban is magasan nyert a Fidesz-KDNP pártszövetség – zárta a sajtótájékoztatót Cserna Gábor.

A rovat további hírei: Belföld

Továbbra is sok napsütés várható

Továbbra is sok napsütés várható

2020. június 27. (szombat)

Vasárnap akár 34 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Gyorsan feléledt az ingatlanpiac

Gyorsan feléledt az ingatlanpiac

2020. június 26. (péntek)

Gyorsan feléledt a lakóingatlanok piaca, már májusban felülmúlta a lakást keresők száma az egy évvel korábbit, és még a kínálati árak is nőttek.

Emelkedtek a Szép-kártya feltöltések

Emelkedtek a Szép-kártya feltöltések

2020. június 26. (péntek)

Emelkedtek a Szép-kártya feltöltések május végéig a kibocsátók adatai szerint, akik a veszélyhelyzet júniusi feloldását követően a költésekben további emelkedésre számítanak - közölte az OTP Bank, az MKB Bank, és a K&H Bank az MTI érdeklődésére.

Zivatarok, felhőszakadás és UV-sugárzás miatt is figyelmeztetnek

Zivatarok, felhőszakadás és UV-sugárzás miatt is figyelmeztetnek

2020. június 25. (csütörtök)

A zivatarok, a felhőszakadás és az UV-sugárzás veszélye miatt is figyelmeztetéseket adott ki péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Levonult az árhullám a Dunán

Levonult az árhullám a Dunán

2020. június 25. (csütörtök)

Még tart az első fokú készültség a Tiszán a levonuló árhullám miatt, viszont a Duna vízállása szerdán tetőzött a fővárosnál, azóta csökken a vízszint - mondta Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője.

Emelkedik az üzemanyag ára

Emelkedik az üzemanyag ára

2020. június 23. (kedd)

Jelentősen emelkedik a benzin és a gázolaj ára is szerdától!

Végre vége az idősek vásárlási idősávjának

Végre vége az idősek vásárlási idősávjának

2020. június 18. (csütörtök)

Megszűnik a 65 év felettiekre vonatkozó, naponta 9 és 12 óra között érvényes vásárlási idősáv a boltokban, piacokon mától – a részletekről a város hivatalos weboldalán látott napvilágot összegzés.