Dunaújváros Hetilap

Dunaújváros kenyere - Félmillió forint a Petőfi iskolának

2019. május 2. (csütörtök) 14:01 - Molnár Emese

A Dunaújváros kenyere jótékonysági akció által összesen félmillió forint gyűlt össze a Petőfi iskola számára, a pénzt a tanulói kiskonyha felújítására fordítják. A következő kedvezményezett a Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye lesz.

Országosan is egyedülálló kezdeményezés a Dunaújváros kenyere elnevezésű akció. A helyiek már jól tudják, a Széchenyi Pékség minden eladott burgonyás kenyér árából 50 forintot a jótékonysági alapba tesz. Az akcióban városunk önkormányzata is partner, és negyedévente más-más szervezetnek ajánlják fel az adományt. Januártól márciusig a Petőfi iskola alapítványának, a Petőfis Tanítványainkért Alapítványnak gyűltek a jótékony forintok. Az átadó ünnepséget csütörtökön délelőtt tartották az intézmény könyvtárában, ahol harmadik és negyedik osztályos kisdiákok egy dallal köszöntötték az egybegyűlteket.

Cserna Gábor polgármester vázolta, az elmúlt negyedév során közel kilencezer kenyeret vásároltak Dunaújváros kenyeréből, 429.550 forint gyűlt össze. Ám ezt az összeget felkerekítette félmillió forintra, hogy ennyivel is többet fordíthassanak nemes célra.

Az adományt Rideg István, az iskola igazgatója vette át. Mosolyogva elmesélte, hogy bár egyébként is szoktak vásárolni ebből a kenyérből, de most a tantestülettel igyekeztek még jobban „rákapcsolni”, és rendszerint beterítette a zsíros kenyér illata a tanárit. Megköszönte az adományt, és mint mondta, a pénzt a tanulói kiskonyha bútorzatának cseréjére fogják fordítani, és ha még jut belőle, akkor egy biciklitárolót is kialakítanak. Ebben a kiskonyhában technikaórákat, illetve szakköri foglalkozásokat tartanak, és a közel ötven éves bútorok igencsak megértek már a cserére.

Gálosfai Tímea, az iskola igazgató-helyettese, az alapítvány kuratóriumi tagja is köszönettel szólt az adományért. Minden szülőt, kollégát igyekeztek megszólítani az akcióról, mert céljuk, hogy a gyerekek életét minél komfortosabbá tegyék, és segítsék őket a tanulásban.

Az átadás után Cserna Gábor bejelentette a következő kedvezményezettet, amely a Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye lesz. Ez az intézmény gyógypedagógiai, fejlesztő tevékenységet végez, segíti a tanulási nehézségekkel küzdőket a járás egész területén, a csecsemőkorú gyermekektől kezdve a nagyokig. Vezetője, Kissné Korsós Ágnes megköszönte a lehetőséget, és mint mondta, tavaly ősztől az önkormányzatnak köszönhetően méltó helyre költözhettek (a Bóna István utca 7. szám alatti épületbe), ahol több helyiség áll rendelkezésükre. A jótékonysági akcióból összegyűlő pénzt egy szenzoros terápiás szoba kialakítására fordítanák, ahol segíthetnék a nehézségekkel küzdő kisgyermekek, csecsemők fejlődését.

A rovat további hírei: Közélet

Lehellet megszegik

Lehellet megszegik

2019. augusztus 20. (kedd)

Itt volt ez Merkel látogatás és az egyesült ellenzék testületileg elvesztette a fejét.

Isten éltessen Magyarország!

Isten éltessen Magyarország!

2019. augusztus 20. (kedd)

Cserna Gábor polgármester a nemzeti ünnephez kapcsolódó gondolatait tolmácsoljuk Olvasóinknak.

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. augusztus 18. (vasárnap)

Egy csokorban a hét legfontosabb hírei, eseményei a D+TV heti hírösszefoglalójában.

Átadták a Pro Pentele díjat

Átadták a Pro Pentele díjat

2019. augusztus 18. (vasárnap)

A Pro Pentele Díj, az Oklevél Penteléért díj és az Emlékoklevél Penteléért díj átadásával és aratóbállal köszöntötték augusztus 20-át a Pentelei Nyugdíjas Klub, a Hagyományőrző Egyesület tagjai szombaton az egykori Szórád iskolában, az Óvárosban.

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2019. augusztus 17. (szombat)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a városi hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért augusztus 28-án  8:30-tól várhatóan 15:30-ig áramszünet lesz az alábbi területeken.

Folytatódnak a járdafelújítások

Folytatódnak a járdafelújítások

2019. augusztus 17. (szombat)

Az elmúlt öt év munkája és az elmúlt három év tervezése után több száz méter járda újult meg a 6-os körzetben, az Építők útján.

Gyászjelentés

Gyászjelentés

2019. augusztus 16. (péntek)

Megrendült szívvel tudatjuk, hogy Pethő Vilmosné, született Pfeffer Ilona, 83 esztendős korában elhunyt. Örök nyugalomra 2019. augusztus 23-án,14.30-kor helyezik a dunaújvárosi temetőben.