Dunaújváros Hetilap

Dunaújváros kenyere - Félmillió forint a Petőfi iskolának

2019. május 2. (csütörtök) 14:01 - Molnár Emese

A Dunaújváros kenyere jótékonysági akció által összesen félmillió forint gyűlt össze a Petőfi iskola számára, a pénzt a tanulói kiskonyha felújítására fordítják. A következő kedvezményezett a Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye lesz.

Országosan is egyedülálló kezdeményezés a Dunaújváros kenyere elnevezésű akció. A helyiek már jól tudják, a Széchenyi Pékség minden eladott burgonyás kenyér árából 50 forintot a jótékonysági alapba tesz. Az akcióban városunk önkormányzata is partner, és negyedévente más-más szervezetnek ajánlják fel az adományt. Januártól márciusig a Petőfi iskola alapítványának, a Petőfis Tanítványainkért Alapítványnak gyűltek a jótékony forintok. Az átadó ünnepséget csütörtökön délelőtt tartották az intézmény könyvtárában, ahol harmadik és negyedik osztályos kisdiákok egy dallal köszöntötték az egybegyűlteket.

Cserna Gábor polgármester vázolta, az elmúlt negyedév során közel kilencezer kenyeret vásároltak Dunaújváros kenyeréből, 429.550 forint gyűlt össze. Ám ezt az összeget felkerekítette félmillió forintra, hogy ennyivel is többet fordíthassanak nemes célra.

Az adományt Rideg István, az iskola igazgatója vette át. Mosolyogva elmesélte, hogy bár egyébként is szoktak vásárolni ebből a kenyérből, de most a tantestülettel igyekeztek még jobban „rákapcsolni”, és rendszerint beterítette a zsíros kenyér illata a tanárit. Megköszönte az adományt, és mint mondta, a pénzt a tanulói kiskonyha bútorzatának cseréjére fogják fordítani, és ha még jut belőle, akkor egy biciklitárolót is kialakítanak. Ebben a kiskonyhában technikaórákat, illetve szakköri foglalkozásokat tartanak, és a közel ötven éves bútorok igencsak megértek már a cserére.

Gálosfai Tímea, az iskola igazgató-helyettese, az alapítvány kuratóriumi tagja is köszönettel szólt az adományért. Minden szülőt, kollégát igyekeztek megszólítani az akcióról, mert céljuk, hogy a gyerekek életét minél komfortosabbá tegyék, és segítsék őket a tanulásban.

Az átadás után Cserna Gábor bejelentette a következő kedvezményezettet, amely a Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézménye lesz. Ez az intézmény gyógypedagógiai, fejlesztő tevékenységet végez, segíti a tanulási nehézségekkel küzdőket a járás egész területén, a csecsemőkorú gyermekektől kezdve a nagyokig. Vezetője, Kissné Korsós Ágnes megköszönte a lehetőséget, és mint mondta, tavaly ősztől az önkormányzatnak köszönhetően méltó helyre költözhettek (a Bóna István utca 7. szám alatti épületbe), ahol több helyiség áll rendelkezésükre. A jótékonysági akcióból összegyűlő pénzt egy szenzoros terápiás szoba kialakítására fordítanák, ahol segíthetnék a nehézségekkel küzdő kisgyermekek, csecsemők fejlődését.

A rovat további hírei: Közélet

Dolgoznak a melegvíz szolgáltatás helyreállításán

Dolgoznak a melegvíz szolgáltatás helyreállításán

2019. május 25. (szombat)

A DVCSH tájékoztatása szerint szinte az egész város területén akadozik a melegvíz szolgáltatás csőtörés miatt. A cég szakemberei nagy erőkkel dolgoznak a hiba elhárításán, várhatóan délutánra újra lesz melegvíz a háztartásokban.

Beindult a Családi Hétvége

Beindult a Családi Hétvége

2019. május 25. (szombat)

Négy nagykoncerttel startolt el a 2019-es Családi Hétvége az Alsó Duna-parton. Az időjárás kegyes volt a látogatókkal, a legnagyobb buli pedig a Follow the Flow koncertjén volt, a legjobb muzsikát pedig a Zorall tolta.

Kilencvenévesen is jó kedélyű

Kilencvenévesen is jó kedélyű

2019. május 24. (péntek)

Pető János világéletében kedves természetéről volt híres, főleg a Barátság városrészben, ahol éveken át dolgozott az ABC-ben, ez pedig kilencven éves korában sem változott meg.

D+ Híradó - Konferencia és sportnap

D+ Híradó - Konferencia és sportnap

2019. május 24. (péntek)

Vasárnap választás, konferencia a városházán, sportnap az ovisoknak - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

A kanyarban sincs a dunaújvárosi ellenzéki összefogás

A kanyarban sincs a dunaújvárosi ellenzéki összefogás

2019. május 24. (péntek)

Lakossági fórumot tartott a Mindenki Magyarországa Mozgalom szerdán a Munkásművelődési Központban.

Minden, amit a Családi Hétvégéről tudni kell

Minden, amit a Családi Hétvégéről tudni kell

2019. május 24. (péntek)

Itt a legnagyobb és a legjobban várt városi nagyrendezvény, a Családi Hétvége. Csokorba szedtük a legfontosabb információkat. Programok, koncertek, időrend, hasznos tudnivalók egy helyen. Mindenki érezze jól magát, mutatjuk a táncrendet és az "étlapot".

D+ Híradó - Sajtóbejárás, arborétumi séta

D+ Híradó - Sajtóbejárás, arborétumi séta

2019. május 23. (csütörtök)

Sajtóbejárás a családi hétvége előtt, könyvtárosok az arborétumban, nyílt nap a kórházban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.