Dunaújváros Hetilap

Egyeztetések a testvérvárossal

2019. május 13. (hétfő) 13:44 - Vass Ádám

Hétfőn ismét városunkban látogatott a lengyelországi Leszno város küldöttsége, hogy különböző fejlesztésekről egyeztessenek és szakmai előadást tartsanak az egyetemen.

Az elmúlt pár évben egyre szorosabb és gyümölcsözőbb kapcsolat alakult ki Dunaújváros és Leszno között, aminek csúcspontja a március végén Lengyelországban aláírt testvérvárosi kapcsolat véglegesítése volt. Most városunkon volt a sor, hogy vendégül lássa a lesznoi küldöttségek, élükön Piotr Józwiak alpolgármesterrel. A hétfő délelőtti program a Városháza főépületének földszinti dísztermében kezdődött. Itt fogadta a vendégeket Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester, aki elmondta, meggyőződése, hogy jó döntés volt a testvérvárosi kapcsolat kialakítása, hiszen Leszno egy magával ragadó, gyönyörű város, az ottani látogatás tapasztalatait pedig itthon is megpróbálják megvalósítani.

A két város közt már egy működő kapcsolat alakult ki, aminek köszönhetően az két város egyeteme, múzeuma és futsal csapatai is kölcsönösen segíthetik egymást tapasztalataikkal, tudásukkal. Piotr Józwiak is megköszönte a lehetőséget a látogatásra, és méltatta az együttműködés előnyeit, a baráti beszélgetés és egyeztetés után pedig küldöttségével együtt részt vett egy belvárosi sétán Szabó Imre dunaújvárosi főépítész és Farkas Lajos múzeum igazgató kíséretével. A séta alatt betekintést nyertek a városi sportfejlesztésekbe, mint a Kézilabdacsarnok, a  Stadion, megismerkedhettek az építészettel, az '50-es, '60-as években épült házakkal, és természetesen az Intercisa Múzeumba is ellátogattak. Piotr Józwiak ezután pedig szakmai előadást is tart a Dunaújvárosi Egyetemen a lesznoi úszásoktatás és fejlesztések megvalósításáról.

A rovat további hírei: Közélet

Lehellet megszegik

Lehellet megszegik

2019. augusztus 20. (kedd)

Itt volt ez Merkel látogatás és az egyesült ellenzék testületileg elvesztette a fejét.

Isten éltessen Magyarország!

Isten éltessen Magyarország!

2019. augusztus 20. (kedd)

Cserna Gábor polgármester a nemzeti ünnephez kapcsolódó gondolatait tolmácsoljuk Olvasóinknak.

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. augusztus 18. (vasárnap)

Egy csokorban a hét legfontosabb hírei, eseményei a D+TV heti hírösszefoglalójában.

Átadták a Pro Pentele díjat

Átadták a Pro Pentele díjat

2019. augusztus 18. (vasárnap)

A Pro Pentele Díj, az Oklevél Penteléért díj és az Emlékoklevél Penteléért díj átadásával és aratóbállal köszöntötték augusztus 20-át a Pentelei Nyugdíjas Klub, a Hagyományőrző Egyesület tagjai szombaton az egykori Szórád iskolában, az Óvárosban.

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2019. augusztus 17. (szombat)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a városi hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért augusztus 28-án  8:30-tól várhatóan 15:30-ig áramszünet lesz az alábbi területeken.

Folytatódnak a járdafelújítások

Folytatódnak a járdafelújítások

2019. augusztus 17. (szombat)

Az elmúlt öt év munkája és az elmúlt három év tervezése után több száz méter járda újult meg a 6-os körzetben, az Építők útján.

Gyászjelentés

Gyászjelentés

2019. augusztus 16. (péntek)

Megrendült szívvel tudatjuk, hogy Pethő Vilmosné, született Pfeffer Ilona, 83 esztendős korában elhunyt. Örök nyugalomra 2019. augusztus 23-án,14.30-kor helyezik a dunaújvárosi temetőben.