Dunaújváros Hetilap

Egyeztetések a testvérvárossal

2019. május 13. (hétfő) 13:44 - Vass Ádám

Hétfőn ismét városunkban látogatott a lengyelországi Leszno város küldöttsége, hogy különböző fejlesztésekről egyeztessenek és szakmai előadást tartsanak az egyetemen.

Az elmúlt pár évben egyre szorosabb és gyümölcsözőbb kapcsolat alakult ki Dunaújváros és Leszno között, aminek csúcspontja a március végén Lengyelországban aláírt testvérvárosi kapcsolat véglegesítése volt. Most városunkon volt a sor, hogy vendégül lássa a lesznoi küldöttségek, élükön Piotr Józwiak alpolgármesterrel. A hétfő délelőtti program a Városháza főépületének földszinti dísztermében kezdődött. Itt fogadta a vendégeket Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester, aki elmondta, meggyőződése, hogy jó döntés volt a testvérvárosi kapcsolat kialakítása, hiszen Leszno egy magával ragadó, gyönyörű város, az ottani látogatás tapasztalatait pedig itthon is megpróbálják megvalósítani.

A két város közt már egy működő kapcsolat alakult ki, aminek köszönhetően az két város egyeteme, múzeuma és futsal csapatai is kölcsönösen segíthetik egymást tapasztalataikkal, tudásukkal. Piotr Józwiak is megköszönte a lehetőséget a látogatásra, és méltatta az együttműködés előnyeit, a baráti beszélgetés és egyeztetés után pedig küldöttségével együtt részt vett egy belvárosi sétán Szabó Imre dunaújvárosi főépítész és Farkas Lajos múzeum igazgató kíséretével. A séta alatt betekintést nyertek a városi sportfejlesztésekbe, mint a Kézilabdacsarnok, a  Stadion, megismerkedhettek az építészettel, az '50-es, '60-as években épült házakkal, és természetesen az Intercisa Múzeumba is ellátogattak. Piotr Józwiak ezután pedig szakmai előadást is tart a Dunaújvárosi Egyetemen a lesznoi úszásoktatás és fejlesztések megvalósításáról.

A rovat további hírei: Közélet

Dolgoznak a melegvíz szolgáltatás helyreállításán

Dolgoznak a melegvíz szolgáltatás helyreállításán

2019. május 25. (szombat)

A DVCSH tájékoztatása szerint szinte az egész város területén akadozik a melegvíz szolgáltatás csőtörés miatt. A cég szakemberei nagy erőkkel dolgoznak a hiba elhárításán, várhatóan délutánra újra lesz melegvíz a háztartásokban.

Beindult a Családi Hétvége

Beindult a Családi Hétvége

2019. május 25. (szombat)

Négy nagykoncerttel startolt el a 2019-es Családi Hétvége az Alsó Duna-parton. Az időjárás kegyes volt a látogatókkal, a legnagyobb buli pedig a Follow the Flow koncertjén volt, a legjobb muzsikát pedig a Zorall tolta.

Kilencvenévesen is jó kedélyű

Kilencvenévesen is jó kedélyű

2019. május 24. (péntek)

Pető János világéletében kedves természetéről volt híres, főleg a Barátság városrészben, ahol éveken át dolgozott az ABC-ben, ez pedig kilencven éves korában sem változott meg.

D+ Híradó - Konferencia és sportnap

D+ Híradó - Konferencia és sportnap

2019. május 24. (péntek)

Vasárnap választás, konferencia a városházán, sportnap az ovisoknak - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

A kanyarban sincs a dunaújvárosi ellenzéki összefogás

A kanyarban sincs a dunaújvárosi ellenzéki összefogás

2019. május 24. (péntek)

Lakossági fórumot tartott a Mindenki Magyarországa Mozgalom szerdán a Munkásművelődési Központban.

Minden, amit a Családi Hétvégéről tudni kell

Minden, amit a Családi Hétvégéről tudni kell

2019. május 24. (péntek)

Itt a legnagyobb és a legjobban várt városi nagyrendezvény, a Családi Hétvége. Csokorba szedtük a legfontosabb információkat. Programok, koncertek, időrend, hasznos tudnivalók egy helyen. Mindenki érezze jól magát, mutatjuk a táncrendet és az "étlapot".

D+ Híradó - Sajtóbejárás, arborétumi séta

D+ Híradó - Sajtóbejárás, arborétumi séta

2019. május 23. (csütörtök)

Sajtóbejárás a családi hétvége előtt, könyvtárosok az arborétumban, nyílt nap a kórházban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.