Hollik István: A migráció “közös európai megoldása” csupán a szokásos brüsszeli “blabla”

2019. május 18. (szombat) 17:05 - doszerk

A birodalmi gőg köszön vissza a Nyugat-Európából érkező, a magyar családpolitikát érő kritikákból – reagált Hollik István kormányszóvivő Magyarország élőben című műsorunkban a német közszolgálati televízió összeállítására, amelyben a családvédelmi akciótervet mutatták be - írja a hirtv.hu.

Az Európai Bíróság szerdai, a kvóták miatt hazánkkal szemben indult tárgyalása kapcsán kifejtette: kettős mércét alkalmaz Brüsszel hazánkkal szemben.

Az adásban egyebek mellett arról esett SZÓ, hogy a családvédelmi akcióterv öt pontja lép hatályba július elsejétől, továbbá hogy szóbeli garanciát kapott a kormány Brüsszelből a babaváró hitelt illetően, valamint az is terítékre került, hogy szerdán tárgyalja a brüsszeli bíróság a kvótapert. 

Miután politikai ügy lett az Európai Bizottság babaváró támogatással kapcsolatos kifogásából, ezek után a kormány most kapott egy szóbeli garanciát arra vonatkozóan, hogy a bizottság mégsem emel kifogást a babaváró támogatással kapcsolatban.

Földi-Kovács Andrea műsorvezető felvetésére, hogy egyáltalán mi miatt merülhetett fel a testület részéről a kritika, a kormányszóvivő elmondta, kettős beszédet láthatunk. Ismertetése szerint a bizottság magasabb szinten folyamatosan arról beszélt, hogy nincs is semmiféle vizsgálat – de miután a magyar kormány jóvoltából nyilvánosságra került – csak kiderült, hogy alacsonyabb szinten a brüsszeli bürokrácia mégiscsak akadályozza a babaváró támogatást.

„A problémáik versenyjogi természetűek voltak. Azt mondták, hogy bizonyos feltételek fennállása esetén, az Uniós jogrend szerint előfordulhat, hogy a támogatás bankokon keresztüli folyósítása az bankok számára tiltott állami támogatásnak minősül, ami azért érdekes – hogy legyünk őszinték – mivel a mostani eljárás semmiben nem különbözik a korábbiaktól. Tehát a CSOK esetében, amikor a folyósítói szintén a magyar bankrendszer képviselői voltak, pontosan ugyanezt az eljárást megfutottuk: a magyar kormány a bizottsághoz fordult, megvizsgálták. Akkor semmi kivetnivalót nem találtak benne” – fogalmazott a kormányszóvivő.

Arra a felvetésre, hogy a ZDF televíziónak volt egy összeállítása, ami meglehetősen negatív színben állítja be az Orbán-kormány családtámogatási rendszerét, Hollik István úgy reagált: egyértelmű hazugságokból áll a filmanyag, Magyarországon minden gyermekvállalónak jár a támogatás, függetlenül attól, hogy keresztény-e vagy sem.

Szerdán tárgyalt Brüsszel a kvótaperről, amely kapcsán a kormányszóvivő elmondta: amikor az Európai Unióban közös európai megoldásról, intézkedésekről beszélnek, akkor ez csupán a „szokásos brüsszeli blabla, de mi tudjuk, hogy mit kell alatta érteni”. Van, hogy szolidaritási mechanizmusnak hívják, de a legvégén mindig a kötelező kvótához lyukadunk ki.

„Sajnos most már Brüsszelben, ez a brüsszeli elit – a szociáldemokraták és a néppártiak is – emellett az álláspont mellett vannak” – nyilatkozta Hollik István. 

- hirtv.hu -

A rovat további hírei: Politika

Kósa: az ellenzéknek az összefogással nem sikerült elérnie célját

Kósa: az ellenzéknek az összefogással nem sikerült elérnie célját

2019. szeptember 17. (kedd)

Az ellenzék által meghirdetett összefogás nem érte el a célját, mert nem teljesült az az elképzelésük, hogy minden olyan helyen, "ahol érdemes", a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje ellen csak egy ellenzék által támogatott jelölt induljon, - jelentette ki Kósa Lajos.

Ellenzéki rémálom volt a jelöltállítás

Ellenzéki rémálom volt a jelöltállítás

2019. szeptember 16. (hétfő)

Az önkormányzati választások jelöltállítási folyamata lezárult, lassan láthatóvá válik, hogy az ellenzéki ultraliberális pártok milyen állapotban futnak neki a következő választási vereségüknek - írja a Magyar Nemzet.

Kósa: a további fejlesztés, szépítés vagy a háborúskodás között kell választani

Kósa: a további fejlesztés, szépítés vagy a háborúskodás között kell választani

2019. szeptember 15. (vasárnap)

A további építkezés, fejlesztés, szépítés melletti kiállás vagy az ellenségeskedés állandósulása az önkormányzati választás tétje - mondta vasárnapi Veszprémben, sajtótájékoztatón a Fidesz-KDNP önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke.

Orbán: Magyarország nagyszerű embert delegált az Európai Bizottságba

Orbán: Magyarország nagyszerű embert delegált az Európai Bizottságba

2019. szeptember 13. (péntek)

Trócsányi László személyében Magyarország nagyszerű embert jelölt az Európai Bizottságba – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban. A miniszterelnök a családpolitikáról szót ejtve kijelentette, hogy “a mi kormányunk alatt történt a legtöbb jó dolog a családokkal”, és elmondta, hogy már a második és a harmadik családvédelmi akcióterv részletein gondolkodik.

Kósa Lajos: Elégtelenre vizsgázott az ellenzék jelöltállításból

Kósa Lajos: Elégtelenre vizsgázott az ellenzék jelöltállításból

2019. szeptember 12. (csütörtök)

Elégtelenre vizsgázott az ellenzék jelöltállításból - jelentette ki a Fidesz-KDNP önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke. Kósa Lajos elmondta: a jelöltállítással a Fidesz szándéka teljesült, 8 millió ember él olyan településen, ahol kormánypárti jelöltre lehet szavazni - írja a Hír TV online portálja.

Megbukott és politikailag megszűnt a Jobbik Fejér megyében

Megbukott és politikailag megszűnt a Jobbik Fejér megyében

2019. szeptember 11. (szerda)

Dr. Molnár Krisztián, a FIDESZ- KDNP megyei listavezetője az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.

Ragaszkodik a rasszista Kulcsárhoz a Jobbik

Ragaszkodik a rasszista Kulcsárhoz a Jobbik

2019. szeptember 11. (szerda)

Nem engedi el a Jobbik Kulcsár Gergely (képünkön) kezét, az antiszemita megnyilvánulásokról ismert politikus a párt Hajdú-Bihar megyei listáján kapott helyet - írja a Magyar Nemzet.