Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Idén is vár a Petőfi Művészeti Liget

2019. május 31. (péntek) 8:03 - Vass Ádám

Elkészült az idei Liget programja, és az eddigiekhez hasonlóan tele van izgalmas előadókkal és dunaújvárosi zenészekkel, együttesekkel.

Az összművészeti fesztivál idén sem marad el, egy hónapon át, heti három estén várják programokkal az érdeklődőket. Június végétől tizenhárom izgalmas program tölti be a Petőfi ligetet köszönhetően a Bartók színház szervezőinek. Wachterné Orosz Adrienne, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza közönségszervezője, valamint a Petőfi Művészeti Liget művészeti vezetője és szervezője elmondta, június 30-án már délután várják a gyerekeket a Ligetnyitóra, ahol interaktív mesejáték várja őket. Este a Bartók színpadán sem ismeretlen Bíró Eszter várja a zenekedvelőket, méghozzá a Falusi Mariannal közös koncertjén. Júliusban az eddigieknek megfelelően heti három alkalommal tartanak programokat, ezek közül négyet a Művész Presszó teraszán. A fellépők közt megtalálhatjuk a dunaújvárosi Koszi Jankát, az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Blahalouisiana zenekart és a Gáspár Károly Triót is. Wachterné Orosz Adrienne elmondta, idén is igyekeztek olyan előadókat hívni, akik jártak már Dunaújvárosban és sikert arattak akár színészként, akár zenészként a Ligetben.

Őze Áron igazgató az idei programsorozattal kapcsolatban elmondta, teljes egészében a fenntartó dunaújvárosi önkormányzatnak köszönhető az idei program költsége, valamint köszönet jár a DVG Zrt.-nek és a Művész Presszónak is a különleges jazz estékért. Mint minden évben, úgy idén sem marad el nyár végén a Ligetzáró-Évadnyitó, amire majd augusztus 30-án, pénteken kerül sor. Ezen az estén fogja Őze Áron köszönteni a nézőket és bemutatni a következő évad terveit, ami a Mosoly Évada elnevezést kapta és aminek az őszi előadásaira már el is indult a jegyértékesítés. Az újabb évad előtt azonban a búcsúról sem feledkeznek meg, elköszön a nézőktől ugyanis az elmúlt évek legsikeresebb előadása, a Valahol Európában. Augusztus 30-án este kilenctől tehát utoljára lesz látható a darab, méghozzá szabadtéren, utána pedig egy ünnepi est veszi kezdetét. 

A rovat további hírei: Kultúra

KineDok a Kortársban: "Történetek zongorára"

KineDok a Kortársban: "Történetek zongorára"

2019. december 09. (hétfő)

Megindító sorsokat mutat be a KineDok Filmlub következő darabja a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) szerdán délután: az érdeklődők a Történetek zongorára című bolgár dokumentumfilmet láthatják. A múló idő képei a katt után!

Fényes érmek és különdíj a Klauzál Kupán

Fényes érmek és különdíj a Klauzál Kupán

2019. december 06. (péntek)

Budapesten, a Klauzál Gábor Művelődési Központban, Budapesten rendezték meg a Klauzál Kupa őszi fordulóját. Az országos táncversenyen részt vettek a Dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola táncosai is, nem kis sikerrel.

ICA-D: első kézből a "Helyi érték"-ről

ICA-D: első kézből a "Helyi érték"-ről

2019. december 04. (szerda)

Izgalmas kísérlettel folytatódik a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) eseményeinek sorozata: Nemes Csaba Helyi érték című kiállításának kísérőprogramjaként maga a művész kíséri tárlatvezetésre az érdeklődőket szombaton délután. Mindenkit szeretettel várnak!

Dunaújváros Vegyeskar: szépséges koncert advent ünnepére az evangélikus templomban

Dunaújváros Vegyeskar: szépséges koncert advent ünnepére az evangélikus templomban

2019. december 03. (kedd)

Zsúfolásig telt a város koncertterme advent első vasárnapján: a Dunaújvárosi Vegyeskar adott ihletett erejű, szép koncertet az ünnepi időszak nyitányán. Címszavas összegzés és mini webgaléria a hajtás után!

Advent a várakozás, a lelki felkészülés időszaka

Advent a várakozás, a lelki felkészülés időszaka

2019. november 29. (péntek)

Vasárnap kezdődik az advent, a karácsonyra történő lelki felkészülés négy vasárnapon át tartó időszaka. A keresztények jócselekedetekkel, bűnbánattal, elcsendesedve készülnek Jézus születésének ünnepére - olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) MTI-hez eljuttatott közleményében.

Csodaország kicsiben

Csodaország kicsiben

2019. november 26. (kedd)

 szokásos csütörtöki nap helyett ezúttal hétfő délután nyílt új kiállítás a Bartók színházban, de nem csak az időpont szokatlan, hanem a tárlat is, hiszen képek helyett egy jelmezbál elevenedik meg az aulában.

Handel, Holst, Bach és Berlioz - Karácsonyi történetek

Handel, Holst, Bach és Berlioz - Karácsonyi történetek

2019. november 22. (péntek)

Szinte már szerves része az adventi készülődésnek városunkban Rákász Gergely koncertje, aki most is egy csodás karácsonyi hangversennyel szolgál a közönségnek december 15-én az evangélikus templomban.