Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Idén is vár a Petőfi Művészeti Liget

2019. május 31. (péntek) 8:03 - Vass Ádám

Elkészült az idei Liget programja, és az eddigiekhez hasonlóan tele van izgalmas előadókkal és dunaújvárosi zenészekkel, együttesekkel.

Az összművészeti fesztivál idén sem marad el, egy hónapon át, heti három estén várják programokkal az érdeklődőket. Június végétől tizenhárom izgalmas program tölti be a Petőfi ligetet köszönhetően a Bartók színház szervezőinek. Wachterné Orosz Adrienne, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza közönségszervezője, valamint a Petőfi Művészeti Liget művészeti vezetője és szervezője elmondta, június 30-án már délután várják a gyerekeket a Ligetnyitóra, ahol interaktív mesejáték várja őket. Este a Bartók színpadán sem ismeretlen Bíró Eszter várja a zenekedvelőket, méghozzá a Falusi Mariannal közös koncertjén. Júliusban az eddigieknek megfelelően heti három alkalommal tartanak programokat, ezek közül négyet a Művész Presszó teraszán. A fellépők közt megtalálhatjuk a dunaújvárosi Koszi Jankát, az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Blahalouisiana zenekart és a Gáspár Károly Triót is. Wachterné Orosz Adrienne elmondta, idén is igyekeztek olyan előadókat hívni, akik jártak már Dunaújvárosban és sikert arattak akár színészként, akár zenészként a Ligetben.

Őze Áron igazgató az idei programsorozattal kapcsolatban elmondta, teljes egészében a fenntartó dunaújvárosi önkormányzatnak köszönhető az idei program költsége, valamint köszönet jár a DVG Zrt.-nek és a Művész Presszónak is a különleges jazz estékért. Mint minden évben, úgy idén sem marad el nyár végén a Ligetzáró-Évadnyitó, amire majd augusztus 30-án, pénteken kerül sor. Ezen az estén fogja Őze Áron köszönteni a nézőket és bemutatni a következő évad terveit, ami a Mosoly Évada elnevezést kapta és aminek az őszi előadásaira már el is indult a jegyértékesítés. Az újabb évad előtt azonban a búcsúról sem feledkeznek meg, elköszön a nézőktől ugyanis az elmúlt évek legsikeresebb előadása, a Valahol Európában. Augusztus 30-án este kilenctől tehát utoljára lesz látható a darab, méghozzá szabadtéren, utána pedig egy ünnepi est veszi kezdetét. 

A rovat további hírei: Kultúra

Augusztális 2019 - Íme a teljes mai program!

Augusztális 2019 - Íme a teljes mai program!

2019. augusztus 20. (kedd)

Az önkormányzat megbízásából, a Tourinform Iroda szervezésében idén is színes programokra készülhetnek az érdeklődők Szent István napjára. 

Munkában a Bartók társulata

Munkában a Bartók társulata

2019. augusztus 19. (hétfő)

Talán ez lesz az első alkalom, hogy egy trilógiazáró előadást láthatunk a Bartókban, hiszen már készül a korábbi évek nagysikerű gyermekelőadásának harmadik fejezete, a Makrokozmosz.

Nagyboldogasszony ünnepe

Nagyboldogasszony ünnepe

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Ma ünnepli a katolikus egyház a legfontosabb Mária-ünnepet, Nagyboldogasszony napját, vagyis Szűz Mária mennybevételét.

Húsz éve volt a napfogyatkozás

Húsz éve volt a napfogyatkozás

2019. augusztus 12. (hétfő)

A Kortárs Művészeti Intézetben látható Fekete fény című kiállításához kapcsolódóan tárlatvezetéssel egybekötött vetítéssorozatot rendeztek vasárnap délután, a teljes napfogyatkozás húsz éves évfordulóján.

Mester és tanítványai a templomban

Mester és tanítványai a templomban

2019. augusztus 05. (hétfő)

Kosztolányi György festőművész kulcsi alkotókörének tagjai állították ki műveket vasárnap délután az evangélikus templomban.

Püspöki áldással

Püspöki áldással

2019. július 31. (szerda)

Hetedik alkalommal emlékeztek meg az orvos-gyógyító vértanú Szent Panteleimonról egy zarándoklat keretében.

Koncert után vonult nyári szünetre az MMK

Koncert után vonult nyári szünetre az MMK

2019. július 27. (szombat)

Pálinkás Eszter Ágnes és Beke Beáta koncertje zárta a nagyobb nyári programokat az Munkásművelődési Központban.