Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Idén is vár a Petőfi Művészeti Liget

2019. május 31. (péntek) 8:03 - Vass Ádám

Elkészült az idei Liget programja, és az eddigiekhez hasonlóan tele van izgalmas előadókkal és dunaújvárosi zenészekkel, együttesekkel.

Az összművészeti fesztivál idén sem marad el, egy hónapon át, heti három estén várják programokkal az érdeklődőket. Június végétől tizenhárom izgalmas program tölti be a Petőfi ligetet köszönhetően a Bartók színház szervezőinek. Wachterné Orosz Adrienne, a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza közönségszervezője, valamint a Petőfi Művészeti Liget művészeti vezetője és szervezője elmondta, június 30-án már délután várják a gyerekeket a Ligetnyitóra, ahol interaktív mesejáték várja őket. Este a Bartók színpadán sem ismeretlen Bíró Eszter várja a zenekedvelőket, méghozzá a Falusi Mariannal közös koncertjén. Júliusban az eddigieknek megfelelően heti három alkalommal tartanak programokat, ezek közül négyet a Művész Presszó teraszán. A fellépők közt megtalálhatjuk a dunaújvárosi Koszi Jankát, az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Blahalouisiana zenekart és a Gáspár Károly Triót is. Wachterné Orosz Adrienne elmondta, idén is igyekeztek olyan előadókat hívni, akik jártak már Dunaújvárosban és sikert arattak akár színészként, akár zenészként a Ligetben.

Őze Áron igazgató az idei programsorozattal kapcsolatban elmondta, teljes egészében a fenntartó dunaújvárosi önkormányzatnak köszönhető az idei program költsége, valamint köszönet jár a DVG Zrt.-nek és a Művész Presszónak is a különleges jazz estékért. Mint minden évben, úgy idén sem marad el nyár végén a Ligetzáró-Évadnyitó, amire majd augusztus 30-án, pénteken kerül sor. Ezen az estén fogja Őze Áron köszönteni a nézőket és bemutatni a következő évad terveit, ami a Mosoly Évada elnevezést kapta és aminek az őszi előadásaira már el is indult a jegyértékesítés. Az újabb évad előtt azonban a búcsúról sem feledkeznek meg, elköszön a nézőktől ugyanis az elmúlt évek legsikeresebb előadása, a Valahol Európában. Augusztus 30-án este kilenctől tehát utoljára lesz látható a darab, méghozzá szabadtéren, utána pedig egy ünnepi est veszi kezdetét. 

A rovat további hírei: Kultúra

Vége az idei DUDIK fesztiválnak

Vége az idei DUDIK fesztiválnak

2019. június 16. (vasárnap)

Ütős nappal ért véget a tizenegyedik DUDIK fesztivál az Alsó Duna-parton. Voltak hullámvölgyek, kicsit talán túl sok volt a múltidézés, de jó kis buli várta idén is a fiatalokat.

A család után a mosoly lesz a középpontban

A család után a mosoly lesz a középpontban

2019. június 15. (szombat)

Hivatalosan is lezárult a Családok évada a Bartók színházban, ezzel egy időben Őze Áron igazgató meghirdette a Mosoly évadát. A díjátadó után este 8 órakor kezdődött az évad utolsó előadása, a Terminál című táncjáték. A liget pedig június 30-án nyit egy családi rendezvénnyel.

Múltidézés, ahogy a csövön kifért

Múltidézés, ahogy a csövön kifért

2019. június 15. (szombat)

A DUDIK harmadik napja egyértelműen az előző évtizedek legnagyobb slágereiről szólt, de a közönség mintha nem vett volna tudomást a pénteki koncepcióról.

Forgó, két szálon

Forgó, két szálon

2019. június 14. (péntek)

Forgó címmel nyílt kiállítás Zsedrovits Enikő munkáiból a Bartók színház aulájában.

Ugrálás, sikítás, tánc és zene

Ugrálás, sikítás, tánc és zene

2019. június 14. (péntek)

Ott folytattuk, ahol első nap abbahagytuk, csak mindenből egy kicsit több volt, szóval még nagyobb tömeg, még jobb hangulat uralkodott a DUDIK második napján. 

Beindult a buligyár

Beindult a buligyár

2019. június 13. (csütörtök)

Lezajlott az első nap a DUDIK fesztiválon és már most látni, milyen hét elé nézünk: dög meleg lesz, de legalább nagyot bulizunk vasárnap hajnalig az Alsó Duna-parton. Kezdjük az elején, a kicsit megújult látvány és dizájn jót tett a fesztiválnak, a sátorszínpad és a nagyszínpad is jobban működik, mint az előző években bármikor. 

Indul a négynapos buli a Duna-parton

Indul a négynapos buli a Duna-parton

2019. június 12. (szerda)

Ma végre elstartol a tizenegyedik DUDIK fesztivál az Alsó Duna-parton, méghozzá a szokásos minőségi felhozatal mellett egy utolsó pillanatos változással is.