Indul a Paks II. Akadémia

2019. május 22. (szerda) 11:58 - Vass Ádám

Újabb együttműködési megállapodást kötött a Dunaújvárosi Egyetem és Paks II. Zrt., ezzel pedig egy olyan szakirány indulhat el, ami segíti az atomerőművi szakemberek képzését.

Hamarosan elindulhat az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök szakirányú képzés a Dunaújvárosi Egyetemen. Az új kurzus a Dunaújvárosi Egyetem és Paks II. Zrt. együttműködésének következő állomása, és mindkét fél javát szolgálja majd. A Paks II. Akadémia által indított képzéssel kapcsolatban az együttműködési megállapodás szerdai aláírásán dr. András István, az egyetem rektora elmondta, ez a képzés az ipari érdekeket segítheti. Az alkalmazott tudományok egyetemeként mindig is a gyakorlati képzésre fektették a hangsúlyt és olyan képzést biztosítanak a hallgatóknak, ami után a munka világában is magabiztosan helyt állhatnak, ehhez pedig tökéletesen illeszkedik ez a szakirány is.

Lenkei István, a Paks II. Zrt. vezérigazgatója is egy folyamat következő lépésének nevezte a megállapodást, utalva ezzel a Dunaújvárosi Egyetemmel való évek óta tartó közös kapcsolatra. Mint mondta, az akadémia azért fontos számukra, mert a két féléves kurzus után olyan szakemberek érkezhetnek hozzájuk, akik segíthetik a céget. A Pécsi Tudományegyetem mellett pedig nagy öröm, hogy a régió másik fontos felsőoktatási intézményével, a hozzájuk közel fekvő Dunaújvárosi Egyetemmel is megállapodtak.

Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs Igazgatója is hangsúlyozta, hogy ma Magyarország komoly szakember hiánnyal küzd, ezért indították el még időben az akadémiát, hiszen a következő években a cégnek több száz mérnökre lesz szüksége. Mivel az egyetemekkel közösen alakították ki a képzési anyagot, ezért olyan szakemberek érkezhetnek hozzájuk, akik minden területen megfelelnek a pozícióra.

A rovat további hírei: Oktatás

Újabb együttműködési megállapodás

Újabb együttműködési megállapodás

2019. június 17. (hétfő)

Dunaújvárosi Egyetem és az Adu-Alba Kft. együttműködési megállapodást írt alá az intézmény kisrektori tanácstermében.

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

2019. június 13. (csütörtök)

Az idei tanév végén is folytatódott a hagyomány, amikor a város iskoláinak legkiemelkedőbb eredményeit elért tanulóit köszöntötte Cserna Gábor, városunk polgármestere.

Kezdődik a vakáció!

Kezdődik a vakáció!

2019. június 12. (szerda)

Pénteken véget ér a 2018/19-es tanév és megkezdődik a közel két és fél hónapos nyári vakáció csaknem másfél millió általános és középiskolás diák számára. Várhatóan idén is sok diák vállal munkát, illetve tölti a szünidő egy részét táborban. A taborfigyelo.hu portál szerint a legnépszerűbbek a sport tematikájú vakációs lehetőségek, és a legtöbben Veszprém megyében táboroznak.

Óvodapedagógusok díjazása

Óvodapedagógusok díjazása

2019. június 11. (kedd)

Többek között a jubiláló, a nevelési évben kimagasló teljesítményt nyújtó kollégákat is díjaztak a Dunaújvárosi Óvoda pedagógusnapi ünnepségén. A bázisintézményként működő óvoda több munkatársa tett sikeres minősítő vizsgát ebben a nevelési évben.

Együtt tesznek a környezetért

Együtt tesznek a környezetért

2019. június 08. (szombat)

A dunaújvárosi Waldorf óvoda és általános iskola tanárai, és a gyerekek szülei közösen ültettek el összesen negyvenhét fát a szabadstrand melletti területen.

A pedagógusok több évtizedes munkáját díjazták

A pedagógusok több évtizedes munkáját díjazták

2019. június 07. (péntek)

Idén is átadták a Pedagógus díjakat a városi oktatási intézmény azon dolgozóinak, akik kiemelkedő munkájukkal segítették a tanulók fejlődését, valamint elismerték a nyugállományba vonuló pedagógusok áldozatos tevékenységét is.

2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel lesz több

2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel lesz több

2019. június 05. (szerda)

Kormányzati célkitűzés, hogy 2022-re 70 ezer bölcsődei férőhellyel legyen több az országban - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) bölcsődei ügyek koordinációjáért felelős miniszteri biztosa szerdán Dunakeszin.