Indul a Paks II. Akadémia

2019. május 22. (szerda) 11:58 - Vass Ádám

Újabb együttműködési megállapodást kötött a Dunaújvárosi Egyetem és Paks II. Zrt., ezzel pedig egy olyan szakirány indulhat el, ami segíti az atomerőművi szakemberek képzését.

Hamarosan elindulhat az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök szakirányú képzés a Dunaújvárosi Egyetemen. Az új kurzus a Dunaújvárosi Egyetem és Paks II. Zrt. együttműködésének következő állomása, és mindkét fél javát szolgálja majd. A Paks II. Akadémia által indított képzéssel kapcsolatban az együttműködési megállapodás szerdai aláírásán dr. András István, az egyetem rektora elmondta, ez a képzés az ipari érdekeket segítheti. Az alkalmazott tudományok egyetemeként mindig is a gyakorlati képzésre fektették a hangsúlyt és olyan képzést biztosítanak a hallgatóknak, ami után a munka világában is magabiztosan helyt állhatnak, ehhez pedig tökéletesen illeszkedik ez a szakirány is.

Lenkei István, a Paks II. Zrt. vezérigazgatója is egy folyamat következő lépésének nevezte a megállapodást, utalva ezzel a Dunaújvárosi Egyetemmel való évek óta tartó közös kapcsolatra. Mint mondta, az akadémia azért fontos számukra, mert a két féléves kurzus után olyan szakemberek érkezhetnek hozzájuk, akik segíthetik a céget. A Pécsi Tudományegyetem mellett pedig nagy öröm, hogy a régió másik fontos felsőoktatási intézményével, a hozzájuk közel fekvő Dunaújvárosi Egyetemmel is megállapodtak.

Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs Igazgatója is hangsúlyozta, hogy ma Magyarország komoly szakember hiánnyal küzd, ezért indították el még időben az akadémiát, hiszen a következő években a cégnek több száz mérnökre lesz szüksége. Mivel az egyetemekkel közösen alakították ki a képzési anyagot, ezért olyan szakemberek érkezhetnek hozzájuk, akik minden területen megfelelnek a pozícióra.

A rovat további hírei: Oktatás

Mennyit költünk az iskolakezdésre?

Mennyit költünk az iskolakezdésre?

2019. augusztus 16. (péntek)

A családok 33 százaléka 15-25 ezer forint közötti összeget költ az iskolakezdésre gyermekenként, 27 százalék 10-15 ezer forintot, míg 21 százalék akár 25-40 ezer forintot is hajlandó erre a célra fordítani a Vatera saját felhasználói körében végzett felmérése szerint.

Egyre népszerűbb a Diákhitel

Egyre népszerűbb a Diákhitel

2019. augusztus 13. (kedd)

Továbbra is nő a hallgatók hitelfelvételi hajlandósága a diákhitel konstrukciók rekordalacsony kamatozásának köszönhetően: júliusban másfélszeresére nőtt a szabad felhasználású Diákhitel1 új igénylőinek száma az egy évvel korábbihoz képest. A kizárólag képzési díjra fordítható Diákhitel2 felvételi aránya közel 20 százalékos növekedést mutat - közölte a DiákhitelKözpont.

Minden, amit a duális képzésről érdemes tudni

Minden, amit a duális képzésről érdemes tudni

2019. augusztus 12. (hétfő)

Hamarosan indul az újabb felsőoktatási félév, mindenki a ponthatárokról és a legnépszerűbb képzésekről beszél. A nappali és a levelező szakon kívül van egy olyan képzési forma is, amelyről méltatlanul kevés szó esik, ez pedig a duális képzés. Az esetek többségében indokolatlanul tartunk tőle, itt az idő lerombolni a mítoszokat.

Rugalmasabb rendszer jön a szakképzésben

Rugalmasabb rendszer jön a szakképzésben

2019. augusztus 10. (szombat)

A Szakképzés 4.0 elnevezésű stratégia a szakképzés megújulását foglalja magába. Rugalmasabb, a munkaerő-piaci igényekre gyorsan reagáló rendszert vezetnének be. A változás a most szeptemberi kezdéssel meghirdetett képzéseket még nem befolyásolja.

Paks II. Akadémia a Dunaújvárosi Egyetemen

Paks II. Akadémia a Dunaújvárosi Egyetemen

2019. augusztus 09. (péntek)

A Paks II. Akadémia keretében egy új képzést indít szeptembertől a Dunaújvárosi Egyetem. Elsősorban a felsőfokú mérnöki szakon végzettek jelentkezését várják az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök képzésre.

Egyre népszerűbb a Diákhitel2

Egyre népszerűbb a Diákhitel2

2019. augusztus 01. (csütörtök)

Egy év alatt közel 34 százalékkal nőtt a tanulmányi költségek finanszírozására kialakított Diákhitel2 konstrukciót igénylők száma - közölte a Diákhitel Központ csütörtökön az MTI-vel. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a hallgatók egyszerűbben és gyorsabban igényelhetik a diákhiteleiket az elektronikus aláírással történő szerződéskötésnek köszönhetően, amely augusztus 1-jétől ismét elérhető.

Több mint 15 ezer diák műszaki és informatikai képzésekben tanul tovább

Több mint 15 ezer diák műszaki és informatikai képzésekben tanul tovább

2019. július 30. (kedd)

Több mint 6400-an folytathatják tanulmányaikat informatikai területen, 2016 óta itt 35 százalékos bővülés mutatható ki a felvételt nyertek számában. A legtöbb jelentkezőt felvett képzések összes dobogósa, az első tíz helyezett fele mérnöki vagy informatikusi képzés 2019-ben.