Indul a Paks II. Akadémia

2019. május 22. (szerda) 11:58 - Vass Ádám

Újabb együttműködési megállapodást kötött a Dunaújvárosi Egyetem és Paks II. Zrt., ezzel pedig egy olyan szakirány indulhat el, ami segíti az atomerőművi szakemberek képzését.

Hamarosan elindulhat az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök szakirányú képzés a Dunaújvárosi Egyetemen. Az új kurzus a Dunaújvárosi Egyetem és Paks II. Zrt. együttműködésének következő állomása, és mindkét fél javát szolgálja majd. A Paks II. Akadémia által indított képzéssel kapcsolatban az együttműködési megállapodás szerdai aláírásán dr. András István, az egyetem rektora elmondta, ez a képzés az ipari érdekeket segítheti. Az alkalmazott tudományok egyetemeként mindig is a gyakorlati képzésre fektették a hangsúlyt és olyan képzést biztosítanak a hallgatóknak, ami után a munka világában is magabiztosan helyt állhatnak, ehhez pedig tökéletesen illeszkedik ez a szakirány is.

Lenkei István, a Paks II. Zrt. vezérigazgatója is egy folyamat következő lépésének nevezte a megállapodást, utalva ezzel a Dunaújvárosi Egyetemmel való évek óta tartó közös kapcsolatra. Mint mondta, az akadémia azért fontos számukra, mert a két féléves kurzus után olyan szakemberek érkezhetnek hozzájuk, akik segíthetik a céget. A Pécsi Tudományegyetem mellett pedig nagy öröm, hogy a régió másik fontos felsőoktatási intézményével, a hozzájuk közel fekvő Dunaújvárosi Egyetemmel is megállapodtak.

Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs Igazgatója is hangsúlyozta, hogy ma Magyarország komoly szakember hiánnyal küzd, ezért indították el még időben az akadémiát, hiszen a következő években a cégnek több száz mérnökre lesz szüksége. Mivel az egyetemekkel közösen alakították ki a képzési anyagot, ezért olyan szakemberek érkezhetnek hozzájuk, akik minden területen megfelelnek a pozícióra.

A rovat további hírei: Oktatás

Mengyelejev nyomában – egészen a Guinness-rekordig!

Mengyelejev nyomában – egészen a Guinness-rekordig!

2019. december 13. (péntek)

Dunaújvárosi diákok is bekapcsolódtak abba a rekordállítási kísérletbe, amely során az ország mindegy hetven középiskolája elevenítette fel Mengyelejev professzor emlékét ma délelőtt a nagy Periódusos Rendszer Performansz keretében. A cél egy eddig nem létező magyar csúcs létrejötte, és egyúttal egy Guinness-rekord állítása volt – a Bánkiban a kísérlet fényesen sikerült! Káoszból rend a hajtás után!

"... szó szerint gyászos..." – első kézből a pedagógustüntetésről!

"... szó szerint gyászos..." – első kézből a pedagógustüntetésről!

2019. december 03. (kedd)

Részletes összegzéssel lepte meg a DO műhelyét Czoborné Asztalos Borbála, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ )Dunaújvárosi Városi és Járási Szervezetének titkára a szombati országos pedagógustüntetésről. Az alábbiakban a summázat szerkesztett változatát közöljük!

Több tantárgyból lehet majd előrehozott érettségit tenni

Több tantárgyból lehet majd előrehozott érettségit tenni

2019. november 26. (kedd)

Bővül azoknak a tantárgyaknak a köre, amelyekből előrehozott érettségit lehet tenni. A döntéssel szeretnék elősegíteni, hogy a diákok hatékonyabban készülhessenek fel a felvételire - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden az MTI-vel.

Tudásmegosztás határon túl

Tudásmegosztás határon túl

2019. november 25. (hétfő)

A közelmúltban rendezték meg a Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon azt a módszertani konferenciát, melynek fő témája a mobilitás volt.

Meghosszabbított határidő

Meghosszabbított határidő

2019. november 21. (csütörtök)

Az Oktatási Hivatal péntek éjfélig meghosszabbította a felsőoktatási jelentkezések hitelesítési határidejét.

Átalakul a szakképzés

Átalakul a szakképzés

2019. november 20. (szerda)

Teljesen átalakul a szakképzés jövőre: változik az iskolák megnevezése, a képzés hossza, az oktatók jogállása, a diákok a cégeknél munkaviszony keretében vesznek részt a gyakorlaton, az általános iskolát be nem fejezőket pedig „dobbantóprogram” segítségével próbálják meg szakmához juttatni. A szülő kötelessége lesz gyermekét 18 éves koráig vagy egy részszakma megszerzésig taníttatni.

„GPSZ” kilencedszer, a Gárdonyi először

„GPSZ” kilencedszer, a Gárdonyi először

2019. november 19. (kedd)

Kilencedik alkalommal adott otthont a Dunaújvárosi SZC RUDAS Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma a „GPSZ” névre keresztelt informatikai vetélkedőnek, amelyet városi és városkörnyéki általános iskolások csapatai számára szerveztek meg.