Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Közönségtalálkozót tartottak a Bartókban

2019. május 22. (szerda) 8:53 - Vass Ádám

A Twist Olivér szereplői és alkotói várták a nézőket a keddi eladás után egy kis beszélgetésre, ahol elárultak pár kulisszatitkot és felelevenítették a próbafolyamat legszebb perceit.

A kedd délutáni Twist Olivér című musical előadása kicsit más volt, mint a többi, a darab végén ugyanis a színészek és az alkotók egy közönségtalálkozóra invitálták a nézőket, hogy különböző kulisszatitkokat áruljanak el. A beszélgetés moderátora Kurucz Gergely, a produkció karvezetője volt. Mint mondta, elsősorban a gyerekek miatt lehetett különleges ez a nagy sikerű darab, akikkel nagyon jó volt együtt dolgozni, igazán jó csapattá váltak és a próbákon is mindig remek volt a hangulat, nekik köszönhetően, annak ellenére, hogy a koreográfusok, a tapasztaltabb színészek és a dalok is nagy nyomást helyeztek rájuk.

A Twist Olivér rendezője, Csadi Zoltán elárulta a közönségnek, hogy az előkészületek nehézkesen indultak, és utána sem volt sok idejük összehozni ezt az ősbemutatót, hiszen nem az eredeti Broadway darabot adaptálták, hanem egy teljesen új változatot, vadonatúj zenékkel. Ehhez kellettek olyan szerzők, akik bevállalják a rövid határidőt, de megtalálták a megfelelő embereket. Szemán Béla, a darab egyik szereplője elmondta, korábban játszott a Broadway musicalban is, ezt a verziót viszont sokkal jobban megszerette, épp a zene miatt, ami frissnek hat és a hangzásvilága is jobban megszólítja a közönséget.

Siménfalvy Ágota bevallotta, régi vágya vált valóra azzal, hogy Nancy szerepét alakíthatta a Twist Olivérben, de az még inkább tetszett neki, hogy egy ősbemutatóról van szó, így együtt vehettek részt az alkotófolyamatban, közösen alakították a mozdulatokat, a zenéket, a szöveget és ettől fantasztikus élmény volt számára részt venni a Bartók előadásában.

A közönségtalálkozó végén Csadi Zoltán egy nézői kérdésre elárulta, terveznek egy kiadványt az előadásban elhangzó dalokból, mivel szerinte csak akkor élhet tovább egy ilyen darab, ha profi hangfelvétel készülhet belőle. Ezen már dolgoznak is, és remélhetőleg nyáron elkészülhet és rövidesen kézbe is veheti bárki.

A rovat további hírei: Kultúra

Színészhallgatók próbálnak a Bartókban

Színészhallgatók próbálnak a Bartókban

2019. június 25. (kedd)

A Liliom című darabot próbálják a nyáron a Bartók Kamaraszínházban. Az előadásban több hallgató is szerepel a Színművészeti Egyetemről, akik az őszi premier előtt Szentendrén is bemutatják a produkciót.

Múzeumok éjszakája a kőtárban

Múzeumok éjszakája a kőtárban

2019. június 24. (hétfő)

Az előző évekhez hasonlóan idén is a Római Kőtár és Romkert adott otthont a Múzeumok Éjszakájának dunaújvárosi rendezvényének.

Változatos programok a Múzeumok Éjszakáján

Változatos programok a Múzeumok Éjszakáján

2019. június 21. (péntek)

Növény- és talajvédelmi kiállítás, étel- és borkóstolók, hadtörténelmi időutazás, tárlatvezetések és koncertek várják a látogatókat Fejér megyében a Múzeumok éjszakájához kapcsolódóan.

Acélművészeti misszió

Acélművészeti misszió

2019. június 18. (kedd)

Két kiállítás nyílt meg múlt pénteken a Kortárs Művészeti Intézetben. Bár különböző vonalon indult el a tárlat művészeinek munkája, mégis összeértek, a kapcsot az acélipari alapanyag jelentette.

A fű zöldje és a víz kék színe

A fű zöldje és a víz kék színe

2019. június 18. (kedd)

A nyári szezon első kiállításai is megnyílt a Munkásművelődési Központban, méghozzá Nemesnyik Éva tájképeinek köszönhetően.

Vége az idei DUDIK fesztiválnak

Vége az idei DUDIK fesztiválnak

2019. június 16. (vasárnap)

Ütős nappal ért véget a tizenegyedik DUDIK fesztivál az Alsó Duna-parton. Voltak hullámvölgyek, kicsit talán túl sok volt a múltidézés, de jó kis buli várta idén is a fiatalokat.

A család után a mosoly lesz a középpontban

A család után a mosoly lesz a középpontban

2019. június 15. (szombat)

Hivatalosan is lezárult a Családok évada a Bartók színházban, ezzel egy időben Őze Áron igazgató meghirdette a Mosoly évadát. A díjátadó után este 8 órakor kezdődött az évad utolsó előadása, a Terminál című táncjáték. A liget pedig június 30-án nyit egy családi rendezvénnyel.