Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Közönségtalálkozót tartottak a Bartókban

2019. május 22. (szerda) 8:53 - Vass Ádám

A Twist Olivér szereplői és alkotói várták a nézőket a keddi eladás után egy kis beszélgetésre, ahol elárultak pár kulisszatitkot és felelevenítették a próbafolyamat legszebb perceit.

A kedd délutáni Twist Olivér című musical előadása kicsit más volt, mint a többi, a darab végén ugyanis a színészek és az alkotók egy közönségtalálkozóra invitálták a nézőket, hogy különböző kulisszatitkokat áruljanak el. A beszélgetés moderátora Kurucz Gergely, a produkció karvezetője volt. Mint mondta, elsősorban a gyerekek miatt lehetett különleges ez a nagy sikerű darab, akikkel nagyon jó volt együtt dolgozni, igazán jó csapattá váltak és a próbákon is mindig remek volt a hangulat, nekik köszönhetően, annak ellenére, hogy a koreográfusok, a tapasztaltabb színészek és a dalok is nagy nyomást helyeztek rájuk.

A Twist Olivér rendezője, Csadi Zoltán elárulta a közönségnek, hogy az előkészületek nehézkesen indultak, és utána sem volt sok idejük összehozni ezt az ősbemutatót, hiszen nem az eredeti Broadway darabot adaptálták, hanem egy teljesen új változatot, vadonatúj zenékkel. Ehhez kellettek olyan szerzők, akik bevállalják a rövid határidőt, de megtalálták a megfelelő embereket. Szemán Béla, a darab egyik szereplője elmondta, korábban játszott a Broadway musicalban is, ezt a verziót viszont sokkal jobban megszerette, épp a zene miatt, ami frissnek hat és a hangzásvilága is jobban megszólítja a közönséget.

Siménfalvy Ágota bevallotta, régi vágya vált valóra azzal, hogy Nancy szerepét alakíthatta a Twist Olivérben, de az még inkább tetszett neki, hogy egy ősbemutatóról van szó, így együtt vehettek részt az alkotófolyamatban, közösen alakították a mozdulatokat, a zenéket, a szöveget és ettől fantasztikus élmény volt számára részt venni a Bartók előadásában.

A közönségtalálkozó végén Csadi Zoltán egy nézői kérdésre elárulta, terveznek egy kiadványt az előadásban elhangzó dalokból, mivel szerinte csak akkor élhet tovább egy ilyen darab, ha profi hangfelvétel készülhet belőle. Ezen már dolgoznak is, és remélhetőleg nyáron elkészülhet és rövidesen kézbe is veheti bárki.

A rovat további hírei: Kultúra

Fényes érmek és különdíj a Klauzál Kupán

Fényes érmek és különdíj a Klauzál Kupán

2019. december 06. (péntek)

Budapesten, a Klauzál Gábor Művelődési Központban, Budapesten rendezték meg a Klauzál Kupa őszi fordulóját. Az országos táncversenyen részt vettek a Dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola táncosai is, nem kis sikerrel.

ICA-D: első kézből a "Helyi érték"-ről

ICA-D: első kézből a "Helyi érték"-ről

2019. december 04. (szerda)

Izgalmas kísérlettel folytatódik a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) eseményeinek sorozata: Nemes Csaba Helyi érték című kiállításának kísérőprogramjaként maga a művész kíséri tárlatvezetésre az érdeklődőket szombaton délután. Mindenkit szeretettel várnak!

Dunaújváros Vegyeskar: szépséges koncert advent ünnepére az evangélikus templomban

Dunaújváros Vegyeskar: szépséges koncert advent ünnepére az evangélikus templomban

2019. december 03. (kedd)

Zsúfolásig telt a város koncertterme advent első vasárnapján: a Dunaújvárosi Vegyeskar adott ihletett erejű, szép koncertet az ünnepi időszak nyitányán. Címszavas összegzés és mini webgaléria a hajtás után!

Advent a várakozás, a lelki felkészülés időszaka

Advent a várakozás, a lelki felkészülés időszaka

2019. november 29. (péntek)

Vasárnap kezdődik az advent, a karácsonyra történő lelki felkészülés négy vasárnapon át tartó időszaka. A keresztények jócselekedetekkel, bűnbánattal, elcsendesedve készülnek Jézus születésének ünnepére - olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) MTI-hez eljuttatott közleményében.

Csodaország kicsiben

Csodaország kicsiben

2019. november 26. (kedd)

 szokásos csütörtöki nap helyett ezúttal hétfő délután nyílt új kiállítás a Bartók színházban, de nem csak az időpont szokatlan, hanem a tárlat is, hiszen képek helyett egy jelmezbál elevenedik meg az aulában.

Handel, Holst, Bach és Berlioz - Karácsonyi történetek

Handel, Holst, Bach és Berlioz - Karácsonyi történetek

2019. november 22. (péntek)

Szinte már szerves része az adventi készülődésnek városunkban Rákász Gergely koncertje, aki most is egy csodás karácsonyi hangversennyel szolgál a közönségnek december 15-én az evangélikus templomban.

Lénárt Linda orgonakoncertje a főtemplomban

Lénárt Linda orgonakoncertje a főtemplomban

2019. november 14. (csütörtök)

November 16-án (szombaton) este 7 órai kezdettel (közvetlenül a szombat esti 6 órai szentmise után) Lénárt Linda – a dunaújvárosi és nagyvenyimi kötődésekkel is rendelkező, Zeneakadémiát végzett – orgonaművész, orgonahangversenyt ad a dunaújvárosi Krisztus király főtemplomban.