Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Közönségtalálkozót tartottak a Bartókban

2019. május 22. (szerda) 8:53 - Vass Ádám

A Twist Olivér szereplői és alkotói várták a nézőket a keddi eladás után egy kis beszélgetésre, ahol elárultak pár kulisszatitkot és felelevenítették a próbafolyamat legszebb perceit.

A kedd délutáni Twist Olivér című musical előadása kicsit más volt, mint a többi, a darab végén ugyanis a színészek és az alkotók egy közönségtalálkozóra invitálták a nézőket, hogy különböző kulisszatitkokat áruljanak el. A beszélgetés moderátora Kurucz Gergely, a produkció karvezetője volt. Mint mondta, elsősorban a gyerekek miatt lehetett különleges ez a nagy sikerű darab, akikkel nagyon jó volt együtt dolgozni, igazán jó csapattá váltak és a próbákon is mindig remek volt a hangulat, nekik köszönhetően, annak ellenére, hogy a koreográfusok, a tapasztaltabb színészek és a dalok is nagy nyomást helyeztek rájuk.

A Twist Olivér rendezője, Csadi Zoltán elárulta a közönségnek, hogy az előkészületek nehézkesen indultak, és utána sem volt sok idejük összehozni ezt az ősbemutatót, hiszen nem az eredeti Broadway darabot adaptálták, hanem egy teljesen új változatot, vadonatúj zenékkel. Ehhez kellettek olyan szerzők, akik bevállalják a rövid határidőt, de megtalálták a megfelelő embereket. Szemán Béla, a darab egyik szereplője elmondta, korábban játszott a Broadway musicalban is, ezt a verziót viszont sokkal jobban megszerette, épp a zene miatt, ami frissnek hat és a hangzásvilága is jobban megszólítja a közönséget.

Siménfalvy Ágota bevallotta, régi vágya vált valóra azzal, hogy Nancy szerepét alakíthatta a Twist Olivérben, de az még inkább tetszett neki, hogy egy ősbemutatóról van szó, így együtt vehettek részt az alkotófolyamatban, közösen alakították a mozdulatokat, a zenéket, a szöveget és ettől fantasztikus élmény volt számára részt venni a Bartók előadásában.

A közönségtalálkozó végén Csadi Zoltán egy nézői kérdésre elárulta, terveznek egy kiadványt az előadásban elhangzó dalokból, mivel szerinte csak akkor élhet tovább egy ilyen darab, ha profi hangfelvétel készülhet belőle. Ezen már dolgoznak is, és remélhetőleg nyáron elkészülhet és rövidesen kézbe is veheti bárki.

A rovat további hírei: Kultúra

Bartók: új magyar musical született – ősbemutató ma este

Bartók: új magyar musical született – ősbemutató ma este

2020. szeptember 25. (péntek)

Ősbemutatóval kezdődik a Város Évada a Bartók Kamaraszínházban ma este: a közönség először láthatja a Sándor Mátyás című új magyar musicalt.

DSTV: CsupaCsoda mesehét az MMK-ban

DSTV: CsupaCsoda mesehét az MMK-ban

2020. szeptember 23. (szerda)

A magyar népmese napjához kapcsolódva egész hetes programot szervez a Munkásművelődési Központ szeptember 28. és október 2. között. Az intézmény rendezvényei a CsupaCsoda Birodalom népmese ponton zajlanak majd; az eseményeken előzetes regisztráció után vehetnek részt a gyerekek. Hangkép.

Ezernél is több online rendezvényt tartanak a Frankfurti Könyvvásáron

Ezernél is több online rendezvényt tartanak a Frankfurti Könyvvásáron

2020. szeptember 21. (hétfő)

Ezernél is több online rendezvénnyel és csaknem háromezer kiállítóval várják a látogatókat idén a Frankfurti Könyvvásáron, amely a koronavírus-világjárvány miatt átköltözött a digitális térbe.

ICA-D: Meixner Józsefné apoteózisa – könyvbemutató

ICA-D: Meixner Józsefné apoteózisa – könyvbemutató

2020. szeptember 21. (hétfő)

Böszörményi Márton első könyve, a Meixner Józsefné apoteózisa című prózakötet bemutatójának ad otthont a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) kedden délután. Testhorror a hajtás után.

Tematikus sétákat rendeztek a Fiumei úti sírkertben

Tematikus sétákat rendeztek a Fiumei úti sírkertben

2020. szeptember 20. (vasárnap)

Ötödik alkalommal csatlakozott a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a Kulturális Örökség Napjai országos programsorozathoz. A szombati tematikus sétákra mintegy kétszázan látogattak el a Fiumei úti sírkertbe.

Szeptemberben rendezik a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében programsorozatot

Szeptemberben rendezik a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében programsorozatot

2020. szeptember 20. (vasárnap)

Szakvezetéses erdei sétákkal, klasszikus és népzenei koncertekkel is várja az érdeklődőket a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében elnevezésű rendezvény Gyula térségében szeptember 25. és 27. között.

DSTV: szoborállítás a zeneiskolánál

DSTV: szoborállítás a zeneiskolánál

2020. szeptember 19. (szombat)

Zajlanak a Sándor Frigyes Zeneiskola melletti parkba tervezett szoborcsoport előkészületi munkálatai. A kompozícióban a Vasmű úti fák közül három is helyet kap majd, emellett pedig egy lakatokkal díszített emlékművel idézik majd fel az intézmény diákjai az itt töltött időt. A DVG. Zrt. munkatársai az ehhez szükséges térrendezési, valamint betonozási és egyéb munkálatokat végzik, hogy október 1-jére, a tervezett átadásra minden készen álljon. Hangkép.