Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Közönségtalálkozót tartottak a Bartókban

2019. május 22. (szerda) 8:53 - Vass Ádám

A Twist Olivér szereplői és alkotói várták a nézőket a keddi eladás után egy kis beszélgetésre, ahol elárultak pár kulisszatitkot és felelevenítették a próbafolyamat legszebb perceit.

A kedd délutáni Twist Olivér című musical előadása kicsit más volt, mint a többi, a darab végén ugyanis a színészek és az alkotók egy közönségtalálkozóra invitálták a nézőket, hogy különböző kulisszatitkokat áruljanak el. A beszélgetés moderátora Kurucz Gergely, a produkció karvezetője volt. Mint mondta, elsősorban a gyerekek miatt lehetett különleges ez a nagy sikerű darab, akikkel nagyon jó volt együtt dolgozni, igazán jó csapattá váltak és a próbákon is mindig remek volt a hangulat, nekik köszönhetően, annak ellenére, hogy a koreográfusok, a tapasztaltabb színészek és a dalok is nagy nyomást helyeztek rájuk.

A Twist Olivér rendezője, Csadi Zoltán elárulta a közönségnek, hogy az előkészületek nehézkesen indultak, és utána sem volt sok idejük összehozni ezt az ősbemutatót, hiszen nem az eredeti Broadway darabot adaptálták, hanem egy teljesen új változatot, vadonatúj zenékkel. Ehhez kellettek olyan szerzők, akik bevállalják a rövid határidőt, de megtalálták a megfelelő embereket. Szemán Béla, a darab egyik szereplője elmondta, korábban játszott a Broadway musicalban is, ezt a verziót viszont sokkal jobban megszerette, épp a zene miatt, ami frissnek hat és a hangzásvilága is jobban megszólítja a közönséget.

Siménfalvy Ágota bevallotta, régi vágya vált valóra azzal, hogy Nancy szerepét alakíthatta a Twist Olivérben, de az még inkább tetszett neki, hogy egy ősbemutatóról van szó, így együtt vehettek részt az alkotófolyamatban, közösen alakították a mozdulatokat, a zenéket, a szöveget és ettől fantasztikus élmény volt számára részt venni a Bartók előadásában.

A közönségtalálkozó végén Csadi Zoltán egy nézői kérdésre elárulta, terveznek egy kiadványt az előadásban elhangzó dalokból, mivel szerinte csak akkor élhet tovább egy ilyen darab, ha profi hangfelvétel készülhet belőle. Ezen már dolgoznak is, és remélhetőleg nyáron elkészülhet és rövidesen kézbe is veheti bárki.

A rovat további hírei: Kultúra

"Egy percre megfogom, ami örök"

"Egy percre megfogom, ami örök"

2020. július 04. (szombat)

A gyermekkor élményeit, benyomásait idézik fel Kelemen Marián Éva képzőművész festményei és plasztikái. Az összeállítást az evangélikus templomban tekinthetik meg az érdeklődők.

Bartók: nyári színház a ligetben

Bartók: nyári színház a ligetben

2020. július 03. (péntek)

Három előadást láthatnak a Bartók liget programsorozatában a nyár folyamán a színházbarátok. Elsősorban az elmaradt előadásokat pótolják a liget színpadán., a Petőfi Művészeti Liget rendezvényeit az idei évben nem szervezi meg a teátrum, ám a jövő évben mindenképpen számíthatnak majd szabadtéri kulturális élményözönre a dunaújvárosiak.

Kaptár: megtörték a csendet – irány a való világ!

Kaptár: megtörték a csendet – irány a való világ!

2020. július 03. (péntek)

Az első megmozdulások szépen le is gurultak, a folytatás is ígéretesen alakul: a pincében rendezendő koncertekre még várni kell, de a Kaptár Garden színpada minden hétvégén benépesül – ha lassan is, de biztosan beröccen a bulizóna gépezete városunkban.

Járványbúcsúztató koncert vasárnap

Járványbúcsúztató koncert vasárnap

2020. július 02. (csütörtök)

Az elmúlt időszakban többször arattak sikert, a járványhelyzet után visszatérnek: folytatódik a Pannon Filharmonikusok szabadtéri kamarakoncertjeinek sorozata Dunaújvárosban – a nagytemplom előtti téren járványbúcsúztató hangverseny lesz vasárnap délelőtt.

"Talált idő" – kiállítás a templomban

"Talált idő" – kiállítás a templomban

2020. július 01. (szerda)

A járványhelyzet enyhülése után újra nyit az evangélikus templom kiállítóterme: Kelemen Marián Éva festő, művész-tanár Talált idő című kiállítását péntektől láthatják az érdeklődők.

Könyvtár: mától korlátlanul nyitva

Könyvtár: mától korlátlanul nyitva

2020. június 29. (hétfő)

Ugyan még az egészségügyi és távolságtartási szabályok betartása mellett, de szolgáltatási korlátozások nélkül, teljes nyitva tartással üzemel a József Attila Könyvtár mától. Ráadásul több újdonsággal is szolgálnak a betűk barátainak. 

Egyből a mélyvízbe

Egyből a mélyvízbe

2020. június 26. (péntek)

A márciusi bezárást követően június második felében ismét kinyithatott a Munkásművelődési Központ, amely így a nyugdíjas kluboknak és a gyermektáboroknak egyaránt otthont ad. Emellett az Erzsébet táborok „betétprogramjaként” kézműves foglalkozásokat és színházi előadásokat szerveznek az intézményben.