Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Közönségtalálkozót tartottak a Bartókban

2019. május 22. (szerda) 8:53 - Vass Ádám

A Twist Olivér szereplői és alkotói várták a nézőket a keddi eladás után egy kis beszélgetésre, ahol elárultak pár kulisszatitkot és felelevenítették a próbafolyamat legszebb perceit.

A kedd délutáni Twist Olivér című musical előadása kicsit más volt, mint a többi, a darab végén ugyanis a színészek és az alkotók egy közönségtalálkozóra invitálták a nézőket, hogy különböző kulisszatitkokat áruljanak el. A beszélgetés moderátora Kurucz Gergely, a produkció karvezetője volt. Mint mondta, elsősorban a gyerekek miatt lehetett különleges ez a nagy sikerű darab, akikkel nagyon jó volt együtt dolgozni, igazán jó csapattá váltak és a próbákon is mindig remek volt a hangulat, nekik köszönhetően, annak ellenére, hogy a koreográfusok, a tapasztaltabb színészek és a dalok is nagy nyomást helyeztek rájuk.

A Twist Olivér rendezője, Csadi Zoltán elárulta a közönségnek, hogy az előkészületek nehézkesen indultak, és utána sem volt sok idejük összehozni ezt az ősbemutatót, hiszen nem az eredeti Broadway darabot adaptálták, hanem egy teljesen új változatot, vadonatúj zenékkel. Ehhez kellettek olyan szerzők, akik bevállalják a rövid határidőt, de megtalálták a megfelelő embereket. Szemán Béla, a darab egyik szereplője elmondta, korábban játszott a Broadway musicalban is, ezt a verziót viszont sokkal jobban megszerette, épp a zene miatt, ami frissnek hat és a hangzásvilága is jobban megszólítja a közönséget.

Siménfalvy Ágota bevallotta, régi vágya vált valóra azzal, hogy Nancy szerepét alakíthatta a Twist Olivérben, de az még inkább tetszett neki, hogy egy ősbemutatóról van szó, így együtt vehettek részt az alkotófolyamatban, közösen alakították a mozdulatokat, a zenéket, a szöveget és ettől fantasztikus élmény volt számára részt venni a Bartók előadásában.

A közönségtalálkozó végén Csadi Zoltán egy nézői kérdésre elárulta, terveznek egy kiadványt az előadásban elhangzó dalokból, mivel szerinte csak akkor élhet tovább egy ilyen darab, ha profi hangfelvétel készülhet belőle. Ezen már dolgoznak is, és remélhetőleg nyáron elkészülhet és rövidesen kézbe is veheti bárki.

A rovat további hírei: Kultúra

Összecsaptak a gladiátorok

Összecsaptak a gladiátorok

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Ismét megrendezésre került az Intercisa Múzeum hagyományos római napja, „A halálba menők köszöntenek!” címmel a Római Kőtárban.

Vásznon a lét kérdései

Vásznon a lét kérdései

2019. szeptember 13. (péntek)

Minden olyat megfest Szabadi Katalin, amely hatással van valamilyen módon érzelmeire. Festményeinek témája elsősorban a lét kérdéseivel foglalkozik. Gyakran állítja ki alkotásait, amelyeket most a dunaújvárosi közönség is megtekinthet.

Mága Zoltán koncertet ad Dunaújvárosban!

Mága Zoltán koncertet ad Dunaújvárosban!

2019. szeptember 12. (csütörtök)

Mága Zoltán, Liszt Ferenc-díjjal elismert hegedűművész szeptember 27-én a dunaújvárosi Krisztus Király Templomban ad ingyenes koncertet.

Pentelei Molnár János remekeiből

Pentelei Molnár János remekeiből

2019. szeptember 09. (hétfő)

Bátran állíthatjuk, hogy exkluzív kiállítás nyílt az Intercisa Múzeumban múlt pénteken.

Kezdődik a Mosoly Évada

Kezdődik a Mosoly Évada

2019. szeptember 02. (hétfő)

A Bartók Kamaraszínház a Valahol Európában című musical búcsúelőadásával lezárta a nyári szünetet, ezzel együtt pedig Őze Áron igazgató meghirdette a Mosoly Évadát.

Jazz-párbaj zongorára és bőgőre

Jazz-párbaj zongorára és bőgőre

2019. augusztus 31. (szombat)

A Juharos Étterem kellemes, klimatizált környezetével és jó akusztikájával pénteken este ismét becsalogatta közönségét. A kamara jazz kedvelői két fiatal, zenei nagyágyú produkciójára voltak kíváncsiak, akik már visszajáró fellépőnek számítanak Dunaújvárosban.

Újra jazz muzsika a Juharosban

Újra jazz muzsika a Juharosban

2019. augusztus 29. (csütörtök)

Lakatos Pecek Krisztián és Oláh Krisztián duója lép fel péntek este nyolc órától a Juharos Étteremben.