Dunaújváros Hetilap

Magából kifordulva üvöltött ocsmányságokat a PS stábjára az MSZP alelnöke Dunaújvárosban

doszerk - 2019. május 18. 11:03

Nehezen halad a régi szocik és a Bajnai Gordon zsúrfiúiból összeállt Párbeszéd összecsiszolódása, ezt tanúsította a közös lista nevében a Hankook gyár előtt tartott “rabszolgafelszabadító” sajtótájékoztató meghökkentő fordulata is - írja a Pesti Srácok.

Miután Jávor Benedek és a dunaújvárosi “helyi erő”, azaz Szabó Zsolt félszegen elmondta a mondókáját és sor került az újságírói kérdésekre, amelyek között Jurák Kata megkérdezte Szabótól: igaz-e, hogy az ellenzék polgármesterjelölti posztjára aspirál az iparvárosban, az MSZP-alelnök Komjáthi Imre közbelépett és egészen elképesztő performanszot nyomott le (a videón 2:30-nál):

 

“Háromig számoltam, mire megszólaltam. Hogy a k@rvaéletben van, hogy önök magasról tesznek rá, hogy a magyar munkavállalókkal mi van? Hogy mongolokat meg ukránokat foglalkoztatnak! (…) Kinyílik a bicska a zsebembe! (..) Ha nem hölgyről lenne szó, nagyon durvákat mondanék! K@rvára nem volt egy kérdésük sem evvel kapcsolatban. (…) Az önök gazdái akasztották a munkavállalókra a rabszolgatörvényt. Szégyelljék magukat!”

A legszebb osztályharcos romantikát felelevenítő sajtótájékoztató egyébiránt az Európai minimálbért, és uniós védelmet minden magyar dolgozónak! – címet kapta. Miután Jávor Benedek részletezte, hogy ő bizony hisz a szociális Európában, az egészségügyi minimum-ellátásban és az európai nyugdíj-minimumban, a Párbeszéd EP-képviselője konkrétan felajánlotta, hogy az újságírók kérdésére is válaszolnak, nem csak az általuk meghirdetett témában. Ekkor kérdeztünk rá az ultraliberális törpepárt helyi képviselőjénél, Szabó Zsoltnál, hogy valóban ő szeretne-e lenni az ellenzéki polgármesterjelölt, amit egyébként Tordai Bence lebegtetett meg egy másik témában tartott sajtótájékoztatón.

Szabót végül maga az MSZP alelnöke mentette ki a kellemetlen szituációból. Komjáthi magából kikelve, nyomdafestéket nem tűrő hangnemben üvöltözött és közölte velünk: a PestiSrácok.hu csak hazugságokat ír és „gazdái parancsát követi”, majd hozzátette, hogy ő bizony tudja, hogy mongol, ukrán és még ki tudja, milyen nemzetiségű munkásokat foglalkoztatnak a “fideszes urak”, például a Hankookban is.  Ezt persze semmilyen módon nem tudta és nem is akarta bebizonyítani. Arról nem is beszélve, hogy a Hankook eddig a legkevésbé sem volt a “fideszes urak” hű kiszolgálója, mint emlékezetes, már a gyár felépítésekor MSZP-közeli gigantikus földmutyiról cikkezett a Magyar Nemzet, nemrég pedig az derült ki, hogy a Hankook a Jobbik képviselőjének, Pintér Tamásnak a házi portáljaként számontartott Castellum.do-t támogatta kiemelt hirdetéseivel.

A PestiSrácok.hu természetesen visszautasítja a munkájukat kulturáltan és etikusan végző újságíró kollégájuk elképesztő letámadását és gyalázását. 

- pestisracok.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.