Dunaújváros Hetilap

Május 26-án jövőt választunk magunknak!

2019. május 18. (szombat) 18:41 - doszerk

Lakossági fórumot tartott a Campus étteremben dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a közelgő Európai parlamenti választás legfőbb kérdésével, az illegális bevándorlással kapcsolatban.

Zsúfolásig megtelt a 200 fős terem, így sokan állva hallgatták végig az előadást abból a közel 300 emberből, akik eljöttek prof. dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter  „Üzenjük Brüsszelnek: A bevándorlást meg kell állítani!” címet viselő, országjárás keretében a Campus étteremben tartott lakossági fórumra, amit egy sajtótájékoztató előzött meg.

Már a rendezvény előtt fél órával lehetett sejteni, hogy nagyon sokan kíváncsiak az előadásra, érzik, hogy sorsdöntő választás előtt áll Magyarország és így Dunaújváros is. Hosszú sorokban álltak az emberek és írták alá, hogy támogatják Orbán Viktor hét pontját, állítsuk meg a bevándorlást.   

Bevezetőjében dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos a háromszáz fős közönségnek elmondta, hogy fontos eljuttatni a kormány üzenetét az emberekhez, ezért is szerveztek lakossági fórumot, hiszen Európai parlamenti választásnak soha nem volt még akkora tétje, mint most.

Dr. Palkovics László  is kiemelte bevezetőjében, hogy az eddigi EP-választásoknak nem volt központi kérdése, nem úgy a mostaninak, melynek középpontjában az illegális migráció áll. Mint mondta uniós felmérések szerint is a migránsok kérdése foglalkoztatja leginkább Európa lakosságát, ezt követi a terrorizmus illetve a biztonság kérdése.

A migráció okozta krízissel kapcsolatban kiemelte, hogy annyi embert, amennyi Európába özönlött és özönleni fog nem lehet integrálni. Csupán harminc százalékuk próbálna alkalmazkodni az európai léthez, a maradék hetven százaléknak ez eszébe sem jutna. Ezt a problémát most kell megoldani, később már túl késő lesz ezt kezelni. Ezért fontos és kiemelendő a kormány azon álláspontja, miszerint a segítséget kell elvinni ezekbe az országokba és nem az ottani embereket kell idehozni a problémájukkal együtt. Palkovics László előadását a közönség hol egyetértő morajlással, hol felcsattanó tapssal  honorálta.

A hazai ellenzékről szólva elhangzott, hogy nagyon álságos dolog a részükről az, hogy egy közös magyar érdeket támadnak, és előrébb helyezik Brüsszel érdekeit a hazájukénál. Ezt kell rendbe tenni, és azért kell elmenni május 26-án szavazni és a bevándorlásellenes álláspontot támogatni, mert csak így maradhat meg Európa és benne Magyarország annak, ami eddig is volt. Előadása végén a miniszter nagy tapsot kapott az érdeklődőktől.

Cserna Gábor Dunaújváros polgármestere a Fórum zárásaként elmondta, hogy május 26-án mindenkire szükség lesz, hogy a brüsszeli bevándorláspárti elit hatalmi törekvéseit megfékezzük. Dunaújváros május 26-án jövőt választ magának. Ha most hibázunk, később nem lehet kijavítani! Arra kért mindenkit, hogy menjen el szavazni és támogassa a Fidesz-KDNP listáját!  

 A lakossági fórum végén a közönség nem hagyta el azonnal a termet, hanem a sorsdöntő választásról, unokáik majdani jövőjéről beszélgettek még hosszan.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Autómentes nap, idősek támogatása

D+ Híradó - Autómentes nap, idősek támogatása

2019. szeptember 20. (péntek)

Autómentes nap idén is, idősek támogatása, új parkolók a Gábor Áron utcában - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV Híradójában.

Támogatás az időseknek

Támogatás az időseknek

2019. szeptember 20. (péntek)

Cserna Gábor polgármester kezdeményezésére az önkormányzat az Idősek Világnapja alkalmából az idén is egyösszegű, ötezer forintos támogatással segíti a dunaújvárosi nyugdíjas polgárokat. A polgármester tisztelete jeléül otthonában látogatta meg Bognár Miklósnét és férjét, akiknek emléklappal és ajándékkosárral, a város borával és virággal kedveskedett, kiemelve, hogy a városvezetés lehetőségéhez képest támogatja a város idős polgárait.

A lakók már birtokba is vették az új parkolóhelyeket

A lakók már birtokba is vették az új parkolóhelyeket

2019. szeptember 20. (péntek)

Pénteken a Technikum városrészben a Gábor Áron utcában és a Vörösmarty Mihály utcában visszaállt az eredeti forgalmi rend a 21 új parkolóhely építési munkálatainak lezárultával.

Novák Katalin: valódi igényekre reagál a családvédelmi akcióterv

Novák Katalin: valódi igényekre reagál a családvédelmi akcióterv

2019. szeptember 20. (péntek)

Már több mint ötvenezer család igényelte a családvédelmi akcióterv valamelyik elemét, az intézkedések valódi igényekre reagálnak - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

D+ Híradó - Közgyűlés, kupakgyűjtő

D+ Híradó - Közgyűlés, kupakgyűjtő

2019. szeptember 19. (csütörtök)

Rendkívüli közgyűlést tartottak, újabb kupakgyűjtőt helyeztek ki, premierre készülnek a Bartókban - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV Híradójában.

Légy szíves! a Béke városrészben is

Légy szíves! a Béke városrészben is

2019. szeptember 19. (csütörtök)

A Béke városrész is gazdagodott egy szív alakú kupagyűjtővel, amelyet a Március 15. téren állítottak fel. Sztankovics László, a 8-as számú választókerület képviselője elmondta, nagy sikere van ezen gyűjtőknek, és több lakó kérte, legyen náluk is.

Folytatódik az Otthon Melege program

Folytatódik az Otthon Melege program

2019. szeptember 19. (csütörtök)

Indulása óta már 310 ezer család kapott támogatást az Otthon Melege programban, a program újabb kiírással folytatódik - tájékoztatott Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.