Dunaújváros Hetilap

Május 26-án jövőt választunk magunknak!

doszerk - 2019. május 18. 18:41

Lakossági fórumot tartott a Campus étteremben dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a közelgő Európai parlamenti választás legfőbb kérdésével, az illegális bevándorlással kapcsolatban.

Zsúfolásig megtelt a 200 fős terem, így sokan állva hallgatták végig az előadást abból a közel 300 emberből, akik eljöttek prof. dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter  „Üzenjük Brüsszelnek: A bevándorlást meg kell állítani!” címet viselő, országjárás keretében a Campus étteremben tartott lakossági fórumra, amit egy sajtótájékoztató előzött meg.

Már a rendezvény előtt fél órával lehetett sejteni, hogy nagyon sokan kíváncsiak az előadásra, érzik, hogy sorsdöntő választás előtt áll Magyarország és így Dunaújváros is. Hosszú sorokban álltak az emberek és írták alá, hogy támogatják Orbán Viktor hét pontját, állítsuk meg a bevándorlást.   

Bevezetőjében dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos a háromszáz fős közönségnek elmondta, hogy fontos eljuttatni a kormány üzenetét az emberekhez, ezért is szerveztek lakossági fórumot, hiszen Európai parlamenti választásnak soha nem volt még akkora tétje, mint most.

Dr. Palkovics László  is kiemelte bevezetőjében, hogy az eddigi EP-választásoknak nem volt központi kérdése, nem úgy a mostaninak, melynek középpontjában az illegális migráció áll. Mint mondta uniós felmérések szerint is a migránsok kérdése foglalkoztatja leginkább Európa lakosságát, ezt követi a terrorizmus illetve a biztonság kérdése.

A migráció okozta krízissel kapcsolatban kiemelte, hogy annyi embert, amennyi Európába özönlött és özönleni fog nem lehet integrálni. Csupán harminc százalékuk próbálna alkalmazkodni az európai léthez, a maradék hetven százaléknak ez eszébe sem jutna. Ezt a problémát most kell megoldani, később már túl késő lesz ezt kezelni. Ezért fontos és kiemelendő a kormány azon álláspontja, miszerint a segítséget kell elvinni ezekbe az országokba és nem az ottani embereket kell idehozni a problémájukkal együtt. Palkovics László előadását a közönség hol egyetértő morajlással, hol felcsattanó tapssal  honorálta.

A hazai ellenzékről szólva elhangzott, hogy nagyon álságos dolog a részükről az, hogy egy közös magyar érdeket támadnak, és előrébb helyezik Brüsszel érdekeit a hazájukénál. Ezt kell rendbe tenni, és azért kell elmenni május 26-án szavazni és a bevándorlásellenes álláspontot támogatni, mert csak így maradhat meg Európa és benne Magyarország annak, ami eddig is volt. Előadása végén a miniszter nagy tapsot kapott az érdeklődőktől.

Cserna Gábor Dunaújváros polgármestere a Fórum zárásaként elmondta, hogy május 26-án mindenkire szükség lesz, hogy a brüsszeli bevándorláspárti elit hatalmi törekvéseit megfékezzük. Dunaújváros május 26-án jövőt választ magának. Ha most hibázunk, később nem lehet kijavítani! Arra kért mindenkit, hogy menjen el szavazni és támogassa a Fidesz-KDNP listáját!  

 A lakossági fórum végén a közönség nem hagyta el azonnal a termet, hanem a sorsdöntő választásról, unokáik majdani jövőjéről beszélgettek még hosszan.

A rovat további hírei: Közélet

Magas színvonalú szakmai fórum volt a MAGÉSZ-konferencia

Magas színvonalú szakmai fórum volt a MAGÉSZ-konferencia

2022. júl. 06.

Dunaújvárosban, az egyetem épületében tartotta meg XVI. konferenciáját a Magyar Acélszerkezeti Szövetség (MAGÉSZ). A résztvevők áttekintést kaptak az iparág helyzetéről, az elmúlt időszak beruházásairól, új létesítményekről, valamint a várható kihívásokról. 

Nyugalmazott tanítót köszöntött az önkormányzat

Nyugalmazott tanítót köszöntött az önkormányzat

2022. júl. 05.

Kiss Miklósné Eti néni június 5-én ünnepelte 90. születésnapját – ez alkalomból otthonában köszöntötte Mezei Zsolt alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő. 

DSTV: népszerű a szabadstrand

DSTV: népszerű a szabadstrand

2022. júl. 05.

Az elmúlt időszakban jelentős források felhasználásával újult meg a Szalki-szigeti szabadstrand és a felújítások sora még nem ért véget. Az eddigi eredmények rendívül pozitív hatással voltak a terület megítélésére, így egyre több városlakó látogat el a helyszínre. Hangkép.

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

Ments meg három életet – vért adni júliusban is menő!

2022. júl. 04.

Kitüntetések és új helyszín – és a legfontosabb: változatlanul jelentős a vérigény, de városunkban és a térségben júliusban is sok alkalom közül választhatnak az önkéntes véradók.

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

Lőrinczi Konrád nyerte az időközi választást

2022. júl. 03.

A fideszes jelölt rekord alacsony részvételi arány mellett húzta be a 2-es körzet képviselői székéért kiírt időközi önkormányzati választást.

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

Időközi és nemzetiségi önkormányzati választás – online (FRISSÍTVE!)

2022. júl. 03.

Ahogy ígértük, drága böngészők és aranyos mindenki, nap közben is szállítjuk a friss adatokat az időközi választásról. Az megvan, hogy ma Szamosújlak, de még Bódvalenke is választ? Pedig de! (Frissítve a 18.30-as adatokkal!)

Két választás lesz vasárnap

Két választás lesz vasárnap

2022. júl. 02.

Az időközi önkormányzati választás mellett az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat jelöltjei is megméretnek – az előzőnek elsősorban szimbolikus jelentősége lesz, de éppen ettől izgalmas a végeredmény.