Dunaújváros Hetilap

Május 26-án jövőt választunk magunknak!

2019. május 18. (szombat) 18:41 - doszerk

Lakossági fórumot tartott a Campus étteremben dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a közelgő Európai parlamenti választás legfőbb kérdésével, az illegális bevándorlással kapcsolatban.

Zsúfolásig megtelt a 200 fős terem, így sokan állva hallgatták végig az előadást abból a közel 300 emberből, akik eljöttek prof. dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter  „Üzenjük Brüsszelnek: A bevándorlást meg kell állítani!” címet viselő, országjárás keretében a Campus étteremben tartott lakossági fórumra, amit egy sajtótájékoztató előzött meg.

Már a rendezvény előtt fél órával lehetett sejteni, hogy nagyon sokan kíváncsiak az előadásra, érzik, hogy sorsdöntő választás előtt áll Magyarország és így Dunaújváros is. Hosszú sorokban álltak az emberek és írták alá, hogy támogatják Orbán Viktor hét pontját, állítsuk meg a bevándorlást.   

Bevezetőjében dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos a háromszáz fős közönségnek elmondta, hogy fontos eljuttatni a kormány üzenetét az emberekhez, ezért is szerveztek lakossági fórumot, hiszen Európai parlamenti választásnak soha nem volt még akkora tétje, mint most.

Dr. Palkovics László  is kiemelte bevezetőjében, hogy az eddigi EP-választásoknak nem volt központi kérdése, nem úgy a mostaninak, melynek középpontjában az illegális migráció áll. Mint mondta uniós felmérések szerint is a migránsok kérdése foglalkoztatja leginkább Európa lakosságát, ezt követi a terrorizmus illetve a biztonság kérdése.

A migráció okozta krízissel kapcsolatban kiemelte, hogy annyi embert, amennyi Európába özönlött és özönleni fog nem lehet integrálni. Csupán harminc százalékuk próbálna alkalmazkodni az európai léthez, a maradék hetven százaléknak ez eszébe sem jutna. Ezt a problémát most kell megoldani, később már túl késő lesz ezt kezelni. Ezért fontos és kiemelendő a kormány azon álláspontja, miszerint a segítséget kell elvinni ezekbe az országokba és nem az ottani embereket kell idehozni a problémájukkal együtt. Palkovics László előadását a közönség hol egyetértő morajlással, hol felcsattanó tapssal  honorálta.

A hazai ellenzékről szólva elhangzott, hogy nagyon álságos dolog a részükről az, hogy egy közös magyar érdeket támadnak, és előrébb helyezik Brüsszel érdekeit a hazájukénál. Ezt kell rendbe tenni, és azért kell elmenni május 26-án szavazni és a bevándorlásellenes álláspontot támogatni, mert csak így maradhat meg Európa és benne Magyarország annak, ami eddig is volt. Előadása végén a miniszter nagy tapsot kapott az érdeklődőktől.

Cserna Gábor Dunaújváros polgármestere a Fórum zárásaként elmondta, hogy május 26-án mindenkire szükség lesz, hogy a brüsszeli bevándorláspárti elit hatalmi törekvéseit megfékezzük. Dunaújváros május 26-án jövőt választ magának. Ha most hibázunk, később nem lehet kijavítani! Arra kért mindenkit, hogy menjen el szavazni és támogassa a Fidesz-KDNP listáját!  

 A lakossági fórum végén a közönség nem hagyta el azonnal a termet, hanem a sorsdöntő választásról, unokáik majdani jövőjéről beszélgettek még hosszan.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Adomány, parkolók

D+ Híradó - Adomány, parkolók

2019. június 19. (szerda)

Adomány a kórház gyermekosztályának, tábor az MMK-ban, parkolóbővítés az új Vasmű úton - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Új csecsemőágyak a gyermekosztálynak

Új csecsemőágyak a gyermekosztálynak

2019. június 19. (szerda)

Nagy segítséget nyújtott a Szent Pantaleon Kórház Gyermekosztályának a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara, amikor átadták a vadonatúj csecsemőágyakat.

Újabb árcsökkentés a kutakon

Újabb árcsökkentés a kutakon

2019. június 19. (szerda)

A Mol 2 forinttal csökkenti a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát pénteken, a gázolajé nem változik - értesült az MTI szerdán piaci forrásból.

Több parkolóhely lesz az új Vasmű úton

Több parkolóhely lesz az új Vasmű úton

2019. június 19. (szerda)

Körülbelül két hete dolgoznak már a szakemberek a Vasmű út 47-57. előtti terülten az új parkolóhelyek kialakításán.

D+ Híradó - Csatornázás, évadzáró

D+ Híradó - Csatornázás, évadzáró

2019. június 18. (kedd)

Csatornázás az északi városrészben, évadzáró a Bartókban, megkezdődött a futsal tábor - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Történelmi léptékű fejlesztés

Történelmi léptékű fejlesztés

2019. június 18. (kedd)

A Széchenyi 2020 program keretében hat önkormányzat, köztünk városunké is közel hatmilliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az „Észak-és Közép-Dunántúli szennyvízelvezetési és -kezelési fejlesztés 2. (ÉKDU 2)” elnevezésű projekt megvalósítására. A projektindító rendezvényen Cserna Gábor, városunk polgármestere mondott beszédet.

A távfűtés korszerűsítésére jelent meg pályázat

A távfűtés korszerűsítésére jelent meg pályázat

2019. június 18. (kedd)

Távfűtéses épületekben lévő lakások fűtésének szabályozására, illetve korszerűsítésére jelent meg hétfőn kiírás az Otthon melege program keretében, a 2 milliárd forintos támogatási keretre lakásszövetkezetek és társasházak nyújthatnak be pályázatot szeptember 24. és 2020 március 31. között – jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára.