Nyerésre állnak a bevándorlást ellenző erők

2019. május 13. (hétfő) 17:14 - doszerk

Franciaországban a bevándorlásellenes Marine Le Pen pártja a legnépszerűbb. A legfrissebb közvélemény-kutatások alapján a jobboldali Nemzeti Tömörülést a választók több mint 22 %-a támogatja -írja a hirtv.hu.

Szakértők szerint ez azt jelzi, hogy megállíthatatlanul csökken tovább Emmanuel Macron népszerűsége. Azonban nemcsak Franciaországban, hanem Olaszországban és Nagy-Britanniában is nyerésre állnak az unióellenes pártok.

Kevesebb mint 2 hét van hátra az Európai Parlamenti választásokig. A tagállamok többségében, így Magyarországon is május 26-án tartják meg a szavazást. Nagy-Britanniában azonban május 23-án csütörtökön járulnak az urnákhoz.

A legfrissebb felmérések szerint a két nagy, a Konzervatív- és a Munkáspárt összesen nem számíthat annyi voksra a választáson, mint a Brexit Párt. A Nigel Farage vezette tömörülés támogatottsága 34 %-os. Az unióellenes politikus az előrejelzéseknél is nagyobb meglepetésre számít.

Franciaországban, a jelenlegi állás szerint Marine Le Pen pártja lehet a befutó. A közvélemény-kutatások alapján a Nemzeti Tömörülésnek a legnagyobb a támogatottsága. A szavazók 22 és fél százaléka adná voksát a bevándorlásellenes párta.

Szakértők szerint a május 26-ai EP-választásig még tovább fog csökkenni mind Macron, mind pedig a pártja támogatottsága, amelynek a francia belpolitikai következmények mellett komoly hatása lehet az EP-választások végeredményére is.

Olaszországban a szintén bevándorlásellenes Északi Liga kaphatja május végén a legtöbb szavazatot. A párt vezetője leszögezte: a szabad Európa és egy iszlamista állam között kell választaniuk május 26-án az olaszoknak. Matteo Salvini kiemelte: a Liga számára a választás egyben egy belpolitikai népszavazás is lesz a migrációt elutasító politikájának megerősítéséről. A párt támogatottsága jelenleg 33 százalékos.

Elemzők arra figyelmeztetnek, hogy Ausztriában, Finnországban, Hollandiában és Dániában is olyan eredményeket érhetnek el a tömeges migrációt ellenző erők, amilyenre eddig nem volt példa.

 

- hirtv.hu -

A rovat további hírei: Belföld

Jó minőségű szőlőre számítanak Szekszárdon

Jó minőségű szőlőre számítanak Szekszárdon

2020. szeptember 27. (vasárnap)

Jó minőségű, de közepes vagy annál kisebb mennyiségű szőlőre számítanak a szekszárdi borvidéken, ahol a szüret felénél tartanak a termelők.

Továbbra is lehet utazni Dunakanyar-napijeggyel

Továbbra is lehet utazni Dunakanyar-napijeggyel

2020. szeptember 27. (vasárnap)

November elsejéig még megvásárolható a Dunakanyar-napijegy, amely korlátlan utazásra jogosít fel a Dunakanyar-körjáraton, a MÁV-START, a MÁV-HÉV, a Volánbusz és a MAHART helyi járatain a szeptember 30. és november 1. közötti hétvégéken és október 23-án.

Tortával ünnepelték a negyvenéves gorillát

Tortával ünnepelték a negyvenéves gorillát

2020. szeptember 26. (szombat)

Tortával ünnepelték a negyvenéves Golo nevű hím gorillát a Budapesti Állatkertben, az emlős születésnapja vasárnap lesz, de az intézmény gondozói már pénteken felköszöntötték az ünnepeltet.

Pásztorok bevonásával vizsgálták a szarvasmarhákat

Pásztorok bevonásával vizsgálták a szarvasmarhákat

2020. szeptember 26. (szombat)

A pásztorok bevonásával végzett vizsgálatból kiderült, hogy a szarvasmarhák száznál is több növényfajt ismernek fel és mindegyikhez más módon viszonyulnak a legelőn.

ÉletMentő applikáció az Év digitalizációs projektje

ÉletMentő applikáció az Év digitalizációs projektje

2020. szeptember 25. (péntek)

Az ÉletMentő applikáció nyerte el az Év digitalizációs projektje címet és megkapta a Gyurós Tibor-díjat is, amellyel a hazai digitalizáció fejlődésében aktívan szerepet vállaló személyeket és vállalkozásokat ismerik el.

Októbertől ismét tart rendezvényeket a Hungexpo

Októbertől ismét tart rendezvényeket a Hungexpo

2020. szeptember 22. (kedd)

Szigorú biztonsági szabályok mellett októberben megrendezi a Construma, az Otthon Desing, az Automotive Hungary, és az Ipar Napjai kiállításokat a Hungexpo.

Európai Szuperkupa - lezárások Budapesten

Európai Szuperkupa - lezárások Budapesten

2020. szeptember 22. (kedd)

Forgalomkorlátozásokra kell számítani keddtől péntekig Budapest V., VII., VIII. és XIV. kerületében az Európai Szuperkupa csütörtöki labdarúgó-mérkőzés miatt.