Dunaújváros Hetilap

Országos politikusokkal járják a vidéket

2019. május 14. (kedd) 12:06 - Brousil Csaba

A Római körúti kisposta előtt tartott sajtótájékoztatót Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője és Pintér Attila, a párt helyi szervezetének elnöke hétfőn.

Pintér Attila elmondta, hogy alig két héttel az Európai Parlamenti Választások előtt pártja folytatja az intenzív kampányt, hiszen, ez a voksolás arról dönt majd, hogy Európa és azon belül Magyarország milyen úton halad majd tovább. Kiemelte, hogy a kampányfinisben országos politikusok járják a vidéket, Dunaújvárosba ez alakalommal Mesterházy Attila, a párt korábbi elnöke látogatott el.

Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Mesterházy Attila hangsúlyozta, hogy kiemelten fontosnak tartja a kampánynak ezt a részét, mert ezeken a rendezvényeken el tudják mondani a lakosságnak, hogy mi is az ő igazi programjuk. Mint említette ezen a napon nemcsak városunkat kereste fel, de járt már Székesfehérváron és Agárdon is, ahol szintén találkozott a választópolgárokkal. Kiemelte, hogy az „emberbe, a választópolgárba, a családba invesztálnának” a legtöbbet. A „Haza, Szeretet, Európa” programjuk a szociális Európáról szól. Arról, hogy miképp lehet jobbá tenni az emberek életminőségét, hogy lehet jobb közszolgáltatást és magasabb béreket, nyugdíjat adni az embereknek. Szólt a minimálbérről, minimál nyugdíjról szóló törekvéseikről is és kiemelte, hogy európai szintű egészségügyet szeretnének garantálni a lakosságnak. Mint mondta azon fognak dolgozni, hogy Európát, mint minőséget hozzák el a magyar emberek életébe, mert véleménye szerint jelenleg van mit még tenni, hogy ez elérkezhessen.

A rovat további hírei: Közélet

Milliárdok szolgálják a gyógyítást

Milliárdok szolgálják a gyógyítást

2019. május 20. (hétfő)

Nincs oka panaszra a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórháznak,  2010 óta több, mint 7 milliárd forint értékben tudtak az uniós, a  kormányzati a fenntartói pályázatok  és az önkormányzati támogatások lehetőségeivel élni. Időközben a fenntartó a város helyett magyar állam lett, ettől függetlenül Dunaújváros kórházát továbbra is támogatja a városunk.

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. május 19. (vasárnap)

Bringatúra, testvérváros, lakossági fórum Ercsiben, tehetségnap az egyetemen, közeleg a Családi Hétvége - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

EP-választás - Egy hét múlva lesz a voksolás

EP-választás - Egy hét múlva lesz a voksolás

2019. május 19. (vasárnap)

Egy hét múlva, május 26-án vasárnap 8 millió 11 ezer választópolgár dönthet arról, kik foglalhatják el az Európai Parlamentben (EP) a Magyarországnak járó 21 képviselői helyet.

Május 26-án jövőt választunk magunknak!

Május 26-án jövőt választunk magunknak!

2019. május 18. (szombat)

Lakossági fórumot tartott a Campus étteremben dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a közelgő Európai parlamenti választás legfőbb kérdésével, az illegális bevándorlással kapcsolatban.

Süli János: az atomenergia a megfizethető árú villamos energia záloga

Süli János: az atomenergia a megfizethető árú villamos energia záloga

2019. május 18. (szombat)

Az atomenergia a megfizethető árú villamos energia záloga, az ellátásbiztonság és a klímavédelmi célok elérésének megkerülhetetlen tényezője - emelte ki Süli János paksi beruházásért felelős tárca nélküli miniszter az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az illegális migrációt meg kell állítani!

Az illegális migrációt meg kell állítani!

2019. május 17. (péntek)

Lakossági fórumot tartott a Campus Étteremben dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a közelgő Európai Parlamenti Választások legfőbb kérdésével, az illegális bevándorlással kapcsolatban. A fórumot sajtótájékoztató előzte meg.

Hatvan százalékban már kész

Hatvan százalékban már kész

2019. május 17. (péntek)

Közel hatvan százalékos az uszoda készültsége a kivitelezők szerint – olvashatjuk Cserna Gábor polgármester hivatalos Facebook- oldalán.