Politikai szereplővé lép elő a cenzúrázó Facebook

2019. május 16. (csütörtök) 8:53 - doszerk

Politikai alapon tilthatta le a Facebook a Mediaworks Hungary Zrt. által kiadott lapok és hírportálok hirdetési fiókjait — jelentette ki a Magyar Nemzetnek Szánthó Miklós, a kiadót is magában foglaló Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány elnöke.

Míg a Facebook rendszeresen tilt le konzervatív értékrendű oldalakat és hozzászólásokat, sok esetben bejelentések után sem távolítja el azokat a bejegyzéseket, amelyek a miniszterelnök vagy más kormánypárti politikusok meg­gyilkolására buzdítanak.

Konkrét indoklás nélkül tiltotta le a Face­book a Mediaworks Hungary Zrt. által kiadott lapok és hírportálok hirdetési fiókjait, s nyilvánvaló, hogy az amerikai cég döntésének politikai, ideológiai okai vannak – olvasható a Mediaworks MTI-hez eljuttatott tegnapi közleményé­ben. Mint írták, a tiltás kiterjed egyebek mellett a Nemzeti Sportra, a Mindmegette.hu receptoldalra, valamint számos megyei és városi kiadványra is.

A Mediaworks a döntés miatt a közösségi oldalon nem politikai vonatkozású hírekre és tartalmakra sem tudja felhívni a figyelmet, ezért arra kéri az olvasókat, hogy kizárólag az eredeti internetes címeken keressék a tartalmakat.

– Félelmetes és hátborzongató érzékelni, hogy az a szellemi áramlat, amely eddig elviekben a szólás- és véleményszabadságról egy általános emberi alapjogként szónokolt, most politikai alapon ez ellen fordul – jelentette ki lapunknak Szánthó Miklós, a kiadót is magában foglaló Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) elnöke.

Szavai szerint az érzékenyítés és a politikai korrektség „alapelvei” nevében tiltanak le tartalmakat, és lehetetlenítik el, hogy az emberekhez eljussanak a hírek.

– Ezeket megpróbálják „álhírnek” beállítani, ami azonban valójában pusztán annyit jelent, hogy ez olyan hír, amely nem fér bele a liberális kánon alátámasztásának kontextusába.

Tehát igazából a Facebook által is alapelvvé tett politikai korrektség a legnagyobb „fake news”, mert politikai alapon foszt meg embereket a valóságról történő tájékozódástól – fejtette ki az elnök. Hozzátette: a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány – a Media­works tulajdonosaként is – minden eszközzel fel fog lépni a Facebook véleménydiktatúrája ellen, amely a „semlegesség értékességére” hivatkozva kriminalizál politikai álláspontokat.

– Az alapítvány célja ugyanis éppen a progresszív gyökerű hírhamisítás, dezinformálás és a politikai korrektség elleni fellépés, a nemzeti-polgári oldal megerősítése, hogy a valódi konzervatív-keresztény gondolat ugyanolyan érvényességgel lehessen jelen a közéletben, a virtuális térben is, mint a balliberális – hangsúlyozta Szánthó Miklós.

Figyelemre méltó, hogy a Facebook láthatóan kettős mércét alkalmaz a felületén megjelenő bejegyzésekkel kapcsolatban, azok politikai tartalmától függően. Míg jobboldali, konzervatív tartalmakat egyértelmű, világos indoklás nélkül tiltanak le, balliberális vagy egyszerűen a Fidesz–KDNP-kabinet ellen irányuló támadásokat és sokszor életveszélyes fenyegetéseket többszöri bejelentések ellenére sem távolítanak el.

Legutóbb Kovács M. Mária, a Soros-egyetem professzora Orbán Viktor halálát kívánta egy bejegyzésében. A történész a miniszterelnök washingtoni látogatása kapcsán közzétett erősen áthallásos üzenetében úgy fogalmazott: „Ha Kaczynski olyan ügyesen le tudott zuhanni…” Még ennél is brutálisabb, Orbán Viktor kivégzésére buzdító kijelentések voltak olvashatók néhány éve a Nie­dermüller Pétert (DK) is tagjai között tudó, Demokratikus Koalíció Nyíregyháza nevű Facebook-csoportban.

– A diktátorokat a világon a nép haragja ölte meg!!! Orbán most rajtad a sor!!! – állt az oldalon. Dániel Péter DK-szimpatizáns ügyvéd szintén arról értekezett a közösségi médiában, hogy „Orbán Viktor és aljas, fideszes bűntársai vagy lógni fognak, vagy a börtönben fognak megrohadni”, az MSZP több tagja és támogatója pedig a miniszterelnök halálával viccelődő mémeket osztott meg.

A Facebook még az „Az összes fideszes barmot falhoz állítani és ólmot nekik! Haljatok meg, minek éltek?” bejegyzéssel kapcsolatos panaszt is indokolatlannak tartotta. „Megvizsgáltuk a bejelentést, és úgy találtuk, hogy a hozzászólás nem sérti a közösségi alapelveket” – írták a bejelentőnek tavaly év végén.

- magyarnemzet.hu -

A rovat további hírei: Politika

Orbán: akinek számít Magyarország és Európa jövője, annak vasárnap el kell mennie választani!

Orbán: akinek számít Magyarország és Európa jövője, annak vasárnap el kell mennie választani!

2019. május 25. (szombat)

Akinek számít Magyarország és Európa jövője, annak vasárnap el kell mennie választani! - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzetben és a Mediaworks vidéki napilapjaiban szombaton megjelent interjúban. A kormányfő úgy fogalmazott: "a bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!"

Aki nem akarja fizetni a migránskvóták árát, szavazzon a Fidesz-KDNP-re

Aki nem akarja fizetni a migránskvóták árát, szavazzon a Fidesz-KDNP-re

2019. május 25. (szombat)

Aki nem akarja fizetni a migránskvóták árát, vasárnap menjen el szavazni, és voksát adja a Fidesz-KDNP-re - mondta Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese Budapesten.

EP-választás - Kövér: a voksolás értékrendválasztás is lesz

EP-választás - Kövér: a voksolás értékrendválasztás is lesz

2019. május 25. (szombat)

A vasárnapi európai parlamenti (EP-) választás értékrendválasztás is lesz, amin dönthetünk a kereszténységből kinőtt kultúránk és életformánk, szabadságunk és függetlenségünk mellett - jelentette ki Kövér László pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Máriapócson.

Migránsok millió jöhetnek Európába a következő években családegyesítéssel

Migránsok millió jöhetnek Európába a következő években családegyesítéssel

2019. május 24. (péntek)

A családegyesítés a munkavállalás mellett az EU-ba történő bevándorlás második fő forrása, és jelentősége folyamatosan növekszik - írja az Origo.

Szentül hitték, hogy megbuktathatják a kormányt” – Kipakolt a Jobbik volt szakértőjéről és milliárdokat elcsaló bűnbandájáról a koronatanú

Szentül hitték, hogy megbuktathatják a kormányt” – Kipakolt a Jobbik volt szakértőjéről és milliárdokat elcsaló bűnbandájáról a koronatanú

2019. május 24. (péntek)

Ügyészségi vallomását ismertetve újra megszólalt a PestiSrácok.hu-nak annak a nemesfémekkel kereskedő, a gyanú szerint milliárdokat elsíboló áfacsaló bűnbandának a kiugrott tagja, melyet a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egykori alezredese, a Jobbik volt szakértője irányított. 

Az Európai Egyesült Államok irányvonala szimpla hazaárulás

Az Európai Egyesült Államok irányvonala szimpla hazaárulás

2019. május 24. (péntek)

A Hír TV Szabadfogás című műsorában Huth Gergely műsorvezető vendégei voltak: Jeszenszky Zsolt politikai hobbista, Dézsy László dokumentumfilm-rendező, Pesty László dokumentumfilm-rendező, Nagy Attila Tibor elemző, Méltányosság Politikaelemző Központ, Nagy József újságíró, 24.hu, és Kukorelly Endre író.

Hollik: nem Soros György és pénze fogják eldönteni a választást, hanem a magyar emberek akarata

Hollik: nem Soros György és pénze fogják eldönteni a választást, hanem a magyar emberek akarata

2019. május 23. (csütörtök)

A kormány nem hagyja, hogy Soros György és pénze döntse el az európai parlamenti választásokat - mondta Hollik István kormányszóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján.