Szijjártó: Weber súlyosan megsértette a magyarokat

2019. május 7. (kedd) 15:45 - doszerk

A magyar emberek szavazata ugyanannyit ér, mint más uniós országok szavazata – hangsúlyozta Szijjártó Péter hétfői veresegyházi fórumán. A PestiSrácok.hu kérdésére elmondta, hogy nem fognak olyan jelöltet támogatni, aki nem tiszteli a magyar választópolgárokat, azt azonban nem tudtuk meg, hogy van – e esély arra, hogy az FPÖ pártcsaládjába lépjen be a Fidesz - írja a Pesti Srácok.

A mostani az első olyan európai parlamenti választás, ahol valódi kérdésekről dönthetünk – fogalmazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn. A politikus szerint az Európai Bizottság az elmúlt öt évben burkolt lépéseket tett annak érdekében, hogy az európai népesség összetételét megváltoztassák. Mindezt pedig azért teszik, mert úgy gondolják, hogy az unió akkor lesz erős, ha a tagországokat meggyengítik, ha azok elveszítik nemzeti öntudatukat. Véleménye szerint az Európai Bizottság célja, hogy a tagországokat legyengítve minél több hatalmat vigyen Brüsszelbe.

A világ nagy vezetői soha nem látott patrióta politikát folytatnak és bevallottan a saját nemzeti értékeiket  helyezik előtérbe – fogalmazott a Szijjártó Péter a Fidesz országjárásának veresegyházi állomásán. Hangsúlyozta: a kontinens jövője a választópolgárok kezében van. A tárcavezető szerint az elmúlt öt év európai vezetése minden idők leggyengébb teljesítményét nyújtotta,miközben mindent megtettek annak érdekében, hogy a fontos kérdéseket még a választás előtt lezárják. Úgy fogalmazott: az elmúlt egy évben az ENSZ-ben a migrációról folyamatosan azt mondták, hogy az emberiséggel nem történt eddig jobb dolog, mint a migráció és nem is fog. 

Senki nem szólt arról, hogy ennek micsoda biztonsági kockázata volt. Hogyan fordulhatott elő, hogy 2015 óta harminchárom jelentős terrortámadás történt az elmúlt években, hogy ebben több mint kétszázan meghaltak. Senki nem beszélt arról, hogyan fordulhat elő az, hogy egy európai politikus azt mondja, hogy a nagyvárosi létnek a részét képezi a terrorizmus. Köszönjük szépen, mi ebből nem kérünk!

Szijjártó Péter arról is beszélt, hogyha az Európa Parlamentben a letelepedési kvótát újra előveszik, az egy olyan reális veszély, ami  a mindennapjainkban fog jelentkezni.Véleménye szerint ezt úgy lehet elkerülni, ha azok kerülnek az EP-be, akik úgy gondolkodnak, mint mi, magyarok. Kiemelte: Most van az utolsó esély arra, hogy megakadályozzuk az európai népesség összetételének megváltoztatását.

Mi azt várjuk, hogy az európai parlament megszűnjön egy szélsőségesen elfogult bevándorláspárti intézménynek lenni. A PestiSrácok.hu kérdésére elmondta, hogy dacára a vitáknak, a Fidesz támogatta Manfred Weber csúcsjelöltségét. Ő viszont súlyosan megsértette a magyar választópolgárokat azzal, hogy nem kívánja a szavazataikat figyelembe venni.

Ez mélyen antidemokratikus, Magyarországot és a magyar embereket mélyen sértő megnyilvánulás. Mi pedig nem támogatunk olyan jelöltet, aki megsérti a magyar embereket. Márpedig látni kell, hogy Európában az európai kérdésekről az európai embereknek kell dönteni, nem pedig a brüsszeli elitnek. A magyar választópolgárok szavazata ugyanannyit ér az EP-választáson, mint bármely más európai tagország választópolgáráé. Úgyhogy több tiszteletet kérünk a magyar embereknek!  -fogalmazott a tárcavezető. A PestiSrácok.hu helyszínen készült videójából az is kiderül, hogy minek az eredménye az, hogy az Európai Néppártban ma többen is a bevándorláspárti oldallal kívánnak szövetséget kötni. 

- pestisracok.hu -

A rovat további hírei: Politika

Ellenzéki hitelvesztés a Jobbik miatt

Ellenzéki hitelvesztés a Jobbik miatt

2019. augusztus 20. (kedd)

Angela Merkel mondataival kiállt Orbán Viktor politikája mellett. Ezzel egyértelművé vált, hogy a magyar ellenzék reménye a külső segítségről, a kormány nemzetközi ellehetetlenülése zsákutca.

Orbán Viktor: Mi szabadságharcosok tudtuk, csak egy Európa van

Orbán Viktor: Mi szabadságharcosok tudtuk, csak egy Európa van

2019. augusztus 19. (hétfő)

Ökumenikus istentiszteletet tartottak hétfőn, a Páneurópai Piknik harmincadik évfordulója alkalmából a soproni Evangélikus templomban Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár részvételével.  A Páneurópai Pikniket 1989. augusztus 19-én tartották a magyarországi Sopronpusztán, a magyar-osztrák határ közvetlen közelében. Az ideiglenesen megnyitott határon több száz NDK-állampolgár jutott Ausztriába.

Merkel: a németek mindig hálásak lesznek Magyarországnak

Merkel: a németek mindig hálásak lesznek Magyarországnak

2019. augusztus 18. (vasárnap)

A németek mindig hálásak lesznek Magyarországnak a német újraegyesítéshez nyújtott hozzájárulásért - mondta Angela Merkel német kancellár szombaton megjelent szokásos hétvégi videóüzenetében, amelyben ezúttal a Sopron mellett harminc éve tartott úgynevezett páneurópai pikniket idézte fel. 

Csak tartózkodási helyre lehet átjelentkezni az önkormányzati választáson

Csak tartózkodási helyre lehet átjelentkezni az önkormányzati választáson

2019. augusztus 16. (péntek)

Szigorúbbak az átjelentkezés feltételei az önkormányzati választáson, mint a többi voksolás esetében: a választópolgár nem jelentkezhet át tetszőleges magyarországi településre, csak arra, ahol a választás kitűzése előtt 30 nappal már tartózkodási helyet létesített.

Toronyóra lánccal

Toronyóra lánccal

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Vajon mit köszönhet Fejér megye 04-es számú választókerülete Pintér Tamásnak? A válasz nem meglepő és elfér egy szalvétán is, mert bizony semmit.

Márki-Zay jobboldalinak próbálta eladni magát, de a valóságban Gyurcsányékkal szövetkezik

Márki-Zay jobboldalinak próbálta eladni magát, de a valóságban Gyurcsányékkal szövetkezik

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Választási szövetséget kötött a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíció és Márki-Zay Péter Hódmezővásárhelyen - a napokban erről írt Mucsi Tamás, a DK választókerületi elnöke közösségi oldalán. Ezzel a magát minden fórumon jobboldalinak való politikus újabb dermesztő hazugsága dőlt meg - írja az Origo.

Orosházán borította az ellenzéki összefogást az MSZP

Orosházán borította az ellenzéki összefogást az MSZP

2019. augusztus 14. (szerda)

Elunta az MSZP az "ellenzéki dagonyázást", régi-új polgármesterjelölttel rukkoltak elő - írja a hvg.hu.