Szijjártó: Weber súlyosan megsértette a magyarokat

2019. május 7. (kedd) 15:45 - doszerk

A magyar emberek szavazata ugyanannyit ér, mint más uniós országok szavazata – hangsúlyozta Szijjártó Péter hétfői veresegyházi fórumán. A PestiSrácok.hu kérdésére elmondta, hogy nem fognak olyan jelöltet támogatni, aki nem tiszteli a magyar választópolgárokat, azt azonban nem tudtuk meg, hogy van – e esély arra, hogy az FPÖ pártcsaládjába lépjen be a Fidesz - írja a Pesti Srácok.

A mostani az első olyan európai parlamenti választás, ahol valódi kérdésekről dönthetünk – fogalmazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn. A politikus szerint az Európai Bizottság az elmúlt öt évben burkolt lépéseket tett annak érdekében, hogy az európai népesség összetételét megváltoztassák. Mindezt pedig azért teszik, mert úgy gondolják, hogy az unió akkor lesz erős, ha a tagországokat meggyengítik, ha azok elveszítik nemzeti öntudatukat. Véleménye szerint az Európai Bizottság célja, hogy a tagországokat legyengítve minél több hatalmat vigyen Brüsszelbe.

A világ nagy vezetői soha nem látott patrióta politikát folytatnak és bevallottan a saját nemzeti értékeiket  helyezik előtérbe – fogalmazott a Szijjártó Péter a Fidesz országjárásának veresegyházi állomásán. Hangsúlyozta: a kontinens jövője a választópolgárok kezében van. A tárcavezető szerint az elmúlt öt év európai vezetése minden idők leggyengébb teljesítményét nyújtotta,miközben mindent megtettek annak érdekében, hogy a fontos kérdéseket még a választás előtt lezárják. Úgy fogalmazott: az elmúlt egy évben az ENSZ-ben a migrációról folyamatosan azt mondták, hogy az emberiséggel nem történt eddig jobb dolog, mint a migráció és nem is fog. 

Senki nem szólt arról, hogy ennek micsoda biztonsági kockázata volt. Hogyan fordulhatott elő, hogy 2015 óta harminchárom jelentős terrortámadás történt az elmúlt években, hogy ebben több mint kétszázan meghaltak. Senki nem beszélt arról, hogyan fordulhat elő az, hogy egy európai politikus azt mondja, hogy a nagyvárosi létnek a részét képezi a terrorizmus. Köszönjük szépen, mi ebből nem kérünk!

Szijjártó Péter arról is beszélt, hogyha az Európa Parlamentben a letelepedési kvótát újra előveszik, az egy olyan reális veszély, ami  a mindennapjainkban fog jelentkezni.Véleménye szerint ezt úgy lehet elkerülni, ha azok kerülnek az EP-be, akik úgy gondolkodnak, mint mi, magyarok. Kiemelte: Most van az utolsó esély arra, hogy megakadályozzuk az európai népesség összetételének megváltoztatását.

Mi azt várjuk, hogy az európai parlament megszűnjön egy szélsőségesen elfogult bevándorláspárti intézménynek lenni. A PestiSrácok.hu kérdésére elmondta, hogy dacára a vitáknak, a Fidesz támogatta Manfred Weber csúcsjelöltségét. Ő viszont súlyosan megsértette a magyar választópolgárokat azzal, hogy nem kívánja a szavazataikat figyelembe venni.

Ez mélyen antidemokratikus, Magyarországot és a magyar embereket mélyen sértő megnyilvánulás. Mi pedig nem támogatunk olyan jelöltet, aki megsérti a magyar embereket. Márpedig látni kell, hogy Európában az európai kérdésekről az európai embereknek kell dönteni, nem pedig a brüsszeli elitnek. A magyar választópolgárok szavazata ugyanannyit ér az EP-választáson, mint bármely más európai tagország választópolgáráé. Úgyhogy több tiszteletet kérünk a magyar embereknek!  -fogalmazott a tárcavezető. A PestiSrácok.hu helyszínen készült videójából az is kiderül, hogy minek az eredménye az, hogy az Európai Néppártban ma többen is a bevándorláspárti oldallal kívánnak szövetséget kötni. 

- pestisracok.hu -

A rovat további hírei: Politika

Aki nem akarja fizetni a migránskvóták árát, szavazzon a Fidesz-KDNP-re

Aki nem akarja fizetni a migránskvóták árát, szavazzon a Fidesz-KDNP-re

2019. május 25. (szombat)

Aki nem akarja fizetni a migránskvóták árát, vasárnap menjen el szavazni, és voksát adja a Fidesz-KDNP-re - mondta Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese Budapesten.

EP-választás - Kövér: a voksolás értékrendválasztás is lesz

EP-választás - Kövér: a voksolás értékrendválasztás is lesz

2019. május 25. (szombat)

A vasárnapi európai parlamenti (EP-) választás értékrendválasztás is lesz, amin dönthetünk a kereszténységből kinőtt kultúránk és életformánk, szabadságunk és függetlenségünk mellett - jelentette ki Kövér László pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Máriapócson.

Migránsok millió jöhetnek Európába a következő években családegyesítéssel

Migránsok millió jöhetnek Európába a következő években családegyesítéssel

2019. május 24. (péntek)

A családegyesítés a munkavállalás mellett az EU-ba történő bevándorlás második fő forrása, és jelentősége folyamatosan növekszik - írja az Origo.

Szentül hitték, hogy megbuktathatják a kormányt” – Kipakolt a Jobbik volt szakértőjéről és milliárdokat elcsaló bűnbandájáról a koronatanú

Szentül hitték, hogy megbuktathatják a kormányt” – Kipakolt a Jobbik volt szakértőjéről és milliárdokat elcsaló bűnbandájáról a koronatanú

2019. május 24. (péntek)

Ügyészségi vallomását ismertetve újra megszólalt a PestiSrácok.hu-nak annak a nemesfémekkel kereskedő, a gyanú szerint milliárdokat elsíboló áfacsaló bűnbandának a kiugrott tagja, melyet a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egykori alezredese, a Jobbik volt szakértője irányított. 

Az Európai Egyesült Államok irányvonala szimpla hazaárulás

Az Európai Egyesült Államok irányvonala szimpla hazaárulás

2019. május 24. (péntek)

A Hír TV Szabadfogás című műsorában Huth Gergely műsorvezető vendégei voltak: Jeszenszky Zsolt politikai hobbista, Dézsy László dokumentumfilm-rendező, Pesty László dokumentumfilm-rendező, Nagy Attila Tibor elemző, Méltányosság Politikaelemző Központ, Nagy József újságíró, 24.hu, és Kukorelly Endre író.

Hollik: nem Soros György és pénze fogják eldönteni a választást, hanem a magyar emberek akarata

Hollik: nem Soros György és pénze fogják eldönteni a választást, hanem a magyar emberek akarata

2019. május 23. (csütörtök)

A kormány nem hagyja, hogy Soros György és pénze döntse el az európai parlamenti választásokat - mondta Hollik István kormányszóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Gulyás: az EU utolsó sikere a bővítés volt

Gulyás: az EU utolsó sikere a bővítés volt

2019. május 23. (csütörtök)

Az elmúlt évek nem tekinthetőek az európai együttműködés legsikeresebb időszakának, az Európai Unió (EU) utolsó sikere a bővítés volt: 2004-ben tíz állam - köztük Magyarország - felvétele, majd további három állam csatlakozása - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Parlamentben.