Tehetségnap az egyetemen

2019. május 16. (csütörtök) 12:22 - Vass Ádám

Lezajlott a kilencedik alkalommal megrendezett Tehetségnap az egyetemen, az előadások közül pedig több is eséllyel indulhat az őszi diákköri konferencián.

A Dunaújvárosi Egyetemen IX. alkalommal került megrendezésre a Tehetségnap, ahol öt szekcióban összesen harmincnyolc előadás szerepelt, melyet 61 szerző 19 témavezető segítségével készített. A Tehetségnapon nagy arányban vettek részt továbbá külföldi hallgatók is, főleg az informatikatudományi szekcióban, illetve a Bánki Szakgimnázium diákjai is tartottak több előadást. A szerda délutáni értékelésen részt vett dr. Kővári Attila, a Tudományos Diákköri Tanács (TDT) elnöke, Melkovics János, a Tehetséggondozási Munkacsoport vezetője és Dósáné Pap Györgyi, a TDT titkára. Dr. Kővári Attila elmondta, ez a nap a hallgatókról szólt és arról, hogy bemutassák tudásukat, ismertessék kutatásaikat.

Reméli, sokat tanultak egymás előadásaiból és konzulenseik is sokat segítettek nekik a témájukban és a továbbiakban is támogatják őket. Melkovics János elárulta, hogy az öt szekcióban a tudományos és az általános jellegű témák is előkerültek, hiszen a tehetségnap célja elsősorban a kötetlen tudásátadás volt, a prezentációk bemutatása, az előadás, amit csak gyakorlattal lehet fejleszteni. Reméli, hogy ez a gyakorlás segíti a hallgatókat abban, hogy az őszi Tudományos Diákköri Konferenciára elkészül egy olyan dolgozat, ami érdemes lehet akár az országos versenyre is.

A rovat további hírei: Oktatás

Erzsébet táborban a móriczosok

Erzsébet táborban a móriczosok

2019. július 07. (vasárnap)

A Móricz Zsigmond Általános Iskola idén először sikeres pályázat keretében 27 fővel (6.és 7.évfolyam) részt vett a nyári Erzsébet Tábor zánkai programján.

Közel kétszázan lépnek a munka világába

Közel kétszázan lépnek a munka világába

2019. június 28. (péntek)

Véget ért egy újabb félév, tehát újabb hallgatók távoznak a Dunaújvárosi Egyetemről, méghozzá sikeres záróvizsgával. Ezúttal 178 diplomás hallgató kezdheti meg életét a munka világában mérnökként, közgazdászként, vagy informatikusként.

Tehetséggondozásból ötös a Dózsa iskolának

Tehetséggondozásból ötös a Dózsa iskolának

2019. június 23. (vasárnap)

A tehetséggondozó program több mint tíz évvel ezelőtt indult útjára a Zalabéri Általános Iskolából, és nőtte ki magát mára egy országos hálózattá, melynek díjazottja a Dózsa György Általános Iskola.

Újabb együttműködési megállapodás

Újabb együttműködési megállapodás

2019. június 17. (hétfő)

Dunaújvárosi Egyetem és az Adu-Alba Kft. együttműködési megállapodást írt alá az intézmény kisrektori tanácstermében.

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

A tanév legjobbjai kaptak elismerést

2019. június 13. (csütörtök)

Az idei tanév végén is folytatódott a hagyomány, amikor a város iskoláinak legkiemelkedőbb eredményeit elért tanulóit köszöntötte Cserna Gábor, városunk polgármestere.

Kezdődik a vakáció!

Kezdődik a vakáció!

2019. június 12. (szerda)

Pénteken véget ér a 2018/19-es tanév és megkezdődik a közel két és fél hónapos nyári vakáció csaknem másfél millió általános és középiskolás diák számára. Várhatóan idén is sok diák vállal munkát, illetve tölti a szünidő egy részét táborban. A taborfigyelo.hu portál szerint a legnépszerűbbek a sport tematikájú vakációs lehetőségek, és a legtöbben Veszprém megyében táboroznak.

Óvodapedagógusok díjazása

Óvodapedagógusok díjazása

2019. június 11. (kedd)

Többek között a jubiláló, a nevelési évben kimagasló teljesítményt nyújtó kollégákat is díjaztak a Dunaújvárosi Óvoda pedagógusnapi ünnepségén. A bázisintézményként működő óvoda több munkatársa tett sikeres minősítő vizsgát ebben a nevelési évben.