Tehetségnap az egyetemen

2019. május 16. (csütörtök) 12:22 - Vass Ádám

Lezajlott a kilencedik alkalommal megrendezett Tehetségnap az egyetemen, az előadások közül pedig több is eséllyel indulhat az őszi diákköri konferencián.

A Dunaújvárosi Egyetemen IX. alkalommal került megrendezésre a Tehetségnap, ahol öt szekcióban összesen harmincnyolc előadás szerepelt, melyet 61 szerző 19 témavezető segítségével készített. A Tehetségnapon nagy arányban vettek részt továbbá külföldi hallgatók is, főleg az informatikatudományi szekcióban, illetve a Bánki Szakgimnázium diákjai is tartottak több előadást. A szerda délutáni értékelésen részt vett dr. Kővári Attila, a Tudományos Diákköri Tanács (TDT) elnöke, Melkovics János, a Tehetséggondozási Munkacsoport vezetője és Dósáné Pap Györgyi, a TDT titkára. Dr. Kővári Attila elmondta, ez a nap a hallgatókról szólt és arról, hogy bemutassák tudásukat, ismertessék kutatásaikat.

Reméli, sokat tanultak egymás előadásaiból és konzulenseik is sokat segítettek nekik a témájukban és a továbbiakban is támogatják őket. Melkovics János elárulta, hogy az öt szekcióban a tudományos és az általános jellegű témák is előkerültek, hiszen a tehetségnap célja elsősorban a kötetlen tudásátadás volt, a prezentációk bemutatása, az előadás, amit csak gyakorlattal lehet fejleszteni. Reméli, hogy ez a gyakorlás segíti a hallgatókat abban, hogy az őszi Tudományos Diákköri Konferenciára elkészül egy olyan dolgozat, ami érdemes lehet akár az országos versenyre is.

A rovat további hírei: Oktatás

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

GVI: itt az Iskolapad 2020 felmérés!

2020. június 03. (szerda)

Dunaújvárosi diákok válaszait is várják arra a kérdőíves felmérésre, amelyet végzős szakközépiskolások és szakgimnáziumi tanulók körében kezdett a kamarai kutatóintézet. A cél a munkaerőpiaci pálya feltérképezése. 

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

Bánki: mesterien terveztek – online is remekeltek

2020. május 21. (csütörtök)

Járványhelyzet ide, digitális átállás oda, sikerrel rendezte meg a 28. Charles Babbage AutoCAD és Inventor Versenyt a Dunaújvárosi SZC Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. Az online megméretésen az ország 9 iskolájának összesen 80 diákja vett részt, végül újra izgalmas, komoly színvonalas döntő kerekedett.

Guinness-rekord: hatalmas sikert értek el a Bánki diákjai!

Guinness-rekord: hatalmas sikert értek el a Bánki diákjai!

2020. május 13. (szerda)

A második helyet szerezte meg a Bánki középiskola bemutatója, amely a Guinness Rekordállítási Kísérlethez kapcsolódott. A remek hírt percekkel ezelőtt tudta meg a DO – máris itt az összes fontos részlet!

Alpolgármesteri vizit a Pannon Oktatási Központban

Alpolgármesteri vizit a Pannon Oktatási Központban

2020. május 07. (csütörtök)

A járványhelyzet kihívása, a rendkívüli időszakban szervezett érettségi  is szóba került azon a tanácskozáson, amely során Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester a Pannon Oktatási Központ vezetőjével találkozott. DSTV-összefoglaló a hajtás után.

Érettségi: gondolatok a könyvárban (FRISSÍTVE!)

Érettségi: gondolatok a könyvárban (FRISSÍTVE!)

2020. május 04. (hétfő)

A könyvek története, az olvasás és a kódexek világa – erről kapták az érettségi első, szövegértési feladatsorát a diákok, adta hírül az Eduline oktatási portál. 90 perc a betű birodalmában; innen folytatjuk! Frissítés: mutatjuk a műértelmező feladatok választéka után az összes megoldáshoz vezető ugródeszkát is!

Mese a vízről a Föld napján - nem csak gyerekeknek!

Mese a vízről a Föld napján - nem csak gyerekeknek!

2020. április 22. (szerda)

Óvodás és alsó tagozatos gyerekeknek készült, de mindenkinek jó szívvel ajánljuk a Föld napján a víz körforgásáról szóló animációs filmet - aktuálisabb, mint valaha! A hangképes tájékoztató percekkel ezelőtt élesedett a Szívességfal Dunaújváros és környéke facebook csoportban, köszönet a tippért!

Civil Közoktatási Platform: döbbent tiltakozás az érettségi miatt

Civil Közoktatási Platform: döbbent tiltakozás az érettségi miatt

2020. április 21. (kedd)

Éles hangütésű közleményben, "megdöbbenéssel és felháborodással" tiltakozik az érettségi tervezett időpontja miatt a Civil Közoktatási Platform. A dokumentumot egy bevezető után teljes terjedelmében közöljük.