Tehetségnap az egyetemen

2019. május 16. (csütörtök) 12:22 - Vass Ádám

Lezajlott a kilencedik alkalommal megrendezett Tehetségnap az egyetemen, az előadások közül pedig több is eséllyel indulhat az őszi diákköri konferencián.

A Dunaújvárosi Egyetemen IX. alkalommal került megrendezésre a Tehetségnap, ahol öt szekcióban összesen harmincnyolc előadás szerepelt, melyet 61 szerző 19 témavezető segítségével készített. A Tehetségnapon nagy arányban vettek részt továbbá külföldi hallgatók is, főleg az informatikatudományi szekcióban, illetve a Bánki Szakgimnázium diákjai is tartottak több előadást. A szerda délutáni értékelésen részt vett dr. Kővári Attila, a Tudományos Diákköri Tanács (TDT) elnöke, Melkovics János, a Tehetséggondozási Munkacsoport vezetője és Dósáné Pap Györgyi, a TDT titkára. Dr. Kővári Attila elmondta, ez a nap a hallgatókról szólt és arról, hogy bemutassák tudásukat, ismertessék kutatásaikat.

Reméli, sokat tanultak egymás előadásaiból és konzulenseik is sokat segítettek nekik a témájukban és a továbbiakban is támogatják őket. Melkovics János elárulta, hogy az öt szekcióban a tudományos és az általános jellegű témák is előkerültek, hiszen a tehetségnap célja elsősorban a kötetlen tudásátadás volt, a prezentációk bemutatása, az előadás, amit csak gyakorlattal lehet fejleszteni. Reméli, hogy ez a gyakorlás segíti a hallgatókat abban, hogy az őszi Tudományos Diákköri Konferenciára elkészül egy olyan dolgozat, ami érdemes lehet akár az országos versenyre is.

A rovat további hírei: Oktatás

Felhívás! - Iskolakezdési támogatás

Felhívás! - Iskolakezdési támogatás

2019. szeptember 19. (csütörtök)

Cserna Gábor polgármester az alábbi felhívást juttatta el szerkesztőségünkhöz a rendkívüli iskolakezdési támogatással kapcsolatban.

Mobilitási hét a városban is

Mobilitási hét a városban is

2019. szeptember 17. (kedd)

Szeptember 16. és 22. között rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedést népszerűsítő hazai eseménysorozatot. Idei témája a gyaloglás és a nem motorizált közlekedés, mottója pedig a „Sétálj velünk!” Ennek fényében szeptember 20-án például az autómentes napon, ingyenesen utazhatunk a helyi buszjáratokon. A népszerű rendezvényhez Dunaújvárosban több intézmény is csatlakozott, többek között a Dunaferr iskola is.

Rétvári Bence: 2010 után évről évre bővülnek az oktatásra fordítható források

Rétvári Bence: 2010 után évről évre bővülnek az oktatásra fordítható források

2019. szeptember 07. (szombat)

Míg a szocialista kormányok idején forráskivonás jellemezte a közoktatást, 2010 után évről évre bővülnek az ágazatra fordítható források – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a köztévének.

Az ötvenedik tanévet nyitották meg az egyetemen

Az ötvenedik tanévet nyitották meg az egyetemen

2019. szeptember 06. (péntek)

A 2019/2020-as tanév az ötvenedik az egyetem életében, melynek ünnepélyes megnyitóját tartották pénteken Cserna Gábor polgármester jelenlétében.

Egyre népszerűbb az egyetem

Egyre népszerűbb az egyetem

2019. szeptember 04. (szerda)

A pótfelvételi időszakkal lezárult a 2019/2020-as felvételi eljárás. A Dunaújvárosi Egyetem az országos 4 százalékos emelkedés ötszörösét, azaz 20 százalékos növekedést ért el a felvett hallgatók körében!

Minden eddiginél több támogatást kaptak a családok az iskolakezdéshez

Minden eddiginél több támogatást kaptak a családok az iskolakezdéshez

2019. szeptember 03. (kedd)

Minden eddiginél több támogatást kaptak idén a családok az iskolakezdéshez - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős helyettes államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Több mint négyszáz diák kezdte meg ma a tanévet a Petőfiben

Több mint négyszáz diák kezdte meg ma a tanévet a Petőfiben

2019. szeptember 02. (hétfő)

Szeptember 2-án hivatalosan is megkezdődött a 2019/2020-as tanév. Több iskolában is ma tartották az évnyitó ünnepséget. A Petőfi iskolások ceremóniáján, amelyen több mint négyszáz diákot köszöntöttek, Cserna Gábor polgármester is jelen volt.