Tehetségnap az egyetemen

2019. május 16. (csütörtök) 12:22 - Vass Ádám

Lezajlott a kilencedik alkalommal megrendezett Tehetségnap az egyetemen, az előadások közül pedig több is eséllyel indulhat az őszi diákköri konferencián.

A Dunaújvárosi Egyetemen IX. alkalommal került megrendezésre a Tehetségnap, ahol öt szekcióban összesen harmincnyolc előadás szerepelt, melyet 61 szerző 19 témavezető segítségével készített. A Tehetségnapon nagy arányban vettek részt továbbá külföldi hallgatók is, főleg az informatikatudományi szekcióban, illetve a Bánki Szakgimnázium diákjai is tartottak több előadást. A szerda délutáni értékelésen részt vett dr. Kővári Attila, a Tudományos Diákköri Tanács (TDT) elnöke, Melkovics János, a Tehetséggondozási Munkacsoport vezetője és Dósáné Pap Györgyi, a TDT titkára. Dr. Kővári Attila elmondta, ez a nap a hallgatókról szólt és arról, hogy bemutassák tudásukat, ismertessék kutatásaikat.

Reméli, sokat tanultak egymás előadásaiból és konzulenseik is sokat segítettek nekik a témájukban és a továbbiakban is támogatják őket. Melkovics János elárulta, hogy az öt szekcióban a tudományos és az általános jellegű témák is előkerültek, hiszen a tehetségnap célja elsősorban a kötetlen tudásátadás volt, a prezentációk bemutatása, az előadás, amit csak gyakorlattal lehet fejleszteni. Reméli, hogy ez a gyakorlás segíti a hallgatókat abban, hogy az őszi Tudományos Diákköri Konferenciára elkészül egy olyan dolgozat, ami érdemes lehet akár az országos versenyre is.

A rovat további hírei: Oktatás

Szekeres Huba ismét bizonyított!

Szekeres Huba ismét bizonyított!

2019. május 24. (péntek)

A Dózsa György Általános Iskola diákja hatalmas sikert ért el az Országos Curie Kémia Emlékversenyen, majd a Lila vegyészbajnokságon.

Indul a Paks II. Akadémia

Indul a Paks II. Akadémia

2019. május 22. (szerda)

Újabb együttműködési megállapodást kötött a Dunaújvárosi Egyetem és Paks II. Zrt., ezzel pedig egy olyan szakirány indulhat el, ami segíti az atomerőművi szakemberek képzését.

Gergő Panni országos sikere

Gergő Panni országos sikere

2019. május 20. (hétfő)

A Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákja első helyezést ért el a Kutató Gyermekek Tudományos Konferenciáján.

Győzteseket hirdetett a MEKH!

Győzteseket hirdetett a MEKH!

2019. május 16. (csütörtök)

A korábbi évek sikerére tekintettel, idén is meghirdette pályázatát a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára.

A DUE is részt vesz Paks II. szakemberinek képzésében

A DUE is részt vesz Paks II. szakemberinek képzésében

2019. május 14. (kedd)

Paks II. Akadémia elnevezéssel két szemeszteres atomerőmű-üzemeltetési szakmérnöki képzés indul ősztől hat magyar egyetemen.

Búcsúztak az egyetemisták is

Búcsúztak az egyetemisták is

2019. május 11. (szombat)

Lassan leteszik a záróvizsgát a Dunaújvárosi Egyetem hallgatói, de előtte elbúcsúztak az alma matertől és a várostól is.

Sport a suliban

Sport a suliban

2019. május 09. (csütörtök)

Azzal a céllal rendeztek sport napot a Szabó Magda Református Iskolában, hogy a diákok jobban megismerkedjenek a különböző sportágakkal.