Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Visszatérés Dunaújvárosba

2019. május 10. (péntek) 7:41 - Vass Ádám

Újabb tárlattal jelentkezett Éri Jenő, aki hosszabb kihagyás után ismét a Bartók aulájában mutatja be képeit a közönségnek.

Bár nem itt született, mégis tősgyökeres dunaújvárosinak lehet nevezni Éri Jenő grafikus- és festőművészt. Az egykori móriczos tanítván már gyerekkora óta a városban alkot, itthon tartózkodását pedig csak hosszabb-rövidebb ideig szakította meg. Legutóbb Budapesten élte mindennapjait de most újra hazaköltözött , időközben pedig képei ma már az ország és a főváros számos pontján megtalálhatóak. A kiváló grafikus legújabb tárlata a számára nagyon is ismerős Bartók színház aulájában tekinthető meg csütörtöktől, a kiállítás megnyitóján Ordas István műgyűjtő, mecénás elmondta, Éri egy állandóan megújuló festő, aki aki az absztrakt és szürreális képein keresztül adja át felfokozott érzelmeit a befogadónak. A stílus pedig mindig új és váratlan lehetőségeket kínál számára, egyben függetlenséget is ad neki, ami rendkívül izgalmassá teszi a munkáit. Ezeket a képeket pedig a szemlélő újra és újra megtekinti, és mindig visszatér egy-egy alkotáshoz, mivel elgondolkodtad, és heves érzelmeket váltanak ki.

A rovat további hírei: Kultúra

Alíz Csodaországban - Újabb siker a Bartókban

Alíz Csodaországban - Újabb siker a Bartókban

2019. május 17. (péntek)

A Bartók színház új táncjátékát a csapat egyik tagja, Dunaveczki Éva állította színpadra. Ez élete első rendezése, úgyhogy izgul is nagyon. Pedig nem volt miért, hiszen ezen a premieren is telt ház volt és óriási sikert aratott a darab.

Kiállítás a zeneiskolában

Kiállítás a zeneiskolában

2019. május 17. (péntek)

Újabb kiállítás nyílt a Sándor Frigyes Zeneiskola folyosógalériájában. Ezúttal Kosztolányi György festőművész tanítványai mutatták be alkotásaikat.

Hangulatos táncjáték a Bartókban

Hangulatos táncjáték a Bartókban

2019. május 16. (csütörtök)

Egy mesejátékkal készültek a Bartók színház táncosai, május 17-én mutatják be az Alíz Csodaországban című darabot.

Az első Szent Korona Nap Dunaújvárosban

Az első Szent Korona Nap Dunaújvárosban

2019. május 16. (csütörtök)

Egy 2017-es kormányhatározatnak köszönhetően Dunaújvárosban is megrendezésre kerül a Szent Korona Nap, méghozzá június elsején, az evangélikus templomban.

Sajátos firkák

Sajátos firkák

2019. május 15. (szerda)

Baráthné Markovics Zsuzsanna első önálló kiállítása nyílt meg az MMK folyosógalériában. Sajátos firkák című tárlatán ceruzával és szénnel készült alkotásai tekinthetők meg.

Beteljesült gyerekkori szerelem

Beteljesült gyerekkori szerelem

2019. május 13. (hétfő)

Azt hinné az ember, ezt Sipos Imre színész, rendező, a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház művészeti igazgatója a szakmájára érti. Nos, tévedünk. Sipos hadnagy, a Mogyoródi Sándor-huszárok Történelmi Hagyományőrző Egyesület alelnöke konkrétan a lovaglás miatt ment a Színművészeti Egyetemre. Ez az egyik szerelme. A másik viszont valóban a színház - írja a kultura.hu.

Néptánctalálkozó a főtéren

Néptánctalálkozó a főtéren

2019. május 12. (vasárnap)

Negyedik alkalommal rendezték meg a Pünkösdi Rózsa Gyermek Néptánctalálkozót városunkban. A vasárnap délelőtti program fél tizenegykor kezdődött a főtéren, majd az MMK-ban és a Dunaferr iskolában folytatódott a táncbemutatókkal.