Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Visszatérés Dunaújvárosba

2019. május 10. (péntek) 7:41 - Vass Ádám

Újabb tárlattal jelentkezett Éri Jenő, aki hosszabb kihagyás után ismét a Bartók aulájában mutatja be képeit a közönségnek.

Bár nem itt született, mégis tősgyökeres dunaújvárosinak lehet nevezni Éri Jenő grafikus- és festőművészt. Az egykori móriczos tanítván már gyerekkora óta a városban alkot, itthon tartózkodását pedig csak hosszabb-rövidebb ideig szakította meg. Legutóbb Budapesten élte mindennapjait de most újra hazaköltözött , időközben pedig képei ma már az ország és a főváros számos pontján megtalálhatóak. A kiváló grafikus legújabb tárlata a számára nagyon is ismerős Bartók színház aulájában tekinthető meg csütörtöktől, a kiállítás megnyitóján Ordas István műgyűjtő, mecénás elmondta, Éri egy állandóan megújuló festő, aki aki az absztrakt és szürreális képein keresztül adja át felfokozott érzelmeit a befogadónak. A stílus pedig mindig új és váratlan lehetőségeket kínál számára, egyben függetlenséget is ad neki, ami rendkívül izgalmassá teszi a munkáit. Ezeket a képeket pedig a szemlélő újra és újra megtekinti, és mindig visszatér egy-egy alkotáshoz, mivel elgondolkodtad, és heves érzelmeket váltanak ki.

A rovat további hírei: Kultúra

Augusztális 2019 - Íme a teljes program!

Augusztális 2019 - Íme a teljes program!

2019. július 23. (kedd)

Az önkormányzat megbízásából, a Tourinform Iroda szervezésében idén is színes programokra készülhetnek az érdeklődők Szent István napjára. Nemzeti ünnepünk programsorozata már augusztus 17-én kezdetét veszi a pentelei ünnepséggel. 

Öregbítik városunk hírnevét

Öregbítik városunk hírnevét

2019. július 23. (kedd)

Történetének talán legnagyobb gyűjteményes kiállítására készül a Kortárs Művészeti Intézet, ugyanis augusztus 16-án a kolozsvári Centrul de Interes központban mutatják be Dunaújváros kulturális örökségének egy szeletét.

Fekete fény

Fekete fény

2019. július 22. (hétfő)

Újabb kiállítás nyílt múlt pénteken a Kortárs Művészeti Intézetben. A tárlat mindannyiunknak segít emlékezni arra, hogy mit is csináltunk 1999. augusztus 11-én. Minden bizonnyal a napfogyatkozást kísértük figyelemmel, amely égi jelenség több alkotót, művészt is megihletett.

Szentmise és újmisés áldás

Szentmise és újmisés áldás

2019. július 18. (csütörtök)

Lindmayer Miklós atya július 20-án este ellátogat a dunaújvárosi Krisztus király főtemplomba, hogy a 18 órakor kezdődő szentmisét megtartsa, és újmisés áldást osszon.

Mesélő táborozók

Mesélő táborozók

2019. július 18. (csütörtök)

A nyári táborokból gyakran érkeznek csoportok a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárába. Így történt ez szerdán is, amikor együtt hallgattak mesét a gyerekek, és még egy kis játék is belefért.

Ványa bácsi a színházi fesztiválon

Ványa bácsi a színházi fesztiválon

2019. július 15. (hétfő)

Nyolc darabot válogattak be a Vidéki Színházak Fesztiváljára, köztük egy dunaújvárosi koprodukciós előadást is.

„Minden kreatív műfaj lényege a katarzis”

„Minden kreatív műfaj lényege a katarzis”

2019. július 07. (vasárnap)

A DUDIK utolsó napján Ákos is fellépett és össze is hozta a fesztivál legjobb előadását a látogatóknak. A koncert előtt velünk is beszélgetett a vasműs klipforgatásról, a zenéről és a világról.