Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

A fű zöldje és a víz kék színe

2019. június 18. (kedd) 7:55 - Vass Ádám

A nyári szezon első kiállításai is megnyílt a Munkásművelődési Központban, méghozzá Nemesnyik Éva tájképeinek köszönhetően.

Hétfő délután a nyári szünet utáni táborral egy napon megnyílt a júniusi kiállítás is a Munkásművelődési Központban. A folyosógalériában ezúttal Nemesnyik Éva képei láthatók, aki A víz vonzásában címmel állított össze egy válogatást azokból a munkáiból, melynek központi szereplői a tavak és a folyók. Ezeken a festményeken téli, nyári képek is ugyanúgy előfordulnak, mint ahogyan folyók, tavak, vagy épp tengerek. A kiállítást dr. Horváthné Lázár Gabriella nyitotta meg.

Mint mondta, a Éva a realista ábrázolásmódjával próbálja megmutatni a tájak és a természet szépségét úgy, ahogyan azok valójában léteznek, mindezt pedig a zöld és a kék megannyi árnyalatával teszi. Éva gyógypedagógusként dolgozik, mellette pedig tagja a Dunaújvárosi Vegyeskarnak is, a festészet tehát elsősorban a kikapcsolódást jelenti neki, ami már több, mint egy évtizede komolyabban is jelen van az életében. Ez idő alatt bemutathatta műveit Adonyban, Kulcson, a Sándor Frigyes Zeneiskolában, a Bartók színházban és a Munkásművelődési Központban. 

A rovat további hírei: Kultúra

Szentmise és újmisés áldás

Szentmise és újmisés áldás

2019. július 18. (csütörtök)

Lindmayer Miklós atya július 20-án este ellátogat a dunaújvárosi Krisztus király főtemplomba, hogy a 18 órakor kezdődő szentmisét megtartsa, és újmisés áldást osszon.

Mesélő táborozók

Mesélő táborozók

2019. július 18. (csütörtök)

A nyári táborokból gyakran érkeznek csoportok a József Attila Könyvtár gyermekkönyvtárába. Így történt ez szerdán is, amikor együtt hallgattak mesét a gyerekek, és még egy kis játék is belefért.

Ványa bácsi a színházi fesztiválon

Ványa bácsi a színházi fesztiválon

2019. július 15. (hétfő)

Nyolc darabot válogattak be a Vidéki Színházak Fesztiváljára, köztük egy dunaújvárosi koprodukciós előadást is.

„Minden kreatív műfaj lényege a katarzis”

„Minden kreatív műfaj lényege a katarzis”

2019. július 07. (vasárnap)

A DUDIK utolsó napján Ákos is fellépett és össze is hozta a fesztivál legjobb előadását a látogatóknak. A koncert előtt velünk is beszélgetett a vasműs klipforgatásról, a zenéről és a világról.

Mesejáték gyerekeknek a szabadban

Mesejáték gyerekeknek a szabadban

2019. július 03. (szerda)

Harmadik hetéhez érkezett az Alkotás és játék a szabadban elnevezésű bejárós kézműves tábor a Munkásművelődési Központ udvarán. Mint minden szerda délelőtt, úgy most is egy meseelőadás várta a kicsiket.

Woodstockra emlékeznek Pakson

Woodstockra emlékeznek Pakson

2019. július 01. (hétfő)

A woodstocki fesztivál két legendás, brit szereplője, a Ten Years After (TYA) és Miller Anderson, valamint az amerikai bluesélvonalába tartozó Eric Gales is fellép Pakson, az idei 27. Nemzetközi Gastroblues Fesztiválon.

Mester és tanítványai

Mester és tanítványai

2019. június 28. (péntek)

Egyedi kiállítás nyílt a múzeum második emeleti kiállító termében. Az aktuális tárlat Barcsay Jenő festőművész és tanítványai képeiből áll.