Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

A fű zöldje és a víz kék színe

2019. június 18. (kedd) 7:55 - Vass Ádám

A nyári szezon első kiállításai is megnyílt a Munkásművelődési Központban, méghozzá Nemesnyik Éva tájképeinek köszönhetően.

Hétfő délután a nyári szünet utáni táborral egy napon megnyílt a júniusi kiállítás is a Munkásművelődési Központban. A folyosógalériában ezúttal Nemesnyik Éva képei láthatók, aki A víz vonzásában címmel állított össze egy válogatást azokból a munkáiból, melynek központi szereplői a tavak és a folyók. Ezeken a festményeken téli, nyári képek is ugyanúgy előfordulnak, mint ahogyan folyók, tavak, vagy épp tengerek. A kiállítást dr. Horváthné Lázár Gabriella nyitotta meg.

Mint mondta, a Éva a realista ábrázolásmódjával próbálja megmutatni a tájak és a természet szépségét úgy, ahogyan azok valójában léteznek, mindezt pedig a zöld és a kék megannyi árnyalatával teszi. Éva gyógypedagógusként dolgozik, mellette pedig tagja a Dunaújvárosi Vegyeskarnak is, a festészet tehát elsősorban a kikapcsolódást jelenti neki, ami már több, mint egy évtizede komolyabban is jelen van az életében. Ez idő alatt bemutathatta műveit Adonyban, Kulcson, a Sándor Frigyes Zeneiskolában, a Bartók színházban és a Munkásművelődési Központban. 

A rovat további hírei: Kultúra

Ha nem megy élőben – dróton jön a BakElit

Ha nem megy élőben – dróton jön a BakElit

2020. június 04. (csütörtök)

A BakElit Zenecentrum kibővült csapata az országban kialakult krízishelyzet miatt a városunkban elmaradó nagyrendezvények helyett online zenei fesztivált szervez öt helyi zenekar részvételével a nagy közösségi felületeken június 20-án, azaz jövő szombaton. Irány a web!

Könyvtár helyett KönyvTerasz – és színes online színes kínálat

Könyvtár helyett KönyvTerasz – és színes online színes kínálat

2020. június 03. (szerda)

Sikerrel debütált kedden a József Attila Könyvtár szabadtéri könyvkölcsönző szolgáltatása, emellett színes kínálattal várja (online is) a betű barátait az intézmény.

 Könyvtár: könyvterasz üzemel keddtől

Könyvtár: könyvterasz üzemel keddtől

2020. május 29. (péntek)

Új rendszert vezet be az olvasói könyvéhség csillapítására a József Attila Könyvtár: keddtől kezdődően az intézmény előtti könyvterasz várja szolgáltatásaival a betűk barátait.

ICA-D: nyitásra készen, tervekkel telve

ICA-D: nyitásra készen, tervekkel telve

2020. május 22. (péntek)

Játék és múltidézés, webes tárlatvezetés és online társművészeti program – a járványhelyzet ellenére gazdag menüt kínál a művészet híveinek, de már nagyon készül a reménybeli újranyitásra is a Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D). 

ICA-D: még néhány napon át látható A monostor gyermekei

ICA-D: még néhány napon át látható A monostor gyermekei

2020. május 13. (szerda)

Folytatódott a Kortárs Művészeti Intézet online KineDok Filmklubja, péntekig mindenki láthatja a dokumentumfilmes sorozat friss darabját! Látta, láttad már Bhutánt? Itt az alkalom!

KarantÉNpercek – online programpaletta

KarantÉNpercek – online programpaletta

2020. május 12. (kedd)

Bár az intézmények a kialakult járványhelyzet miatt bezárták kapuikat, nem hagyják kultúra nélkül a városlakókat. Legyen szó gyermekekről vagy felnőttekről,online programjaik között mindenki megtalálja a kedvére valót. Ugyanakkor a mozogni vágyók sem maradnak sport nélkül! KaranÉNpercek máris itt!

Nagy csatában lett közönségdíjas Amerika Kapitány

Nagy csatában lett közönségdíjas Amerika Kapitány

2020. május 11. (hétfő)

Dunaújvárosi hallgató nyert közönségdíjat a Ceglédi Filmfesztiválon – az utolsó pillanatig kiélezett csatában futott be győztesként a "Captain America – Soldier Wars". Utórezgés, köszönet, hála és kulisszatitkok máris itt.