Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

A fű zöldje és a víz kék színe

2019. június 18. (kedd) 7:55 - Vass Ádám

A nyári szezon első kiállításai is megnyílt a Munkásművelődési Központban, méghozzá Nemesnyik Éva tájképeinek köszönhetően.

Hétfő délután a nyári szünet utáni táborral egy napon megnyílt a júniusi kiállítás is a Munkásművelődési Központban. A folyosógalériában ezúttal Nemesnyik Éva képei láthatók, aki A víz vonzásában címmel állított össze egy válogatást azokból a munkáiból, melynek központi szereplői a tavak és a folyók. Ezeken a festményeken téli, nyári képek is ugyanúgy előfordulnak, mint ahogyan folyók, tavak, vagy épp tengerek. A kiállítást dr. Horváthné Lázár Gabriella nyitotta meg.

Mint mondta, a Éva a realista ábrázolásmódjával próbálja megmutatni a tájak és a természet szépségét úgy, ahogyan azok valójában léteznek, mindezt pedig a zöld és a kék megannyi árnyalatával teszi. Éva gyógypedagógusként dolgozik, mellette pedig tagja a Dunaújvárosi Vegyeskarnak is, a festészet tehát elsősorban a kikapcsolódást jelenti neki, ami már több, mint egy évtizede komolyabban is jelen van az életében. Ez idő alatt bemutathatta műveit Adonyban, Kulcson, a Sándor Frigyes Zeneiskolában, a Bartók színházban és a Munkásművelődési Központban. 

A rovat további hírei: Kultúra

Újra városunkban lép fel a Rolling Stones legendás szaxofonosa

Újra városunkban lép fel a Rolling Stones legendás szaxofonosa

2019. szeptember 18. (szerda)

Az East Gipsy Band nagyszerű kezdeményezés a roma zenei hagyomány és a jazz ötvözése terén élvonalbeli magyar roma zenészekkel. Ők adnak koncertet csütörtök este Tim Ries-szal, a Rolling Stones szaxofonosával kiegészülve a Juharos Étteremben

Összecsaptak a gladiátorok

Összecsaptak a gladiátorok

2019. szeptember 15. (vasárnap)

Ismét megrendezésre került az Intercisa Múzeum hagyományos római napja, „A halálba menők köszöntenek!” címmel a Római Kőtárban.

Vásznon a lét kérdései

Vásznon a lét kérdései

2019. szeptember 13. (péntek)

Minden olyat megfest Szabadi Katalin, amely hatással van valamilyen módon érzelmeire. Festményeinek témája elsősorban a lét kérdéseivel foglalkozik. Gyakran állítja ki alkotásait, amelyeket most a dunaújvárosi közönség is megtekinthet.

Mága Zoltán koncertet ad Dunaújvárosban!

Mága Zoltán koncertet ad Dunaújvárosban!

2019. szeptember 12. (csütörtök)

Mága Zoltán, Liszt Ferenc-díjjal elismert hegedűművész szeptember 27-én a dunaújvárosi Krisztus Király Templomban ad ingyenes koncertet.

Pentelei Molnár János remekeiből

Pentelei Molnár János remekeiből

2019. szeptember 09. (hétfő)

Bátran állíthatjuk, hogy exkluzív kiállítás nyílt az Intercisa Múzeumban múlt pénteken.

Kezdődik a Mosoly Évada

Kezdődik a Mosoly Évada

2019. szeptember 02. (hétfő)

A Bartók Kamaraszínház a Valahol Európában című musical búcsúelőadásával lezárta a nyári szünetet, ezzel együtt pedig Őze Áron igazgató meghirdette a Mosoly Évadát.

Jazz-párbaj zongorára és bőgőre

Jazz-párbaj zongorára és bőgőre

2019. augusztus 31. (szombat)

A Juharos Étterem kellemes, klimatizált környezetével és jó akusztikájával pénteken este ismét becsalogatta közönségét. A kamara jazz kedvelői két fiatal, zenei nagyágyú produkciójára voltak kíváncsiak, akik már visszajáró fellépőnek számítanak Dunaújvárosban.