Dunaújváros Hetilap

Az ellenzéki hazugságpropaganda ellenére egyre gyorsuló ütemben fejlődik Dunaújváros

2019. június 21. (péntek) 19:17 - doszerk

Rendhagyó csütörtöki sajtótájékoztatóján az Ongai család Hold utcai otthonában számolt be az Otthon Melege Program ősztől induló, a főképp a közepes, illetve nagyobb városokban társasházakban élőket érintő kedvezményes lehetőségekről Dunaújváros polgármestere - írja a Pesti Srácok.

Cserna Gábor tájékoztatójában felhívta figyelmet arra, hogy a kormány intézkedéseinek köszönhetően már eddig is számos család korszerűsíthette energetikai szempontból lakásait Dunaújvárosban, illetve más településeken is. Az ősztől elérhető lehetőségek kiegészíthetik ezeket olyan korszerű berendezésekkel, mint az úgynevezett okosmérők, amelyekkel az energiafelhasználás mellett a költségeiket is optimalizálhatják a társasházakban élők. Stábunk beszélgetett az Ongai család tagjaival is, akik elmondták, véleményük szerint az, hogy a jobbikos Pintér Tamás ősztől az Országgyűlés helyett a dunaújvárosi polgármesterséget választaná, azt jelenti, hogy a Jobbikból már csak menekülni lehet, Pintér pedig láthatóan az egyéni túlélésére játszik a jelölésével. Az Ongai család szerint Pintér Tamásnak sem Dunaújvárosban, sem a választókörzet többi településén nincs már hitele, mivel választói nem érdeklik, az érintett települések vezetőivel pedig semmilyen kapcsolata, mivel nem is keresi őket, közeledésüket pedig elhárítja. 

Cserna Gábor a napokban megtartott másik sajtótájékoztatóján számolt be arról a történelmi léptékűnek nevezett beruházásról, amelynek hatmilliárd forintos, vissza nem térítendő uniós forrásból származó, pályázaton elnyert összegével jövőre megújul a a város, illetve a közeli Kulcs és Rácalmás szennyvízrendszere. A PestiSrácok.hu kérdésére, hogy a bejelentéskor miért nem jelent meg Rácalmás polgármestere, Cserna Gábor azt mondta, Schrick István megkapta a meghívót, de sűrű programja bizonyára megakadályozta abban, hogy részt vegyen az ünnepélyes eseményen. Cserna Gábor udvariasan annyit közölt, nem minősíti polgármester kollégája távolmaradását. 

Stábunk beszélgetett az Ongai család tagjaival is, akik elmondták, hogy Dunaújváros vezetőjét alaptalanul vádolja folyamatosan az ellenzék a település lezüllesztésével. A családfő szerint a hangoskodók épp ezért nem említenek sosem konkrétumukat, csak megfoghatatlan általánosságokról beszélnek, céljuk pedig kizárólag a lejáratás, a karaktergyilkosság. Ongaiék szerint az, hogy a jobbikos Pintér Tamás ősztől az Országgyűlés helyett a dunaújvárosi polgármesterséget választaná, azt jelenti, hogy a Jobbikból már csak menekülni lehet, Pintér pedig láthatóan az egyéni túlélésére játszik a jelölésével. Az Ongai család szerint Pintér Tamásnak sem Dunaújvárosban, sem a választókörzet többi településén nincs már hitele, mivel választói nem érdeklik, és az érintett települések vezetőivel nincs semmilyen kapcsolata, mivel nem is keresi őket,közeledésüket pedig elhárítja. Ongaiék szerint Dunaújváros nyerő embere Cserna Gábor, akire ősszel már bizonyára eggyel több szavazat érkezik, mert a voksoláson akkor már részt vesz a család most érettségiző nagylánya is. 

- pestisracok.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Ötmilliárd jut idén szociális tüzelőanyagra

Ötmilliárd jut idén szociális tüzelőanyagra

2019. július 17. (szerda)

Ötmilliárd forintot biztosít idén a kormány a szociális célú tüzelőanyag-programra - mondta el a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Megújul a mozi!

Megújul a mozi!

2019. július 16. (kedd)

Az önkormányzat egy sikeres pályázatnak köszönhetően forrást nyert a Dózsa Mozicentrum felújítására. Az épület kívül-belül megszépül, a jelenlegi munkafolyamatokról bejárást tartottak ma délután.

Megkezdődött a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program

Megkezdődött a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program

2019. július 16. (kedd)

Megkezdődött a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem jótékonysági kezdeményezés azzal a céllal, hogy a Kárpát-medence magyar gazdái búzájuk egy részét nemzeti összefogással a határon innen és túl élő, rászoruló magyar gyermekek ellátására adományozzák.

D+ Híradó: Magyarok kenyere és DLSZ évzáró

D+ Híradó: Magyarok kenyere és DLSZ évzáró

2019. július 15. (hétfő)

Búza a rászorulóknak, interaktív gyermekkönyvtár, előrébb lépett a DLSZ - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

MEKH: Tovább csökkentek a lakossági fogyasztók rezsiköltségei

MEKH: Tovább csökkentek a lakossági fogyasztók rezsiköltségei

2019. július 15. (hétfő)

A korábbi 4%-os értékről 3,4%-ra mérséklődött egy átlagos háztartás villamosenergia- és földgázköltsége 2019 júniusában, olvasható a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal legújabb, júniusi nemzetközi árösszehasonlító vizsgálatában.

Hittantábor a Balatonnál

Hittantábor a Balatonnál

2019. július 15. (hétfő)

Nyári tábort szervezett a dunaújvárosi római katolikus plébánia általános iskolás gyermekeknek.

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. július 14. (vasárnap)

Rendelőfelújítások, rock-esküvő, kézilabdás szurkolói ankét, kinevezés, holttestet találtak, buszöböl felújítás - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.