Baracsi győzelem a női bajnokságban

2019. június 17. (hétfő) 13:16 - doszerk

Hiába nyerte az utolsó fordulót a DPASE, a Baracs SE gárdája szerezte meg az aranyérmet a Carissa női bajnokság 2018/2019-es szezonjának küzdelmeiben.

Baracson rendezték meg szombaton a Carissa női labdarúgó bajnokság negyedik, utolsó fordulóját. A viadalon négy együttes vett részt, s legnagyobb kérdés az volt, hogy az eddigi három körből kettőt megnyerő, s a bajnokságban is éllovas Baracs SE képes lesz-e hazai pályán is sikert aratni. A Dunaújváros PASE női labdarúgóinak sikerült keresztülhúzni a házigazdák számításait, mert hat mérkőzésükből ötöt megnyerve szerezték meg a forduló első helyét, megelőzve a második baracsiakat, valamint a Holler UNFC és a kecskeméti Mercedes KLC-KTE SI gárdáját. A dunaújvárosiak sikere azonban csak annyiban befolyásolta a bajnokság végső sorrendjét, hogy a DPASE ezzel feljött a tabella második helyére, megelőzve az Ikarus Maroshegy együttesét, míg a bajnoki címet ezúttal a Baracs SE gárdája szerezte meg, mely a négy forduló összesítése alapján magabiztosan szerezte meg a sorozat első helyét.

Kép forrása: dlsz.hu

Szalavics Eszter, a DLSZ Női Bizottságának elnöke: - Az idei bajnoki szezon a hagyományokhoz híven négy női tornából állt, melynek a pontjai alapján alakult ki a végleges sorrend. Rengeteg kiváló megoldásnak, számtalan fordulatnak, meglepő pillanatnak lehettünk szemtanúi, amiknek a díjazásáról sosem feledkeztünk meg. Erről árulkodik a számtalan kiosztott, oklevél, érem, serleg és a támogatók által felajánlott különdíjak is, melyek ebben a szezonban a lányok dicsőségfalára kerültek. A 2018-2019-es szezonban több mint 100 játékost láthattunk pályára lépni, több mint 50 meccsen, összesen 9 csapat vett részt a megméretéseken. Külön öröm számunkra olyan csapatokat látni, akikkel még előtte nem találkozhattunk köreinkben, mint SK Tóalmás és a Mercedes KLC-KTE-SI csapata. Természetesen a jövőben továbbra is számítunk részvételükre!

A Carissa Női bajnokság végeredménye: 1. Baracs SE 36 pont, 2. Dunaújváros PASE 26 pont, 3. Ikarus Maroshegy 25 pont, 4. SK Tóalmás 13 pont, 5. Szekszárdi UFC 9 pont, 6. Mercedes KLC-KTE SI 7 pont, 7. P.O.N.I. 6 pont, 8. Holler UNFC 5 pont, 9. dunaújváros PASE Fakó 0 pont.

A rovat további hírei: Sport

Világbajnoki bronz Grúziából

Világbajnoki bronz Grúziából

2019. október 17. (csütörtök)

Egy harmadik és egy ötödik helyezéssel zárták a Veterán Kötött- és Szabadfogású Világbajnokságot a dunaújvárosi birkózók.

Kupameccs előtt a röplabdázóink

Kupameccs előtt a röplabdázóink

2019. október 17. (csütörtök)

A röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első fordulójában a Dunaferr SE csapata a Szolnoki Röplabda Klubot fogadja.

Bravúros pontszerzés Debrecenben

Bravúros pontszerzés Debrecenben

2019. október 16. (szerda)

Óriásit küzdött, s nagyon értékes pontot szerzett Debrecenben a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Sűrűsödő élmezőny

Sűrűsödő élmezőny

2019. október 16. (szerda)

Elmaradtak a nagy küzdelmek a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának hetedik fordulójában.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2019. október 16. (szerda)

Az idei szezonban még veretlen Debrecen ellen lép pályára ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Újra nyert a DAB!

Újra nyert a DAB!

2019. október 15. (kedd)

Korán hátrányba került, ám végül 4-2-es sikert aratott a Hokiklub Budapest elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nem hibázott a Karmacsi

Nem hibázott a Karmacsi

2019. október 15. (kedd)

Újabb sima győzelemnek örülhetett a címvédő a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.