Baracsi győzelem a női bajnokságban

2019. június 17. (hétfő) 13:16 - doszerk

Hiába nyerte az utolsó fordulót a DPASE, a Baracs SE gárdája szerezte meg az aranyérmet a Carissa női bajnokság 2018/2019-es szezonjának küzdelmeiben.

Baracson rendezték meg szombaton a Carissa női labdarúgó bajnokság negyedik, utolsó fordulóját. A viadalon négy együttes vett részt, s legnagyobb kérdés az volt, hogy az eddigi három körből kettőt megnyerő, s a bajnokságban is éllovas Baracs SE képes lesz-e hazai pályán is sikert aratni. A Dunaújváros PASE női labdarúgóinak sikerült keresztülhúzni a házigazdák számításait, mert hat mérkőzésükből ötöt megnyerve szerezték meg a forduló első helyét, megelőzve a második baracsiakat, valamint a Holler UNFC és a kecskeméti Mercedes KLC-KTE SI gárdáját. A dunaújvárosiak sikere azonban csak annyiban befolyásolta a bajnokság végső sorrendjét, hogy a DPASE ezzel feljött a tabella második helyére, megelőzve az Ikarus Maroshegy együttesét, míg a bajnoki címet ezúttal a Baracs SE gárdája szerezte meg, mely a négy forduló összesítése alapján magabiztosan szerezte meg a sorozat első helyét.

Kép forrása: dlsz.hu

Szalavics Eszter, a DLSZ Női Bizottságának elnöke: - Az idei bajnoki szezon a hagyományokhoz híven négy női tornából állt, melynek a pontjai alapján alakult ki a végleges sorrend. Rengeteg kiváló megoldásnak, számtalan fordulatnak, meglepő pillanatnak lehettünk szemtanúi, amiknek a díjazásáról sosem feledkeztünk meg. Erről árulkodik a számtalan kiosztott, oklevél, érem, serleg és a támogatók által felajánlott különdíjak is, melyek ebben a szezonban a lányok dicsőségfalára kerültek. A 2018-2019-es szezonban több mint 100 játékost láthattunk pályára lépni, több mint 50 meccsen, összesen 9 csapat vett részt a megméretéseken. Külön öröm számunkra olyan csapatokat látni, akikkel még előtte nem találkozhattunk köreinkben, mint SK Tóalmás és a Mercedes KLC-KTE-SI csapata. Természetesen a jövőben továbbra is számítunk részvételükre!

A Carissa Női bajnokság végeredménye: 1. Baracs SE 36 pont, 2. Dunaújváros PASE 26 pont, 3. Ikarus Maroshegy 25 pont, 4. SK Tóalmás 13 pont, 5. Szekszárdi UFC 9 pont, 6. Mercedes KLC-KTE SI 7 pont, 7. P.O.N.I. 6 pont, 8. Holler UNFC 5 pont, 9. dunaújváros PASE Fakó 0 pont.

A rovat további hírei: Sport

Szoros siker az edzőmeccsen

Szoros siker az edzőmeccsen

2019. július 19. (péntek)

Az utolsó másodpercekben szerzett góllal győzte le első nyári edzőmeccsén a DKKA női kézilabda csapata a Szombathely együttesét.

Megkezdődtek a küzdelmek Dunaújvárosban

Megkezdődtek a küzdelmek Dunaújvárosban

2019. július 19. (péntek)

A Szalki-sziget ad otthont péntektől vasárnapig a MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság negyedik fordulójának.

Lehet rájuk számítani

Lehet rájuk számítani

2019. július 19. (péntek)

Mihók Attila a medence széléről, míg Brezovszki Gerda, Garda Krisztina és Kiss Alexandra a vízben tett meg mindent azért, hogy a magyar női vízilabda válogatott megnyerje a nápolyi Universiadét.

Magyar-szlovák - Augusztus 9-én indul a jegyárusítás

Magyar-szlovák - Augusztus 9-én indul a jegyárusítás

2019. július 18. (csütörtök)

Augusztus 9-én indul a jegyárusítás a magyar labdarúgó-válogatott következő, szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőjére, amelyre szeptember 9-én 20.45 órától kerül sor a Groupama Arénában.

Kikapott az oroszoktól a női vízilabda-válogatott

Kikapott az oroszoktól a női vízilabda-válogatott

2019. július 18. (csütörtök)

A magyar válogatott 17-12-re kikapott az orosz csapattól a Kvangdzsuban zajló világbajnokság olimpiai kvalifikációs női vízilabdatornáján, így a B csoport második helyén végzett. Ez azt jelenti, hogy Bíró Attila együttesének játszania kell a nyolc közé kerülésért, közép-európai idő szerint szombaton 8.30 órától Új-Zélanddal.

Sima meccsek a bajnokságban

Sima meccsek a bajnokságban

2019. július 18. (csütörtök)

A Tízpróbások és a Fejó-Therm együttese is könnyedén szerezte meg a három pontot a Decathlon Nyári Bajnokság újabb fordulójában.

Győzelem az edzőmeccsen

Győzelem az edzőmeccsen

2019. július 17. (szerda)

Egy Szepessy-gól is elég volt a Dunaújváros PASE labdarúgóinak ahhoz, hogy győzelemmel távozzanak a szintén NB III-as Dunaharaszti otthonából.