Dunaújváros Hetilap

Elhunyt dr. Gyöngyösi Pál

2019. június 3. (hétfő) 9:30 - doszerk

A Szent Pantaleon Kórház vezetősége mély fájdalommal tudatja, hogy dr. Gyöngyösi Pál a traumatológia osztályvezető főorvosa június 1-én, szombaton tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Dr. Gyöngyösi Pál 1954. szeptember elsején született Budapesten. 1979-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szerzett általános orvosi diplomát. 1983-ban ortopédiából, 1995-ben traumatológiából szakvizsgázott. 2003-ban az egészségnevelés szakorvosa, majd 2004-ben orvos-közgazdász, gazdasági és egészségügyi menedzser képesítést szerzett. 
1979-1985-ig a Székesfehérvári Megyei Kórházban, 1985 óta kórházunk traumatológiai osztályán dolgozott, 2012-től annak vezetőjeként. 
1998-2010-ig kórházunk orvosigazgatói feladatait látta el, de ezen időszak alatt is részt vett a traumatológiai osztály mindennapos munkájában, műtétekben. Közgyűlési képviselőként és az Egészségügyi Bizottság elnökeként a város közéleti munkájában is részt vett. Orvosigazgatóként először ő vetette fel a Központi Műtő gondolatát, ami végül 2014-ben valósult meg, amikor pályázati forrásból felépült a Központi Technológiai Tömb. 1993-ban a Közalkalmazotti Tanács megalakulásakor elnöki pozíciót töltött be 1995-ig. 2002-ben Dunaújváros Egészségügyéért díjat kapott városunktól.  

2012-ben került a traumatológiai osztály élére. Irányítása alatt az osztály betegforgalmi adatai folyamatos emelkedést mutattak. Irányító, szervező munkája következtében a várólistát jelentősen csökkenteni tudták. A korábbiakhoz képest jelentősen felgyorsult munkatempó mellett a minőség emelése is sikerült az osztálynak. A kollektíva összehangolt team munkát végez. Osztályvezetése mellett 2017-ben a kimagasló szakmai színvonalon végzett felelősségteljes tevékenységük elismeréseként Dunaújváros MJV Közgyűlése a Traumatológiai osztály kollektívájának is „Dunaújváros Egészségéért” Díjat adott, amire rendkívül büszke volt.

Főorvos úr nagy gyakorlatot szerzett a nagyízületi protézis beültetésekben, az arthroscopos beavatkozások területén, valamint kiváló radiológiai diagnoszta volt. Szakmai tapasztalata igen széleskörű, alapos volt. Rendszeresen részt vett szakmai gyakorlatokon, szakmai továbbképzéseken és erre ösztönözte munkatársait is. Teljes értékű munkájára számíthattak bármilyen traumatológiai eset ellátásában. A betegek, szükség esetén a kollégák gyógyulását, terápiáját kiváló szakmai szinten irányította. A szakmai utasításai egyértelműek, korrektek, döntései határozottak, szakmailag megalapozottak voltak. Tekintélyt adó és követelő színes egyénisége miatt a traumatológiai osztály védőbástyája volt, a kórházi kollektíva, a főorvosi kar és a menedzsment körében is nagy tiszteletnek örvendett. Városszerte szerették és tisztelték.

Nagyszerű, alapos ember, kiváló orvos volt! Hiánya pótolhatatlan nagy űrt jelent a kórház és a traumatológia életében. Családja fájdalmában osztozva, emlékét kegyelettel és tisztelettel megőrizzük.
 
Nyugodjék békében!

A Szent Pantaleon Kórház vezetősége

- pantaleon.hu -

A rovat további hírei: Közélet

DS Híradó: kiállítás, rendhagyó óra és darts a merítésben

DS Híradó: kiállítás, rendhagyó óra és darts a merítésben

2020. január 28. (kedd)

Új tárlat a Bartókban, élményóra a Móricz diákjainak, nyílt megméretés a kocsmasportok királya, a darts művelőinek - aktuális témák a DSTV Híradóban. Máris itt!

100 nap a mérlegen: tisztaság, átláthatóság, közösség

100 nap a mérlegen: tisztaság, átláthatóság, közösség

2020. január 27. (hétfő)

A kellemetlen témákat sem hallgatta el, az első 100 nap munkájáról szóló értékelésében Dunaújváros polgármestere. Mint ismert: Pintér Tamást október 13-án nagy többséggel választották városunk polgármesterré, és mind a 10 önkormányzati körzetben a "Rajta, Újváros!" Egyesület képviselői arattak győzelmet.  100 nap eltelt – lássuk a mérleget!

Átláthatóság, hiányzások: újra napirenden

Átláthatóság, hiányzások: újra napirenden

2020. január 24. (péntek)

Két, korábban a már megszavazott rendelet ügyében tartott tájékoztatót a napokban Szabó Zsolt koordinációs és városüzemeltetési ügyekért felelős alpolgármester. Mindkét téma szerepelt a csütörtöki közgyűlés napirendjén – de fontosságuk okán a tájékoztató anyagát is közöljük.

Közgyűlés: pengeváltás után fontos témák az évnyitón

Közgyűlés: pengeváltás után fontos témák az évnyitón

2020. január 24. (péntek)

Gyurcsányozással és városrombolással koronázott éles pengeváltással kezdődött, a Fidesz-frakció távozása után lassú hömpölygéssé szelídült a közgyűlés évnyitó ülése a Városházán csütörtökön délelőtt. Negyvennél több napirendről tárgyaltak a képviselők – fontos témákról is döntöttek.

Hankook: új elnök az európai központ élén

Hankook: új elnök az európai központ élén

2020. január 21. (kedd)

Új irányhoz új vezető: Lee Sang Hoon lett a a Hankook Tire Europe új operatív igazgatója és elnöke, áll a cégcsoporttól honlapunkhoz eljuttatott közleményben. Pályakép és stratégiai célok a hajtás után!

DS Híradó: érdekvédelem, jegyzőváltás, lábtoll-labda

DS Híradó: érdekvédelem, jegyzőváltás, lábtoll-labda

2020. január 21. (kedd)

Izgalmas közéleti témák sora, így a munka törvénykönyvével összefüggő politikusi álláspont vagy a napirenden lévő jegyzőváltás is szerepel a DS Híradó kínálatában. - de a városunkban rendezett lábtoll-labda viadalról is láthatnak riportot. Hangképes összegzés máris itt!

Közgyűlés: fajsúlyos tételek az évnyitón

Közgyűlés: fajsúlyos tételek az évnyitón

2020. január 21. (kedd)

Fajsúlyos témákról dönthetnek a képviselők a naptári év első ülésén a Városháza "C" szárnyában csütörtökön: a közgyűlés elé kerül egyebek mellett több intézmény beszámolója, de fontos szervezeti és törvényességi kérdésekről is határoznak majd.