Dunaújváros Hetilap

Elhunyt dr. Gyöngyösi Pál

2019. június 3. (hétfő) 9:30 - doszerk

A Szent Pantaleon Kórház vezetősége mély fájdalommal tudatja, hogy dr. Gyöngyösi Pál a traumatológia osztályvezető főorvosa június 1-én, szombaton tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Dr. Gyöngyösi Pál 1954. szeptember elsején született Budapesten. 1979-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szerzett általános orvosi diplomát. 1983-ban ortopédiából, 1995-ben traumatológiából szakvizsgázott. 2003-ban az egészségnevelés szakorvosa, majd 2004-ben orvos-közgazdász, gazdasági és egészségügyi menedzser képesítést szerzett. 
1979-1985-ig a Székesfehérvári Megyei Kórházban, 1985 óta kórházunk traumatológiai osztályán dolgozott, 2012-től annak vezetőjeként. 
1998-2010-ig kórházunk orvosigazgatói feladatait látta el, de ezen időszak alatt is részt vett a traumatológiai osztály mindennapos munkájában, műtétekben. Közgyűlési képviselőként és az Egészségügyi Bizottság elnökeként a város közéleti munkájában is részt vett. Orvosigazgatóként először ő vetette fel a Központi Műtő gondolatát, ami végül 2014-ben valósult meg, amikor pályázati forrásból felépült a Központi Technológiai Tömb. 1993-ban a Közalkalmazotti Tanács megalakulásakor elnöki pozíciót töltött be 1995-ig. 2002-ben Dunaújváros Egészségügyéért díjat kapott városunktól.  

2012-ben került a traumatológiai osztály élére. Irányítása alatt az osztály betegforgalmi adatai folyamatos emelkedést mutattak. Irányító, szervező munkája következtében a várólistát jelentősen csökkenteni tudták. A korábbiakhoz képest jelentősen felgyorsult munkatempó mellett a minőség emelése is sikerült az osztálynak. A kollektíva összehangolt team munkát végez. Osztályvezetése mellett 2017-ben a kimagasló szakmai színvonalon végzett felelősségteljes tevékenységük elismeréseként Dunaújváros MJV Közgyűlése a Traumatológiai osztály kollektívájának is „Dunaújváros Egészségéért” Díjat adott, amire rendkívül büszke volt.

Főorvos úr nagy gyakorlatot szerzett a nagyízületi protézis beültetésekben, az arthroscopos beavatkozások területén, valamint kiváló radiológiai diagnoszta volt. Szakmai tapasztalata igen széleskörű, alapos volt. Rendszeresen részt vett szakmai gyakorlatokon, szakmai továbbképzéseken és erre ösztönözte munkatársait is. Teljes értékű munkájára számíthattak bármilyen traumatológiai eset ellátásában. A betegek, szükség esetén a kollégák gyógyulását, terápiáját kiváló szakmai szinten irányította. A szakmai utasításai egyértelműek, korrektek, döntései határozottak, szakmailag megalapozottak voltak. Tekintélyt adó és követelő színes egyénisége miatt a traumatológiai osztály védőbástyája volt, a kórházi kollektíva, a főorvosi kar és a menedzsment körében is nagy tiszteletnek örvendett. Városszerte szerették és tisztelték.

Nagyszerű, alapos ember, kiváló orvos volt! Hiánya pótolhatatlan nagy űrt jelent a kórház és a traumatológia életében. Családja fájdalmában osztozva, emlékét kegyelettel és tisztelettel megőrizzük.
 
Nyugodjék békében!

A Szent Pantaleon Kórház vezetősége

- pantaleon.hu -

A rovat további hírei: Közélet

A házasságkötés reneszánszát éli

A házasságkötés reneszánszát éli

2019. szeptember 14. (szombat)

Az idei év első felében a házasságkötések száma közel 8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, Magyarországon a házasságkötés a reneszánszát éli - mondta Novák Katalin Szentendrén, ahol a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) őszi találkozója keretében öt fiatal pár kötött házasságot.

Töretlen népszerűségnek örvend az Egészségnap

Töretlen népszerűségnek örvend az Egészségnap

2019. szeptember 14. (szombat)

Az egészség megőrzése a legfontosabb- ennek tükrében szervezte meg immár harmadik alkalommal az Egészségnapot Lassingleitner Fruzsina, a 4-es számú választókerület képviselője.

Légy szíves! már negyedik helyen is

Légy szíves! már negyedik helyen is

2019. szeptember 13. (péntek)

Folytatódott a szív alakú kupakgyűjtők kihelyezése a városban. A Petőfi iskola, valamint a Barátság városrész és az újtelepi játszótér után a Gárdonyi iskolához is került egy darab, a gyerekek legnagyobb örömére.

Polgármesteri sajtóközlemény

Polgármesteri sajtóközlemény

2019. szeptember 13. (péntek)

Cserna Gábor polgármester az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.

Fontos változások lesznek a bankolásban

Fontos változások lesznek a bankolásban

2019. szeptember 13. (péntek)

Fontos változások lépnek életbe a bankolásban, a vonatkozó európai uniós irányelv (PSD2 szabályozás) számos pontja lép hatályba szombaton, ami a mindennapi pénzügyek intézését is érinti, az internetes kártyás fizetési mód egyelőre a megszokott marad - hívja fel a figyelmet az Erste Bank az MTI-nek pénteken küldött közleményben.

Végéhez közeledik a Vasmű út felújítása

Végéhez közeledik a Vasmű út felújítása

2019. szeptember 13. (péntek)

Hetven százalékos készültségben van a Vasmű út felújítása - mondta Iván László, a 6. számú választókörzet önkormányzati képviselője. Jelenleg is zajlanak a munkálatok. A város főútjának teljes renoválása mintegy egymilliárd forintból valósul meg.

Védjük meg értékeinket! - Lakossági fórum lesz

Védjük meg értékeinket! - Lakossági fórum lesz

2019. szeptember 13. (péntek)

Cserna Gábor polgármester meghívására városunkba látogat Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár, aki szeptember 16-án, hétfőn 17 órakor LAKOSSÁGI FÓRUMOT tart a Városháza 'C' szárnyának rendezvénytermében. Az előadás témája: Védjük meg értékeinket!