Horváth Máté parádés sikere

2019. június 17. (hétfő) 7:30 - spigott

A háromszoros Amerika-bajnokot legyőzve állhatott a dobogó legfelső fokára Európa legrangosabb utánpótlás ökölvívó versenyén a DÖSE bokszolója, Horváth Máté.

Óriási kihívás várt az elmúlt napokban a Dunai Ökölvívó Sportegyesület (DÖSE) versenyzőjére, Horváth Mátéra, aki június 11. és 15. között Egerben szerepelt a 69. Bornemissza Gergely Emlékversenyen. A rendkívül rangos nemzetközi viadalon huszonkét ország közel háromszáz junior és ifjúsági reménysége húzott kesztyűt, így a felnőtt mezőnyben is kiemelkedően szereplő Egyesült Államok válogatottja mellett Kazahsztán, Japán, India, Thaiföld is nagyon erős csapattal érkezett a versenyre. Mint azt Sulák András, a DÖSE vezetőedzője érdeklődésünkre elárulta, a junior 66 kg-os mezőnyben induló Horváth Máté remekül szerepelt a kontinens legszínvonalasabb utánpótlás tornáján.

Horváth Máté a dobogó legfelső fokán! (Kép forrása: DÖSE)

- Ez egy nagyon komoly hagyományokkal rendelkező torna, tőlünk csak a válogatottak vehetnek részt rajta, vagy azok, akiknek a Magyar Ökölvívó Szövetség külön engedélyt ad rá. Máté elsőéves juniorként vágott neki a versenynek, az első körben erőnyerő volt, majd a második fordulóban egy indiai sráccal bokszolt, akit remek teljesítményt nyújtva győzött le, így bejutott a torna fináléjába. A döntőben az amerikaiak háromszoros Amerika-bajnoka, Kasir Goldston várt Mátéra, aki nagyon összeszedetten, jól bokszolt, s egy szenzációs mérkőzésen sikerült is legyőznie ellenfelét. Ez óriási fegyvertény volt Mátétól, aki ezzel minden bizonnyal kvalifikálta magát a következő Unbiversiadéra, ami óriási teljesítmény egyesületünk 15 éves ökölvívójától. Nagyon elégedett voltam a teljesítményével, mert az Európa-bajnokság nem úgy sikerült, ahogy vártuk, de most tökéletesen bokszolt, tényleg remekül sikerült ráhangolnunk a versenyre, mely erősségében szerintem meghaladta az Európa-bajnokságot is, így nagyon boldogok voltunk a siker miatt.

A 69. Bornemissza Gergely Emlékverseny magyar győztesei

Juniorok

Fiúk
52 kg: Rózsavölgyi Márk
54 kg: Buza Rafael
66 kg: Horváth Máté

Lányok
50 kg: Márton Eszter
52 kg: Megyeri Barbara
60 kg: Nagy Vivien
66 kg: Kovács Petra

Ifjúsági leány
57 kg: Szabó Szabina

A rovat további hírei: Sport

Világbajnoki bronz Grúziából

Világbajnoki bronz Grúziából

2019. október 17. (csütörtök)

Egy harmadik és egy ötödik helyezéssel zárták a Veterán Kötött- és Szabadfogású Világbajnokságot a dunaújvárosi birkózók.

Kupameccs előtt a röplabdázóink

Kupameccs előtt a röplabdázóink

2019. október 17. (csütörtök)

A röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első fordulójában a Dunaferr SE csapata a Szolnoki Röplabda Klubot fogadja.

Bravúros pontszerzés Debrecenben

Bravúros pontszerzés Debrecenben

2019. október 16. (szerda)

Óriásit küzdött, s nagyon értékes pontot szerzett Debrecenben a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Sűrűsödő élmezőny

Sűrűsödő élmezőny

2019. október 16. (szerda)

Elmaradtak a nagy küzdelmek a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának hetedik fordulójában.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2019. október 16. (szerda)

Az idei szezonban még veretlen Debrecen ellen lép pályára ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Újra nyert a DAB!

Újra nyert a DAB!

2019. október 15. (kedd)

Korán hátrányba került, ám végül 4-2-es sikert aratott a Hokiklub Budapest elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nem hibázott a Karmacsi

Nem hibázott a Karmacsi

2019. október 15. (kedd)

Újabb sima győzelemnek örülhetett a címvédő a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.