Horváth Máté parádés sikere

2019. június 17. (hétfő) 7:30 - spigott

A háromszoros Amerika-bajnokot legyőzve állhatott a dobogó legfelső fokára Európa legrangosabb utánpótlás ökölvívó versenyén a DÖSE bokszolója, Horváth Máté.

Óriási kihívás várt az elmúlt napokban a Dunai Ökölvívó Sportegyesület (DÖSE) versenyzőjére, Horváth Mátéra, aki június 11. és 15. között Egerben szerepelt a 69. Bornemissza Gergely Emlékversenyen. A rendkívül rangos nemzetközi viadalon huszonkét ország közel háromszáz junior és ifjúsági reménysége húzott kesztyűt, így a felnőtt mezőnyben is kiemelkedően szereplő Egyesült Államok válogatottja mellett Kazahsztán, Japán, India, Thaiföld is nagyon erős csapattal érkezett a versenyre. Mint azt Sulák András, a DÖSE vezetőedzője érdeklődésünkre elárulta, a junior 66 kg-os mezőnyben induló Horváth Máté remekül szerepelt a kontinens legszínvonalasabb utánpótlás tornáján.

Horváth Máté a dobogó legfelső fokán! (Kép forrása: DÖSE)

- Ez egy nagyon komoly hagyományokkal rendelkező torna, tőlünk csak a válogatottak vehetnek részt rajta, vagy azok, akiknek a Magyar Ökölvívó Szövetség külön engedélyt ad rá. Máté elsőéves juniorként vágott neki a versenynek, az első körben erőnyerő volt, majd a második fordulóban egy indiai sráccal bokszolt, akit remek teljesítményt nyújtva győzött le, így bejutott a torna fináléjába. A döntőben az amerikaiak háromszoros Amerika-bajnoka, Kasir Goldston várt Mátéra, aki nagyon összeszedetten, jól bokszolt, s egy szenzációs mérkőzésen sikerült is legyőznie ellenfelét. Ez óriási fegyvertény volt Mátétól, aki ezzel minden bizonnyal kvalifikálta magát a következő Unbiversiadéra, ami óriási teljesítmény egyesületünk 15 éves ökölvívójától. Nagyon elégedett voltam a teljesítményével, mert az Európa-bajnokság nem úgy sikerült, ahogy vártuk, de most tökéletesen bokszolt, tényleg remekül sikerült ráhangolnunk a versenyre, mely erősségében szerintem meghaladta az Európa-bajnokságot is, így nagyon boldogok voltunk a siker miatt.

A 69. Bornemissza Gergely Emlékverseny magyar győztesei

Juniorok

Fiúk
52 kg: Rózsavölgyi Márk
54 kg: Buza Rafael
66 kg: Horváth Máté

Lányok
50 kg: Márton Eszter
52 kg: Megyeri Barbara
60 kg: Nagy Vivien
66 kg: Kovács Petra

Ifjúsági leány
57 kg: Szabó Szabina

A rovat további hírei: Sport

Szoros siker az edzőmeccsen

Szoros siker az edzőmeccsen

2019. július 19. (péntek)

Az utolsó másodpercekben szerzett góllal győzte le első nyári edzőmeccsén a DKKA női kézilabda csapata a Szombathely együttesét.

Megkezdődtek a küzdelmek Dunaújvárosban

Megkezdődtek a küzdelmek Dunaújvárosban

2019. július 19. (péntek)

A Szalki-sziget ad otthont péntektől vasárnapig a MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság negyedik fordulójának.

Lehet rájuk számítani

Lehet rájuk számítani

2019. július 19. (péntek)

Mihók Attila a medence széléről, míg Brezovszki Gerda, Garda Krisztina és Kiss Alexandra a vízben tett meg mindent azért, hogy a magyar női vízilabda válogatott megnyerje a nápolyi Universiadét.

Magyar-szlovák - Augusztus 9-én indul a jegyárusítás

Magyar-szlovák - Augusztus 9-én indul a jegyárusítás

2019. július 18. (csütörtök)

Augusztus 9-én indul a jegyárusítás a magyar labdarúgó-válogatott következő, szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőjére, amelyre szeptember 9-én 20.45 órától kerül sor a Groupama Arénában.

Kikapott az oroszoktól a női vízilabda-válogatott

Kikapott az oroszoktól a női vízilabda-válogatott

2019. július 18. (csütörtök)

A magyar válogatott 17-12-re kikapott az orosz csapattól a Kvangdzsuban zajló világbajnokság olimpiai kvalifikációs női vízilabdatornáján, így a B csoport második helyén végzett. Ez azt jelenti, hogy Bíró Attila együttesének játszania kell a nyolc közé kerülésért, közép-európai idő szerint szombaton 8.30 órától Új-Zélanddal.

Sima meccsek a bajnokságban

Sima meccsek a bajnokságban

2019. július 18. (csütörtök)

A Tízpróbások és a Fejó-Therm együttese is könnyedén szerezte meg a három pontot a Decathlon Nyári Bajnokság újabb fordulójában.

Győzelem az edzőmeccsen

Győzelem az edzőmeccsen

2019. július 17. (szerda)

Egy Szepessy-gól is elég volt a Dunaújváros PASE labdarúgóinak ahhoz, hogy győzelemmel távozzanak a szintén NB III-as Dunaharaszti otthonából.