Dunaújváros Hetilap

Huszonegy új parkolóhely épül

2019. június 27. (csütörtök) 10:37 - Molnár Emese

Huszonegy új parkolót építenek a Gábor Áron utcában, a munkálatok miatt forgalomkorlátozás lépnek hatályba az érintett utca környékén.

Nagy Zoltánné, a 7-es számú választókörzet fideszes képviselője elmondta, a város beépítettsége miatt kevés lehetőség van új területeken építeni parkolókat, éppen ezért kellett számításba venniük, hogy a már meglévő területeken miként lehet kialakítani férőhelyeket.

- A Gábor Áron utcában, az óvoda melletti füves terület egy részére fogunk most új parkolókat építeni. Összesen huszonegy férőhelyet lehet itt biztosítani az előzetes tervek alapján. A munkát a DVG Zrt. fogja elvégezni, a kivitelezést július 1-jén kezdik a szakemberek- mondta Nagy Zoltánné.

Mivel a Gábor Áron utca egyirányú, a parkolóépítés miatt szükség van forgalomkorlátozást bevezetni. A hivatal tájékoztatása alapján a kivitelezés elő üteme alatt teljes szélességében lezárják a Gábor Áron utcának a 13-as számú lépcsőháztól a Bólyai István utcáig tartó szakaszát.

A 13-as lépcsőháztól a Bercsényi utcáig tartó szakaszon kétirányú forgalmat vezetnek be egyrészt az ottlakók, valamint az Aprók Háza Tagóvoda megközelíthetősége érdekében. Módosul a szomszédos Vörösmarty Mihály utca forgalma is, mégpedig úgy, hogy megfordul az egyirányú forgalmi rend, és az Esze Tamás utca felől lehet oda behajtani.

Az ideiglenes forgalomkorlátozást táblákkal jelzik, ezek kihelyezését a héten megkezdte a DVG Zrt., az építés pedig július 1-jén kezdődik, és az időjárás függvényében körülbelül egy hónapig tart.

Lakossági kezdeményezésre egyeztető találkozóra hívta a hivatal városüzemeltetési osztályának szakembereit Nagy Zoltánné a Vörösmarty utca mögött lévő játszótérhez. Néhány itt élő kisgyermekes család megkereste a képviselőt, hogy elmondják észrevételeiket, kéréseiket a játszótérrel kapcsolatban.

Morva Julianna például mutatta, hogy javításra szorul a kerítés, és előfordul az is, hogy az éjszaka folyamán idegenek mennek be a játszótérre, akik tönkreteszik a játékokat. Mint mondta, egyre népszerűbb ez a játszótér, egyre több család látogatja napközben, így kinőtte magát, jó lenne bővíteni mind a területét, mind a játékelemeket. Ezt erősítette meg Kovács Mihály is, aki elmesélte, egy éve költöztek ide, szinte mindennap itt vannak a gyerkőccel. Azt tapasztalják, hogy bár a Balogh Ádám utcában is van játszótér, sokan jönnek ide a környező utcákból, szeretik, hiszen árnyékos helyen van. Mivel jó nagy közösség gyűlik össze ezen a játszótéren, ő is a bővítést szorgalmazza.

A hivatal szakemberei feljegyezték az észrevételeket, Nagy Zoltánné pedig elmondta, intézkedik a javítanivalók mihamarabbi elvégzése érdekében, és támogatja a játszótér bővítését.

- Nagyon örülök annak, hogy egyre több a körzetben a kisgyermekes család, akik nyilván szeretnék is kihasználni az otthonukhoz közeli lehetőségeket. Ebben pedig támogatom őket- mondta a képviselő.

Nagy Zoltánné a keddi körzeti bejárása során egyeztetett a DVG Zrt. szakembereivel a Bocskai István utca 22-32. számú lépcsőházak előtti munkálatokról is. Itt ugyanis az érintett háztömbök felvezető lépcsőit építik újjá, és már napokon belül végeznek vele.

 

A rovat további hírei: Közélet

Térkép és alkalmazás az életmentőknek!

Térkép és alkalmazás az életmentőknek!

2020. május 28. (csütörtök)

Két remek kezdeményezésre hívta fel a figyelmet a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány, illetve a Magyar Vöröskereszt dunaújvárosi szervezete.

Sikeres összefogás, sikeres segélycsomag-program

Sikeres összefogás, sikeres segélycsomag-program

2020. május 27. (szerda)

Barátok a bajban: sikerrel folytatódott a Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat (RNÖ) kezdeményezésére szárba szökkent segélycsomag program – a legutóbbi akció keretében 260 rászoruló család részesült a rendkívüli támogatásban.

Segítség négy keréken – kétszáz új Hankook abroncs a Magyar Vöröskereszt biztonságos munkájához

Segítség négy keréken – kétszáz új Hankook abroncs a Magyar Vöröskereszt biztonságos munkájához

2020. május 27. (szerda)

Évenkénti Abroncsadományozási Programján keresztül kétszáz új gumiabronccsal segítette a Magyar Vöröskeresztet a Hankook Tire.

DKIK: részleges ügyintézés a bázison

DKIK: részleges ügyintézés a bázison

2020. május 26. (kedd)

A járványhelyzet kritikus időszaka után csökkentett üzemmódban ugyan, de újra kezdődött az ügyfélfogadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamaránál (DKIK). Óvatos nyitás a hajtás után.

Bölcsődék, óvodák: óvatos, figyelmes nyitány

Bölcsődék, óvodák: óvatos, figyelmes nyitány

2020. május 25. (hétfő)

A tagintézményben végzett felújítás külön apropót adott arra, hogy éppen az Aranyalma Óvodában tartson tájékoztatót Barta Endre humán alpolgármester a bölcsődék, óvodák újbóli megnyitásának első napján. Vagyis ma.

Példás összefogás a tiszta Dunaújvárosért!

Példás összefogás a tiszta Dunaújvárosért!

2020. május 25. (hétfő)

Az önkormányzat és a városlakók segítségével szépült meg a Rákóczi tér a napokban, miután a lakók közössége a közelmúltban azzal a tervvel kereste meg a városvezetést, hogy együtt szeretnék rendbe tenni lakókörnyezetüket. Meg is valósult szépen.

Katolikus közösség: visszaáll(t) a régi rend

Katolikus közösség: visszaáll(t) a régi rend

2020. május 24. (vasárnap)

A hétvégi szentmiséket is engedélyezte a megyéspüspök, a következő napokban az urnatemető is nyit, ráadásul és a plébániai iroda szolgálata is újra kezdődik: az enyhítések nyomán visszaáll  régi rend a dunaújvárosi katolikus közösség életében.