Dunaújváros Hetilap

Huszonegy új parkolóhely épül

2019. június 27. (csütörtök) 10:37 - Molnár Emese

Huszonegy új parkolót építenek a Gábor Áron utcában, a munkálatok miatt forgalomkorlátozás lépnek hatályba az érintett utca környékén.

Nagy Zoltánné, a 7-es számú választókörzet fideszes képviselője elmondta, a város beépítettsége miatt kevés lehetőség van új területeken építeni parkolókat, éppen ezért kellett számításba venniük, hogy a már meglévő területeken miként lehet kialakítani férőhelyeket.

- A Gábor Áron utcában, az óvoda melletti füves terület egy részére fogunk most új parkolókat építeni. Összesen huszonegy férőhelyet lehet itt biztosítani az előzetes tervek alapján. A munkát a DVG Zrt. fogja elvégezni, a kivitelezést július 1-jén kezdik a szakemberek- mondta Nagy Zoltánné.

Mivel a Gábor Áron utca egyirányú, a parkolóépítés miatt szükség van forgalomkorlátozást bevezetni. A hivatal tájékoztatása alapján a kivitelezés elő üteme alatt teljes szélességében lezárják a Gábor Áron utcának a 13-as számú lépcsőháztól a Bólyai István utcáig tartó szakaszát.

A 13-as lépcsőháztól a Bercsényi utcáig tartó szakaszon kétirányú forgalmat vezetnek be egyrészt az ottlakók, valamint az Aprók Háza Tagóvoda megközelíthetősége érdekében. Módosul a szomszédos Vörösmarty Mihály utca forgalma is, mégpedig úgy, hogy megfordul az egyirányú forgalmi rend, és az Esze Tamás utca felől lehet oda behajtani.

Az ideiglenes forgalomkorlátozást táblákkal jelzik, ezek kihelyezését a héten megkezdte a DVG Zrt., az építés pedig július 1-jén kezdődik, és az időjárás függvényében körülbelül egy hónapig tart.

Lakossági kezdeményezésre egyeztető találkozóra hívta a hivatal városüzemeltetési osztályának szakembereit Nagy Zoltánné a Vörösmarty utca mögött lévő játszótérhez. Néhány itt élő kisgyermekes család megkereste a képviselőt, hogy elmondják észrevételeiket, kéréseiket a játszótérrel kapcsolatban.

Morva Julianna például mutatta, hogy javításra szorul a kerítés, és előfordul az is, hogy az éjszaka folyamán idegenek mennek be a játszótérre, akik tönkreteszik a játékokat. Mint mondta, egyre népszerűbb ez a játszótér, egyre több család látogatja napközben, így kinőtte magát, jó lenne bővíteni mind a területét, mind a játékelemeket. Ezt erősítette meg Kovács Mihály is, aki elmesélte, egy éve költöztek ide, szinte mindennap itt vannak a gyerkőccel. Azt tapasztalják, hogy bár a Balogh Ádám utcában is van játszótér, sokan jönnek ide a környező utcákból, szeretik, hiszen árnyékos helyen van. Mivel jó nagy közösség gyűlik össze ezen a játszótéren, ő is a bővítést szorgalmazza.

A hivatal szakemberei feljegyezték az észrevételeket, Nagy Zoltánné pedig elmondta, intézkedik a javítanivalók mihamarabbi elvégzése érdekében, és támogatja a játszótér bővítését.

- Nagyon örülök annak, hogy egyre több a körzetben a kisgyermekes család, akik nyilván szeretnék is kihasználni az otthonukhoz közeli lehetőségeket. Ebben pedig támogatom őket- mondta a képviselő.

Nagy Zoltánné a keddi körzeti bejárása során egyeztetett a DVG Zrt. szakembereivel a Bocskai István utca 22-32. számú lépcsőházak előtti munkálatokról is. Itt ugyanis az érintett háztömbök felvezető lépcsőit építik újjá, és már napokon belül végeznek vele.

 

A rovat további hírei: Közélet

Ötmilliárd jut idén szociális tüzelőanyagra

Ötmilliárd jut idén szociális tüzelőanyagra

2019. július 17. (szerda)

Ötmilliárd forintot biztosít idén a kormány a szociális célú tüzelőanyag-programra - mondta el a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Megújul a mozi!

Megújul a mozi!

2019. július 16. (kedd)

Az önkormányzat egy sikeres pályázatnak köszönhetően forrást nyert a Dózsa Mozicentrum felújítására. Az épület kívül-belül megszépül, a jelenlegi munkafolyamatokról bejárást tartottak ma délután.

Megkezdődött a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program

Megkezdődött a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program

2019. július 16. (kedd)

Megkezdődött a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem jótékonysági kezdeményezés azzal a céllal, hogy a Kárpát-medence magyar gazdái búzájuk egy részét nemzeti összefogással a határon innen és túl élő, rászoruló magyar gyermekek ellátására adományozzák.

D+ Híradó: Magyarok kenyere és DLSZ évzáró

D+ Híradó: Magyarok kenyere és DLSZ évzáró

2019. július 15. (hétfő)

Búza a rászorulóknak, interaktív gyermekkönyvtár, előrébb lépett a DLSZ - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

MEKH: Tovább csökkentek a lakossági fogyasztók rezsiköltségei

MEKH: Tovább csökkentek a lakossági fogyasztók rezsiköltségei

2019. július 15. (hétfő)

A korábbi 4%-os értékről 3,4%-ra mérséklődött egy átlagos háztartás villamosenergia- és földgázköltsége 2019 júniusában, olvasható a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal legújabb, júniusi nemzetközi árösszehasonlító vizsgálatában.

Hittantábor a Balatonnál

Hittantábor a Balatonnál

2019. július 15. (hétfő)

Nyári tábort szervezett a dunaújvárosi római katolikus plébánia általános iskolás gyermekeknek.

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. július 14. (vasárnap)

Rendelőfelújítások, rock-esküvő, kézilabdás szurkolói ankét, kinevezés, holttestet találtak, buszöböl felújítás - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.