Dunaújváros Hetilap

Huszonegy új parkolóhely épül

2019. június 27. (csütörtök) 10:37 - Molnár Emese

Huszonegy új parkolót építenek a Gábor Áron utcában, a munkálatok miatt forgalomkorlátozás lépnek hatályba az érintett utca környékén.

Nagy Zoltánné, a 7-es számú választókörzet fideszes képviselője elmondta, a város beépítettsége miatt kevés lehetőség van új területeken építeni parkolókat, éppen ezért kellett számításba venniük, hogy a már meglévő területeken miként lehet kialakítani férőhelyeket.

- A Gábor Áron utcában, az óvoda melletti füves terület egy részére fogunk most új parkolókat építeni. Összesen huszonegy férőhelyet lehet itt biztosítani az előzetes tervek alapján. A munkát a DVG Zrt. fogja elvégezni, a kivitelezést július 1-jén kezdik a szakemberek- mondta Nagy Zoltánné.

Mivel a Gábor Áron utca egyirányú, a parkolóépítés miatt szükség van forgalomkorlátozást bevezetni. A hivatal tájékoztatása alapján a kivitelezés elő üteme alatt teljes szélességében lezárják a Gábor Áron utcának a 13-as számú lépcsőháztól a Bólyai István utcáig tartó szakaszát.

A 13-as lépcsőháztól a Bercsényi utcáig tartó szakaszon kétirányú forgalmat vezetnek be egyrészt az ottlakók, valamint az Aprók Háza Tagóvoda megközelíthetősége érdekében. Módosul a szomszédos Vörösmarty Mihály utca forgalma is, mégpedig úgy, hogy megfordul az egyirányú forgalmi rend, és az Esze Tamás utca felől lehet oda behajtani.

Az ideiglenes forgalomkorlátozást táblákkal jelzik, ezek kihelyezését a héten megkezdte a DVG Zrt., az építés pedig július 1-jén kezdődik, és az időjárás függvényében körülbelül egy hónapig tart.

Lakossági kezdeményezésre egyeztető találkozóra hívta a hivatal városüzemeltetési osztályának szakembereit Nagy Zoltánné a Vörösmarty utca mögött lévő játszótérhez. Néhány itt élő kisgyermekes család megkereste a képviselőt, hogy elmondják észrevételeiket, kéréseiket a játszótérrel kapcsolatban.

Morva Julianna például mutatta, hogy javításra szorul a kerítés, és előfordul az is, hogy az éjszaka folyamán idegenek mennek be a játszótérre, akik tönkreteszik a játékokat. Mint mondta, egyre népszerűbb ez a játszótér, egyre több család látogatja napközben, így kinőtte magát, jó lenne bővíteni mind a területét, mind a játékelemeket. Ezt erősítette meg Kovács Mihály is, aki elmesélte, egy éve költöztek ide, szinte mindennap itt vannak a gyerkőccel. Azt tapasztalják, hogy bár a Balogh Ádám utcában is van játszótér, sokan jönnek ide a környező utcákból, szeretik, hiszen árnyékos helyen van. Mivel jó nagy közösség gyűlik össze ezen a játszótéren, ő is a bővítést szorgalmazza.

A hivatal szakemberei feljegyezték az észrevételeket, Nagy Zoltánné pedig elmondta, intézkedik a javítanivalók mihamarabbi elvégzése érdekében, és támogatja a játszótér bővítését.

- Nagyon örülök annak, hogy egyre több a körzetben a kisgyermekes család, akik nyilván szeretnék is kihasználni az otthonukhoz közeli lehetőségeket. Ebben pedig támogatom őket- mondta a képviselő.

Nagy Zoltánné a keddi körzeti bejárása során egyeztetett a DVG Zrt. szakembereivel a Bocskai István utca 22-32. számú lépcsőházak előtti munkálatokról is. Itt ugyanis az érintett háztömbök felvezető lépcsőit építik újjá, és már napokon belül végeznek vele.

 

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Klubház, rangadó előtt

D+ Híradó - Klubház, rangadó előtt

2019. október 15. (kedd)

Birtokba vették a nyugdíjasok a felújított klubházat, családi nap a Petőfiben, rangadóra készül a Kohász - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.

D+ Híradó - Választás, közös séta

D+ Híradó - Választás, közös séta

2019. október 14. (hétfő)

Választási eredmények városunkban, séta a mellrák ellen immáron hatodszor, Kohász győzelem hazai pályán - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.

Benzin le, gázolaj fel

Benzin le, gázolaj fel

2019. október 14. (hétfő)

Szerdától eltérően változik a benzin és a gázolaj ára a hazai kutakon - írja a holtankoljak.hu internetes portál.

Sikeres a nagycsaládosok autóvásárlását támogató program

Sikeres a nagycsaládosok autóvásárlását támogató program

2019. október 14. (hétfő)

Minden várakozáson felüli sikere van a nagycsaládosok autóvásárlását támogató programnak - közölte a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (Gémosz) elnöke hétfőn az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.

A megelőzés fontosságáért

A megelőzés fontosságáért

2019. október 14. (hétfő)

A betegség kialakulása nem előzhető meg, de jól diagnosztizálható és időben felismerve gyógyítható is az emlőrák. Egy közös sétával szerették volna felhívni a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára.

Az önkormányzati választás helyi eredményei

Az önkormányzati választás helyi eredményei

2019. október 13. (vasárnap)

A 2019-es önkormányzati választáson Dunaújvárosban a következő eredmények születtek.

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. október 13. (vasárnap)

Egy csokorban a hét legfontosabb eseményei a D+TV hétvégi hírösszefoglalójában.