Ittasan, jogsi nélkül

2019. június 2. (vasárnap) 8:25 - doszerk

Engedély nélkül, valamint eltiltás hatálya alatt, ittasan közlekedő járművezetőket szűrtek ki a megye rendőrei.

Előszálláson, a Balatoni úton intézkedtek a rendőrök tegnap délelőtt egy személygépkocsit vezető sofőrrel szemben, akinél az alkoholszonda ittasságot jelzett. A kisszentmiklósi lakost a körzeti megbízottak elfogták és további mintavételre a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra előállították. A  férfi vezetői engedélyét a rendőrök elvenni nem tudták, mivel őt korábban a Paksi és a Dunaújvárosi Járásbíróság is a járművezetéstől eltiltotta. A járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság a férfit őrizete vette, az ittassága miatt pedig büntető feljelentést tettek ellene.

A járőrök szintén tegnap, éjfél után Agárdon, a Széchenyi utcából előállítottak egy személygépkocsi-vezetőt, akinél az alkoholszonda pozitív értéket jelzett. A férfinál alkalmazott további mintavétel megerősítette az ittasság gyanúját, ezért ellen büntető feljelentést tettek. A gárdonyi lakos vezetői engedélyét a rendőrök elvenni nem tudták, mivel azzal nem rendelkezik, melyre tekintettel szabálysértési eljárást indítottak ellene.

A rovat további hírei: Sziréna

Kukoricatábla égett a város határában

Kukoricatábla égett a város határában

2019. október 19. (szombat)

Kigyulladt egy kukoricatábla a 6-os főút közelében, egy Dunaújváros és Rácalmás közötti területen. Mintegy egy hektáron, foltokban égett a tűz. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók előbb megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd eloltották a tüzet és megkezdték az utómunkálatokat.

Hármas karambol a 6-oson

Hármas karambol a 6-oson

2019. október 18. (péntek)

Teljes pályás útlezárás mellett folyik a helyszínelés Dunaújvárosnál.

Körözött fiatalt fogtak

Körözött fiatalt fogtak

2019. október 17. (csütörtök)

Tegnap kora délutáni órákban a Korányi Sándor utcában egy 27 éves helyi lakost igazoltattak a járőrök, akivel szemben a Dunaújvárosi Járási Hivatal körözést rendelt el, mivel a kiszabott pénzbírságot nem fizette meg. A férfit előállították a helyi rendőrkapitányságra, majd a bírságösszeg befizetését követően szabadon bocsátották.

Csak bekerült a börtönbe

Csak bekerült a börtönbe

2019. október 17. (csütörtök)

A Március 15. téren tegnap hajnalban ellenőriztek a rendőrök egy 36 éves férfit, akiről megállapították, hogy ellene a Veszprémi Járásbíróság elfogatóparancsot bocsátott ki. A dunaújvárosi lakost elfogták, a rendőrségre előállították, majd a kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe szállították. 

Csak biztonságos fűtési rendszert használjon!

Csak biztonságos fűtési rendszert használjon!

2019. október 15. (kedd)

A mai napon hivatalosan is megkezdődik a fűtési szezon. A távfűtéses lakásokban október tizenötödikén működésbe lépnek a fűtőtestek, de a jó idő ellenére egyes napszakokban a többi ingatlanban is beindítják a gáz- vagy vegyes tüzelésű kazánt. 

Az őszi kerti munkánál is fontos a tűzmegelőzés

Az őszi kerti munkánál is fontos a tűzmegelőzés

2019. október 15. (kedd)

A kellemes időben sokan kezdenek bele az őszi kertrendezésbe és a lehullott falevelek összegereblyézésébe, söprésébe. A növényi hulladék összegyűjtésének legjobb, újrahasznosítható és környezetkímélő módja a komposztálás. Belterületen a kerti zöldhulladék elégetésére csak ott van lehetőség, ahol van kifejezetten erre vonatkozó rendelete az önkormányzatnak, de a tűzvédelmi szabályokról ilyenkor se feledkezzünk meg.

Négyes karambol a Petőfi utcában

Négyes karambol a Petőfi utcában

2019. október 14. (hétfő)

Egymásba futott négy személyautó a Petőfi Sándor utcában. A balesethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották. Az egység áramtalanította az egyik gépkocsit. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.