Ittasan, jogsi nélkül

2019. június 2. (vasárnap) 8:25 - doszerk

Engedély nélkül, valamint eltiltás hatálya alatt, ittasan közlekedő járművezetőket szűrtek ki a megye rendőrei.

Előszálláson, a Balatoni úton intézkedtek a rendőrök tegnap délelőtt egy személygépkocsit vezető sofőrrel szemben, akinél az alkoholszonda ittasságot jelzett. A kisszentmiklósi lakost a körzeti megbízottak elfogták és további mintavételre a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra előállították. A  férfi vezetői engedélyét a rendőrök elvenni nem tudták, mivel őt korábban a Paksi és a Dunaújvárosi Járásbíróság is a járművezetéstől eltiltotta. A járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság a férfit őrizete vette, az ittassága miatt pedig büntető feljelentést tettek ellene.

A járőrök szintén tegnap, éjfél után Agárdon, a Széchenyi utcából előállítottak egy személygépkocsi-vezetőt, akinél az alkoholszonda pozitív értéket jelzett. A férfinál alkalmazott további mintavétel megerősítette az ittasság gyanúját, ezért ellen büntető feljelentést tettek. A gárdonyi lakos vezetői engedélyét a rendőrök elvenni nem tudták, mivel azzal nem rendelkezik, melyre tekintettel szabálysértési eljárást indítottak ellene.

A rovat további hírei: Sziréna

Baleset a Baracsi úton

Baleset a Baracsi úton

2019. augusztus 17. (szombat)

Összeütközött két személyautó Dunaújvárosban, a Baracsi úton. A város hivatásos tűzoltóit riasztották a balesethez. Az egység áramtalanította a gépkocsikat. A helyszínen vannak a mentők is. Az érintett útszakaszt lezárták a forgalom elől.

Baleset Nagyvenyimen

Baleset Nagyvenyimen

2019. augusztus 14. (szerda)

Két gépkocsi ütközött össze Nagyvenyimben, a Fő utca és a Rákóczi utca sarkán. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a karambolos autókat, amelyek miatt lezárták az érintett útszakaszt. A balesethez a mentők is kiérkeztek. Lezárták a Fő utca és a Rákóczi utca sarkát a baleset miatt.

Öngyilkosság a Rómain

Öngyilkosság a Rómain

2019. augusztus 14. (szerda)

Öngyilkos lett egy idős nő: a Római körúton a 41-es lépcsőház egyik hetedik emeleti lakásából ugrott ki. A rendőrség az estetet közigazgatósági-hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Nem adott elsőbbséget

Nem adott elsőbbséget

2019. augusztus 14. (szerda)

Tegnap a Magyar úti kereszteződésben a balra kanyarodó autó nem adta meg az elsőbbséget az egyenesen haladó járműnek és összeütköztek. A baleset következtében a vétlen sofőr utasa súlyos sérülést szenvedett. Ugyanezen a napon, délután Úrhidán, a Kossuth utcában történt hasonló jellegű közlekedési baleset. A baleset során a balra kanyarodó autós egy szabályosan közlekedő motorossal ütközött. A motoros nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Tűz volt egy családi házban

Tűz volt egy családi házban

2019. augusztus 14. (szerda)

Kigyulladt egy lakóépület Kulcson, a Diós utcában. A mintegy nyolcvan négyzetméteres ház tetőszerkezete kapott lángra és égett teljes terjedelmében. A tűzesethez a dunaújvárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek eloltották a lángokat és megkezdték az utómunkálatokat.

Gyorshajtás - Razzia lesz az utakon

Gyorshajtás - Razzia lesz az utakon

2019. augusztus 12. (hétfő)

Éves ellenőrzési terv alapján Tispol Speed elnevezéssel tart fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést a rendőrség Magyarország területén a jövő héten, hétfőtől vasárnapig. A police.hu honlapon publikált közlemény szerint az éves ellenőrzési terv alapján végrehajtott európai akció elsősorban a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetőinek kiszűrésére irányul.

Égett egy autó a város határában

Égett egy autó a város határában

2019. augusztus 09. (péntek)

Kigyulladt egy személygépkocsi Dunaújváros határában, egy a 6-os főút mellett fekvő területen. A jármű teljes terjedelmében égett, amikor a város hivatásos tűzoltói a helyszínre érkeztek. Egy erdőt is veszélyeztetett a tűz, amelyet elfojtottak az egységek.