Ittasan, jogsi nélkül

2019. június 2. (vasárnap) 8:25 - doszerk

Engedély nélkül, valamint eltiltás hatálya alatt, ittasan közlekedő járművezetőket szűrtek ki a megye rendőrei.

Előszálláson, a Balatoni úton intézkedtek a rendőrök tegnap délelőtt egy személygépkocsit vezető sofőrrel szemben, akinél az alkoholszonda ittasságot jelzett. A kisszentmiklósi lakost a körzeti megbízottak elfogták és további mintavételre a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra előállították. A  férfi vezetői engedélyét a rendőrök elvenni nem tudták, mivel őt korábban a Paksi és a Dunaújvárosi Járásbíróság is a járművezetéstől eltiltotta. A járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság a férfit őrizete vette, az ittassága miatt pedig büntető feljelentést tettek ellene.

A járőrök szintén tegnap, éjfél után Agárdon, a Széchenyi utcából előállítottak egy személygépkocsi-vezetőt, akinél az alkoholszonda pozitív értéket jelzett. A férfinál alkalmazott további mintavétel megerősítette az ittasság gyanúját, ezért ellen büntető feljelentést tettek. A gárdonyi lakos vezetői engedélyét a rendőrök elvenni nem tudták, mivel azzal nem rendelkezik, melyre tekintettel szabálysértési eljárást indítottak ellene.

A rovat további hírei: Sziréna

Megöli az első embert, akivel találkozik

Megöli az első embert, akivel találkozik

2019. június 15. (szombat)

A dunaújvárosi férfi egy videóüzenetben fenyegetőzött azzal, hogy megöli az első embert, akit meglát az utcán.

Tűz pusztított Sándorházán

Tűz pusztított Sándorházán

2019. június 14. (péntek)

Tűz keletkezett egy körülbelül százhúsz négyzetméter alapterületű gazdasági tárolóépületben péntek este Dunaújváros külterületén. Többi között berendezési tárgyak és munkagép égett mintegy harminc négyzetméteren. A tűzesethez a dunaújvárosi és a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett előbb megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd eloltották a tüzet. 

Felborult egy autó az M6-oson

Felborult egy autó az M6-oson

2019. június 13. (csütörtök)

Felborult egy gépkocsi csütörtök délután az M6-os autópálya Bóly felé vezető oldalán, a 34-es kilométernél. A balesethez az érdi hivatásos és a martonvásári önkéntes tűzoltókat riasztották.

Huszonhat órán át vizsgálták a Hableányt

Huszonhat órán át vizsgálták a Hableányt

2019. június 13. (csütörtök)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) huszonhárom munkatársa huszonhat órán át vizsgálta a dunai hajóbalesetben érintett, kedden a vízből kiemelt Hableány szemléjét - közölte a BRFK csütörtökön a honlapján.

Részegen a forgalommal szembe

Részegen a forgalommal szembe

2019. június 12. (szerda)

Tegnap kora hajnalban az M8-as autópálya 6-os számú főúti csomópotjánál egy forgalommal szemben közlekedő személygépkocsit állítottak meg és ellenőrzés alá vonták annak 74 éves vezetőjét. A férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért a sofőrt további mintavételre előállították, a vezetői engedélyét elvették és büntető feljelentést tettek ellene.

Dunai hajóbaleset - Sikerült kiemelni a hajóroncsot

Dunai hajóbaleset - Sikerült kiemelni a hajóroncsot

2019. június 11. (kedd)

Kiemelték és egy uszályra helyezték a május 29-ei balesetben elsüllyedt Hableány turistahajót kedden Budapesten, a Margit hídnál.

Dunai hajóbaleset - Megkezdték az elsüllyedt hajó kiemelését

Dunai hajóbaleset - Megkezdték az elsüllyedt hajó kiemelését

2019. június 11. (kedd)

Megkezdték a május 29-ei hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó kiemelését kedd reggel. A műveletet élőben közvetítő M1 aktuális csatornán azt mondták, hogy az előzetes tájékoztatás szerint hat órán át is eltarthat a mentés.