Justin Cseter is visszatér a DAB-hoz

2019. június 26. (szerda) 13:11 - doszerk

Ugyan 2018-ban visszavonult, a kiváló csatár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál tér vissza a pályára.

Mint arról a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának honlapja beszámolt, egy ismert, korábban az Acélbikáknál is remekül teljesítő játékos tér vissza Dunaújvárosba Justin Cseter személyében. A 30 éves csatárt nem nagyon kell bemutatni, de azért teszünk egy próbát azoknak, akik nem ismerik. Utánpótlás éveit a tengerentúlon, az Unites States Hockey League-ben (USHL) töltötte, majd egy éves kanadai kitérő után az amerikai egyetemi bajnokságban (NCAA) szereplő University of Alabama-Huntsville együttesében játszott 2009-től egészen 2013-ig. Innen a Southern Professional Hockey League-be (SPHL), a Huntsville Havoc gárdájához szerződött, ahol több mint két szezont húzott le, mielőtt áttette volna székhelyét Európába, azonban belül is Magyarországra. A 2015/2016-os szezonban Miskolcon játszott, majd egy évvel később Dunaújvárosba szerződött, ahol húzóembere volt az Acélbikáknak, az alapszakaszban 40 mérkőzésen 42 pontot (10 gól, 32 assziszt) szerzett, melyhez a rájátszásban 7 meccsen 11 pontot (2 gól, 9 assziszt) tett még hozzá.

Kép: DO-archív

A 2017/2018-as idényt Újpesten kezdte el, majd innen a szezon közben az SPHL-ben szereplő Birmingham Bulls együtteséhez távozott, ám hat mérkőzést követően, 2018. január 4-én bejelentette visszavonulását. Azóta ugyan mérkőzést nem játszott, de edzésben maradt, így remélhetőleg hamar visszanyeri formáját, s mint korábban, úgy a 2019/2020-as szezonban is erőssége lesz a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak. Mivel Justin Cseter magyarországi tartózkodása alatt megszerezte az állampolgárságot is, így az egyszeres magyar válogatott csatár nem számít majd légiósnak a DAB keretében.

A rovat további hírei: Sport

Csalódottak a hetedik hely miatt

Csalódottak a hetedik hely miatt

2019. szeptember 18. (szerda)

Nem sikerült érmet szerezniük junior női vízilabdázóinknak a madeirai U20-as világbajnokságon.

Hibátlan asztalosok

Hibátlan asztalosok

2019. szeptember 17. (kedd)

Az utolsó előtti percben szerzett góllal nyerte meg harmadik meccsét az Acerbis Osztály hétfői játéknapján az SZP-Asztalos együttese.

Az országos döntő volt a tét

Az országos döntő volt a tét

2019. szeptember 17. (kedd)

Jól szerepeltek a Dunaferr SE és fiókszakosztályainak versenyzői a kötöttfogású birkózók diákolimpiájának területi fináléjában.

Éremeső az öbölben

Éremeső az öbölben

2019. szeptember 17. (kedd)

Idén is kitettek magukért a dunaújvárosi versenyzők a kikötői öbölben megrendezett Dunaferr Kupa elnevezésű kajak-kenu viadalon.

A negyeddöntő volt a végállomás

A negyeddöntő volt a végállomás

2019. szeptember 16. (hétfő)

Öt győzelemmel és egy vereséggel zárta az EMF Euro Cup minifutball torna küzdelmeit a dunaújvárosi Karmacsi Autó FC együttese.

Felemás hétvége

Felemás hétvége

2019. szeptember 16. (hétfő)

A Dunaújváros PASE U19-es labdarúgói nyertek, az U17-esek viszont simán kikaptak a korosztályos bajnokság legutóbbi játéknapján.

Hetedik helyen a juniorok

Hetedik helyen a juniorok

2019. szeptember 16. (hétfő)

A kínaiak elleni nagyon sima, 12-7-es sikerrel szerezte meg a világbajnokság hetedik helyét a magyar női junior vízilabda válogatott.