Justin Cseter is visszatér a DAB-hoz

2019. június 26. (szerda) 13:11 - doszerk

Ugyan 2018-ban visszavonult, a kiváló csatár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál tér vissza a pályára.

Mint arról a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának honlapja beszámolt, egy ismert, korábban az Acélbikáknál is remekül teljesítő játékos tér vissza Dunaújvárosba Justin Cseter személyében. A 30 éves csatárt nem nagyon kell bemutatni, de azért teszünk egy próbát azoknak, akik nem ismerik. Utánpótlás éveit a tengerentúlon, az Unites States Hockey League-ben (USHL) töltötte, majd egy éves kanadai kitérő után az amerikai egyetemi bajnokságban (NCAA) szereplő University of Alabama-Huntsville együttesében játszott 2009-től egészen 2013-ig. Innen a Southern Professional Hockey League-be (SPHL), a Huntsville Havoc gárdájához szerződött, ahol több mint két szezont húzott le, mielőtt áttette volna székhelyét Európába, azonban belül is Magyarországra. A 2015/2016-os szezonban Miskolcon játszott, majd egy évvel később Dunaújvárosba szerződött, ahol húzóembere volt az Acélbikáknak, az alapszakaszban 40 mérkőzésen 42 pontot (10 gól, 32 assziszt) szerzett, melyhez a rájátszásban 7 meccsen 11 pontot (2 gól, 9 assziszt) tett még hozzá.

Kép: DO-archív

A 2017/2018-as idényt Újpesten kezdte el, majd innen a szezon közben az SPHL-ben szereplő Birmingham Bulls együtteséhez távozott, ám hat mérkőzést követően, 2018. január 4-én bejelentette visszavonulását. Azóta ugyan mérkőzést nem játszott, de edzésben maradt, így remélhetőleg hamar visszanyeri formáját, s mint korábban, úgy a 2019/2020-as szezonban is erőssége lesz a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak. Mivel Justin Cseter magyarországi tartózkodása alatt megszerezte az állampolgárságot is, így az egyszeres magyar válogatott csatár nem számít majd légiósnak a DAB keretében.

A rovat további hírei: Sport

Újpesti továbbjutás

Újpesti továbbjutás

2020. február 27. (csütörtök)

Az Újpest elleni negyeddöntős párharc negyedik felvonásán is vereséget szenvedett, így a reméltnél korábban fejezte be a szezont a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Újabb támogató állt a DKKA mellé

Újabb támogató állt a DKKA mellé

2020. február 27. (csütörtök)

Az év végéig szóló megállapodást írt alá a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a Darusín Kft.-vel.

Remek győzelem az ETO ellen

Remek győzelem az ETO ellen

2020. február 27. (csütörtök)

Sokáig vezetett, majd nagyot hajrázott és parádés győzelmet aratott a győriek elleni felnőtt NB I/B-s mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapata.

A továbbjutás küszöbén az Újpest

A továbbjutás küszöbén az Újpest

2020. február 26. (szerda)

A negyeddöntős párharc harmadik meccsén is kikapott a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, így az UTE egy győzelemre került a továbbjutástól.

Könnyed siker a megyei rangadón

Könnyed siker a megyei rangadón

2020. február 26. (szerda)

Végig remekül játszva győzte le 3-0-ra a MÁV Előrét a Dunaferr SE röplabda csapata a két gárda dunaújvárosi bajnokiján.

Megyei rangadó előtt

Megyei rangadó előtt

2020. február 26. (szerda)

A MÁV Előre elleni hazai mérkőzéssel folytatja az NB I Liga alapszakasz második körének küzdelmeit ma este a Dunaferr SE röplabda csapata.

Bő keret a selejtezőre

Bő keret a selejtezőre

2020. február 26. (szerda)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia jobbszélsője, Grosch Vivien is bekerült az olimpiai selejtezőre készülő magyar női kézilabda válogatott bő keretébe.