Kanadai hátvédet igazoltak a Bikák

2019. június 17. (hétfő) 15:22 - doszerk

A 26 éves kanadai Grant Baker a kanadai egyetemi ligából érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.

Mint arról a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának honlapja percekkel ezelőtt beszámolt, a DAB gárdájánál folytatja pályafutását Grant Baker. A 26 éves kanadai hátvéd Calgaryban született, itt is kezdett el jégkorongozni, majd járta végig a korosztályos bajnokságokat. Junior éveit az Alberta Junior Hockey League-ben (AJHL) szereplő Lloydminster Bobcats együttesénél töltötte, melynek két évig csapatkapitánya is volt, s egyszer a liga All-Star csapatában is helyet kapott. A 2014/2015-ös szezontól az USports kanadai egyetemi ligában szereplő Mount Royal University együttesénél szerepelt, melyet öt éven keresztül erősített, s összesen 128 mérkőzésen lépett pályára, melyeken 33 pontot (6 gól, 27 gólpassz) szerzett.

Kép forrása: Jeff Miller

Együttesünk szakvezetése mindenképpen szeretett volna egy védekező típusú hátvédet, s benne találta meg azt a játékost, akire szükség lehet a védelem erősítéséhez. Jól képzett, fizikálisan erős bekk, aki kanadai junior liga mellett az egyetemi bajnokságban is sokat játszott. Az első éve lesz Európában, s nagyon szeretne bizonyítani, míg Acélbikáink vezetése abban bízik, hogy stabil, erős tagja lesz csapatunknak a 2019/2020-as szezonban.

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esély az UVSE ellen

Nem volt esély az UVSE ellen

2020. február 24. (hétfő)

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata is vereséget szenvedett az UVSE elleni hazai bajnokin.

Hard Dog Race Dunaújvárosban is

Hard Dog Race Dunaújvárosban is

2020. február 24. (hétfő)

Városunkba érkezik március 14-én a Hard Dog Race elnevezésű futóverseny, melynek főbb céljai közé tartozik a megfelelő kutyatartási kultúra elsajátítása és mindennapi alkalmazása.

Elmaradt a visszavágás

Elmaradt a visszavágás

2020. február 24. (hétfő)

Csak az első harmadban tudta megnehezíteni az Ares HC dolgát a DUE RFT floorball csapata a két gárda vasárnapi bajnokiján.

Hozta a kötelezőt a Dunaferr

Hozta a kötelezőt a Dunaferr

2020. február 23. (vasárnap)

A várakozásoknak megfelelően magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a PTE-PEAC elleni hazai találkozón a Dunaferr SE röplabda csapata.

Egyre nagyobb bajban az Acélbikák!

Egyre nagyobb bajban az Acélbikák!

2020. február 23. (vasárnap)

A negyeddöntős párharc második mérkőzését is elveszítette a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, így az Újpest kényelmes előnyből várhatja a fővárosi folytatást.

Elvárható a győzelem

Elvárható a győzelem

2020. február 23. (vasárnap)

A sereghajtó PTE-PEAC ellen csak a három pont megszerzésének célja lebeghet a Dunaferr SE röplabdázóinak szeme előtt.

Hátrányban az Acélbikák

Hátrányban az Acélbikák

2020. február 22. (szombat)

Hazai környezetben szenvedett 4-1-es vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Újpesttől az Erste Liga rájátszásának első mérkőzésén.