Két érem a diákolimpián

2019. június 20. (csütörtök) 8:05 - doszerk

Egy ezüst- és egy bronzéremmel zárták a Salgótarjánban megrendezett országos diákolimpiai döntőt a rudas iskola strandkézilabda csapatai.

Salgótarjánban adott otthont a közelmúltban a strandkézilabdázók országos diákolimpiai döntőjének, melyen a Rudas iskola kettő, míg a Széchenyi egy csapattal vett részt. A dunaújvárosi fiatalok nagy reményekkel vágtak neki az 5-6. korcsoportos viadalnak, s a csoportmeccsek után a Széchenyi és a Rudas "A" együttese az első, míg a B-jelű formáció a második helyen jutott tovább a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőkben a Széchenyi gárdája sajnos azonnal elvérzett, ám a Rudas mindkét együttese továbbjutott, s mivel külön ágon szerepeltek, akár egy dunaújvárosi döntő is összejöhetett volna a torna véghajrájában.

Hátsó sor: Slett Enikő, Takács Cecília, Kovács Vivien, Papp Kitti, Keresztes Eliza, Matucza Gabriella, Fodor Neszta, Molnár Beatrix (edző), Kovács Krisztina, Krupják Bence (edző).

Első sor: Kecskés Noémi, Farkas Kitty, Rezneki Fanni, Husti Hanna, Németh Kata, Simon Csenge, Kálmán Lina, Szokolai Nóra. (Kép forrása: Rudas iskola)

Az elődöntőkben azonban a Rudas "A" csapatát óriási csatában legyőzte a váci Boronkay György iskola együttese, ugyanakkor a B-csapat nagyon sima győzelmet aratott a házigazdák ellen, így legalább egyik csapatunk harcba szállhatott az aranyéremért. A finálé előtt azonban még jöhetett a bronzcsata, melyen a rudasosok simán, 2-0-ra verték a Salgótarjánt. A döntő a várakozásoknak megfelelően óriási csatát és váci győzelmet hozott, miután a Boronkay gárdája két játszmában, előbb egy találattal, majd aranygóllal bizonyult jobbnak a Rudas "B" csapatánál.

A Rudas iskola együttesei azonban így sem szomorkodhattak nagyon, hiszen két éremmel, egy ezüsttel és egy bronzzal zárták az országos diákolimpiai döntőt, ráadásul egy nagyon szép különdíjjal is gazdagodtak, ugyanis a legjobb játékosnak járó elismerést idén Husti Hanna érdemelte ki.

A rovat további hírei: Sport

Szoros siker az edzőmeccsen

Szoros siker az edzőmeccsen

2019. július 19. (péntek)

Az utolsó másodpercekben szerzett góllal győzte le első nyári edzőmeccsén a DKKA női kézilabda csapata a Szombathely együttesét.

Megkezdődtek a küzdelmek Dunaújvárosban

Megkezdődtek a küzdelmek Dunaújvárosban

2019. július 19. (péntek)

A Szalki-sziget ad otthont péntektől vasárnapig a MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság negyedik fordulójának.

Lehet rájuk számítani

Lehet rájuk számítani

2019. július 19. (péntek)

Mihók Attila a medence széléről, míg Brezovszki Gerda, Garda Krisztina és Kiss Alexandra a vízben tett meg mindent azért, hogy a magyar női vízilabda válogatott megnyerje a nápolyi Universiadét.

Magyar-szlovák - Augusztus 9-én indul a jegyárusítás

Magyar-szlovák - Augusztus 9-én indul a jegyárusítás

2019. július 18. (csütörtök)

Augusztus 9-én indul a jegyárusítás a magyar labdarúgó-válogatott következő, szlovákok elleni Európa-bajnoki selejtezőjére, amelyre szeptember 9-én 20.45 órától kerül sor a Groupama Arénában.

Kikapott az oroszoktól a női vízilabda-válogatott

Kikapott az oroszoktól a női vízilabda-válogatott

2019. július 18. (csütörtök)

A magyar válogatott 17-12-re kikapott az orosz csapattól a Kvangdzsuban zajló világbajnokság olimpiai kvalifikációs női vízilabdatornáján, így a B csoport második helyén végzett. Ez azt jelenti, hogy Bíró Attila együttesének játszania kell a nyolc közé kerülésért, közép-európai idő szerint szombaton 8.30 órától Új-Zélanddal.

Sima meccsek a bajnokságban

Sima meccsek a bajnokságban

2019. július 18. (csütörtök)

A Tízpróbások és a Fejó-Therm együttese is könnyedén szerezte meg a három pontot a Decathlon Nyári Bajnokság újabb fordulójában.

Győzelem az edzőmeccsen

Győzelem az edzőmeccsen

2019. július 17. (szerda)

Egy Szepessy-gól is elég volt a Dunaújváros PASE labdarúgóinak ahhoz, hogy győzelemmel távozzanak a szintén NB III-as Dunaharaszti otthonából.