Két érem a diákolimpián

2019. június 20. (csütörtök) 8:05 - doszerk

Egy ezüst- és egy bronzéremmel zárták a Salgótarjánban megrendezett országos diákolimpiai döntőt a rudas iskola strandkézilabda csapatai.

Salgótarjánban adott otthont a közelmúltban a strandkézilabdázók országos diákolimpiai döntőjének, melyen a Rudas iskola kettő, míg a Széchenyi egy csapattal vett részt. A dunaújvárosi fiatalok nagy reményekkel vágtak neki az 5-6. korcsoportos viadalnak, s a csoportmeccsek után a Széchenyi és a Rudas "A" együttese az első, míg a B-jelű formáció a második helyen jutott tovább a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőkben a Széchenyi gárdája sajnos azonnal elvérzett, ám a Rudas mindkét együttese továbbjutott, s mivel külön ágon szerepeltek, akár egy dunaújvárosi döntő is összejöhetett volna a torna véghajrájában.

Hátsó sor: Slett Enikő, Takács Cecília, Kovács Vivien, Papp Kitti, Keresztes Eliza, Matucza Gabriella, Fodor Neszta, Molnár Beatrix (edző), Kovács Krisztina, Krupják Bence (edző).

Első sor: Kecskés Noémi, Farkas Kitty, Rezneki Fanni, Husti Hanna, Németh Kata, Simon Csenge, Kálmán Lina, Szokolai Nóra. (Kép forrása: Rudas iskola)

Az elődöntőkben azonban a Rudas "A" csapatát óriási csatában legyőzte a váci Boronkay György iskola együttese, ugyanakkor a B-csapat nagyon sima győzelmet aratott a házigazdák ellen, így legalább egyik csapatunk harcba szállhatott az aranyéremért. A finálé előtt azonban még jöhetett a bronzcsata, melyen a rudasosok simán, 2-0-ra verték a Salgótarjánt. A döntő a várakozásoknak megfelelően óriási csatát és váci győzelmet hozott, miután a Boronkay gárdája két játszmában, előbb egy találattal, majd aranygóllal bizonyult jobbnak a Rudas "B" csapatánál.

A Rudas iskola együttesei azonban így sem szomorkodhattak nagyon, hiszen két éremmel, egy ezüsttel és egy bronzzal zárták az országos diákolimpiai döntőt, ráadásul egy nagyon szép különdíjjal is gazdagodtak, ugyanis a legjobb játékosnak járó elismerést idén Husti Hanna érdemelte ki.

A rovat további hírei: Sport

Világbajnoki bronz Grúziából

Világbajnoki bronz Grúziából

2019. október 17. (csütörtök)

Egy harmadik és egy ötödik helyezéssel zárták a Veterán Kötött- és Szabadfogású Világbajnokságot a dunaújvárosi birkózók.

Kupameccs előtt a röplabdázóink

Kupameccs előtt a röplabdázóink

2019. október 17. (csütörtök)

A röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első fordulójában a Dunaferr SE csapata a Szolnoki Röplabda Klubot fogadja.

Bravúros pontszerzés Debrecenben

Bravúros pontszerzés Debrecenben

2019. október 16. (szerda)

Óriásit küzdött, s nagyon értékes pontot szerzett Debrecenben a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Sűrűsödő élmezőny

Sűrűsödő élmezőny

2019. október 16. (szerda)

Elmaradtak a nagy küzdelmek a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának hetedik fordulójában.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2019. október 16. (szerda)

Az idei szezonban még veretlen Debrecen ellen lép pályára ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Újra nyert a DAB!

Újra nyert a DAB!

2019. október 15. (kedd)

Korán hátrányba került, ám végül 4-2-es sikert aratott a Hokiklub Budapest elleni hazai találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nem hibázott a Karmacsi

Nem hibázott a Karmacsi

2019. október 15. (kedd)

Újabb sima győzelemnek örülhetett a címvédő a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában.