Dunaújváros Hetilap

Parkolók,közvilágítás, útfelújítás - Körzeti fejlesztések a Békében

2019. június 26. (szerda) 7:13 - Molnár Emese

Új parkolók, világítás a Hold utca mögött, és a nagyvenyimi körforgóig tartó útszakasz felújítása- ezen beruházások zöld utat kaptak múlt héten.

A részleteket Sztankovics László, a 8-as számú választókörzet fideszes képviselője ismertette portálunkkal. A Lajos király körút 9-11. számú lépcsőházak előtti terültet érinti a parkolóbővítés. Itt van egy tulajdonképpen felesleges, kanyarodó útrész, amely külön szigetet képez a háztömb előtt. A tervek szerint ezt megszüntetik, és helyette egy sorban tíz új parkolót építenek, a már meglévőkkel egy vonalban. Sztankovics László elmondta, természetesen az itt lévő fákat nem vágják ki. Jelen állás szerint egyirányúsítani fogják a 9-11. előtti szakaszt, amely egyébként van olyan széles, hogy az új parkolók építése után is bőven elfér a kukásautó majd. A parkolóátalakítás egy második ütemmel folytatódik majd, mégpedig a Lajos király körút bevezetőjénél további öt férőhelyet alakítanak ki.

A Hold utcában lakók igényelték, hogy legyen közvilágítás az utcájukat az Intersparral összekötő területen. Mint azt a képviselő felidézte, annak idején, amikor az áruház megvásárolta a területet, vállalta környezetének világítását is. Viszont amikor bezárják a boltot, lekapcsolják a világítást, a lakók pedig szeretnének a Hold utca hátuljánál. Sztankovics László hangsúlyozta, ezt meg is fogják valósítani. Egyben köszöntet is mondott az áruháznak, valamint városunk jegyzőjének, hogy megoldották a vízelvezető fedél cseréjét; ugyanis a Lajos király körút négyemeletes tömbjében lakók nyugalmát zavarta az áruház autós bejárójánál lévő fedél csattogása.

Van még egy fontos beruházás, amely nemcsak a körzetlakókat, hanem bizony az egész várost, a kistérséget érinti: a 6-os számú főútról lekanyarodó, a Nagyvenyim felé vezető útnak az első körforgóig tartó szakaszát is felújítják.

Mint azt Sztankovics László hozzátette, ezen fejlesztésekről már döntés született, így a határozatok, szerződések aláírása, és a szükséges eljárások, adott esetben engedélyeztetések elvégzése után (várhatóan nyárvégén, ősz elején) kezdődhet a kivitelezés.

 

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Kiállítás, edzőmeccs

D+ Híradó - Kiállítás, edzőmeccs

2019. július 22. (hétfő)

Új kiállítás a KMI-ben, Koszi Janka itthon koncertezett, papírszínház, DKKA felkészülési meccs - egy csokorban a nap hírei a D+ TV Híradójában.

Olcsóbban tankolhatunk

Olcsóbban tankolhatunk

2019. július 22. (hétfő)

A Mol 6 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán - értesült az MTI hétfőn piaci forrásból.

KSH: kevesebben, többet kerestek a turizmusban tavaly

KSH: kevesebben, többet kerestek a turizmusban tavaly

2019. július 21. (vasárnap)

Tavaly a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás területén a vállalkozások az előző évhez képest 4,9 százalékkal kevesebb, 180 ezer dolgozót foglalkoztattak, a dolgozók átlagkeresete 13 százalékkal 212 ezer forintra nőtt - ez derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ágazati elemzéséből.

Gyenge lesz az idei almatermés

Gyenge lesz az idei almatermés

2019. július 21. (vasárnap)

Az idén a szélsőséges időjárás miatt várhatóan 450 ezer tonna lesz az almatermés, amely a tavalyi mennyiség fele, a tízéves átlagtermésnél mintegy 25 százalékkal alacsonyabb, ezért az átlagosnál magasabb árakra lehet számítani a FruitVeB, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az ÉKASZ (Alma Terméktanács) közös prognózisa szerint.

D+ Híradó: mozi, jelöltek, Magyarok Kenyere

D+ Híradó: mozi, jelöltek, Magyarok Kenyere

2019. július 20. (szombat)

Folytatódik a Magyarok Kenyere program, megszépül a mozi, bemutatta jelöltjeit a Fidesz - egy csokorban a hét hírei a D+ TV Híradójában.

Könnyen elhelyezkedhetnek a fiatalok és a képzetlenek

Könnyen elhelyezkedhetnek a fiatalok és a képzetlenek

2019. július 20. (szombat)

Tovább támogatja a kormány a következő években a 25 év alatti fiatalok, valamint a munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű csoportok elhelyezkedését a teljes foglalkoztatottság elérése érdekében.

Európa számára a migráció több évtizedre a legnagyobb kihívás lesz

Európa számára a migráció több évtizedre a legnagyobb kihívás lesz

2019. július 20. (szombat)

Európa számára a migráció több évtizedre a legnagyobb kihívás lesz - jelentette ki Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a felvidéki magyar fiatalok legrégebbi hagyományokra visszatekintő nyári rendezvényének, a Gombaszögi Nyári Tábornak az egyik fórumán pénteken.