Dunaújváros Hetilap

Semmi meglepő nincs Gyurcsány árulásában

doszerk - 2019. június 17. 14:48

Hétértékelő. Boros Bánk Levente szerint az ellenzékiek nem mernek vagy nem akarnak felelős és számonkérhető politikusként a választók elé állni, ezért keresnek külsős jelölteket - írja a Magyar Nemzet.

Kálmán Olga jelölése sem az önkormányzati választásokról, Budapestről vagy a főváros lakóiról szól, hanem kizárólag Gyurcsány Ferencről és az ő pártjáról – mondta a Magyar Nemzetnek Boros Bánk Levente politológus.

Gyurcsány Ferenctől 2004 vagy legalábbis az őszödi beszéd után bárki is arra számított, hogy ő egy szavatartó ember, és nem hazudik? – tette fel a kérdést a múlt hét eseményei kapcsán Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója. Hozzátette: a bukott kormányfő eddig gyakorlatilag mindenkit, minden szövetségesét hátba szúrta, ha az egyéni vagy saját pártjának érdeke azt diktálta. Már abból mindenkinek tanulnia kellett volna, ahogyan Medgyessy Pétert eltávolította, akinek a kormányának egyébként a tagja volt.

Kálmán Olga jelölése sem az önkormányzati választásokról, Budapestről vagy a főváros lakóiról szól, hanem kizárólag Gyurcsányról és az ő pártjáról – hangsúlyozta az elemző, aki szerint aki ezt másként képzeli, az illúziókba ringatja magát. Arról, hogy a DK most egy semmilyen politikusi tapasztalattal nem rendelkező újságírót indítana Tarlós István ellen, azt mondta: már régi történet, hogy az ellenzéki politikusok nem mernek kiállni saját pártjuk jelöltjeként, hanem mindig elővesznek egy külső embert. Ez a függetlenség látszatának mítosza, ilyen volt egyébként korábban maga Karácsony Gergely is miniszterelnök-jelöltként, de ugyanezt látjuk, amikor Gyurcsány a feleségét teszi meg EP-listavezetőnek. Az ellenzékiek nem mernek vagy nem akarnak felelős és számonkérhető politikusként a választók elé állni. Ugyanakkor Boros Bánk szerint Kálmán Olga is hibázik, ha azt gondolja, hogy Gyurcsány nem fogja őt is hátba szúrni vagy eldobni, amikor már nem lesz rá szüksége. Kálmán esetleges indulása kapcsán megjegyezte: a választók remélhetőleg el tudnák dönteni, hogy rábíznák-e egy újságíróra egy kétmilliós város vezetését. A politika ugyanis egy szakma. A ’90-es évek elején volt csak olyan, hogy professzionális politikusok híján az értelmiségiek kezdtek el politizálni.

A jelek szerint nincs nagy különbség a tavalyi országgyűlési és az idei önkormányzati választás között, mert az is arról szólt, elhiszik-e a választók, hogy ezek az ellenzéki pártok képesek egy országot elkormányozni – mondta az elemző. A másik tendencia az ellenzéki oldalon, hogy mindenki más tehet az ő sikertelenségükről, csak ők nem – folytatta a politológus, hozzátéve, hogy ez a fajta hozzáállás nem túl vonzó a választók számára.  

Boros Bánk szerint ha Gyurcsányon múlik, akkor megvalósul a DK–MSZP-egyesülés. A kérdés, hogy mennyire erős még az MSZP immunrendszere. Az egybeolvadás, a részükről kétségbeesett lépés a vereség beismerése lenne abban a harcban, amely Gyurcsány MSZP-ből való kilépésével kezdődött. Róla mindig is tudtuk, hogy újra uralni akarja a balliberális oldalt, ez az MSZP számára sem lehet újdonság. Ha a szocialisták most megint maguk mennek a vágóhídra, az elemző szerint őket minősíti. Boros Bánk úgy látja: Karácsony helyzete tovább romlott, minden új jelölt bedobása arról szól, hogy ne ő legyen majd Tarlós István kihívója. De különösen megdöbbentő, hogy még jó képet is próbál vágni ehhez. Ahelyett, hogy azt mondta volna, becsapták, elkezd mellébeszélni.

A kormány által beterjesztett és a héten a parlamentben napirendre kerülő költségvetés kapcsán elmondta: a kormány folytatta azt a hagyományt, hogy lényegesen korábban terjeszti be és fogadtatja el a költségvetést, mint elődei. Ez világos üzenet mindenki számára, hogy a kormány tudja, mit akar. Ez a cégek, magánemberek és intézmények számára is kiszámítható jövőképet biztosít. A kormány stabil büdzsét alkotott, ami ugyanakkor egy biztonsági költségvetés is. Hiszen elképzelhető egy újabb globális válság, ami érinthet minket is. Ez a büdzsé azonban erre az esetre is biztosít mozgásteret – húzta alá.

- magyarnemzet.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.