Dunaújváros Hetilap

"Trianon igazságtalan marad az idők végezetéig" - Polgármesteri sajtóközlemény

2019. június 5. (szerda) 16:16 - doszerk

Cserna Gábor polgármester az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.

Sajtóközlemény

-Trianon igazságtalan marad az idők végezetéig- 

A 2010-ben megalakult Magyar Országgyűlés egyik első döntése volt, hogy a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította június 04-ét, a trianoni békediktátum aláírásának napját.

Dunaújváros is méltó módon emlékezett e szomorú dátumra.

Ugyanakkor megdöbbenéssel fogadtuk, hogy Gyurcsány Ferenc szövetségese, a bevándorláspárti Pintér Tamás Budapestről hazalátogatva koszorút helyezett el az emlékműnél.

Szégyenletes, hogy annak a szélsőbaloldali szövetségnek a nevében koszorúzott, amely ellene szavazott a Nemzeti Összetartozás Napjának, amely folyamatosan támadja a külhoni magyarokat és a magyar nemzeti jelképeket.

Ilyen a jobbikos gerinc: Pintér Tamás összeállt Gyurcsányékkal, akiket pár éve még börtönbe akart küldeni. Ez ám a képmutató főhajtás!

 

Cserna Gábor
Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere

 

Dunaújváros, 2019. június 05.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. augusztus 18. (vasárnap)

Egy csokorban a hét legfontosabb hírei, eseményei a D+TV heti hírösszefoglalójában.

Átadták a Pro Pentele díjat

Átadták a Pro Pentele díjat

2019. augusztus 18. (vasárnap)

A Pro Pentele Díj, az Oklevél Penteléért díj és az Emlékoklevél Penteléért díj átadásával és aratóbállal köszöntötték augusztus 20-át a Pentelei Nyugdíjas Klub, a Hagyományőrző Egyesület tagjai szombaton az egykori Szórád iskolában, az Óvárosban.

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2019. augusztus 17. (szombat)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a városi hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért augusztus 28-án  8:30-tól várhatóan 15:30-ig áramszünet lesz az alábbi területeken.

Folytatódnak a járdafelújítások

Folytatódnak a járdafelújítások

2019. augusztus 17. (szombat)

Az elmúlt öt év munkája és az elmúlt három év tervezése után több száz méter járda újult meg a 6-os körzetben, az Építők útján.

Gyászjelentés

Gyászjelentés

2019. augusztus 16. (péntek)

Megrendült szívvel tudatjuk, hogy Pethő Vilmosné, született Pfeffer Ilona, 83 esztendős korában elhunyt. Örök nyugalomra 2019. augusztus 23-án,14.30-kor helyezik a dunaújvárosi temetőben.

Jó kezekben vagyunk

Jó kezekben vagyunk

2019. augusztus 16. (péntek)

A dunaújvárosiak élete a kórház és a mentőállomás szempontjából is jó kezekben van, hangsúlyozta Cserna Gábor polgármester, aki csütörtökön találkozott Kiss Miklós állomásvezető mentőtiszttel.

D+ Híradó - Vasmű klub, Vasmű út

D+ Híradó - Vasmű klub, Vasmű út

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Vasmű klub és térfigyelő kamera, jó ütemben halad a Vasmű út felújítása - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.