Dunaújváros Hetilap

Új pályázat nyílik a távfűtés korszerűsítésére

2019. június 21. (péntek) 9:08 - Molnár Emese

Távfűtéses épületekben lévő lakások fűtésének szabályozására, korszerűsítésére jelent meg hétfőn kiírás az Otthon Melege Program keretében. Ezen lehetőségre szeretné felhívni a figyelmet Cserna Gábor polgármester.

A kormány által biztosított kétmilliárd forintos támogatási keretösszegre lakásszövetkezetek és társasházak nyújthatnak be pályázatot szeptember 24-től 2020. március 31-ig. Cserna Gábor vázolta, többek között okos költségmegosztás alkalmazására és radiátorok cseréjére van lehetőség. Ennek apropóján látogatást tett a Béke városrészben lakó Ongai család otthonában. Lakásuk az Intercisa Lakásszövetkezhez tartozik, és mint azt a családfő, Ongai Zoltán elmondta, náluk már jó néhány éve megtörtént a társasház szigetelése. Emellett saját forrásból kicserélték a régi ablakokat új nyílászárókra, és korszerűsítették a radiátorokat is. Hozzátette, nagyon érezhető az energetikai felújítás kedvező hatása, mind gazdaságilag, mind a komfortérzet szempontjából.

 

A felmérések szerint Magyarországon még mindig van körülbelül 200 ezer olyan távfűtéses lakás, ahol a fűtés egyedileg nem szabályozható, ez az egyik legpazarlóbb megoldás. A mostani pályázattal lehetőség nyílik a társasházi közösségeknek az energetikai korszerűsítésre. Cserna Gábor elmondta, innentől a társasházon, a társasházi közgyűlés döntésén múlik, hogy indulni fognak-e a pályázaton. Azt is mondta a polgármester, hogy szeptember elején meghívja városunkba Weingartner Balázst, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkárát egy tájékoztató jellegű találkozóra, amelyet meghirdetnek a lakásszövetkezeteknek, a közös képviselőknek is.

A rovat további hírei: Közélet

800 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben

800 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben

2019. november 15. (péntek)

Ma több mint 800 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben, és a foglalkoztatottak jövedelme is nő - mondta Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Adomány a kórháznak

Adomány a kórháznak

2019. november 15. (péntek)

Tizenhat kezelőágyat kapott a Szent Pantaleon Kórház az intézményen belül külsős vállalkozásként működő dialízisközponttól. Pénteken lesz a kórház jótékonysági bálja, amelynek célkitűzése egy lélegeztető gép beszerzése az intenzív osztály számára.

Kolbászfesztivál idén is!

Kolbászfesztivál idén is!

2019. november 15. (péntek)

November 30-án (szombaton) immár TIZEDIK alkalommal rendezik meg a Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros kóstolót. A rendezvényre a szervezők szeretettel meghívják Dunaújváros és városkörnyékének összes lakóját.

D+ Híradó - Adomány, rangadó

D+ Híradó - Adomány, rangadó

2019. november 14. (csütörtök)

Adomány a kórháznak, rangadó előtt az Acélbikák - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV híradójában.

Év végén jelentősen nő a hitelkihelyezés

Év végén jelentősen nő a hitelkihelyezés

2019. november 14. (csütörtök)

Év végén jelentősen nő a személyi kölcsönök és áruhitelek kihelyezése, az éves forgalom harminc százalékát teszi ki a novemberi és decemberi hitelezés - közölte a money.hu pénzügyi szakértője csütörtökön az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.

Átadták a Szociális Munka Napja Díjakat

Átadták a Szociális Munka Napja Díjakat

2019. november 14. (csütörtök)

Városunkban is ünnepséget rendeztek a Szociális munka napjának alkalmából. Szerdán öt helyi intézmény dolgozói gyűltek össze a Bartók színházban, hogy közösen ismerjék el az ágazatban dolgozók munkáját. A gálán átadták a Szociális Munka Napja Díjakat.

Csalók élnek vissza a Tesco nevével

Csalók élnek vissza a Tesco nevével

2019. november 12. (kedd)

Csalók élnek vissza a Tesco nevével, ismeretlenek hamis nyereményjátékot hirdetve próbálnak adatokat megszerezni a vásárlóktól - tájékoztatta az áruházlánc kedden az MTI-t.