Dunaújváros Hetilap

Új pályázat nyílik a távfűtés korszerűsítésére

2019. június 21. (péntek) 9:08 - Molnár Emese

Távfűtéses épületekben lévő lakások fűtésének szabályozására, korszerűsítésére jelent meg hétfőn kiírás az Otthon Melege Program keretében. Ezen lehetőségre szeretné felhívni a figyelmet Cserna Gábor polgármester.

A kormány által biztosított kétmilliárd forintos támogatási keretösszegre lakásszövetkezetek és társasházak nyújthatnak be pályázatot szeptember 24-től 2020. március 31-ig. Cserna Gábor vázolta, többek között okos költségmegosztás alkalmazására és radiátorok cseréjére van lehetőség. Ennek apropóján látogatást tett a Béke városrészben lakó Ongai család otthonában. Lakásuk az Intercisa Lakásszövetkezhez tartozik, és mint azt a családfő, Ongai Zoltán elmondta, náluk már jó néhány éve megtörtént a társasház szigetelése. Emellett saját forrásból kicserélték a régi ablakokat új nyílászárókra, és korszerűsítették a radiátorokat is. Hozzátette, nagyon érezhető az energetikai felújítás kedvező hatása, mind gazdaságilag, mind a komfortérzet szempontjából.

 

A felmérések szerint Magyarországon még mindig van körülbelül 200 ezer olyan távfűtéses lakás, ahol a fűtés egyedileg nem szabályozható, ez az egyik legpazarlóbb megoldás. A mostani pályázattal lehetőség nyílik a társasházi közösségeknek az energetikai korszerűsítésre. Cserna Gábor elmondta, innentől a társasházon, a társasházi közgyűlés döntésén múlik, hogy indulni fognak-e a pályázaton. Azt is mondta a polgármester, hogy szeptember elején meghívja városunkba Weingartner Balázst, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkárát egy tájékoztató jellegű találkozóra, amelyet meghirdetnek a lakásszövetkezeteknek, a közös képviselőknek is.

A rovat további hírei: Közélet

DS Híradó: digitális témahét

DS Híradó: digitális témahét

2020. február 20. (csütörtök)

Digitális témahét a Móriczban, tollaslabda a sportcsarnokban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: fókuszban a választás!

DS Híradó: fókuszban a választás!

2020. február 18. (kedd)

Természetesen a vasárnap rendezett időközi országgyűlési választás került a DS Híradó tegnapi adásának vezető anyagába. Ellenzéki diadal és további aktualitások máris itt!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

2020. február 13. (csütörtök)

Visszavonta a létszámleépítést, kétlépcsős bérfejlesztést tervez az ISD Dunaferr Zrt., így a szerdára időzített tüntetés is elmaradt az Orosz Nagykövetség előtt. A megegyezés hírét közleményben üdvözölte a város önkormányzata.

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

2020. február 13. (csütörtök)

Néma főhajtással, majd a „Dunaújváros Sportjáért” Díj ünnepélyes átadásával kezdődött a közgyűlés nyílt ülése a Városháza „C” szárnyában csütörtökön délelőtt. Ezt követően 40 napirend tárgyalása során több zsebbevágó tételről, így a város büdzséjéről is döntöttek a képviselők.

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

2020. február 13. (csütörtök)

Közmeghallgatás a városházán, helyesírási verseny a Gárdonyiban, kiállítás a Bartókban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS híradó tegnapi adása.

Egészségügy: áttörés a hálapénz-fronton? (2.)

Egészségügy: áttörés a hálapénz-fronton? (2.)

2020. február 12. (szerda)

Amint arról múlt heti nyitányunkban beszámoltunk, sorozatot kezdtünk a magyar egészségügy egyik legvitatottabb eleme, a hálapénz egyszerre neuralgikus és roppant aktuális témájáról. A második részben a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet kerül a fókuszba – monstre interjúnk első felvonása dr. Mészáros Lajos főigazgató főorvossal; lesz folytatás! 

DVCSH: változik az ügyfélfogadás

DVCSH: változik az ügyfélfogadás

2020. február 12. (szerda)

Technikai okból módosul az ügyfélfogadási rend a DVCSH Építők útja 7. alatti ügyfélszolgálatán pénteken. Rövidítés a hajtás után.