Dunaújváros Hetilap

Új pályázat nyílik a távfűtés korszerűsítésére

2019. június 21. (péntek) 9:08 - Molnár Emese

Távfűtéses épületekben lévő lakások fűtésének szabályozására, korszerűsítésére jelent meg hétfőn kiírás az Otthon Melege Program keretében. Ezen lehetőségre szeretné felhívni a figyelmet Cserna Gábor polgármester.

A kormány által biztosított kétmilliárd forintos támogatási keretösszegre lakásszövetkezetek és társasházak nyújthatnak be pályázatot szeptember 24-től 2020. március 31-ig. Cserna Gábor vázolta, többek között okos költségmegosztás alkalmazására és radiátorok cseréjére van lehetőség. Ennek apropóján látogatást tett a Béke városrészben lakó Ongai család otthonában. Lakásuk az Intercisa Lakásszövetkezhez tartozik, és mint azt a családfő, Ongai Zoltán elmondta, náluk már jó néhány éve megtörtént a társasház szigetelése. Emellett saját forrásból kicserélték a régi ablakokat új nyílászárókra, és korszerűsítették a radiátorokat is. Hozzátette, nagyon érezhető az energetikai felújítás kedvező hatása, mind gazdaságilag, mind a komfortérzet szempontjából.

 

A felmérések szerint Magyarországon még mindig van körülbelül 200 ezer olyan távfűtéses lakás, ahol a fűtés egyedileg nem szabályozható, ez az egyik legpazarlóbb megoldás. A mostani pályázattal lehetőség nyílik a társasházi közösségeknek az energetikai korszerűsítésre. Cserna Gábor elmondta, innentől a társasházon, a társasházi közgyűlés döntésén múlik, hogy indulni fognak-e a pályázaton. Azt is mondta a polgármester, hogy szeptember elején meghívja városunkba Weingartner Balázst, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkárát egy tájékoztató jellegű találkozóra, amelyet meghirdetnek a lakásszövetkezeteknek, a közös képviselőknek is.

A rovat további hírei: Közélet

Breaking: szerdán nyit az élményfürdő! (FRISSÍTVE!)

Breaking: szerdán nyit az élményfürdő! (FRISSÍTVE!)

2020. július 14. (kedd)

A hírt – a hivatalos felületeket megelőzve – facebook oldalán jelentette be Pintér Tamás polgármester. Egyelőre a külső medencék állnak a nagyközönség rendelkezésére. Az árak jóval alacsonyabbak, mint más, hasonló szolgáltatást nyújtó komplexumok esetében, illetve újdonság, hogy a Fabó Éva Sportuszoda felől közelíthetik meg a felfrissülni vágyók a medencéket. A rekreációs bázist a továbbiakban a DVG. Zrt. üzemelteti.

Továbbra is fókuszban a környezetvédelem a Városházán

Továbbra is fókuszban a környezetvédelem a Városházán

2020. július 13. (hétfő)

Hitelesítették a polgármesteri hivatal EMAS környezetvédelmi vezetési rendszerét, amely már 2007 óta sikeresen működik az önkormányzatnál. A rendszer lényege, hogy a hivatal a környezetvédelmi szempontokat helyezi előtérbe, és a dolgozók is a környezettudatosság jegyében végzik mindennapi munkájukat. 

"Rajta, Újváros" Egyesület: speciális felkészítés a frakció tagjainak

"Rajta, Újváros" Egyesület: speciális felkészítés a frakció tagjainak

2020. július 13. (hétfő)

A Városháza és a városi fenntartású cégek életébe nyertek betekintést a "Rajta, Újváros!" Egyesület önkormányzati képviselői azon az előadássorozaton, amit a napokban rendeztek a frakció tagjainak. 

Távozik a MEKH éléről dr. Dorkota Lajos

Távozik a MEKH éléről dr. Dorkota Lajos

2020. július 12. (vasárnap)

A hírt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szombati közleménye erősítette meg – tudtam/tudtuk, hogy eljön az idő, már az is csoda, hogy csak most. Itt a hivatalos közlemény, egy hosszabb és egy nagyon rövid mondat kiegészítéssel.

Zöldhulladék: baj lehet a figyelmetlenségből

Zöldhulladék: baj lehet a figyelmetlenségből

2020. július 10. (péntek)

Fontos problémára hívta fel a lakosság figyelmét Orosz Csaba: a 10. számú választókörzet önkormányzati képviselője Mészáros László, a DVG. Zrt. Erdészeti és Parkfenntartási Ágazatának vezetője társaságában a táborállási területen keletkezett zöldhulladék nem megfelelő elhelyezésére, és az ezzel járó kockázatra, veszélyre figyelmeztet.

Telekfelmérések kezdődnek

Telekfelmérések kezdődnek

2020. július 10. (péntek)

Több helyszínen végeznek úgynevezett geotechnikai és mérnökgeológiai vizsgálatokat a szakemberek a városban a közeljövőben, tájékoztatott a Polgármesteri Hivatal Főépítészi, Építésügyi és Környezetvédelmi Osztálya.

A tiszta beszéd jegyében: sajtópert nyert az önkormányzat a Magyar Nemzet ellen

A tiszta beszéd jegyében: sajtópert nyert az önkormányzat a Magyar Nemzet ellen

2020. július 10. (péntek)

Több ponton valótlanságokat állított a Magyar Nemzet Dunaújváros önkormányzatáról egy januári cikkében. Mint azt Medgyesi Miklós, az önkormányzat sajtószóvivője elmondta: a bíróság négy pontban kötelezte helyreigazításra a Magyar Nemzetet. Tételes lista a hajtás után!