Újra fociztak az ovisok

2019. június 13. (csütörtök) 13:32 - spigott

A második alkalommal kiírt Ovi Foci Kupa sorozat első állomását rendezték meg ma délelőtt a Napsugár Tagóvodában, ahol közel kétszázötven gyermeket mozgattak meg a szervezők.

A tavasszal lezajlott Suli Foci Kupa és a Centrum Kupa után ezúttal az óvodásokat, közülük is a nagycsoportosokat hívta ma pályára a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottsága. A II. Ovi Foci Kupa elnevezésű sorozat első állomásán a dunaújvárosi Napsugár Tagóvodában adtak egymásnak randevút a gyermekek, akikből ezúttal sem volt hiány, ugyanis szinte az összes dunaújvárosi tagóvoda mellett egy kulcsi és egy rácalmási óvoda is képviselte magát a remek hangulatú rendezvényen, melyen a focin kívül ügyességi feladatok, játszóház, arcfestés, ugráló vár, körhinta tette még színesebbé a gyermekek napját.

Gyenes Éva, a Dunaújvárosi Óvoda intézmény igazgatója, a DLSZ Gyermek és Ifjúsági Bizottságának alelnöke érdeklődésünkre elárulta, a nagy meleg ellenére remekül sikerült a mai rendezvény, melyet idén még két alkalommal rendeznek meg az óvodások számára.

- Dunaújváros tizenkét tagóvodájából tizenegy itt volt, s rajtuk kívül még a rácalmási és kulcsi tagóvodák gyermekei vettek részt a mai rendezvényen, melyet már második éve rendezünk meg. Idén három alkalommal mozgatjuk meg az óvodásokat, ez a mai volt az első, szeptember végén, október elején lesz a második, majd decemberben a Mikulás Kupa a harmadik, ahol győztest is hirdetünk, s annak az óvodának adjuk oda a DLSZ által felajánlott sportmezeket, mely a legtöbb gólt szerzi a három rendezvényen. Ilyenkor nagyon figyelünk arra, hogy legyenek gólkirályaink, itt az ovisoknál három gólkirályt ünnepelhettünk ma, s a DLSZ jóvoltából érmekkel és kupákkal jutalmaztunk minden résztvevőt, míg az Ovi Foci Kupát támogató szervezetek pizzával, üdítővel, s egyéb ajándékokkal kedveskedtek rendezvényen résztvevő közel kétszázötven óvodás gyermeknek.

Fontos volt, hogy nemcsak focival, hanem egyéb elfoglaltsággal is vártuk a gyermekeket, akiket összesen nyolc állomáson foglalkoztattunk. Ez tartalmazott két hatalmas légvárat, egy körhintát, voltak kézműves sarkok, volt két helyen ügyességi vetélkedő, s igyekeztünk úgy megoldani a csoportok forgását, hogy egy mozgásigényesebb feladatot követően olyan helyre menjenek, ahol kipihenhetik a fáradalmakat. Oda kellett ma figyelnünk a folyadékpótlásra is a nagy meleg miatt, folyamatosan itattuk őket, hideg víz, limonádé és rostos innivaló is rendelkezésükre állt, s aki ott volt láthatta, hogy nagyon jól érezték magukat a gyerekek az Ovi foci Kupa első fordulójában.

A rovat további hírei: Sport

Lemaradt a felsőházról a Dunaferr

Lemaradt a felsőházról a Dunaferr

2019. december 15. (vasárnap)

Túl sokat hibázott a Dunaferr SE röplabda csapata a Debrecen elleni rangadón ahhoz, hogy reális esélye legyen a győzelemre.

Bravúros ezüst Kaposvárról

Bravúros ezüst Kaposvárról

2019. december 15. (vasárnap)

Remek versenyzéssel szerzett ezüstérmet az úszók országos rövidpályás bajnokságán a Dunaferr SE versenyzője, Szöllősi Martin.

Rangadó előtt a röplabdázók

Rangadó előtt a röplabdázók

2019. december 14. (szombat)

Kiemelkedően fontos bajnoki mérkőzés vár a Dunaferr SE röplabda csapatára a Debrecen ellen.

Fontos Dunaferr-siker

Fontos Dunaferr-siker

2019. december 13. (péntek)

Meggyőző játékkal aratott magabiztos, 6-1-es győzelmet Debrecenben a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Fehérvári csapat lett a megye legjobbja

Fehérvári csapat lett a megye legjobbja

2019. december 13. (péntek)

A Fejó-Therm kispályás labdarúgó csapata a második, míg a Karmacsi Autó a harmadik helyen fejezte be a székesfehérvári viadalt.

Három pontért utazik a Dunaferr

Három pontért utazik a Dunaferr

2019. december 13. (péntek)

Kőkeménynek ígérkező mérkőzés vár ma este a Dunaferr futsalosaira a DEAC otthonában.

Éremben bízva

Éremben bízva

2019. december 13. (péntek)

A világbajnokságon nyújtott teljesítménynél kiegyensúlyozottabb játékot és érmet remél az Európa-bajnokságon Bíró Attila, a magyar női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya.