Újra fociztak az ovisok

2019. június 13. (csütörtök) 13:32 - spigott

A második alkalommal kiírt Ovi Foci Kupa sorozat első állomását rendezték meg ma délelőtt a Napsugár Tagóvodában, ahol közel kétszázötven gyermeket mozgattak meg a szervezők.

A tavasszal lezajlott Suli Foci Kupa és a Centrum Kupa után ezúttal az óvodásokat, közülük is a nagycsoportosokat hívta ma pályára a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek és Ifjúsági Bizottsága. A II. Ovi Foci Kupa elnevezésű sorozat első állomásán a dunaújvárosi Napsugár Tagóvodában adtak egymásnak randevút a gyermekek, akikből ezúttal sem volt hiány, ugyanis szinte az összes dunaújvárosi tagóvoda mellett egy kulcsi és egy rácalmási óvoda is képviselte magát a remek hangulatú rendezvényen, melyen a focin kívül ügyességi feladatok, játszóház, arcfestés, ugráló vár, körhinta tette még színesebbé a gyermekek napját.

Gyenes Éva, a Dunaújvárosi Óvoda intézmény igazgatója, a DLSZ Gyermek és Ifjúsági Bizottságának alelnöke érdeklődésünkre elárulta, a nagy meleg ellenére remekül sikerült a mai rendezvény, melyet idén még két alkalommal rendeznek meg az óvodások számára.

- Dunaújváros tizenkét tagóvodájából tizenegy itt volt, s rajtuk kívül még a rácalmási és kulcsi tagóvodák gyermekei vettek részt a mai rendezvényen, melyet már második éve rendezünk meg. Idén három alkalommal mozgatjuk meg az óvodásokat, ez a mai volt az első, szeptember végén, október elején lesz a második, majd decemberben a Mikulás Kupa a harmadik, ahol győztest is hirdetünk, s annak az óvodának adjuk oda a DLSZ által felajánlott sportmezeket, mely a legtöbb gólt szerzi a három rendezvényen. Ilyenkor nagyon figyelünk arra, hogy legyenek gólkirályaink, itt az ovisoknál három gólkirályt ünnepelhettünk ma, s a DLSZ jóvoltából érmekkel és kupákkal jutalmaztunk minden résztvevőt, míg az Ovi Foci Kupát támogató szervezetek pizzával, üdítővel, s egyéb ajándékokkal kedveskedtek rendezvényen résztvevő közel kétszázötven óvodás gyermeknek.

Fontos volt, hogy nemcsak focival, hanem egyéb elfoglaltsággal is vártuk a gyermekeket, akiket összesen nyolc állomáson foglalkoztattunk. Ez tartalmazott két hatalmas légvárat, egy körhintát, voltak kézműves sarkok, volt két helyen ügyességi vetélkedő, s igyekeztünk úgy megoldani a csoportok forgását, hogy egy mozgásigényesebb feladatot követően olyan helyre menjenek, ahol kipihenhetik a fáradalmakat. Oda kellett ma figyelnünk a folyadékpótlásra is a nagy meleg miatt, folyamatosan itattuk őket, hideg víz, limonádé és rostos innivaló is rendelkezésükre állt, s aki ott volt láthatta, hogy nagyon jól érezték magukat a gyerekek az Ovi foci Kupa első fordulójában.

A rovat további hírei: Sport

Vereség a hibák ára

Vereség a hibák ára

2019. augusztus 18. (vasárnap)

Hiába vezetett két góllal is, hazai pályán szenvedett 3-2-es vereséget a Szentlőrinc SE elleni bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Startra készen!

Startra készen!

2019. augusztus 18. (vasárnap)

A Dunaferr SE kenusa, Kiss Balázs felkészülten, versenyre kész állapotban várja az augusztus 21-én kezdődő szegedi NKM olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságot.

Érdi siker a zárómeccsen

Érdi siker a zárómeccsen

2019. augusztus 18. (vasárnap)

Szoros csatában, egygólos vereséget szenvedett a házigazdáktól a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a IX. Érdi Kupa utolsó találkozóján.

Tanulságos meccs volt!

Tanulságos meccs volt!

2019. augusztus 17. (szombat)

Fordulatokban bővelkedő mérkőzésen, a háromgólos előnyét elpuskázó Dunaferr végül egygólos vereséget szenvedett a lengyel Leszno elleni felkészülési találkozón.

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot

2019. augusztus 17. (szombat)

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot csütörtökön: a Maty-éri versenypályán jövő szerdán kezdődik az olimpiai kvalifikációs világbajnokság.

Lengyel vendégjáték a sportcsarnokban

Lengyel vendégjáték a sportcsarnokban

2019. augusztus 17. (szombat)

A lengyel első ligába idén feljutott Futsal Leszno ellen lép pályára a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a sportcsarnokban ma este hat órától.

Bíztató játékot mutatott a DAB

Bíztató játékot mutatott a DAB

2019. augusztus 16. (péntek)

Folyamatosan javuló teljesítményt nyújtott, de végül hosszabbítás után 3-2-es vereséget szenvedett a Jesenice otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.