Dunaújváros Hetilap

Buszmegálló kell!

2019. július 13. (szombat) 15:23 - doszerk

A felújítás alatt álló Vasmű út Építők útja felőli végében kialakítanak egy ideiglenes buszmegállót - áll Cserna Gábor polgármester hivatalos közösségi oldalán.

"Elkezdtük a Vasmű út felújítását. Ez bármennyire is öröm, mégis számos kellemetlenséggel jár. Ezek között vannak olyanok, amelyeket el kell viselnünk, de vannak olyanok is, amelyeken lehet változtatni. Ilyen a Barátság úti buszmegálló hiánya. Mindenképpen megoldást kellett találnunk, hogy a Lidl-be, az Aldiba, a vásárba tartóknak ne kelljen sokat gyalogolni. Felhívtam ez ügyben Németh Tamás vezérigazgató urat a KNYKK Zrt. vezérigazgatóját, aki készséges volt, s hamarosan meg is állapodtunk, hogy lesz a felújítás alatt ideiglenes buszmegálló a Vasmű szálló környékén. Természetesen a közlekedési vállalat , az önkormányzat, a rendőrség szakembereinek egyeztetése még hátra van, de hétfőn már ők is a helyszínen lesznek, hogy a szükséges intézkedések minél előbb meglegyenek." - olvasható Cserna Gábor polgármester hivatalos közösségi oldalán.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. augusztus 18. (vasárnap)

Egy csokorban a hét legfontosabb hírei, eseményei a D+TV heti hírösszefoglalójában.

Átadták a Pro Pentele díjat

Átadták a Pro Pentele díjat

2019. augusztus 18. (vasárnap)

A Pro Pentele Díj, az Oklevél Penteléért díj és az Emlékoklevél Penteléért díj átadásával és aratóbállal köszöntötték augusztus 20-át a Pentelei Nyugdíjas Klub, a Hagyományőrző Egyesület tagjai szombaton az egykori Szórád iskolában, az Óvárosban.

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2019. augusztus 17. (szombat)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a városi hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért augusztus 28-án  8:30-tól várhatóan 15:30-ig áramszünet lesz az alábbi területeken.

Folytatódnak a járdafelújítások

Folytatódnak a járdafelújítások

2019. augusztus 17. (szombat)

Az elmúlt öt év munkája és az elmúlt három év tervezése után több száz méter járda újult meg a 6-os körzetben, az Építők útján.

Gyászjelentés

Gyászjelentés

2019. augusztus 16. (péntek)

Megrendült szívvel tudatjuk, hogy Pethő Vilmosné, született Pfeffer Ilona, 83 esztendős korában elhunyt. Örök nyugalomra 2019. augusztus 23-án,14.30-kor helyezik a dunaújvárosi temetőben.

Jó kezekben vagyunk

Jó kezekben vagyunk

2019. augusztus 16. (péntek)

A dunaújvárosiak élete a kórház és a mentőállomás szempontjából is jó kezekben van, hangsúlyozta Cserna Gábor polgármester, aki csütörtökön találkozott Kiss Miklós állomásvezető mentőtiszttel.

D+ Híradó - Vasmű klub, Vasmű út

D+ Híradó - Vasmű klub, Vasmű út

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Vasmű klub és térfigyelő kamera, jó ütemben halad a Vasmű út felújítása - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.