Elégedettek a kéményseprés ügyintézésével az ügyfelek

2019. július 19. (péntek) 8:05 - doszerk

A legfrissebb piackutatás eredményei szerint ismét jól vizsgáztak a katasztrófavédelem ügyfélszolgálati dolgozói és a megyei kirendeltségek munkatársai. A júniusban végzett második telefonos piackutatást a kéményseprőipari tevékenységet ellátó igazgatóhelyettesi szervezet ügyfeleinek körében végezték, a kutatás a telefonos ügyintézéssel kapcsolatos elégedettséget vizsgálta.

Kimagasló eredményeket mutat az a felmérés, amely hat szempontból vizsgálta, hogy mennyire elégedettek a katasztrófavédelem kéményseprőipari ügyfélszolgálatával az emberek. A vizsgálat június 3-a és 15-e között zajlott, míg az ezt megelőző kutatást egy aktívabb időszakban, tavaly december első két hetében folytatták le.
 
A katasztrófavédelem Gazdasági Ellátó Központjához tartozó ügyfélszolgálati rendszer mostani formájában három éve működik, és az eddigi két piackutatás azt állapította meg, hogy az ügyfelek minden őket érintő információhoz perceken belül hozzájutnak. A kérdőívek a szakmaiságot, a kommunikációt és az elérhetőséget firtatták, a betelefonálók önkéntes alapon válaszolhatták meg a kérdéseket.
 
Az ügyfelek nyolcvanöt százaléka elégedett volt az ügyfélszolgálaton dolgozó kollégák szakmai felkészültségével. Kimagasló eredmény született a kommunikációs stílusra vonatkozóan, a válaszadók kilencvenhárom százaléka értékelte úgy, hogy udvariasan, előzékenyen és érdeklődve fogadták problémájukat. Az ügyintézés tempója kilencven százalékos értékelést kapott, a telefonálók legtöbbször harminc másodpercen belül eljutottak ahhoz a kollégához, aki ügyes-bajos dolgaikban érdemben felvilágosítással szolgált. Az intézkedéssel és a telefonos válaszokkal az ügyfelek döntő többsége elégedett volt. A felmérésből az is kiderült, azért ragadnak telefont az emberek, mert leginkább a közvetlen kapcsolatban bíznak, a válaszadók nagy része ezt a kommunikációs csatornát részesítette előnyben az internettel szemben.

A válaszolók csaknem negyede találkozott már valamilyen formában a kéményseprés igénybevételét népszerűsítő kampány szóróanyagával vagy hirdetéseivel, többségüket viszont az önmaga vagy családja iránti felelősségvállalás serkentette arra, hogy felkeresse a szolgáltatót.
 
A piackutatás azt is vizsgálta, melyik kollégának sikerült olyan kapcsolatot kialakítania az ügyféllel, hogy az önként és szívesen kitöltse a véleményét kutató kérdőívet. Ez alapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei csoport volt a legeredményesebb, a budapesti ügyintézők közül pedig Olasz Gáborné meggyőző szavai voltak a leghatásosabbak.
 
Dávid Éva, a BM OK Gazdasági Ellátó Központ ügyfélszolgálati csoportvezetője a felméréssel kapcsolatban elmondta, ezek a mutatók kiemelkedő minőségű munkát takarnak. A mérések és a képzések változatlanul azt szolgálják, hogy az ügyfélszolgálatos munkatársak felkészülten, megfelelő szakmai tudással és empátiával járjanak el minden esetben.

(katasztrofavedelem.hu)

A rovat további hírei: Sziréna

Több baleset történt az M6-os autópályán a város határában!

Több baleset történt az M6-os autópályán a város határában!

2019. december 12. (csütörtök)

Előbb egy autó sodródott a szalagkorlátnak, majd a mögötte haladó négy kocsi ütközött az M6-os út 66-os kilométerszelvényében a főváros felé vezető oldalon 7 óra után. Itt az alaphír, amint friss infót kapunk, frissítjük az állományt!

Baleset: gyalogosgázolás a Béke körúton

Baleset: gyalogosgázolás a Béke körúton

2019. december 10. (kedd)

Gyalogosgázolás helyszíne volt a Béke körút hétfőn reggel: egy 36 éves sofőr figyelmetlensége vezetett a balesethez, amely során egy 18 éves lány sérült meg.

Dunaújvárosi asszony lett rablógyilkosság áldozata Nigériában

Dunaújvárosi asszony lett rablógyilkosság áldozata Nigériában

2019. december 10. (kedd)

Döbbenetes bűncselekmény a messzi távolban – sajnos szomorú dunaújvárosi szállal: egy városunkból elszármazott asszony, K. Bernadett lett brutális gyilkosság áldozata a nigériai Lagoszban, adta hírül a 112 Emergency Press.

Közlekedés: baleset az M6-oson - torlódás Iváncsánál

Közlekedés: baleset az M6-oson - torlódás Iváncsánál

2019. december 09. (hétfő)

Baleset történt az M6-os autópálya Budapest irányába vezető oldalán Iváncsánál ma délelőtt. A rendőrség egyelőre nem közölt részleteket az esetről, de az érintett útszakaszon torlódásra készülhetnek az autósok.
 

Körözöttet fogtak a rendőrök

Körözöttet fogtak a rendőrök

2019. december 08. (vasárnap)

Az 57 éves férfi ellen a Kecskeméti Törvényszék adott ki elfogatóparancsot.

Ittas vezetőt fogtak a rendőrök

Ittas vezetőt fogtak a rendőrök

2019. december 01. (vasárnap)

Hiába volt eltiltva a vezetéstől, ittasan ült kormány az a 61 éves baracsi férfi, akit szombaton kaptak el a dunaújvárosi rendőrök.

Halál lett a "tréfából"

Halál lett a "tréfából"

2019. november 30. (szombat)

Gondatlan emberöléssel gyanúsítanak három nagylóki férfit, akik csütörtök éjszaka szigetelőszalaggal megkötöztek és a hidegben magára hagytak egy ittas embert - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szombat reggel a rendőrség oldalán.