Elégedettek a kéményseprés ügyintézésével az ügyfelek

2019. július 19. (péntek) 8:05 - doszerk

A legfrissebb piackutatás eredményei szerint ismét jól vizsgáztak a katasztrófavédelem ügyfélszolgálati dolgozói és a megyei kirendeltségek munkatársai. A júniusban végzett második telefonos piackutatást a kéményseprőipari tevékenységet ellátó igazgatóhelyettesi szervezet ügyfeleinek körében végezték, a kutatás a telefonos ügyintézéssel kapcsolatos elégedettséget vizsgálta.

Kimagasló eredményeket mutat az a felmérés, amely hat szempontból vizsgálta, hogy mennyire elégedettek a katasztrófavédelem kéményseprőipari ügyfélszolgálatával az emberek. A vizsgálat június 3-a és 15-e között zajlott, míg az ezt megelőző kutatást egy aktívabb időszakban, tavaly december első két hetében folytatták le.
 
A katasztrófavédelem Gazdasági Ellátó Központjához tartozó ügyfélszolgálati rendszer mostani formájában három éve működik, és az eddigi két piackutatás azt állapította meg, hogy az ügyfelek minden őket érintő információhoz perceken belül hozzájutnak. A kérdőívek a szakmaiságot, a kommunikációt és az elérhetőséget firtatták, a betelefonálók önkéntes alapon válaszolhatták meg a kérdéseket.
 
Az ügyfelek nyolcvanöt százaléka elégedett volt az ügyfélszolgálaton dolgozó kollégák szakmai felkészültségével. Kimagasló eredmény született a kommunikációs stílusra vonatkozóan, a válaszadók kilencvenhárom százaléka értékelte úgy, hogy udvariasan, előzékenyen és érdeklődve fogadták problémájukat. Az ügyintézés tempója kilencven százalékos értékelést kapott, a telefonálók legtöbbször harminc másodpercen belül eljutottak ahhoz a kollégához, aki ügyes-bajos dolgaikban érdemben felvilágosítással szolgált. Az intézkedéssel és a telefonos válaszokkal az ügyfelek döntő többsége elégedett volt. A felmérésből az is kiderült, azért ragadnak telefont az emberek, mert leginkább a közvetlen kapcsolatban bíznak, a válaszadók nagy része ezt a kommunikációs csatornát részesítette előnyben az internettel szemben.

A válaszolók csaknem negyede találkozott már valamilyen formában a kéményseprés igénybevételét népszerűsítő kampány szóróanyagával vagy hirdetéseivel, többségüket viszont az önmaga vagy családja iránti felelősségvállalás serkentette arra, hogy felkeresse a szolgáltatót.
 
A piackutatás azt is vizsgálta, melyik kollégának sikerült olyan kapcsolatot kialakítania az ügyféllel, hogy az önként és szívesen kitöltse a véleményét kutató kérdőívet. Ez alapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei csoport volt a legeredményesebb, a budapesti ügyintézők közül pedig Olasz Gáborné meggyőző szavai voltak a leghatásosabbak.
 
Dávid Éva, a BM OK Gazdasági Ellátó Központ ügyfélszolgálati csoportvezetője a felméréssel kapcsolatban elmondta, ezek a mutatók kiemelkedő minőségű munkát takarnak. A mérések és a képzések változatlanul azt szolgálják, hogy az ügyfélszolgálatos munkatársak felkészülten, megfelelő szakmai tudással és empátiával járjanak el minden esetben.

(katasztrofavedelem.hu)

A rovat további hírei: Sziréna

Baleset a Baracsi úton

Baleset a Baracsi úton

2019. augusztus 17. (szombat)

Összeütközött két személyautó Dunaújvárosban, a Baracsi úton. A város hivatásos tűzoltóit riasztották a balesethez. Az egység áramtalanította a gépkocsikat. A helyszínen vannak a mentők is. Az érintett útszakaszt lezárták a forgalom elől.

Baleset Nagyvenyimen

Baleset Nagyvenyimen

2019. augusztus 14. (szerda)

Két gépkocsi ütközött össze Nagyvenyimben, a Fő utca és a Rákóczi utca sarkán. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a karambolos autókat, amelyek miatt lezárták az érintett útszakaszt. A balesethez a mentők is kiérkeztek. Lezárták a Fő utca és a Rákóczi utca sarkát a baleset miatt.

Öngyilkosság a Rómain

Öngyilkosság a Rómain

2019. augusztus 14. (szerda)

Öngyilkos lett egy idős nő: a Római körúton a 41-es lépcsőház egyik hetedik emeleti lakásából ugrott ki. A rendőrség az estetet közigazgatósági-hatósági eljárás keretében vizsgálja.

Nem adott elsőbbséget

Nem adott elsőbbséget

2019. augusztus 14. (szerda)

Tegnap a Magyar úti kereszteződésben a balra kanyarodó autó nem adta meg az elsőbbséget az egyenesen haladó járműnek és összeütköztek. A baleset következtében a vétlen sofőr utasa súlyos sérülést szenvedett. Ugyanezen a napon, délután Úrhidán, a Kossuth utcában történt hasonló jellegű közlekedési baleset. A baleset során a balra kanyarodó autós egy szabályosan közlekedő motorossal ütközött. A motoros nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Tűz volt egy családi házban

Tűz volt egy családi házban

2019. augusztus 14. (szerda)

Kigyulladt egy lakóépület Kulcson, a Diós utcában. A mintegy nyolcvan négyzetméteres ház tetőszerkezete kapott lángra és égett teljes terjedelmében. A tűzesethez a dunaújvárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek eloltották a lángokat és megkezdték az utómunkálatokat.

Gyorshajtás - Razzia lesz az utakon

Gyorshajtás - Razzia lesz az utakon

2019. augusztus 12. (hétfő)

Éves ellenőrzési terv alapján Tispol Speed elnevezéssel tart fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést a rendőrség Magyarország területén a jövő héten, hétfőtől vasárnapig. A police.hu honlapon publikált közlemény szerint az éves ellenőrzési terv alapján végrehajtott európai akció elsősorban a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetőinek kiszűrésére irányul.

Égett egy autó a város határában

Égett egy autó a város határában

2019. augusztus 09. (péntek)

Kigyulladt egy személygépkocsi Dunaújváros határában, egy a 6-os főút mellett fekvő területen. A jármű teljes terjedelmében égett, amikor a város hivatásos tűzoltói a helyszínre érkeztek. Egy erdőt is veszélyeztetett a tűz, amelyet elfojtottak az egységek.