Dunaújváros Hetilap

Megújul a mozi!

2019. július 16. (kedd) 16:49 - Molnár Emese

Az önkormányzat egy sikeres pályázatnak köszönhetően forrást nyert a Dózsa Mozicentrum felújítására. Az épület kívül-belül megszépül, a jelenlegi munkafolyamatokról bejárást tartottak ma délután.

Június közepén kezdte meg a kivitelező a Dózsa Mozicentrum felújítását. Cserna Gábor polgármester és Izsák Máté, az 5-ös számú választókörzet képviselője bejárást tartott ma a mozi vezetőivel, és a kivitelező képviselőivel, hogy személyesen is megnézzék, hol tartanak a munkálatok.

A kivitelező első körben a bontást végzi. Alátámasztották már több helyen a födémet, a mennyezetet, és a napokban kerül sor az acélszerkezetek bontására ott, ahol újakat építenek. Korszerűsítik a villamoshálózatot, a vízvezeték hálózatot és a fűtéshálózatot. A mozi nagytermében és emeletén is kiszedték már az összes régi széket, helyükre újak kerülnek. A vászon még ott van, ennek levételéhez állványra lesz szükség.

Szétbontották a korábbi mosdókat. Szinte elemeire szedték már az emeleti galériát is. Ez a helyiség átlátható lesz a bejárat felől, és funkciójában is változik majd. Verasztó Sándor, a Dózsa Mozicentrum ügyvezetője vázolta, hogy a galéria klubban megszűnik a terem U-alakú szerkezete, mozgatható mobilfal lesz az előcsarnok felőli oldalán, így rendezhetnek itt koncerteket, zártkörű konferenciákat, születésnapi zsúrokat, vetítő teremként is használható, nyitott térként pedig akár kávézóként is üzemelhet.

Bővülni fog a nézőtér is. A kamarateremben például volt korábban egy vizesblokk, amit most teljesen elbontanak, és ennek területével lesz nagyobb, több az ülőhelyek száma is. A nagyteremben is változik a székkiosztás. Egy-másfél méterrel előrébb jön a vászon, és egy felhúzható vásznat épít a kivitelező. Ez azt jelenti, hogy bővülni fog a színpad mérete is (amit a felhúzott vászon mellett ki lehet használni).

Mivel műemlékről van szó, vannak kötelezően megmaradó arculati elemek. Például a bejárati csarnok mennyezete. Védettek a burkolatok, hiszen mind eredeti. A külső hibás kőlapokat cserélik, de olyanra, mint amilyen az eredeti tervekben is van.

A felújítás idejére nem hagytak minket mozi nélkül, ugyanis ideiglenesen a Dunaújvárosi Egyetem A épületének nagyelőadójában várják a vendégeket a legújabb szuperfilmekkel. Mint azt Verasztó Sándor elmondta, mozi szempontjából elégedettek a hellyel, a kiépítést követően azt tapasztalták, hogy felveszi a versenyt más mozitermekkel, sőt, bizonyos tekintetben még előnyösebb is. Hozzátette, a vendégek és ők is elégedettek vele, gyönyörű kép- és hangminőséget produkál a technológia.

Cserna Gábor polgármester kérdésére, hogy miben tudna segíteni az önkormányzat ebben az időszakban, Verasztó Sándor azt mondta, az üzemeltetés működik, de majd a visszaköltözésben számítanának elsősorban logisztikai segítségre. 

A rovat további hírei: Közélet

Vasmű úti platánok: újabb állományritkítás

Vasmű úti platánok: újabb állományritkítás

2019. december 12. (csütörtök)

A DVG szakemberei újabb három példányt vágtak ki a Vasmű úti platánsorról – az önkormányzat közleménye szerint az választások előtt végzett rekonstrukció négy-hat évvel rövidítette az állomány élettartamát.

Útfejújítások: több helyszínen is megújul a burkolat

Útfejújítások: több helyszínen is megújul a burkolat

2019. december 12. (csütörtök)

A Rév út és a Ruhagyári út mellett a Budai Nagy Antal út, a Kandó Kálmán tér, valamint a nagyvenyimi bekötő út megújítását is tervezi Dunaújváros önkormányzata. A közútfelújítási program forrását uniós pályázatok biztosítják, a beruházások össz-értéke több mint 1,5 milliárd forint.

DS Híradó: DUE fotókiállítástól Santa Claus Kupáig

DS Híradó: DUE fotókiállítástól Santa Claus Kupáig

2019. december 11. (szerda)

Az adventi időszak hírei mellett a Dunaújvárosi Egyetem fotópályázatának anyagából nyílt kiállítás, valamint a jégcsarnokban rendezett utánpótlástorna szerepel a DSTV Híradójának keddi kínálatában. Katt a hangképes összeállításért!

DS Híradó: Mikulás-parti, parkolás, adventi csokor

DS Híradó: Mikulás-parti, parkolás, adventi csokor

2019. december 10. (kedd)

Sok téma terítékre került a DSTV összeállításában - a Híradót terveink szerint továbbra is rendszeresen a böngészők a DO-ról! Mutatom!

Hallgatói Önkormányzat: "Cipősdoboz Akció" – várják az adományokat!

Hallgatói Önkormányzat: "Cipősdoboz Akció" – várják az adományokat!

2019. december 06. (péntek)

Jelenleg is tart a Dunaújvárosi Egyetemen a Hallgatói Önkormámnyzat (HÖK) által kezdeményezett karácsonyi karitatív megmozdulás: "Cipősdoboz Akció" adománygyűjtése során egészedecember 16-ig várják a gyerekeknek szánt ajándékokat, játékokat!

Lánglovagok: advent idején több a lakástűz – és a többségük megelőzhető!

Lánglovagok: advent idején több a lakástűz – és a többségük megelőzhető!

2019. december 06. (péntek)

Az ünnepi időszak előtt egy aktuális figyelmeztetéssel rukkolt ki a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtószolgálata; az advent és a karácsony sajnos az elkerülhető lakástüzek periódusa is a tűzoltóság évtizedes tapasztalatai szerint – egy kis odafigyeléssel lekerülhető, hogy az advent a lánglovagokra várakozás időszaka legyen!

Két utat is felújítanak!

Két utat is felújítanak!

2019. december 05. (csütörtök)

A dunaújvárosi utak felújítását célzó program részeként a Ruhagyári út és a Rév út 2x1 forgalmi sáv kialakítású útjainak fejlesztését és megújítását tervezi városunk önkormányzata.