Füzesy Dávid abszolút első lett!

Szárszó Lajos - 2019. július 24. 16:53

A Dunaújvárosi Triatlon Egyesület versenyzője ezúttal Kaposváron utasította maga mögé a közel 250 indulót!

Füzesy Dávid ismét bizonyította tehetségét, hiszen ezúttal Kaposváron álhatott fel a dobogóra, annak is a legmagasabb csúcsára. A Dunaújvárosi Triatlon Egyesület versenyzője az Extrememan Kaposvár versenyen közel 250 induló közül szerezte meg az aranyérmet. A táv ezúttal 1900 méter úszásból, 90 kilométer kerékpározásból és 21 kilométer futásból állt. A fiatalember, aki húszéves koráig a Dunaferr SE úszó szakosztályában gyűjtötte sikereit, jól kezdett a Deseda tó strandján kialakított úszó pályán, hiszen az első helyen szállt ki a vízből. A jelenleg villamosmérnökként dolgozó sportoló ezt követően kerékpárra szállt, és a táv nagy részét, közel 70 kilométert magányosan tett meg, majd miután társait bevárta, ismét erőt gyűjtött, így érkezett meg a futásra. Itt az első 19 kilométert szintén sporttársaival együtt tette meg, majd tempót váltott, és végül elsőként szakította át a célszalagot.

- Nagyon örülök az első helyezésnek! Minden 20 éves koromban indult. Ekkor hagytam abba a versenyszerű úszást, majd az egészségem és állóképességem megőrzése miatt elkezdtem futni. Ebben az időszakban alakult meg a Dunaújvárosi Triatlon Sportegyesület, melynek tagja lettem. Először a futó távokat növeltem fokozatosan, félmaraton, maraton, majd a kerékpározás távjának a növelése következett. Tudatos munkámat Flander Márton szakmai irányításával végzem, aki a hazai tiratlon sport egyik legjobb, legnevesebb versenyzője. A hazai mezőnyben - mivel fiatalnak számítok - még legalább tíz-tizenöt évem lehet. Jó döntés volt, hogy az idei évben a klasszikus Ironman távokról, mely 3,8 kilométer úszásból, 180 kilométer kerékpározásból és 42 kilométer futásból áll átálltam a rövidebb fél- és negyed távokra, mely igazi sikerélményt jelent számomra. Célom, hogy ott legyek a korcsoportos Top 10-ben, Top 5-ben. Legközelebb Tatán állok rajthoz féltávon. Remélem, hogy azután, majd a jövőben is hasonló eredményeket érek majd el. 

A rovat további hírei: Sport

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.