Gyurcsány soha nem juthat a hatalom közelébe

2019. július 27. (szombat) 8:18 - doszerk

A jobbikos Jakab Péter szint alatti megnyilvánulásaiban, Gyurcsány Ferenc katasztrofális kormányzásában és a 2006-os tüntetések céljaiban, valamint egy-egy bírósági döntéssel szembeni kritika megfogalmazásában is egyetértett a PestiSrácok.hu Polbeat című vitaműsorában Ungár Péter és Nacsa Lőrinc. 

Az LMP-s és a KDNP-s országgyűlési képviselő Stefka István és Szarvas Szilveszter kérdésére azt is kifejtette, hogy Gyurcsány Ferencnek nem szabad újra hatalomba kerülnie, de az LMP haláltusáját, esetleges jövőjét is kommentálták a politikusok. “Engem picit jobban érdekel az, hogy mi történik Magyarországgal, mint hogy mi lesz az LMP-vel” – mondta Ungár Péter. Nacsa Lőrinc az ellenzék történelmi hibájának nevezte, hogy tavaly nyáron nem csatlakoztak az Orbán Viktor által meghirdetett, 2030-ig tartó ország- és nemzetpolitikai programjához.

Ungár Péter Facebook-posztja után a Polbeatben is keményen beleszállt Jakab Péterbe, aki a minap azzal vádolta meg Orbán Viktort, hogy mentális betegségben szenved, Ungár szerint ezzel Jakab elérkezett az ellenzéki politika mélypontjára. “Nem tesz jót az ellenzéknek, ha a legbrutálisabb állítást fogalmazza meg akkor is, ha annak nincs is alapja” – fogalmazott Ungár Péter. Nacsa Lőrinc hozzátette, az ellenzéki politikában, de a Jobbiknál különösen elfogyott a tartalom, a balliberálissá lett párt már nem tud szólni a választókhoz. “Száraztészta politizálás, mentális betegség emlegetése, mindez meg is látszik az eredményükön” – temette a Jobbikot Nacsa Lőrinc. A KDNP honatyája kiemelte, tavaly nyáron nagy lehetőséget kapott az ellenzék a felelős, kritikus politizálásra, akkor csatlakozhattak volna az Orbán Viktor által meghirdetett, 2030-ig tartó ország- és nemzetpolitika stratégiához. “Az ellenzék még csak javaslatot sem tett, milyen legyen 2030-ban Magyarország, hogyan építsük újjá a Kárpát-medencét, hogyan kerüljünk Európa öt legjobb országa közé. Az ellenzék történelmi hibája, hogy ezt nem tette meg” – hangsúlyozta Nacsa Lőrinc, aki szerint él és virul a Jobbik és az LMP románca.

 

Stefka István a Polbeatben ideológia nélküli nem magyar pártnak nevezte az LMP-t, amire Ungár csak annyit válaszolt, hogy ezt nem a PestiSrácok.hu lapigazgatója dönti el, majd nagy derültséget okozva azt is hozzátette, hogy ha Stefka Istvánt ennyire érdekli az LMP sorsa, akkor lépjen be a pártba. Szarvas Szilveszter azt a kérdést tette fel, hogy egyáltalán még a víz felszínén van-e az LMP, és Gyurcsány hogyan próbálja felszalámizni, tönkretenni az LMP-t, ráadásul az új elnök, Kendernay János azzal az esetlen nyilatkozatával nyitott, hogy addig nem kell pánikolni, amíg az LMP kapja a nagyon magas állami támogatást. Ungár szerint az LMP történelmének legrosszabb állapotában van, de Magyarországnak szüksége van egy zöld pártra.

A Polbeatben a hatmilliárdos költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csabáról is nagy vita alakult ki, miután Ungár Péter Szombathelyen nem lehetetleníti el Czeglédy visszatérését. Nacsa leszögezte, Czeglédy egy bűnöző, akiről a bíróság is kimondta, lehet bűnözőnek nevezni, adóbűnözőnek.

Ungár Péter Szarvas Szilveszter kérdésére válaszolva úgy fogalmazott, Magyarországon kétosztatú politikai tér alakult ki, középen nincs tér, ezért is szerepelt jól a DK, amelynek eredménye legitim politikai szereplővé emeli Gyurcsányékat. “Nem gondolom, hogy Gyurcsánynak kormány közelébe kell kerülni, de a leisztungot el kell ismerni. Az, hogy Gyurcsány ilyen pozícióban van, azért van, mert úgy kormányzott a Fidesz, hogy a politikai tér közepén nem maradt semmi. Az ellenzéki választók egy része azért szavazott a DK-ra, mert azt gondolják, hogy a DK a NER legradikálisabb ellenfele” – vélekedett Ungár Péter. Nacsa Lőrinc nyomatékosította, Gyurcsány a pénzért és hatalomért mindenre képes, ez a taktikája, átver mindenkit, Karácsony mögül is kifarolt, majd újra támogatásáról biztosította. Egyértelműnek nevezte, hogy Gyurcsány megpróbálja kinyírni az összes ellenzéki pártot.

A Polbeatben a most zajló 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetemről és Orbán Viktor miniszterelnök szombati beszédéről is szó volt. Nacsa Lőrinc elárulta, szombaton Tusnádfürdőn a kormányfő európai kitekintést is ad a választások után, de a határon túli magyarok helyzete is fontos pont lesz Orbán Viktor beszédében.

- pestisracok.hu -

A rovat további hírei: Politika

Gyurcsány és a Jobbik miatt sokallt be a Botka ellen induló MSZP-s

Gyurcsány és a Jobbik miatt sokallt be a Botka ellen induló MSZP-s

2019. augusztus 25. (vasárnap)

A szegedi MSZP meghatározó arca, Dorozsma ismert képviselője, aki 17 éve dolgozik az ott lakókért. Lauer István lapunknak azt mondta, folytatni akarja a munkát, befejezni, amit elkezdett; és azért hagyta ott Botka Lászlót, mert már sok volt neki a Jobbikkal és Gyurcsány Ferenc való együttműködés - írja a szegedma.hu internts portál.

Hivatalosan megkezdődött a kampányidőszak

Hivatalosan megkezdődött a kampányidőszak

2019. augusztus 24. (szombat)

Hivatalosan megkezdődött szombaton a helyi és nemzetiségi önkormányzati képviselők választását megelőző kampány. A választási eljárásról szóló törvény szerint a kampány a választást megelőző 50. napon kezdődik és a szavazás napjáig, a voksolás befejezéséig tart. 

Fidesz: Gyurcsányékkal szemben nem elveszünk, hanem adunk a nyugdíjasoknak és a közfoglalkoztatottaknak

Fidesz: Gyurcsányékkal szemben nem elveszünk, hanem adunk a nyugdíjasoknak és a közfoglalkoztatottaknak

2019. augusztus 24. (szombat)

A Fidesz Gyurcsányékkal szemben nem elvesz, hanem ad a nyugdíjasoknak és a közfoglalkoztatottaknak - közölte Dunai Mónika fideszes képviselő sajtótájékoztatón.

Egy 2017-es Facebook-poszt, amely tökéletesen megmutatja a Jobbik hiteltelenségét

Egy 2017-es Facebook-poszt, amely tökéletesen megmutatja a Jobbik hiteltelenségét

2019. augusztus 23. (péntek)

Egyszer és mindenkorra szerették volna megválaszolni a kérdést, hogy a jövőben összefognak-e valamelyik baloldali párttal, a hatalomvágy azonban felülírta az elveket – már ha egyáltalán voltak - írja a 888.hu internetes portál.

Szombaton kezdődhet az aláírásgyűjtés

Szombaton kezdődhet az aláírásgyűjtés

2019. augusztus 23. (péntek)

Ma nyomtatják ki a választási irodák az ajánlóíveket, amelyeken a választók jelölteket ajánlhatnak az októberi helyi önkormányzati és nemzetiségi választásra. A jelöltek és jelölőszervezetek szombattól kaphatják meg az ajánlóíveket, ezzel elkezdődik az önkormányzati képviselők októberi választására az aláírásgyűjtés.

Mit várhatunk Pintér Tamástól, ha segítségre van szükségünk?

Mit várhatunk Pintér Tamástól, ha segítségre van szükségünk?

2019. augusztus 21. (szerda)

Egy helyi vállalkozónak gondja van a vízszolgáltatóval, Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője erre mit csinál? - teszi fel a kérdést az Újvárosi Valóság.

Szombaton kezdődik a hivatalos kampány

Szombaton kezdődik a hivatalos kampány

2019. augusztus 21. (szerda)

Szombaton kezdődik a hivatalos választási kampány, attól a naptól a választópolgárok már ajánlásokat is tehetnek a képviselőjelöltekre, azaz arra, hogy kik szerepeljenek a szavazólapokon.