Gyurcsány soha nem juthat a hatalom közelébe

2019. július 27. (szombat) 8:18 - doszerk

A jobbikos Jakab Péter szint alatti megnyilvánulásaiban, Gyurcsány Ferenc katasztrofális kormányzásában és a 2006-os tüntetések céljaiban, valamint egy-egy bírósági döntéssel szembeni kritika megfogalmazásában is egyetértett a PestiSrácok.hu Polbeat című vitaműsorában Ungár Péter és Nacsa Lőrinc. 

Az LMP-s és a KDNP-s országgyűlési képviselő Stefka István és Szarvas Szilveszter kérdésére azt is kifejtette, hogy Gyurcsány Ferencnek nem szabad újra hatalomba kerülnie, de az LMP haláltusáját, esetleges jövőjét is kommentálták a politikusok. “Engem picit jobban érdekel az, hogy mi történik Magyarországgal, mint hogy mi lesz az LMP-vel” – mondta Ungár Péter. Nacsa Lőrinc az ellenzék történelmi hibájának nevezte, hogy tavaly nyáron nem csatlakoztak az Orbán Viktor által meghirdetett, 2030-ig tartó ország- és nemzetpolitikai programjához.

Ungár Péter Facebook-posztja után a Polbeatben is keményen beleszállt Jakab Péterbe, aki a minap azzal vádolta meg Orbán Viktort, hogy mentális betegségben szenved, Ungár szerint ezzel Jakab elérkezett az ellenzéki politika mélypontjára. “Nem tesz jót az ellenzéknek, ha a legbrutálisabb állítást fogalmazza meg akkor is, ha annak nincs is alapja” – fogalmazott Ungár Péter. Nacsa Lőrinc hozzátette, az ellenzéki politikában, de a Jobbiknál különösen elfogyott a tartalom, a balliberálissá lett párt már nem tud szólni a választókhoz. “Száraztészta politizálás, mentális betegség emlegetése, mindez meg is látszik az eredményükön” – temette a Jobbikot Nacsa Lőrinc. A KDNP honatyája kiemelte, tavaly nyáron nagy lehetőséget kapott az ellenzék a felelős, kritikus politizálásra, akkor csatlakozhattak volna az Orbán Viktor által meghirdetett, 2030-ig tartó ország- és nemzetpolitika stratégiához. “Az ellenzék még csak javaslatot sem tett, milyen legyen 2030-ban Magyarország, hogyan építsük újjá a Kárpát-medencét, hogyan kerüljünk Európa öt legjobb országa közé. Az ellenzék történelmi hibája, hogy ezt nem tette meg” – hangsúlyozta Nacsa Lőrinc, aki szerint él és virul a Jobbik és az LMP románca.

 

Stefka István a Polbeatben ideológia nélküli nem magyar pártnak nevezte az LMP-t, amire Ungár csak annyit válaszolt, hogy ezt nem a PestiSrácok.hu lapigazgatója dönti el, majd nagy derültséget okozva azt is hozzátette, hogy ha Stefka Istvánt ennyire érdekli az LMP sorsa, akkor lépjen be a pártba. Szarvas Szilveszter azt a kérdést tette fel, hogy egyáltalán még a víz felszínén van-e az LMP, és Gyurcsány hogyan próbálja felszalámizni, tönkretenni az LMP-t, ráadásul az új elnök, Kendernay János azzal az esetlen nyilatkozatával nyitott, hogy addig nem kell pánikolni, amíg az LMP kapja a nagyon magas állami támogatást. Ungár szerint az LMP történelmének legrosszabb állapotában van, de Magyarországnak szüksége van egy zöld pártra.

A Polbeatben a hatmilliárdos költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csabáról is nagy vita alakult ki, miután Ungár Péter Szombathelyen nem lehetetleníti el Czeglédy visszatérését. Nacsa leszögezte, Czeglédy egy bűnöző, akiről a bíróság is kimondta, lehet bűnözőnek nevezni, adóbűnözőnek.

Ungár Péter Szarvas Szilveszter kérdésére válaszolva úgy fogalmazott, Magyarországon kétosztatú politikai tér alakult ki, középen nincs tér, ezért is szerepelt jól a DK, amelynek eredménye legitim politikai szereplővé emeli Gyurcsányékat. “Nem gondolom, hogy Gyurcsánynak kormány közelébe kell kerülni, de a leisztungot el kell ismerni. Az, hogy Gyurcsány ilyen pozícióban van, azért van, mert úgy kormányzott a Fidesz, hogy a politikai tér közepén nem maradt semmi. Az ellenzéki választók egy része azért szavazott a DK-ra, mert azt gondolják, hogy a DK a NER legradikálisabb ellenfele” – vélekedett Ungár Péter. Nacsa Lőrinc nyomatékosította, Gyurcsány a pénzért és hatalomért mindenre képes, ez a taktikája, átver mindenkit, Karácsony mögül is kifarolt, majd újra támogatásáról biztosította. Egyértelműnek nevezte, hogy Gyurcsány megpróbálja kinyírni az összes ellenzéki pártot.

A Polbeatben a most zajló 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetemről és Orbán Viktor miniszterelnök szombati beszédéről is szó volt. Nacsa Lőrinc elárulta, szombaton Tusnádfürdőn a kormányfő európai kitekintést is ad a választások után, de a határon túli magyarok helyzete is fontos pont lesz Orbán Viktor beszédében.

- pestisracok.hu -

A rovat további hírei: Politika

Fidesz: lapáton a vesztesek – Dorkota doktor is repül?

Fidesz: lapáton a vesztesek – Dorkota doktor is repül?

2020. január 22. (szerda)

Dr. Dorkota Lajos is bekerülhet a 15-20 választókerületi elnök közé, akik leváltásáról dönthet a Fidesz (= Orbán Viktor) a több meglepő vereséget hozó helyhatósági választások után, írja kormányzati forrásokra hivatkozva a Népszava.

Városháza: távozott a jegyző!

Városháza: távozott a jegyző!

2020. január 16. (csütörtök)

Rendkívüli sajtóközleményben tudatta Pintér Tamás polgármester, hogy megszűnt dr. Sürü Renáta jegyzői munkaviszonya. Betűhív közlés!

Választás: heten a helyért – itt a sorrend is!

Választás: heten a helyért – itt a sorrend is!

2020. január 13. (hétfő)

Heten szállnak ringbe az időközi országgyűlési választáson február 16-án; a választási bizottság sorsoláson határozta meg a jelöltek szavazólapon szereplő sorrendjét a napokban.

Független jelölt mögé áll be a Fidesz az időközin

Független jelölt mögé áll be a Fidesz az időközin

2020. január 07. (kedd)

Molnár Tibor független jelöltet, Iváncsa polgármesterét támogatja a Fidesz a február 16-án esedékes dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson, jelentette be Dorkota Lajos, a kormánypárt választókerületi elnöke.

Félrevezető írás a városról – cáfol az önkormányzat

Félrevezető írás a városról – cáfol az önkormányzat

2020. január 07. (kedd)

Több pontatlanságot is tartalmaz a Magyar Nemzet hétfőn megjelent cikke, Dunaújvárosról – az önkormányzat a város hivatalos weboldalán reagált az írásra. A téma fontosságára tekintettel a tíz pontba szedett cáfolatot betűhíven közli a DO – íme!

Időközi választás: jön a harmadik csapás?

Időközi választás: jön a harmadik csapás?

2020. január 06. (hétfő)

Az országos nyilvánosság egyre többet foglalkozik a dunaújvárosi időközi országgyűlési választás témájával, a nem NER-kompatibilis felületek tartalmainak végkicsengése egyértelmű: a 2018-as országgyűlési és a tavaly őszi helyhatósági választás ellenzéki győzelme után újra méreteset bukhat a Fidesz. Esélylesés a hajtás után.

Kormánydöntés: 700 millió mínusz

Kormánydöntés: 700 millió mínusz

2019. december 25. (szerda)

A kormány december 23-ai ülésén döntött a korábbi városvezetés által benyújtott hitelkérelemmel kapcsolatban. Az 1500 milliós kérésből a kabinet 778 millió forintot hagyott jóvá, a korábban már kifizetett több mint 700 millió így hiányzik a város költségvetéséből. Negatív opcionálódás a hajtás után – kösz, Orbán!