Dunaújváros Hetilap

Hittantábor a Balatonnál

2019. július 15. (hétfő) 11:07 - doszerk

Nyári tábort szervezett a dunaújvárosi római katolikus plébánia általános iskolás gyermekeknek.

A harminchat fiatal és a nyolc felnőtt kísérő Balatonalmádi-Káptalanfüreden nyaralt július első hetében. A Dózsa, a Móricz, a Petőfi, a Vasvári, valamint az Arany iskola hittanosai utaztak, de csatlakoztak hozzájuk a besnyői általános iskolából is. Mint arról a plébánia beszámolt, a gyermekek szabadtéri játékokra is alkalmas faházas szállását a Szolnoki Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány Káptalanfüredi tábora biztosította. A napi négyszeri finom, változatos és bőséges étkeztetésről a Gyömrői Önkormányzat Balatonalmádi-Káptalanfüredi Ifjúsági tábora gondoskodott Hauser Antal vezetésével, míg a fiatalok külön buszos utaztatását a dunaújvárosi kötődésekkel is rendelkező Homm Kft. bonyolította. Jó hangulatú labdajátékokkal fűszerezve, háromszor is megmártózhattak a katolikus hittanosok a káptalanfüredi strandokon a magyar tengerben.

A programban szerepelt többek között úszás, vízilabdázás, kirándulás a Csere-hegyi kilátóra, városnézés Balatonalmádi belvárosában, de ellátogattak a balatonfűzfői bobpályára is, volt kézműveskedés, reggeli torna, fagyizás, meseolvasás is. Baltási Nándor plébános atya és Szeleczky Csaba plébános-helyettes atya celebrálása mellett naponta vettek részt a nyári szünetet élvező általános iskolások rövid énekes-orgonás szentmisén a káptalanfüredi Angyalos Boldogasszony kápolnában. Ebben az évben a hitbéli kérdésekben is már egyre járatosabb hittanosok a szentségimádást (azaz a kápolnában kenyér színe alatt jelenlévő Krisztus testének kimagasló tiszteletét) is kipróbálhatták, míg többen egyéni lelki beszélgetés, avagy szentgyónás keretében szabadulhattak meg a gyermeki szívüket nyomasztó tehertől.

Képek forrása: Dunaújváros Római Katolikus Plébánia

„Köszönet és hála illeti mindazokat, akik a döntő részben szülői befizetésekre alapozott tartalmas gyermeknyaraltatás fenntarthatóságát anyagilag is támogatták: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata közreműködésével Dunaújváros polgárai, a Dunaújvárosi Római Katolikus Plébánia, perselyadományaik segítségével a dunaújvárosi hívek, a Székesfehérvári Egyházmegye. Akik pedig önkéntesként folyamatos jelenlétükkel próbáltak rendet tartani az igencsak életrevaló és sok esetben erőteljesen kamaszodó hittanos növendékek között: Megulesz Gabriella – helyi karitász-vezető, Tischner Erika – pedagógus és hitoktató, Ónodi Beatrix – pedagógus és hitoktató, Harpacker Zsuzsanna – hitoktató, Wágner Ádám pedagógus, Szeleczky Csaba atya – plébános-helyettes, Cseh Béla – altemplomi gondnok és örökös zarándok, dr. Fekete Gábor Lajos – kántor”- olvasható a beszámolóban.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. augusztus 18. (vasárnap)

Egy csokorban a hét legfontosabb hírei, eseményei a D+TV heti hírösszefoglalójában.

Átadták a Pro Pentele díjat

Átadták a Pro Pentele díjat

2019. augusztus 18. (vasárnap)

A Pro Pentele Díj, az Oklevél Penteléért díj és az Emlékoklevél Penteléért díj átadásával és aratóbállal köszöntötték augusztus 20-át a Pentelei Nyugdíjas Klub, a Hagyományőrző Egyesület tagjai szombaton az egykori Szórád iskolában, az Óvárosban.

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2019. augusztus 17. (szombat)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a városi hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért augusztus 28-án  8:30-tól várhatóan 15:30-ig áramszünet lesz az alábbi területeken.

Folytatódnak a járdafelújítások

Folytatódnak a járdafelújítások

2019. augusztus 17. (szombat)

Az elmúlt öt év munkája és az elmúlt három év tervezése után több száz méter járda újult meg a 6-os körzetben, az Építők útján.

Gyászjelentés

Gyászjelentés

2019. augusztus 16. (péntek)

Megrendült szívvel tudatjuk, hogy Pethő Vilmosné, született Pfeffer Ilona, 83 esztendős korában elhunyt. Örök nyugalomra 2019. augusztus 23-án,14.30-kor helyezik a dunaújvárosi temetőben.

Jó kezekben vagyunk

Jó kezekben vagyunk

2019. augusztus 16. (péntek)

A dunaújvárosiak élete a kórház és a mentőállomás szempontjából is jó kezekben van, hangsúlyozta Cserna Gábor polgármester, aki csütörtökön találkozott Kiss Miklós állomásvezető mentőtiszttel.

D+ Híradó - Vasmű klub, Vasmű út

D+ Híradó - Vasmű klub, Vasmű út

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Vasmű klub és térfigyelő kamera, jó ütemben halad a Vasmű út felújítása - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.