Makovits Mirtill egyéni döntős az EYOF-on!

2019. július 24. (szerda) 22:01 - Szárszó Lajos

A 25. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) Bakuban Makovits Mirtill egyéni összetettben a döntőbe jutott!

Megkezdődött Bakuban a tornász lányok számára is az EYOF, mely versenynapon a Magyar Válogatottat két kislány, Makovits Mirtill és Szujó Hanna képviseli, akiket Török Dániel irányít. A mai napon mind a négy szeren bemutatták tudásukat a csapatok, de egyúttal a verseny az egyéni összetett, és a szerenkénti versenyek döntőire egyben válogató is volt. Nagy izgalommal vártuk, hogy hogyan teljesítenek a mieink, akik közül a Dunaferr SE versenyzőjének, Makovits Mirtillnek külön is szurkoltunk. Nem hiába, hiszen Mirtill, és a két fős csapat is szépen teljesített. A magyar csapat az összetett eredmény alapján a hetedik helyen végzett, de ami ennél többet mond, hogy ők ezt az eredményt a három főből álló csapatok ellen érték el, ami természetesen emeli helyezésüknek az értékét. A szép összetett pontszám után az egyéni eredményeket összegezve azt láthatjuk, hogy Makovits Mirtill összes pontszáma, ami 49,45, míg Szujó Hannáé, aki 49,4 pontot gyűjtött elég lett arra, hogy mindketten ott legyenek a holnapi egyéni összetett fináléban. Mindkét kislány a mezőny közepén végzett a 24 főre szűkített döntős kiírásban, ami remek teljesítmény. Török Dániel edző értékelte a teljesítményt:

- Lezártuk ezt a napot, mely végén örömmel jelenthetem, hogy mind a két magyar lány bejutott az egyéni összetett fináléba. A szerenkénti döntőbe sajnos nem sikerült bekerülni, de Mirtill a nagyon szépen kivitelezett talajgyakorlatával második számú tartalékként még ott lehet a fináléban, bár erre kevés az esély. Igazából komolyabb hiba, nagyobb rontás nélkül tornáztak a lányok, melynek nagyon örülünk. Amiért azonban hiányérzet van bennem az az, hogy Mirtillnek a korlát fináléba kerülésre lett volna esélye, de gyakorlatába több pontatlanság is csúszott, így az elúszott. Viszont talajgyakorlata és az ugrása nagyon szépen sikerült. Ma még a gerenda gyakorlatába is voltak hibák, ennek ellenére a középmezőnyben sikerült bekerülnie neki és Hannának is a holnapi egyéni összetett döntőbe. Ott Mirtilltől azt várom, hogy javítsa ki a korláton és gerendán elkövetett hibáit, hiszen akkor a selejtezőben elért helyezésén tudna javítani, ami hatalmas teljesítmény lenne.

A rovat további hírei: Sport

A magyarok közül mindenki indul a Négy Nemzet Úszóversenyen

A magyarok közül mindenki indul a Négy Nemzet Úszóversenyen

2020. július 14. (kedd)

A magyar úszók közül mindenki indul a Négy Nemzet Úszóversenyen, amelyet jövő péntektől vasárnapig rendeznek a Margitszigeten, a Széchy Tamás Uszodában - mondta a szövetségi kapitány, írja az MTI.

Elkészült a csoportbeosztás

Elkészült a csoportbeosztás

2020. július 14. (kedd)

Ahogy a tavalyi szezonban, úgy a 2020/2021-es idényben is az NB III Közép Csoportjába kapott besorolást a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Török Viktor is hazatér!

Török Viktor is hazatér!

2020. július 13. (hétfő)

A 22 éves csatár a finn harmadosztályból tér vissza a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.

Tokió 2020: egyszerűbb lett volna a törlés, mint a halasztás

Tokió 2020: egyszerűbb lett volna a törlés, mint a halasztás

2020. július 13. (hétfő)

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint az általa irányított szervezet számára a halasztásnál egyszerűbb megoldás lett volna törölni a 2020-as, tokiói olimpiát.

Itthon és a fővárosban is készül Kovács Zsófia

Itthon és a fővárosban is készül Kovács Zsófia

2020. július 13. (hétfő)

Nagyon elszántan készül a visszatérésre a jövő évi olimpiára már kvótát szerzett tornász, Kovács Zsófia, aki két helyszínen tréningezik az őszi versenyszezonra.

Lezárultak a nevezések

Lezárultak a nevezések

2020. július 12. (vasárnap)

Összesen ötvenkilenc együttes nevezett a labdarúgók harmadosztályú bajnokságába!

Tornával emlékeztek a focisták

Tornával emlékeztek a focisták

2020. július 12. (vasárnap)

A Kemi-Ker Kft. gárdája nyerte az első alkalommal megrendezett Acerbis Nyári Kupa küzdelmeit a DLSZ Arénában.