Makovits Mirtill egyéni döntős az EYOF-on!

Szárszó Lajos - 2019. július 24. 22:01

A 25. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) Bakuban Makovits Mirtill egyéni összetettben a döntőbe jutott!

Megkezdődött Bakuban a tornász lányok számára is az EYOF, mely versenynapon a Magyar Válogatottat két kislány, Makovits Mirtill és Szujó Hanna képviseli, akiket Török Dániel irányít. A mai napon mind a négy szeren bemutatták tudásukat a csapatok, de egyúttal a verseny az egyéni összetett, és a szerenkénti versenyek döntőire egyben válogató is volt. Nagy izgalommal vártuk, hogy hogyan teljesítenek a mieink, akik közül a Dunaferr SE versenyzőjének, Makovits Mirtillnek külön is szurkoltunk. Nem hiába, hiszen Mirtill, és a két fős csapat is szépen teljesített. A magyar csapat az összetett eredmény alapján a hetedik helyen végzett, de ami ennél többet mond, hogy ők ezt az eredményt a három főből álló csapatok ellen érték el, ami természetesen emeli helyezésüknek az értékét. A szép összetett pontszám után az egyéni eredményeket összegezve azt láthatjuk, hogy Makovits Mirtill összes pontszáma, ami 49,45, míg Szujó Hannáé, aki 49,4 pontot gyűjtött elég lett arra, hogy mindketten ott legyenek a holnapi egyéni összetett fináléban. Mindkét kislány a mezőny közepén végzett a 24 főre szűkített döntős kiírásban, ami remek teljesítmény. Török Dániel edző értékelte a teljesítményt:

- Lezártuk ezt a napot, mely végén örömmel jelenthetem, hogy mind a két magyar lány bejutott az egyéni összetett fináléba. A szerenkénti döntőbe sajnos nem sikerült bekerülni, de Mirtill a nagyon szépen kivitelezett talajgyakorlatával második számú tartalékként még ott lehet a fináléban, bár erre kevés az esély. Igazából komolyabb hiba, nagyobb rontás nélkül tornáztak a lányok, melynek nagyon örülünk. Amiért azonban hiányérzet van bennem az az, hogy Mirtillnek a korlát fináléba kerülésre lett volna esélye, de gyakorlatába több pontatlanság is csúszott, így az elúszott. Viszont talajgyakorlata és az ugrása nagyon szépen sikerült. Ma még a gerenda gyakorlatába is voltak hibák, ennek ellenére a középmezőnyben sikerült bekerülnie neki és Hannának is a holnapi egyéni összetett döntőbe. Ott Mirtilltől azt várom, hogy javítsa ki a korláton és gerendán elkövetett hibáit, hiszen akkor a selejtezőben elért helyezésén tudna javítani, ami hatalmas teljesítmény lenne.

A rovat további hírei: Sport

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.