Makovits Mirtill egyéni döntős az EYOF-on!

2019. július 24. (szerda) 22:01 - Szárszó Lajos

A 25. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) Bakuban Makovits Mirtill egyéni összetettben a döntőbe jutott!

Megkezdődött Bakuban a tornász lányok számára is az EYOF, mely versenynapon a Magyar Válogatottat két kislány, Makovits Mirtill és Szujó Hanna képviseli, akiket Török Dániel irányít. A mai napon mind a négy szeren bemutatták tudásukat a csapatok, de egyúttal a verseny az egyéni összetett, és a szerenkénti versenyek döntőire egyben válogató is volt. Nagy izgalommal vártuk, hogy hogyan teljesítenek a mieink, akik közül a Dunaferr SE versenyzőjének, Makovits Mirtillnek külön is szurkoltunk. Nem hiába, hiszen Mirtill, és a két fős csapat is szépen teljesített. A magyar csapat az összetett eredmény alapján a hetedik helyen végzett, de ami ennél többet mond, hogy ők ezt az eredményt a három főből álló csapatok ellen érték el, ami természetesen emeli helyezésüknek az értékét. A szép összetett pontszám után az egyéni eredményeket összegezve azt láthatjuk, hogy Makovits Mirtill összes pontszáma, ami 49,45, míg Szujó Hannáé, aki 49,4 pontot gyűjtött elég lett arra, hogy mindketten ott legyenek a holnapi egyéni összetett fináléban. Mindkét kislány a mezőny közepén végzett a 24 főre szűkített döntős kiírásban, ami remek teljesítmény. Török Dániel edző értékelte a teljesítményt:

- Lezártuk ezt a napot, mely végén örömmel jelenthetem, hogy mind a két magyar lány bejutott az egyéni összetett fináléba. A szerenkénti döntőbe sajnos nem sikerült bekerülni, de Mirtill a nagyon szépen kivitelezett talajgyakorlatával második számú tartalékként még ott lehet a fináléban, bár erre kevés az esély. Igazából komolyabb hiba, nagyobb rontás nélkül tornáztak a lányok, melynek nagyon örülünk. Amiért azonban hiányérzet van bennem az az, hogy Mirtillnek a korlát fináléba kerülésre lett volna esélye, de gyakorlatába több pontatlanság is csúszott, így az elúszott. Viszont talajgyakorlata és az ugrása nagyon szépen sikerült. Ma még a gerenda gyakorlatába is voltak hibák, ennek ellenére a középmezőnyben sikerült bekerülnie neki és Hannának is a holnapi egyéni összetett döntőbe. Ott Mirtilltől azt várom, hogy javítsa ki a korláton és gerendán elkövetett hibáit, hiszen akkor a selejtezőben elért helyezésén tudna javítani, ami hatalmas teljesítmény lenne.

A rovat további hírei: Sport

Megyei rangadó a kupában

Megyei rangadó a kupában

2020. január 29. (szerda)

Az Alba Fehérvár KC elleni hazai mérkőzésen juthat be a Magyar Kupa legjobb nyolc együttese közé a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Ismét meghajolt a Csíkszereda

Ismét meghajolt a Csíkszereda

2020. január 28. (kedd)

Végletekig kiélezett csatában aratott 3-2-es győzelmet a Csíkszereda elleni hazai rangadón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Véget ért az UDL első fordulója

Véget ért az UDL első fordulója

2020. január 28. (kedd)

A férfiaknál kiskőrösi, míg a nőknél szekszárdi győzelem született az Újvárosi Darts Liga első fordulójában.

A liga egyik legjobbja érkezik

A liga egyik legjobbja érkezik

2020. január 27. (hétfő)

Rendkívül nehéz hatvan perc vár a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatára kedden este a Csíkszereda ellen.

Játékkal emlékeztek

Játékkal emlékeztek

2020. január 27. (hétfő)

A DKKA fiataljainak győzelmével ért véget a Dunaújvárosi Sportcsarnokban 11. alkalommal megrendezett Gutenkunst Anna és Árva Csaba Emléktorna.

Hajrávereség Debrecenben

Hajrávereség Debrecenben

2020. január 26. (vasárnap)

Hiába vezetett még tíz perccel a meccs vége előtt, egygólos vereséget szenvedett Debrecenben a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Hozta a kötelezőt a Dunaferr

Hozta a kötelezőt a Dunaferr

2020. január 26. (vasárnap)

Esélyt sem adott a szegedieknek a Dunaferr SE röplabda csapata a két gárda dunaújvárosi találkozóján az NB I Liga alapszakasz második körében.