Rajtra készen a DPASE

spigott - 2019. július 31. 12:37

Az Iváncsa elleni hazai mérkőzéssel kezdi meg vasárnap este a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A héten véget ér a Dunaújváros PASE labdarúgói számára is a felkészülési időszak, s vasárnap este hét órától már az Iváncsa elleni hazai bajnokin kell bizonyítania együttesünknek az NB III Közép Csoportjában. A csapat vezetőedzője, Lőrincz Emil ma délelőtt sajtótájékoztatón számolt be a felkészülési időszakról, az új játékosokról, az utánpótlásról, valamint megosztotta várakozásait a hétvégi bajnokival kapcsolatban is.

- Úgy gondolom, hogy el tudtuk végezni azt a munkát, amit elterveztünk, bár volt olyan előkészületi meccsünk, amelyet lemondtunk, mert elég sok problémás játékosunk volt, az igazolásaink sem voltak még meg, így elég sok fiatallal kellett volna felállnunk, aminek nem láttuk értelmét. Ezen kívül azonban mindent meg tudtunk csinálni, az edzőmeccseinken úgy gondolom, hogy nem is teljesítettünk rosszul, a fiatalok is helytálltak. Azt sajnálom, hogy viszonylag későn állt össze a keret a bajnokságra, s még a mai napig szeretnénk még igazolni, keressük a megfelelő játékosokat, mert a keretünk létszáma azért nem túl nagy, de ezzel együtt is úgy érzem, hogy rendben vagyunk. Öt játékos érkezett, Orczy Kristóf egy fiatal tehetséges kapus, amit eddig láttam tőle az biztató, nem lesz vele gond, ha Pokorni Péterre valamiért nem számíthatunk. Busa Bence és Beszterczei Attila egyaránt szélső posztra érkezett, mindketten gyors, dinamikus játékosok, erősödtünk velük, rájuk nagy szükségünk volt, mert sokat segíthetnek abban, hogy a támadójátékunk erőteljesebb legyen. Csendes Péter a védelemben lehet segítségünkre, ő Dabason kevesebbet játszott, van még egy kis lemaradása, de reméljük, hogy hamar behozza ezt. Jött még egy tehetséges fiatalember, Hegedüs Máté a Főnix SE-től, rá az utánpótlásban is számíthatunk, s mint mondtam, még nem tettünk le arról, hogy igazoljunk további játékost a közeljövőben.

Lőrincz Emil kitért az utánpótlás helyzetére is, ugyanis az U17-es csapat nagy tettet hajtott végre azzal, hogy három osztályozókört is megnyerve feljutott az NB II-be, s mint azt a szakember elárulta, ez óriási előrelépés lesz a fiatalok számára.

- Régóta próbálkoztunk már a feljutással, s nagy dolog, hogy ez végre sikerült is. Három hét alatt hat meccset kellett ehhez megvívnunk, nem volt könnyű, de a fiúk nagyon jól teljesítettek, s ez azt jelentette, hogy egy osztállyal feljebb játszhat idén az U16-os, az U17-es és az U19-es csapatunk is. Ez szerintem egy osztálynál jóval nagyobb minőségi ugrás, eszméletlen nehéz szezon elé nézünk, de szeretnénk az utánpótlásban is erősíteni ahhoz, hogy ne csak egy évet maradjunk a másodosztályban, hanem hosszú időre megvessük itt a lábunkat.

Ami pedig a felnőtt csapat céljait illeti, Lőrincz Emil elmondta, minden előttük álló mérkőzésre győzelmi reményekkel vágnak majd neki a 2019/2020-as szezonban.

- Nem szeretek helyezésben gondolkozni, a célunk ugyanaz lesz, mint a tavalyi szezonban, vagyis minden meccset meg szeretnénk nyerni, s majd meglátjuk, hogy ebből mi valósul meg. Úgy látom, hogy most van egy nagyon jó szellemiségű társaság, s annak ellenére, hogy amatőrök, minden játékosunk profin gondolkodik. a sikerekért az edzéseken és a meccseken is keményen megdolgoznak, szóval azt mondom, hogy mindenki ellen nyerni szeretnénk, s majd a végén számolgatunk, hogy ebből mi valósult meg.

Az első akadályra nem is kell sokat várni, ugyanis vasárnap este hét órától az Iváncsa együttese látogat a Dunaújvárosi Stadionba, s mint azt vezetőedzőnk elárulta, ugyan az utóbbi években nem tudtak nyerni megyei riválisuk ellen, ám abban bízik, hogy ezt a rossz sorozatot végre meg tudják törni.

- Elsősorban magunkkal kell foglalkozni a vasárnapi nyitómeccsen. Ismerjük az Iváncsát, sajnos az elmúlt időszakban nem sikerült őket legyőzni, reméljük, hogy ezt most megszakítjuk, s itthon tartjuk a három pontot. Ismerjük az erősségeiket, gyengéiket, de én azt szeretném, ha magunkkal foglalkoznánk, s a lehető legjobb teljesítményt nyújtanánk vasárnap. Az egész felkészülés alatt azon dolgoztunk, hogy a támadójátékunk előrébb lépjen, bízom abban, hogy sikerült is, s az edzőmeccsek alapján úgy tűnik, hogy fejlődünk, remélem az Iváncsa ellen is lesz ennek látszatja. Első meccs lesz a bajnokságban, mindenki várja már, mint mondtam, természetesen nyerni szeretnénk.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.