Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Szentmise és újmisés áldás

2019. július 18. (csütörtök) 12:11 - doszerk

Lindmayer Miklós atya július 20-án este ellátogat a dunaújvárosi Krisztus király főtemplomba, hogy a 18 órakor kezdődő szentmisét megtartsa, és újmisés áldást osszon.

A Székesfehérvári Egyházmegye hagyományainak megfelelően papszentelést tartottak Keresztelő Szent János születésének ünnepén (június 24-én), ebben az évben a székesfehérvári vasútvidéki Prohászka-emléktemplomban. Spányi Antal megyés püspök Győri Balázs Istvánt diakónussá, Lindmayer Miklós, Mészáros Barnabás, Mitrovics Zsolt, Sisa István Lénárd diakónusokat pedig áldozópappá szentelte. A Dél-Fejér megyei kötődésű felszenteltek közül Lindmayer Miklós atya július 20-án (szombat) este ellátogat a dunaújvárosi Krisztus király főtemplomba, hogy a 18 órakor kezdődő szentmisét megtartsa, és újmisés áldást osszon.

Az egyházmegye újmisés papjai áldáshoz készülődnek (balról jobbra): Sisa István Lénárd, Mitrovics Zsolt, Mészáros Barnabás, Lindmayer Miklós

A tíz gyermekes családból származó fiatal atya diakónussá szentelése 2014-ben volt Esztergomban. Ezt követően az esztergomi főegyházmegye szolgálatában állt 2014 és 2018 között. A székesfehérvári egyházmegyébe 2018 érkezett, majd meg is kezdte diakónusi gyakorlatát Sárbogárd térségében. Immáron felszentelt papként tatabányai káplánként kezdi meg szolgálatát 2019 augusztusától. A dunaújvárosi hívők perselyadományaikat a sokgyermekes családból származó paptestvérük szolgálatának megkezdéséhez ajánlják föl ezen a szentmisén.

A rovat további hírei: Kultúra

Szabadságszerető nemzet vagyunk és az érdekeinkért keményen kiállunk

Szabadságszerető nemzet vagyunk és az érdekeinkért keményen kiállunk

2019. augusztus 21. (szerda)

Már délelőtt megkezdődtek a színpadi programok az idei Augusztálison a Szalki-szigeten. Délután ünnepi beszédet mondott Cserna Gábor polgármester, majd az új kenyér megáldása és a kenyérszegés következett.

Augusztális 2019 - Íme a teljes program!

Augusztális 2019 - Íme a teljes program!

2019. augusztus 20. (kedd)

Az önkormányzat megbízásából, a Tourinform Iroda szervezésében idén is színes programokra készülhetnek az érdeklődők Szent István napjára. 

Munkában a Bartók társulata

Munkában a Bartók társulata

2019. augusztus 19. (hétfő)

Talán ez lesz az első alkalom, hogy egy trilógiazáró előadást láthatunk a Bartókban, hiszen már készül a korábbi évek nagysikerű gyermekelőadásának harmadik fejezete, a Makrokozmosz.

Nagyboldogasszony ünnepe

Nagyboldogasszony ünnepe

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Ma ünnepli a katolikus egyház a legfontosabb Mária-ünnepet, Nagyboldogasszony napját, vagyis Szűz Mária mennybevételét.

Húsz éve volt a napfogyatkozás

Húsz éve volt a napfogyatkozás

2019. augusztus 12. (hétfő)

A Kortárs Művészeti Intézetben látható Fekete fény című kiállításához kapcsolódóan tárlatvezetéssel egybekötött vetítéssorozatot rendeztek vasárnap délután, a teljes napfogyatkozás húsz éves évfordulóján.

Mester és tanítványai a templomban

Mester és tanítványai a templomban

2019. augusztus 05. (hétfő)

Kosztolányi György festőművész kulcsi alkotókörének tagjai állították ki műveket vasárnap délután az evangélikus templomban.

Püspöki áldással

Püspöki áldással

2019. július 31. (szerda)

Hetedik alkalommal emlékeztek meg az orvos-gyógyító vértanú Szent Panteleimonról egy zarándoklat keretében.