Újabb hazugsággal bukott le a Momentum politikusa

2019. július 9. (kedd) 16:12 - doszerk

A születés közbeni abortuszt is támogatja a Planned Parenthood, az a születésszabályozással foglalkozó amerikai szervezet, amelynek Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője kezdett adományt gyűjteni. A szervezet ellen az illegális szervkereskedelemig elérő homályos gyakorlatai miatt az FBI is nyomoz már – mondta Szilvay Gergely, aki egy alapos cikkben tárta fel a Planned Parenthood működését - írja az Origo.

Cseh korábban azt állította, hogy pusztán „az amerikai fundamentalista szélsőjobb által terjesztett propagandaüzenetekről” van szó. A momentumos EP-képviselő a kongresszus egyik bizottságának jelentésére hivatkozott, azonban elfelejtkezett másik két hasonló jelentésről.

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője a születésnapja alkalmából gyűjtést hirdetett politikusi Facebook-oldalán a Planned Parenthood (PP) nevű amerikai szervezetnek, amit sokan csak „abortuszgyár”-ként ismernek – elevenítette fel az előzményeket az Origónak Szilvay Gergely, a Mandiner.hu újságírója, aki legújabb cikkében alapos elemzést készített a Planned Parenthood nevű abortuszpárti szervezetről.

Ezután többen felhívták rá a figyelmet, hogy a PP 2015 óta deffenzívában van, mivel oknyomozó újságírók több száz órányi felvételt tettek közzé, amelyekből az derült ki, hogy a PP ügyfelei magzatszövetekkel kereskedtek – tette hozzá.

Szilvay elmondta, hogy Cseh Katalin azt állította, nem igaz a szövetekkel való kereskedés, mivel nem talált ilyen problémát a washingtoni képviselőház egyik bizottsága sem. Egyben Cseh Katalin megjegyezte, hogy ezt a rémhírt a fundamentalista szélsőjobboldali média terjeszti csak – emlékeztetett Szilvay. 

Világosan kiderült, Cseh Katalin egyszerűen hazudott a Planned Parenthood nevezetű abortuszpárti szervezetről FORRÁS: ORIGO

Cseh egyik állítása sem felel meg a valóságnak

A Mandiner újságírója kifejtette,Csehnek azonban egyik állításában sincs igaza.2015-ben az egész jobboldali média rengeteget foglalkozott az üggyel. Ráadásul a képviselőház három bizottságának nyomozópanelje pedig, akárcsak a szenátus jogi bizottsága, rengeteg problémát talált a PP és ügyfelei gyakorlatával kapcsolatban. Olyannyira, hogy számos tagállami főügyésznek a figyelmébe ajánlották a szervezetet, s 2017 óta az Igazságügyi Minisztérium és az FBI is nyomoz – fejtette ki Szilvay Gergely. Ez a két bizottsági jelentés, amelyekről a Momentum EP-képviselője megfeledkezett, hitelt adott a videóknak, és kivizsgálandónak tartotta, hogy történt-e törvényszegés.

Milyen törvényszegésről van szó? – tette fel a kérdést Szilvay. Amerikában lehet emberszövetekkel kereskedni, de abortált magzatok szövetével nem. Adományozni viszont lehet ilyen magzatszövetet, és a kezelési költséget el lehet kérni érte. Ezzel kapcsolatban annyit mond a szabályozás, hogy annak megalapozottnak kell lennie. Ez a szürke zóna. Ugyancsak tilos az abortusz folyamatát úgy módosítani, hogy nyerészkedésre alkalmas legyen az abortált magzat, és szükséges a szülői beleegyezés is – ismertette az újságíró.

Cseh a vizsgálati anyag kapcsán sem fejtette ki az igazság minden szeletét FORRÁS: MANINDER

Burkolt beismerést tett a Parenthood

A szenátusi jelentés szerint előfordult, hogy az egyik vállalat 60 dollárt fizetett egy abortált magzatért a PP-nek, majd összesen 2275 dollárért értékesítette annak részeit; 325 dollárt kért az agyért, 650 dollárt a két szemért és úgyszintén 325 dollár a májáért.2017 decemberében a kaliforniai Orange megye kerületi főügyészével kötött, peren kívüli egyezség értelmében a Planned Parenthood of Orange & San Bernardino Counties (PPOSBC) volt ügyfelei, a DaVinci Biosciences és a DV Biologics visszafizették a magzatszövetekkel való kereskedésből származó profitjukat, 7,8 millió dollárt, egyben kitiltották őket Kaliforniából. A testvérvállalatok a gyanú szerint 1100 dollárt is elkértek a világ egyetemi kutatóintézeteiből a PP-től származó, általuk továbbadott magzati agyszövetekért.Ez burkolt beismerés –mondta Szilvay Gergely.

Az újságíró szerint az még izgalmas, hogy David Daleiden, a videókat készítő oknyomozó újságíró és társai ellen több per is indult, s egyik legelszántabb ellenfelük, William Orrick bíró ismert az abortusziparhoz kötődő szálairól, illetve arról, hogy az őt kinevező Barack Obamának 200 ezer dollárt gyűjtött annak kampányában. A kinevezés tehát nagyjából politikai hála volt – ismertette Szilvay.A PP egyébként közel egymillió dollárt körül költ politikai lobbira Washingtonban évente. Támogatják a születés közbeni abortusz legalizálását, amikor a fejét kifogó csecsemőnek beadják a halálinjekciót; viszont ellenzik a szülői beleegyezés kötelező mivoltát a kiskorúak esetében, és az orvosok lelkiismereti szabadságát is az abortusz elutasítására vonatkozóan –mondta Szilvay Gergely.

Cseh Katalin már korábban is botrányt okozott az abortusszal kapcsolatos állásfoglalása miatt FORRÁS: MTI/BALOGH ZOLTÁN

A botmixeres botrány

Mint arról korábban beszámoltunk, Cseh azzal „robbant be” a magyar közéletbe, hogy előkerült róla egy korábbi hangfelvétel, amelyen egy Papp Réka Kinga nevű feminista aktivistával beszélgetett a Klubrádióban. Ennek során érintették az abortusz témáját, ahol a következő párbeszéd hangzott el:

Cseh Katalin: Aki abortuszra kerül, az választhat – általában a nők választanak, nyilván van pár olyan orvosi eset, amikor az orvos választ, de általában a nő választ –, hogy ő hogyan szeretné megszakíttatni a terhességet. Tehát van ennek az a klasszikus sebészi módja, amit Magyarországon is végeznek, illetve van emellett...
Papp Réka Kinga: Köznyelvi nevén BOTMIXER.
Cseh Katalin: (NEVET)
Papp Réka Kinga: Igen, elég brutális.
Cseh Katalin: Hát igen, ezt még nem hallottam.
Papp Réka Kinga: Komolyan? Közszájon forog.
Cseh Katalin: (NEVET) Majd ELTERJESZTEM ÉN IS a kis körömben...

Ahogy olvasható, az aktivista a műtéti abortuszt egy botmixerhez hasonlította, amin a szülész-nőgyógyász (!) végzettségű Cseh „Katka” hangosan nevetett, és azt mondta, hogy majd terjeszti ezt az elnevezést. Vagy primitív kifejezését idézve: elterjeszti kis körében.

Születésnapi meglepetés

Később a momentumos képviselő születésnapja alkalmából tett közzé felhívást, amiben a Planet Parethood számára indított gyűjtést. Ez már önmagában is kellemetlen, hiszen a szülész-nőgyógyász végzettségű politikust nemrég azzal hozták hírbe, hogy keményvonalas abortuszpárti vonalat visz, amit ő igyekezett tagadni. A Cseh által támogatott szervezetről kiderült, hogy világszerte propagálja az abortuszt, és a terhesség utolsó pillanatáig hajt végre terhességmegszakítást.

Mindez semmi, hiszen 2013-ban egy olyan kép- és hangfelvétel került nyilvánosságra, amely szerint a Planned Parenthood a már megszületett csecsemők „abortálása” mellett foglalt állást.Nem mellesleg a Soros György-féle Open Society Foundation volt a legnagyobb támogatója az abortuszpárti szervezetnek,amelytől a Trump-kormányzat egyik első intézkedéseként komoly állami támogatásokat vont el.

 

- origo.hu -

 

A rovat további hírei: Politika

Orbán: a kormány minden polgármesterrel és képviselőtestülettel együttműködik, amely erre kész

Orbán: a kormány minden polgármesterrel és képviselőtestülettel együttműködik, amely erre kész

2019. október 21. (hétfő)

A kormány álláspontja ismert: minden polgármesterrel és képviselőtestülettel együttműködik, amely maga is kész erre - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés őszi ülésszakát megnyitó, hétfői ülésén.

Az egyik legmagasabb növekedési ütemet érte el a magyar gazdaság Európában

Az egyik legmagasabb növekedési ütemet érte el a magyar gazdaság Európában

2019. október 19. (szombat)

Várakozásokon felül teljesített és Európában az egyik legmagasabb növekedési ütemet érte el tavaly a magyar gazdaság – írta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a napokban közzétett jelentésében. Az értékelés szerint a magyar jövedelem szintje látványos felzárkózást mutat a fejlett gazdaságokhoz képest. A munkabérek gyors ütemben növekednek, míg a munkanélküliségi ráta történelmileg alacsony szintre mérséklődött - írja a hirado.hu.

Csaknem 8 milliárdos támogatási igény érkezett a falusi csokra

Csaknem 8 milliárdos támogatási igény érkezett a falusi csokra

2019. október 16. (szerda)

Eddig csaknem 1500 kérelem érkezett a falusi családi otthonteremtési kedvezményre (csok), mintegy 8 milliárd forint értékben.

Jó bizonyítványt állít ki a magyar gazdaságról az IMF jelentése

Jó bizonyítványt állít ki a magyar gazdaságról az IMF jelentése

2019. október 15. (kedd)

Egyre erősödő kihívásokkal terhelt világgazdasági környezetben várakozásokon felül teljesített, és Európában az egyik legmagasabb növekedési ütemet érte el 2018-ban a magyar gazdaság - állapította meg az IMF küldöttsége a tagsági szerződés négyes cikkelye alapján végzett felülvizsgálat eredményét összefoglaló jelentése.

Kovács Árpád: a magyar gazdaság jóval ellenállóbb, mit tíz éve

Kovács Árpád: a magyar gazdaság jóval ellenállóbb, mit tíz éve

2019. október 14. (hétfő)

A gazdaság kedvező számai alapján kijelenthető, hogyha nem következik be váratlan esemény, akkor teljesülnek a kormány által kitűzött gazdaságpolitikai célok ‒ közölte a Költségvetési Tanács elnöke a Rádió Orienten. Kovács Árpád elmondta, hogy a következő években a nemzetközi helyzet bizonytalansága ellenére is hozható a 3 százalék feletti növekedés.

Orbán: alkalmas embereket alkalmas feladatra

Orbán: alkalmas embereket alkalmas feladatra

2019. október 13. (vasárnap)

A döntés, amit meg kell hozni az önkormányzati választáson, hogy lesznek-e alkalmas vezetők a városok és a falvak élén - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, miután felesége, Lévai Anikó társaságában leadta szavazatát a főváros XII. kerületében. Orbán Viktor újságíróknak elmondta: Tarlós István főpolgármester-jelöltre szavazott; és erre kérte a fővárosi polgárokat is.

Önkormányzati választás 2019 - Percről percre

Önkormányzati választás 2019 - Percről percre

2019. október 13. (vasárnap)

Áder János köztársasági elnök október 13-ra, azaz mára tűzte ki a helyi önkormányzati általános választásokat. A voksolás este hét órakor lezárult, következik a szavazatok összeszámolása és majd az eredmények közzététele. Cikkünket folyamatosan frissítjük.