Újabb hazugsággal bukott le a Momentum politikusa

2019. július 9. (kedd) 16:12 - doszerk

A születés közbeni abortuszt is támogatja a Planned Parenthood, az a születésszabályozással foglalkozó amerikai szervezet, amelynek Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője kezdett adományt gyűjteni. A szervezet ellen az illegális szervkereskedelemig elérő homályos gyakorlatai miatt az FBI is nyomoz már – mondta Szilvay Gergely, aki egy alapos cikkben tárta fel a Planned Parenthood működését - írja az Origo.

Cseh korábban azt állította, hogy pusztán „az amerikai fundamentalista szélsőjobb által terjesztett propagandaüzenetekről” van szó. A momentumos EP-képviselő a kongresszus egyik bizottságának jelentésére hivatkozott, azonban elfelejtkezett másik két hasonló jelentésről.

Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője a születésnapja alkalmából gyűjtést hirdetett politikusi Facebook-oldalán a Planned Parenthood (PP) nevű amerikai szervezetnek, amit sokan csak „abortuszgyár”-ként ismernek – elevenítette fel az előzményeket az Origónak Szilvay Gergely, a Mandiner.hu újságírója, aki legújabb cikkében alapos elemzést készített a Planned Parenthood nevű abortuszpárti szervezetről.

Ezután többen felhívták rá a figyelmet, hogy a PP 2015 óta deffenzívában van, mivel oknyomozó újságírók több száz órányi felvételt tettek közzé, amelyekből az derült ki, hogy a PP ügyfelei magzatszövetekkel kereskedtek – tette hozzá.

Szilvay elmondta, hogy Cseh Katalin azt állította, nem igaz a szövetekkel való kereskedés, mivel nem talált ilyen problémát a washingtoni képviselőház egyik bizottsága sem. Egyben Cseh Katalin megjegyezte, hogy ezt a rémhírt a fundamentalista szélsőjobboldali média terjeszti csak – emlékeztetett Szilvay. 

Világosan kiderült, Cseh Katalin egyszerűen hazudott a Planned Parenthood nevezetű abortuszpárti szervezetről FORRÁS: ORIGO

Cseh egyik állítása sem felel meg a valóságnak

A Mandiner újságírója kifejtette,Csehnek azonban egyik állításában sincs igaza.2015-ben az egész jobboldali média rengeteget foglalkozott az üggyel. Ráadásul a képviselőház három bizottságának nyomozópanelje pedig, akárcsak a szenátus jogi bizottsága, rengeteg problémát talált a PP és ügyfelei gyakorlatával kapcsolatban. Olyannyira, hogy számos tagállami főügyésznek a figyelmébe ajánlották a szervezetet, s 2017 óta az Igazságügyi Minisztérium és az FBI is nyomoz – fejtette ki Szilvay Gergely. Ez a két bizottsági jelentés, amelyekről a Momentum EP-képviselője megfeledkezett, hitelt adott a videóknak, és kivizsgálandónak tartotta, hogy történt-e törvényszegés.

Milyen törvényszegésről van szó? – tette fel a kérdést Szilvay. Amerikában lehet emberszövetekkel kereskedni, de abortált magzatok szövetével nem. Adományozni viszont lehet ilyen magzatszövetet, és a kezelési költséget el lehet kérni érte. Ezzel kapcsolatban annyit mond a szabályozás, hogy annak megalapozottnak kell lennie. Ez a szürke zóna. Ugyancsak tilos az abortusz folyamatát úgy módosítani, hogy nyerészkedésre alkalmas legyen az abortált magzat, és szükséges a szülői beleegyezés is – ismertette az újságíró.

Cseh a vizsgálati anyag kapcsán sem fejtette ki az igazság minden szeletét FORRÁS: MANINDER

Burkolt beismerést tett a Parenthood

A szenátusi jelentés szerint előfordult, hogy az egyik vállalat 60 dollárt fizetett egy abortált magzatért a PP-nek, majd összesen 2275 dollárért értékesítette annak részeit; 325 dollárt kért az agyért, 650 dollárt a két szemért és úgyszintén 325 dollár a májáért.2017 decemberében a kaliforniai Orange megye kerületi főügyészével kötött, peren kívüli egyezség értelmében a Planned Parenthood of Orange & San Bernardino Counties (PPOSBC) volt ügyfelei, a DaVinci Biosciences és a DV Biologics visszafizették a magzatszövetekkel való kereskedésből származó profitjukat, 7,8 millió dollárt, egyben kitiltották őket Kaliforniából. A testvérvállalatok a gyanú szerint 1100 dollárt is elkértek a világ egyetemi kutatóintézeteiből a PP-től származó, általuk továbbadott magzati agyszövetekért.Ez burkolt beismerés –mondta Szilvay Gergely.

Az újságíró szerint az még izgalmas, hogy David Daleiden, a videókat készítő oknyomozó újságíró és társai ellen több per is indult, s egyik legelszántabb ellenfelük, William Orrick bíró ismert az abortusziparhoz kötődő szálairól, illetve arról, hogy az őt kinevező Barack Obamának 200 ezer dollárt gyűjtött annak kampányában. A kinevezés tehát nagyjából politikai hála volt – ismertette Szilvay.A PP egyébként közel egymillió dollárt körül költ politikai lobbira Washingtonban évente. Támogatják a születés közbeni abortusz legalizálását, amikor a fejét kifogó csecsemőnek beadják a halálinjekciót; viszont ellenzik a szülői beleegyezés kötelező mivoltát a kiskorúak esetében, és az orvosok lelkiismereti szabadságát is az abortusz elutasítására vonatkozóan –mondta Szilvay Gergely.

Cseh Katalin már korábban is botrányt okozott az abortusszal kapcsolatos állásfoglalása miatt FORRÁS: MTI/BALOGH ZOLTÁN

A botmixeres botrány

Mint arról korábban beszámoltunk, Cseh azzal „robbant be” a magyar közéletbe, hogy előkerült róla egy korábbi hangfelvétel, amelyen egy Papp Réka Kinga nevű feminista aktivistával beszélgetett a Klubrádióban. Ennek során érintették az abortusz témáját, ahol a következő párbeszéd hangzott el:

Cseh Katalin: Aki abortuszra kerül, az választhat – általában a nők választanak, nyilván van pár olyan orvosi eset, amikor az orvos választ, de általában a nő választ –, hogy ő hogyan szeretné megszakíttatni a terhességet. Tehát van ennek az a klasszikus sebészi módja, amit Magyarországon is végeznek, illetve van emellett...
Papp Réka Kinga: Köznyelvi nevén BOTMIXER.
Cseh Katalin: (NEVET)
Papp Réka Kinga: Igen, elég brutális.
Cseh Katalin: Hát igen, ezt még nem hallottam.
Papp Réka Kinga: Komolyan? Közszájon forog.
Cseh Katalin: (NEVET) Majd ELTERJESZTEM ÉN IS a kis körömben...

Ahogy olvasható, az aktivista a műtéti abortuszt egy botmixerhez hasonlította, amin a szülész-nőgyógyász (!) végzettségű Cseh „Katka” hangosan nevetett, és azt mondta, hogy majd terjeszti ezt az elnevezést. Vagy primitív kifejezését idézve: elterjeszti kis körében.

Születésnapi meglepetés

Később a momentumos képviselő születésnapja alkalmából tett közzé felhívást, amiben a Planet Parethood számára indított gyűjtést. Ez már önmagában is kellemetlen, hiszen a szülész-nőgyógyász végzettségű politikust nemrég azzal hozták hírbe, hogy keményvonalas abortuszpárti vonalat visz, amit ő igyekezett tagadni. A Cseh által támogatott szervezetről kiderült, hogy világszerte propagálja az abortuszt, és a terhesség utolsó pillanatáig hajt végre terhességmegszakítást.

Mindez semmi, hiszen 2013-ban egy olyan kép- és hangfelvétel került nyilvánosságra, amely szerint a Planned Parenthood a már megszületett csecsemők „abortálása” mellett foglalt állást.Nem mellesleg a Soros György-féle Open Society Foundation volt a legnagyobb támogatója az abortuszpárti szervezetnek,amelytől a Trump-kormányzat egyik első intézkedéseként komoly állami támogatásokat vont el.

 

- origo.hu -

 

A rovat további hírei: Politika

V4NA: A migráció további gettósodáshoz vezet Németországban

V4NA: A migráció további gettósodáshoz vezet Németországban

2019. július 18. (csütörtök)

Hozzájárult a migráció a szegénységi gócpontok felduzzadásához Németországban, állítja a Berlini Tudományos Központ két kutatója által készített tanulmány. A külföldiek számának növekedése a vizsgált városok közbiztonság szempontjából veszélyes negyedeiben háromszor akkora, mint a jobb helyzetűekben – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. A migránsok miatt egyébként egyre több a bűncselekmény és a terrorakció Németországban.

A biztonságot, a jövőt és a növekedést szolgálja a jövő évi büdzsé

A biztonságot, a jövőt és a növekedést szolgálja a jövő évi büdzsé

2019. július 18. (csütörtök)

A 2020-as költségvetés a biztonságot, a jövőt és a növekedést szolgálja - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

A jövő városát építik!

A jövő városát építik!

2019. július 18. (csütörtök)

A taggyűlés jóváhagyásával összeállt a Fidesz helyi képviselő-jelöltjeinek névsora, akik az októberi önkormányzati választáson fognak indulni.

Elfogadhatatlan az illegális migránsoknak az adott ország lakosaival egyenjogú egészségügyi ellátása

Elfogadhatatlan az illegális migránsoknak az adott ország lakosaival egyenjogú egészségügyi ellátása

2019. július 18. (csütörtök)

Elfogadhatatlannak nevezte szerdán Szijjártó Péter az ENSZ Gazdasági és Szociális Tanácsának ülésén elhangzott felszólalásában azt a javaslatot, amely szerint az illegális migránsoknak ugyanolyan egészségügyi ellátást kell biztosítania egy tagállamnak, mint saját állampolgárainak.

A kormány folyamatosan növeli az ápolási díj mértékét

A kormány folyamatosan növeli az ápolási díj mértékét

2019. július 17. (szerda)

Új ponttal egészült ki a gyermekek otthongondozási díjával (gyod) kapcsolatos állapotvizsgálat szempontrendszere az autisták esetében, miután az elmúlt fél évben többször egyeztetett erről az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), így még komplexebb képet lehet alkotni az autizmus diagnózissal élők állapotáról.

Az ellenzék megint a magyar családok ellen szavazott

Az ellenzék megint a magyar családok ellen szavazott

2019. július 17. (szerda)

Az ellenzék Gyurcsányékkal az élen megint a magyar családok ellen szavazott a jövő évi költségvetés múlt heti elfogadásakor - értékelt Dunai Mónika fideszes országgyűlési képviselő szerdán újságíróknak.

Pintér Tamás aggódik

Pintér Tamás aggódik

2019. július 17. (szerda)

Felszólalt a Parlamentben, hogy aggódik Dunaújváros sorsáért, mert ha esetleg, ha netalán, véletlenül hatalomra kerülne, ő szerinte tuti,  fogalma sincs arról, hogy a 1,5 milliárd forint hitelt, amit a folyó beruházások finanszírozására fordít a város, hogyan és miből fogja visszafizetni.