Dunaújváros Hetilap

V4NA: A migráció további gettósodáshoz vezet Németországban

doszerk - 2019. július 18. 18:46

Hozzájárult a migráció a szegénységi gócpontok felduzzadásához Németországban, állítja a Berlini Tudományos Központ két kutatója által készített tanulmány. A külföldiek számának növekedése a vizsgált városok közbiztonság szempontjából veszélyes negyedeiben háromszor akkora, mint a jobb helyzetűekben – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. A migránsok miatt egyébként egyre több a bűncselekmény és a terrorakció Németországban.

Marcel Helbig és Stefanie Jähnen, a Berlini Tudományos Központ (WZB) kutatói részletes tanulmányukban a migránsok szociális betagozódását vizsgálták a német városokban 2014-től 2017-ig.

Kutatásukban meglévő tudományos adatok felhasználása mellett saját közvélemény-kutatást is végeztek a bevándorlók lakhelyéről és társadalmi összetételéről.

A tanulmányban 86 város 3770 lakónegyedét vizsgálták, és csak a társadalmi-gazdasági kritériumokat kutatták, a vallási vagy etnikai hovatartozást nem vették figyelembe.

Az eredmények alapján a külföldiek számának növekedése a vizsgált városok nagyon kedvezőtlen negyedeiben (értsd gettóiban) háromszor akkora, mint a jobb helyzetűekben. Helbig és Jähnen abból indult ki, hogy
a migráció az utóbbi években a társadalmilag leggyengébb csoportokat juttatta Németországba,
ezért várható volt, hogy a bevándorlók ott lakjanak, ahol a többi szociálisan gyenge csoport koncentrálódik.

A kutatók adatai szerint nem kétséges, hogy a migráció hozzájárult a szegénységi gócok felduzzadásához.

Ez egyébként nemcsak a harmadik világbeli, döntően iszlám vallású migránsokra hivatkozik, hanem bizonyos ortodox kultúrkörből származó délkelet-európaiakra is.

Hiába az unión belülről érkező áttelepülők magas száma, a legtöbbször Bulgáriából és Romániából érkezők is csak a legegyszerűbb segédmunkákat tudják elvégezni.

Mindent összevetve, a kutatók szerint a német társadalom szociálisan a még nagyobb megosztottság felé halad.
A migránsok miatt egyre több a bűncselekmény és a terrortámadás

Ahogy az Origo arról már többször is beszámolt, az első, migránsok által elkövetett tömeges szexuális zaklatásra német földön Köln városában került sor, 2015 szilveszterének éjjelén.

Észak-afrikai és közel-keleti migráns férfiak molesztáltak, illetve meg is erőszakoltak fiatal német lányokat. A balliberális médiumok kezdetben megpróbálták eltitkolni a migránsok által elkövetett szexuális bűncselekményeket.

A közösségi médiában terjedő híreknek köszönhetően azonban nem jártak sikerrel.

Képek forrása: Shutterstock

Ezt követően terrortámadások rázták meg Németországot.

- 2016. május 10-én München egyik elővárosának pályaudvarán egy migráns "Allahu akbar"-t kiáltozva késsel megsebesített négy németet.
- Július 18-án Würzburgban egy magát 17 évesnek mondó afgán migráns baltával támadt rá egy vonaton az utasokra. Ezúttal is négy sebesült volt.
- Július 22-én egy iráni migráns hátterű 18 éves férfi elkezdett lövöldözni München belvárosában, ami kilenc halálos áldozattal járt. Az áldozatok között egy magyar állampolgár is volt.
- Július 24-én Ansbach városában egy 27 éves szír migráns pokolgépes merényletett követett el, aminek következtében 12 ember megsebesült.
- December 19-én egy tunéziai migráns, Anis Amri terrortámadást hajtott végre a berlini karácsonyi vásár területén. Az akció során 12 ember halt meg, és 49-en megsebesültek. A terrortámadást az Iszlám Állam vállalta magára.
- 2017. július 28-án Hamburg egyik bevásárlóközpontjában az Egyesült Arab Emírségekből származó Ahmed A. nevű iszlamista férfi "Allahu akbar"-t kiabálva egy machetével megölt egy embert, és további hatot megsebesített.
- 2018. április 7-én egy 48 éves kurd migráns Münsterben egy furgonnal a tömegbe hajtott, aminek következtében négy ember meghalt, húszan pedig megsebesültek.

Mindezen szörnyű esetekben az a közös, hogy kezdetben a fake news média – vélhetően felsőbb politikai utasításnak eleget téve – kísérletet tett rá, hogy eltitkolja a támadók kilétét,  azt a hamis látszatott keltve, hogy nem migránsokról, hanem németekről van szó.

Hans-Georg Maassen, a német szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) volt vezetője áprilisban arról beszélt, hogy
a terrorveszély és a migrációs nyomás növekedésére számít Németországban.

Szerinte a migráció és a terrorizmus egymással összefüggő veszélyei a német pártrendszer felbomlásához vezethetnek.

(Origo)

A rovat további hírei: Közélet

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.