Dunaújváros Hetilap

A járdát is teljesen felújítják a Vasmű úton

2019. július 5. (péntek) 16:24 - Molnár Emese

Ezen a héten megkezdték a Vasmű út felújítását. Első ütemben marási munkálatokat végeznek a szakemberek. A felújítás több ütemben zajlik majd, melynek során a járdát is teljesen felújítják és több parkolóhelyet építenek ki az út mellett.

Városunk egyik legforgalmasabb útja a Vasmű út. Még az előző esztendőben az önkormányzat saját forrásból felújította a Városházától a Kossuth Lajos utcáig tartó szakaszát. Aztán Cserna Gábor polgármester bejelentette, kormányzati támogatásból, mintegy egymilliárd forintból folytatódhat a négysávos út felújítása. A tervezési, előkészületi munka után pedig hétfőtől már kitáblázták a forgalmi rend változásokat. Iván László, a 6-os számú választókörzet fideszes képviselője elmondta, a kivitelezést több ütemben fogják elvégezni, hogy lehetőleg minél kevésbé okozzon gondot a közlekedésben. Néhány napja kezdték meg a marási munkálatokat, de szinte már a teljes felújításra kerülő burkolattal végeztek a szakemberek.

Az is jó hír, hogy a kormányzati keretből megújulhat a járdasor is. Mint azt Iván László hangsúlyozta, ez azért is jelentős dolog, mert egyrészt hosszú-hosszú idő után szebb és komfortosabb lesz, másrészt az önkormányzati költségvetésből csak nagyon apránként lehetett volna megcsinálni. Hozzátette, a járdát is szakaszosan újítják fel, ráadásul több parkolóhelyet tudnak kialakítani, és kicserélik a padokat is, tehát látványában is egy teljesen megszépült terület lesz.

Iván László arról is beszélt nekünk, képviselői munkássága során igyekszik megvalósítani minden olyan kérést, igényt, amelyet a körzetlakók jeleznek neki. Emellett olyan nagyszabású, sőt mérföldkőnek nevezhető „ügyek” is megoldódtak önkormányzati és kormányzati együttműködéssel, együttes erővel, mint például az egykori zöld SZTK felújítása, vagy az élményfürdő megvásárlása és újranyitása. - Amikor képviselővé választottak, az egyik nagy álmom volt az egykori zöld rendelő kálváriájának megoldása. Mára felújítottuk, közigazgatási hivatalként működik, és hamarosan az új parkolók is elkészülnek hozzá. Egy másik nagy célkitűzésen pedig a Vasmű út felújítása volt, amelynek szakaszai még két képviselőtársam körzetéhez is tartoznak. Nagyon örülök annak, hogy most eljutottunk idáig, és hogy felújíthatjuk ezt is. Bár vannak, akik azt mondják, hogy nem csinálunk semmit, de ez nem igaz- jegyzete meg a képviselő.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó: jelöltek, koncert és strandröplabda

D+ Híradó: jelöltek, koncert és strandröplabda

2019. július 18. (csütörtök)

Bemutatta jelöltjeit a Fidesz, remek koncert a Ligetben, strandröplabda a Szalki-szigeten - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019. július 18. (csütörtök)

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is. Az ügylet július 31-én zárulhat, amikor a Vodafone Magyarország és a UPC Magyarország megkezdi közös működését.

Népszerű a babaváró támogatás

Népszerű a babaváró támogatás

2019. július 18. (csütörtök)

Hatalmas és egyre növekvő az érdeklődés a kormány által bevezetett családvédelmi akcióterv kedvezményeire. Az egyik legnépszerűbb lehetőség a babaváró támogatás, a dunaújvárosi kormányablakban eddig százhuszonöt kérelmet nyújtottak be ezzel kapcsolatban.

D+ Híradó: családvédelem, tűzoltók

D+ Híradó: családvédelem, tűzoltók

2019. július 17. (szerda)

Népszerű a családvédelmi akcióterv, új tűzoltók Dunaújvárosban, Fehérvári Józsefé a DLSZ Tisztelet díja - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Egyre több az elektromos töltőállomás

Egyre több az elektromos töltőállomás

2019. július 17. (szerda)

Folyamatosan bővül az elektromos töltőállomások száma Magyarországon, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2016. január 1-je óta 844 darab állomás létesítésére adott ki engedélyt, ezek közül az idén áprilisig 470-et helyeztek üzembe - közölte a hivatal szerdán az MTI-vel.

Járda, kamera, szelektív - folyamatosan szépül a körzet

Járda, kamera, szelektív - folyamatosan szépül a körzet

2019. július 17. (szerda)

Egy meghatározott, többéves fejlesztési ütemterv alapján, a lakók kérése, igénye mentén szépül folyamatosan az 1-es számú választókörzet.

Tesztidőszakba lépett a vakokat segítő Távszem szolgáltatás

Tesztidőszakba lépett a vakokat segítő Távszem szolgáltatás

2019. július 17. (szerda)

Tesztidőszakba lépett a vak és gyengénlátó emberek önálló életvitelét segítő Távszem nevű szolgáltatás - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára.