Dunaújváros Hetilap

A járdát is teljesen felújítják a Vasmű úton

2019. július 5. (péntek) 16:24 - Molnár Emese

Ezen a héten megkezdték a Vasmű út felújítását. Első ütemben marási munkálatokat végeznek a szakemberek. A felújítás több ütemben zajlik majd, melynek során a járdát is teljesen felújítják és több parkolóhelyet építenek ki az út mellett.

Városunk egyik legforgalmasabb útja a Vasmű út. Még az előző esztendőben az önkormányzat saját forrásból felújította a Városházától a Kossuth Lajos utcáig tartó szakaszát. Aztán Cserna Gábor polgármester bejelentette, kormányzati támogatásból, mintegy egymilliárd forintból folytatódhat a négysávos út felújítása. A tervezési, előkészületi munka után pedig hétfőtől már kitáblázták a forgalmi rend változásokat. Iván László, a 6-os számú választókörzet fideszes képviselője elmondta, a kivitelezést több ütemben fogják elvégezni, hogy lehetőleg minél kevésbé okozzon gondot a közlekedésben. Néhány napja kezdték meg a marási munkálatokat, de szinte már a teljes felújításra kerülő burkolattal végeztek a szakemberek.

Az is jó hír, hogy a kormányzati keretből megújulhat a járdasor is. Mint azt Iván László hangsúlyozta, ez azért is jelentős dolog, mert egyrészt hosszú-hosszú idő után szebb és komfortosabb lesz, másrészt az önkormányzati költségvetésből csak nagyon apránként lehetett volna megcsinálni. Hozzátette, a járdát is szakaszosan újítják fel, ráadásul több parkolóhelyet tudnak kialakítani, és kicserélik a padokat is, tehát látványában is egy teljesen megszépült terület lesz.

Iván László arról is beszélt nekünk, képviselői munkássága során igyekszik megvalósítani minden olyan kérést, igényt, amelyet a körzetlakók jeleznek neki. Emellett olyan nagyszabású, sőt mérföldkőnek nevezhető „ügyek” is megoldódtak önkormányzati és kormányzati együttműködéssel, együttes erővel, mint például az egykori zöld SZTK felújítása, vagy az élményfürdő megvásárlása és újranyitása. - Amikor képviselővé választottak, az egyik nagy álmom volt az egykori zöld rendelő kálváriájának megoldása. Mára felújítottuk, közigazgatási hivatalként működik, és hamarosan az új parkolók is elkészülnek hozzá. Egy másik nagy célkitűzésen pedig a Vasmű út felújítása volt, amelynek szakaszai még két képviselőtársam körzetéhez is tartoznak. Nagyon örülök annak, hogy most eljutottunk idáig, és hogy felújíthatjuk ezt is. Bár vannak, akik azt mondják, hogy nem csinálunk semmit, de ez nem igaz- jegyzete meg a képviselő.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Közgyűlés, kupakgyűjtő

D+ Híradó - Közgyűlés, kupakgyűjtő

2019. szeptember 19. (csütörtök)

Rendkívüli közgyűlést tartottak, újabb kupakgyűjtőt helyeztek ki, premierre készülnek a Bartókban - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV Híradójában.

Légy szíves! a Béke városrészben is

Légy szíves! a Béke városrészben is

2019. szeptember 19. (csütörtök)

A Béke városrész is gazdagodott egy szív alakú kupagyűjtővel, amelyet a Március 15. téren állítottak fel. Sztankovics László, a 8-as számú választókerület képviselője elmondta, nagy sikere van ezen gyűjtőknek, és több lakó kérte, legyen náluk is.

Folytatódik az Otthon Melege program

Folytatódik az Otthon Melege program

2019. szeptember 19. (csütörtök)

Indulása óta már 310 ezer család kapott támogatást az Otthon Melege programban, a program újabb kiírással folytatódik - tájékoztatott Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Távhőtámogatás a nyugdíjasoknak

Távhőtámogatás a nyugdíjasoknak

2019. szeptember 19. (csütörtök)

Hat napirendi pont megtárgyalása miatt rendkívüli közgyűlésre hívta össze a képviselőket Cserna Gábor polgármester, az ülést csütörtökön reggel tartották a Városházán.

D+ Híradó - Érték, Mobilitási Hét

D+ Híradó - Érték, Mobilitási Hét

2019. szeptember 18. (szerda)

Megőrzik és megvédik a Vasmű úti platánfákat, Mobilitási Hét, szépkorú köszöntés - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV Híradójában.

Polgármesteri hétértékelő

Polgármesteri hétértékelő

2019. szeptember 18. (szerda)

Cserna Gábor egy hét elteltével ismét a D+TV kamerája elé állt és értékelte az elmúlt időszak legfontosabb eseményeit.

Az adategyeztetés határidejére hívja fel a figyelmet az MNB

Az adategyeztetés határidejére hívja fel a figyelmet az MNB

2019. szeptember 18. (szerda)

Október 31-ig kell adataikat egyeztetniük azoknak a banki, biztosítói, nyugdíjpénztári ügyfeleknek, akiket erről szolgáltatójuk értesített; adategyeztetés hiányában novembertől a banki ügyfelek például nem kezdeményezhetnek új tranzakciót a számlájukon - hívta fel a figyelmet szerdai közleményében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).