Dunaújváros Hetilap

A járdát is teljesen felújítják a Vasmű úton

2019. július 5. (péntek) 16:24 - Molnár Emese

Ezen a héten megkezdték a Vasmű út felújítását. Első ütemben marási munkálatokat végeznek a szakemberek. A felújítás több ütemben zajlik majd, melynek során a járdát is teljesen felújítják és több parkolóhelyet építenek ki az út mellett.

Városunk egyik legforgalmasabb útja a Vasmű út. Még az előző esztendőben az önkormányzat saját forrásból felújította a Városházától a Kossuth Lajos utcáig tartó szakaszát. Aztán Cserna Gábor polgármester bejelentette, kormányzati támogatásból, mintegy egymilliárd forintból folytatódhat a négysávos út felújítása. A tervezési, előkészületi munka után pedig hétfőtől már kitáblázták a forgalmi rend változásokat. Iván László, a 6-os számú választókörzet fideszes képviselője elmondta, a kivitelezést több ütemben fogják elvégezni, hogy lehetőleg minél kevésbé okozzon gondot a közlekedésben. Néhány napja kezdték meg a marási munkálatokat, de szinte már a teljes felújításra kerülő burkolattal végeztek a szakemberek.

Az is jó hír, hogy a kormányzati keretből megújulhat a járdasor is. Mint azt Iván László hangsúlyozta, ez azért is jelentős dolog, mert egyrészt hosszú-hosszú idő után szebb és komfortosabb lesz, másrészt az önkormányzati költségvetésből csak nagyon apránként lehetett volna megcsinálni. Hozzátette, a járdát is szakaszosan újítják fel, ráadásul több parkolóhelyet tudnak kialakítani, és kicserélik a padokat is, tehát látványában is egy teljesen megszépült terület lesz.

Iván László arról is beszélt nekünk, képviselői munkássága során igyekszik megvalósítani minden olyan kérést, igényt, amelyet a körzetlakók jeleznek neki. Emellett olyan nagyszabású, sőt mérföldkőnek nevezhető „ügyek” is megoldódtak önkormányzati és kormányzati együttműködéssel, együttes erővel, mint például az egykori zöld SZTK felújítása, vagy az élményfürdő megvásárlása és újranyitása. - Amikor képviselővé választottak, az egyik nagy álmom volt az egykori zöld rendelő kálváriájának megoldása. Mára felújítottuk, közigazgatási hivatalként működik, és hamarosan az új parkolók is elkészülnek hozzá. Egy másik nagy célkitűzésen pedig a Vasmű út felújítása volt, amelynek szakaszai még két képviselőtársam körzetéhez is tartoznak. Nagyon örülök annak, hogy most eljutottunk idáig, és hogy felújíthatjuk ezt is. Bár vannak, akik azt mondják, hogy nem csinálunk semmit, de ez nem igaz- jegyzete meg a képviselő.

A rovat további hírei: Közélet

A hajléktalanszállóhoz vitték a buszmegállókat

A hajléktalanszállóhoz vitték a buszmegállókat

2020. június 04. (csütörtök)

Az elmúlt időszakban számtalan lakossági visszajelzés érkezett a Papírgyári úti beton buszmegállók környékének állapotáról – a helyzet a napokban rendeződött, adta hírül város hivatalos oldala. 

Véradás: majdnem teljes üzemmód

Véradás: majdnem teljes üzemmód

2020. június 04. (csütörtök)

A nyár elején szokásoshoz mérten is  növekvő vérigénnyel számolnak a véradások szervezésekor, hangsúlyozta lapunknak Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője. 

Trianon 100 – megemlékezés és harangzúgás a gyásznapon

Trianon 100 – megemlékezés és harangzúgás a gyásznapon

2020. június 03. (szerda)

Több eseménnyel is emlékeznek városunkban a trianoni diktátum 100. évfordulójára a nemzeti összetartozás napján: a Trianon emlékműnél városi megemlékezés lesz csütörtökön délután, de 100 másodpercig harangzúgás is emlékeztet a tragikus évfordulóra.

Városháza: visszaáll a régi ügyfélfogadási rend

Városháza: visszaáll a régi ügyfélfogadási rend

2020. június 03. (szerda)

Fokozatosan áll vissza a korábbi ügyfélfogadási rend a Városházán, adta hírül a város hivatalos weboldala. Időpontok és megelőző rendszabályok a hajtás után.

Kórház: fokozott figyelemmel továbbra is

Kórház: fokozott figyelemmel továbbra is

2020. június 02. (kedd)

Változatlanul fenn kell tartani a kórházakban és a szakrendelésekben a járványügyi helyzetnek megfelelő beléptetési rendet – a részletekről felhívással fordult a nyilvánossághoz hivatalos oldalán a Szent Pantaleon Kórház. 

Több tízmilliós beruházás nyomán prémium minőségű mozi a dunaújvárosiaknak

Több tízmilliós beruházás nyomán prémium minőségű mozi a dunaújvárosiaknak

2020. június 01. (hétfő)

A KULTIK mozihálózat nyerte el a dunaújvárosi mozi üzemeltetését. Az erről szóló pályázatra összesen három céget hívott meg az önkormányzat – köztük a korábbi üzemeltetőt –, pályázatot azonban végül csak a KULTIK adott be, adta hírül a város hivatalos oldala.
 

Buszközlekedés: június elsejétől nyári menetrend

Buszközlekedés: június elsejétől nyári menetrend

2020. május 31. (vasárnap)

Hétfőtől nyári menetrend szerint járnak a helyi járatos buszok Dunaújvárosban.