A Ljubljana örülhetett

2019. augusztus 15. (csütörtök) 21:27 - Szárszó Lajos

Szoros mérkőzésen szenvedett 3-1-es vereséget Ljubljanában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A Fehérvár elleni győztes felkészülési mérkőzés után az újabb találkozókra ezúttal Szlovéniába utazott a DAB együttese, ahol két összecsapást játszik. Elsőként ma este a Ljubljana otthonában, míg holnap a Jesenice ellen játszanak Somogyi Balázsék. A HKO elleni derbin a hosszú utazás miatt kissé álmosan, ólomlábakkal kezdtek az újvárosiak, így a hazaiak vették kezükbe az irányítást. Míg a mieink játékában sajnos több volt a rontott átadás, addig a vendéglátók jól járatták a pakkot. Emiatt a meccset is ők irányították, míg a DAB csak a szórványos kontrákban bízhatott. Közben szerencsére, egészen a 18. percig jól zárt a védelem, ekkor azonban a négy a négy elleni játék során Zorko egy távolról eleresztett lövéssel megszerezte a Ljubjana vezető találatát (1-0).

Ez azért volt fájó, mert ekkora tűnt úgy, hogy felvették az újvárosiak a játék ritmusát. Ami azonban látványosan áthúzódott a második húsz percre, hiszen akkor már a támadás vezetésekre is volt erejük a Bikáknak. Több lehetőséget dolgoztak ki a fiúk, sőt, volt egy szólónk is Azari révén, de az kimaradt. A Ljubjana ezt használta ki, és növelte előnyét. Sajnos nem sikerült felszabadítani a kapunk előtt, rövid volt a kivágott korong, melyet lefüleltek a hazaiak, majd szép passzjáték végén Rajsar helyezte a pakkot a rövid sarokba (2-0). A DAB azonban újabb lendületet vett, és szépített. Remek akció végén Dansereau vette be a hazai kaput (2-1). A folytatás ugyan több gólt nem hozott, de jó volt látni, hogy mennyire feljavult a Bikák passzjátéka az első harmadhoz képest.

Ezt próbálták meg átmenteni a mieink a záró húsz percre is, mely eleinte jól működött. Esély is volt az egyenlítésre, a helyzetek azonban kimaradtak. A folytatásban kiegyenlített volt a játék, de kilenc perccel a vége előtt ismét nőtt a hátrányunk. Ezúttal Sever volt eredményes (3-1). A hajrában több kiállítást is kiosztottak a játékvezetők, melyekből mindkét oldalon voltak lehetőségek, de azok sorra kimaradtak. Hol mi, hol pedig a Ljubljana hagyta ki a ziccerét, így a meccs eredménye már nem változott. Összességében jó meccs volt, mely a felkészülés ezen szakaszában kitűnően szolgálta a bajnokságra történő hangolódást. A DAB játékosai ezt követően szinte azonnal buszra is szálltak, hiszen az újabb találkozó helyszínén alszanak. Így nem sok idejük marad a Jesenice elleni meccs előtt a pihenésre, mivel kora délelőtt már átmozgató edzést vezényel számukra Miroslav Ihnacak, majd 17 órától újra jégre lépnek Azariék.

HKO – DAB 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)

Ljubjana: Spreitzer, Us – Bernard, Bohinc, Brus, Cepon, Gorse, Jezovsek, Koren, Kujavec, Logar, Orehek, Pesut, Planko, Rajsar 1, Ropret, Sever 1, Simsic, Svete, Ulamec, Zorko 1. Vezetőedző: Tomaz Vnuk.

DAB: Hughson, Spodniak – Baker, Dansereau 1, Dósa, Hruby, Jancsó, Kovács B., Kovács E., Mazurek, Németh, Pettersson, Pinczés, Ráduly, Silló, Somogyi B., Somogyi N., Tamás, Varga, Vuorijarvi, Weninger, Azari. Vezetőedző: Miroslav Ihnacak.

A rovat további hírei: Sport

Helyi játékosok a futsal válogatottban

Helyi játékosok a futsal válogatottban

2019. november 21. (csütörtök)

Hatalmas eredmény a Dunaferr DUE Dutrade Futsal Club számára, hogy U17-es korosztályos csapatukból két játékos is lehetőséget kapott, hogy a magyar válogatott tagjaként mutassa meg tudását.

Hat edzőmeccs vár a Kohászra

Hat edzőmeccs vár a Kohászra

2019. november 21. (csütörtök)

Három hét alatt összesen hat alkalommal lép pályára felkészülési mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Sikerélmény a gyerekeknek

Sikerélmény a gyerekeknek

2019. november 21. (csütörtök)

Rengeteg tapasztalattal gazdagodtak a Dunaferr SE ifjú birkózói az Érden megrendezett Batthyány Olimpián.

Előny a Kazincbarcikánál

Előny a Kazincbarcikánál

2019. november 20. (szerda)

A röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének szerdai játéknapján a sok hibával játszó Dunaferr 3-0-s vereséget szenvedett a Kazincbarcikától.

Nagy csaták a Gárdonyiban

Nagy csaták a Gárdonyiban

2019. november 20. (szerda)

Közel száz sportoló vett részt a második alkalommal megrendezett Dunaújvárosi Nyílt Lábtoll-labda Versenyen.

A Vegyészt fogadjuk a Magyar Kupában

A Vegyészt fogadjuk a Magyar Kupában

2019. november 20. (szerda)

A röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének szerdai játéknapján a Dunaferr SE a Kazincbarcikát fogadja a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Ezúttal egy pont jutott

Ezúttal egy pont jutott

2019. november 19. (kedd)

Egy döntetlennel és két vereséggel zárták hétvégi bajnoki mérkőzéseiket a Dunaújváros PASE utánpótlás labdarúgói.