Dunaújváros Hetilap

Az itt élők biztonsága a legfontosabb

2019. augusztus 1. (csütörtök) 14:53 - Brousil Csaba

A Technikum városrészben, az Esze Tamás utcában is lesz bázisa a Pannon Polgárőrségnek, pár méterre a körzeti megbízotti irodától, így hatékonyabban tudják majd ellátni a körzetben a rendvédelmi feladatokat.

Cserna Gábor polgármester a helyiség jelképes átadásán elmondta, hogy a városlakók életében központi helyen szerepel a közbiztonság kérdése minden településen, így Dunaújvárosban is. Ezért örült ennek a kezdeményezésnek és Iván László körzeti képviselő javaslatának, hogy ezt az önkormányzati helyiséget a polgárőrök rendelkezésére bocsássák, mert ezáltal nő majd az itt élők közbiztonság érzete. Mint mondta a 132 négyzetméteres helyiségnek van bérleti díja, de ezt az önkormányzat, mint egyfajta támogatás állni fogja a polgárőrség helyett. Cserna Gábor megköszönte a polgárőrök áldozatos munkáját, kiemelve, hogy minden városi rendezvényen ott vannak és segítenek és őrzik, vigyázzák a városlakókat.

 

Iván László, a körzet fideszes önkormányzati képviselője megköszönte a polgármester és az önkormányzat támogatását, hogy ez a terve valóra válhatott és ezzel is tud segíteni a polgároknak abban, hogy nagyobb biztonságban érezzék magukat. Mint mondta sokat tesz a körzeti megbízottal, a rendőrséggel ennek a kérdésnek a megoldásán és reméli, hogy most egy lépéssel közelebb kerültek ehhez. Kiemelte, hogy számára az egyik legfontosabb kérdés az itt élők biztonsága. Király Balázs, körzeti megbízott elmondta, hogy az ő irodája a szomszédos Gábor Áron utcában van, így hatékonyabban tudnak majd fellépni a polgárőrökkel együtt, ha szükség van rá. A Pannon Polgárőrség vezetője megköszönte a polgármesternek és az önkormányzatnak, hogy kaptak egy irodát és megígérte, hogy mindent megtesznek majd, hogy a lakók biztonságba érezzék magukat.

Iván László a körzeti fejlesztések témáját érintve elmondta, hogy a másik nagy fejlesztés, amit 2014-bn megígért a választóknak az megvalósult: visszakapták a lakók az egykori Zöld sztk épületét és mellette elkészültek az új parkolóhelyek is. A másik nagy terv a polgárőrségi iroda volt, mely szintén megvalósult. Emellett mindig arra törekedett a munkája során, hogy a lakókkal egyeztetve, az ő kéréseiknek megfelelően alakuljanak a fejlesztések. A megkezdett munkát szeretné folytatni, mert mint mondta van még teendő a körzetben. Szeretné a parkolási problémákat megoldani a Semmelweis utcánál lévő háztömbök udvarában is, csakúgy, mint a Görbe utcánál és a Liget köznél. De kiemelte, hogy a jövőbeni fejlesztési terveit is mind úgy szeretné megvalósítani, hogy bevonja azokba a lakosságot, kikéri a véleményüket és meghallgatja javaslataikat.

Iván László beszélt a Kenyérgyári úton történt aszfaltbeszakadásról is. Elmondta, hogy a közeli parkolóban történt csőtörés, ez moshatta alá a talajt. Ezt a hibát a DVCSH elhárította, a vizet kiszivattyúzták, a csövet kicserélték. Az úton keletkezett beszakadás kijavítása várhatóan jövő héten hétfőn kezdődik meg, hiszen olyan időpontot kellett választani, amikor a piac miatt nincs csúcsforgalom a környéken.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. augusztus 18. (vasárnap)

Egy csokorban a hét legfontosabb hírei, eseményei a D+TV heti hírösszefoglalójában.

Átadták a Pro Pentele díjat

Átadták a Pro Pentele díjat

2019. augusztus 18. (vasárnap)

A Pro Pentele Díj, az Oklevél Penteléért díj és az Emlékoklevél Penteléért díj átadásával és aratóbállal köszöntötték augusztus 20-át a Pentelei Nyugdíjas Klub, a Hagyományőrző Egyesület tagjai szombaton az egykori Szórád iskolában, az Óvárosban.

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2019. augusztus 17. (szombat)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a városi hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért augusztus 28-án  8:30-tól várhatóan 15:30-ig áramszünet lesz az alábbi területeken.

Folytatódnak a járdafelújítások

Folytatódnak a járdafelújítások

2019. augusztus 17. (szombat)

Az elmúlt öt év munkája és az elmúlt három év tervezése után több száz méter járda újult meg a 6-os körzetben, az Építők útján.

Gyászjelentés

Gyászjelentés

2019. augusztus 16. (péntek)

Megrendült szívvel tudatjuk, hogy Pethő Vilmosné, született Pfeffer Ilona, 83 esztendős korában elhunyt. Örök nyugalomra 2019. augusztus 23-án,14.30-kor helyezik a dunaújvárosi temetőben.

Jó kezekben vagyunk

Jó kezekben vagyunk

2019. augusztus 16. (péntek)

A dunaújvárosiak élete a kórház és a mentőállomás szempontjából is jó kezekben van, hangsúlyozta Cserna Gábor polgármester, aki csütörtökön találkozott Kiss Miklós állomásvezető mentőtiszttel.

D+ Híradó - Vasmű klub, Vasmű út

D+ Híradó - Vasmű klub, Vasmű út

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Vasmű klub és térfigyelő kamera, jó ütemben halad a Vasmű út felújítása - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.