Dunaújváros Hetilap

Az itt élők biztonsága a legfontosabb

2019. augusztus 1. (csütörtök) 14:53 - Brousil Csaba

A Technikum városrészben, az Esze Tamás utcában is lesz bázisa a Pannon Polgárőrségnek, pár méterre a körzeti megbízotti irodától, így hatékonyabban tudják majd ellátni a körzetben a rendvédelmi feladatokat.

Cserna Gábor polgármester a helyiség jelképes átadásán elmondta, hogy a városlakók életében központi helyen szerepel a közbiztonság kérdése minden településen, így Dunaújvárosban is. Ezért örült ennek a kezdeményezésnek és Iván László körzeti képviselő javaslatának, hogy ezt az önkormányzati helyiséget a polgárőrök rendelkezésére bocsássák, mert ezáltal nő majd az itt élők közbiztonság érzete. Mint mondta a 132 négyzetméteres helyiségnek van bérleti díja, de ezt az önkormányzat, mint egyfajta támogatás állni fogja a polgárőrség helyett. Cserna Gábor megköszönte a polgárőrök áldozatos munkáját, kiemelve, hogy minden városi rendezvényen ott vannak és segítenek és őrzik, vigyázzák a városlakókat.

 

Iván László, a körzet fideszes önkormányzati képviselője megköszönte a polgármester és az önkormányzat támogatását, hogy ez a terve valóra válhatott és ezzel is tud segíteni a polgároknak abban, hogy nagyobb biztonságban érezzék magukat. Mint mondta sokat tesz a körzeti megbízottal, a rendőrséggel ennek a kérdésnek a megoldásán és reméli, hogy most egy lépéssel közelebb kerültek ehhez. Kiemelte, hogy számára az egyik legfontosabb kérdés az itt élők biztonsága. Király Balázs, körzeti megbízott elmondta, hogy az ő irodája a szomszédos Gábor Áron utcában van, így hatékonyabban tudnak majd fellépni a polgárőrökkel együtt, ha szükség van rá. A Pannon Polgárőrség vezetője megköszönte a polgármesternek és az önkormányzatnak, hogy kaptak egy irodát és megígérte, hogy mindent megtesznek majd, hogy a lakók biztonságba érezzék magukat.

Iván László a körzeti fejlesztések témáját érintve elmondta, hogy a másik nagy fejlesztés, amit 2014-bn megígért a választóknak az megvalósult: visszakapták a lakók az egykori Zöld sztk épületét és mellette elkészültek az új parkolóhelyek is. A másik nagy terv a polgárőrségi iroda volt, mely szintén megvalósult. Emellett mindig arra törekedett a munkája során, hogy a lakókkal egyeztetve, az ő kéréseiknek megfelelően alakuljanak a fejlesztések. A megkezdett munkát szeretné folytatni, mert mint mondta van még teendő a körzetben. Szeretné a parkolási problémákat megoldani a Semmelweis utcánál lévő háztömbök udvarában is, csakúgy, mint a Görbe utcánál és a Liget köznél. De kiemelte, hogy a jövőbeni fejlesztési terveit is mind úgy szeretné megvalósítani, hogy bevonja azokba a lakosságot, kikéri a véleményüket és meghallgatja javaslataikat.

Iván László beszélt a Kenyérgyári úton történt aszfaltbeszakadásról is. Elmondta, hogy a közeli parkolóban történt csőtörés, ez moshatta alá a talajt. Ezt a hibát a DVCSH elhárította, a vizet kiszivattyúzták, a csövet kicserélték. Az úton keletkezett beszakadás kijavítása várhatóan jövő héten hétfőn kezdődik meg, hiszen olyan időpontot kellett választani, amikor a piac miatt nincs csúcsforgalom a környéken.

A rovat további hírei: Közélet

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

2020. február 23. (vasárnap)

Iskolanyitogatót tartottak a Szabó Magda iskolában, késve érkeznek az egyenlegértesítők - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó legutóbbi adása.

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

2020. február 21. (péntek)

Városunkba érkezik a Hard Dog Race elnevezésű futóverseny, lassan véget ér a farsangi időszak - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: digitális témahét

DS Híradó: digitális témahét

2020. február 20. (csütörtök)

Digitális témahét a Móriczban, tollaslabda a sportcsarnokban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: fókuszban a választás!

DS Híradó: fókuszban a választás!

2020. február 18. (kedd)

Természetesen a vasárnap rendezett időközi országgyűlési választás került a DS Híradó tegnapi adásának vezető anyagába. Ellenzéki diadal és további aktualitások máris itt!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

2020. február 13. (csütörtök)

Visszavonta a létszámleépítést, kétlépcsős bérfejlesztést tervez az ISD Dunaferr Zrt., így a szerdára időzített tüntetés is elmaradt az Orosz Nagykövetség előtt. A megegyezés hírét közleményben üdvözölte a város önkormányzata.

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

2020. február 13. (csütörtök)

Néma főhajtással, majd a „Dunaújváros Sportjáért” Díj ünnepélyes átadásával kezdődött a közgyűlés nyílt ülése a Városháza „C” szárnyában csütörtökön délelőtt. Ezt követően 40 napirend tárgyalása során több zsebbevágó tételről, így a város büdzséjéről is döntöttek a képviselők.

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

2020. február 13. (csütörtök)

Közmeghallgatás a városházán, helyesírási verseny a Gárdonyiban, kiállítás a Bartókban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS híradó tegnapi adása.