Bravúros Sárkányok!

doszerk - 2019. augusztus 7. 8:00

Remekül szerepeltek a Dragon Steel SE versenyzői a sárkányhajósok Spanyolországban megrendezett Európa-bajnokságán.

Spanyolországban, Sevillában rendezték meg július 25. és 28. között a 18. EDBF Klub legénység Európa-bajnokságot, melyen hazánkat a Magyar Sárkányhajó Szövetség három egyesülete képviselte, a Dragon Steel SE, a Dunai Sárkányok Vác, és a Dragon Aqua SE. A kontinensviadalon 15 nemzetből nagyhajóban 31, kishajóban 60 klub legénysége mérte össze az erejét, s mint azt Tóth Edit, a Dragon Steel SE elnöke elmondta, a magyar sárkányhajósok nagyon erős mezőnyben érték el a kiváló eredményeket.

"Egyesületünk Senior A vegyes (40 év felettiek) kategóriában indult, átlagban 62 éves csapatával. Ennek oka, hogy a csapatban a dobos kivételével mindenkinek meg kell felelnie az adott kategória korhatár előírásának, s a mi csoportunkban végül tizenkét egység indult. Rögtön a landolás után, délután már az 500 méteres távon mérhettük össze erőnket vetélytársainkkal, s az elő- és középfutam eredménye alapján a kisdöntőbe jutottunk, ahol a második helyen sikerült befutnunk.

Kép forrása: Dragon Steel SE

Másnap a 2000 méteres távon a második pozícióból indultunk az üldözéses versenyben és senki sem előzött meg bennünket. Az időeredményünk alapján végül az összesített 8. helyre rangsoroltak bennünket. A harmadik napon eljött a 200 méteres futamok ideje. Az előfutamban harmadikak lettünk, a középfutamban azonban technikát változtattunk és az így elért időeredményünkkel bravúrosan bejutottunk a legjobb hat közé a nagydöntőbe. Itt végül a hatodik helyen végeztünk, de ezzel együtt is rendkívül boldogok voltunk az eredmény miatt. A tisztes helytállás a csapat részéről maximálisan teljesült, még a számunkra rendkívüli meleg ellenére is" – árulta el Tóth Edit.

Akitől megtudhattuk azt is, hogy még előttünk áll egy rendkívül fontos esemény. Hamarosan ugyanis a thaiföldi Nemzeti vb-re, Pattayaba utazunk 14 versenyzővel és két kísérővel a magyar válogatott csapat részeként, ahol az U18-as legénység 11 versenyzőt (a csapat 80%-át) és a Senior B egységbe 4 főt ad a Dragon Steel SE.

A Dragon Steel SE Eb-versenyzői: Bényi Andrásné, Bíró Andrea, Csordás István, Fehér Nárcisz, Hallas János, Gálné S. Éva, Hoffmann-né Bárdos Helga, Kótai Ferenc, Körmendi László, Pipa Károly, Szatmári Csaba, Tóth Edit, Varga Béla.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.