Dunaújváros Hetilap

Elhunyt a kórház neurológus főorvosa

doszerk - 2019. augusztus 1. 18:25

A Szent Pantaleon Kórház vezetősége mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy dr. Aszalós Csongor neurológus főorvos, méltósággal viselt  hosszas betegség után 59 éves korában július 29-én hétfőn elhunyt.

Dr. Aszalós Imre Csongor 1959. szeptember 19. született Baján. 1987-ben szerezte orvosi diplomáját a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Első munkahelye a Szent Margit Kórház volt, ahol 1993-ban neurológiából szakvizsgázott. 2007-ben került az Albert Schweitzer Kórház Neurológiai osztályára, Hatvanban. Főállása mellett a Zuglói Rendelőintézet a neurológiai szakrendelés vezető főorvosa is volt. Kórházunk ügyeleti rendszerébe 2015 októberétől csatlakozott. Kollégái víg kedélyű, jó humorú, régi vágású szakembernek tartották szerették. Betegekkel előzékeny, empatikus, korrekt volt. 

Főorvos úr szabadidejét a művészetnek szentelte. Verseket, orvosi komédiákat írt és könyvei is jelentek meg. Első verseit huszonévesen írta. Medica Commedia - Orvosi színjáték című színpadi művét 2011-ben mutatták be, azóta több alkalommal hangzott el neves művészek előadásában. 2012-ben írta a Hogyan keressünk hálapénzt? című bohózatot, melynek rendezője és főszereplője volt, orvos kollégái alakították a többi szereplőt. Az ország több városában került színpadra és igen nagy sikert aratott. A „Hasonlatok könyve” első verseskötete, ami 2017-ben jelent meg közel négy évtized költeményeiből válogatott verseiből. Megjelent  könyvéről a következő kritika olvasható: „A gazdag könyv szerzője nem kezdő, mégis elsőkötetes költő. Sokáig, évtizedekig várt, mielőtt vállalta volna a kitárulkozást, pedig volt, van mit kiterítenie: változatos költői formákat, a soha el nem avuló kötött formák biztos kezelését; a filozofikustól a játékos-ironikusig ívelő hangnemet; a meghitt szerelmi élmény csendjét; Balassi, Weöres és Juhász Ferenc művészi örökségének vállalását. Meditációra hajló személyisége felfelé és lefelé, a pillanatra és a végtelenre is tekint.”

Aszalós Csongor gyakorló orvos, költőként 2011-ben lépet a szűkebb, majd 2017-ben a tágabb nyilvánosság elé, idén februárban jelent meg utolsó „Szemed áldó cipruság” című immár a negyedik kötete. Amit a könyvében magáról ír: "Mindent írtam: lírát, elégiát, / rövid dalocskát, eposzt, szonettet, / mert csak így tudtam sugározni át / dús tárházát a dúló érzelemnek."

Nagyszerű, széles látókörű, mélyen érző, sokszínű ember és alapos, kiváló orvos volt! A temetése 2019. szeptember 4-én, szerdán lesz a Kerepesi úti temetőben.

A Szent Pantaleon Kórház vezetősége osztozik a család és hozzátartozók fájdalmában. Nyugodjék békében!

- pantaleon.hu -

A rovat további hírei: Közélet

95 évesen is aktívan, az unokákért

95 évesen is aktívan, az unokákért

2024. már. 19.

Tündéri 95 éves szépkorú polgár ünnepelte születésnapját városunkban – Győri Sándorné, Julianna nénit a jeles alkalomból Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő látogatta meg otthonában. Julianna néni családja körében fogadta a jókívánságokat.

Célunk egy élhetőbb, modern város

Célunk egy élhetőbb, modern város

2024. már. 18.

A fenntartható, zöldülő város ügyéről egyeztetett Szabó Zsolt és Bartuszek Lilla, a Fenntartható Városok alapítója a Városházán a napokban. Dunaújváros gazdasági alpolgármestere szerint a városvezetés  nyitott minden olyan megoldásra, ami egy élhetőbb, modern város megteremtését szolgálja.

Teljesen megújulnak a város padjai

Teljesen megújulnak a város padjai

2024. már. 17.

Aki nyitott szemmel jár a városban, annak feltűnhet, hogy az önkormányzat több helyen is új padokat helyezett ki, a régiek pedig teljes felújításon estek át. Az esztétikai benyomásokon túl nyilván a kényelmi szempontok is fontosak.

Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekben

Ismét cserélte az önkormányzat a lejárt életmentő eszközöket az intézményekben

2024. már. 16.

A néhány évvel ezelőtt a fővárosban történt tragédiát követő civil összefogásnak és a dunaújvárosi önkormányzatnak köszönhetően minden városi oktatási intézménybe került életmentő allergiagyógyszer, vagyis EpiPen.

"Kelj, magyar ifjúság, légy te virág magad!" (galériával)

"Kelj, magyar ifjúság, légy te virág magad!" (galériával)

2024. már. 15.

Városunkban is megemlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 176. évfordulójáról a '48-as emlékműnél  ma délelőtt. 

Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveit

Navracsics Tibor ismerhette meg a városvezetés koncepcióját, terveit

2024. már. 14.

A területfejlesztési miniszterrel Pintér Tamás polgármester tárgyalt Székesfehérváron kedden délután. A város gazdasági helyzete mellett a fejlesztési terveket egyeztették a tárgyaló felek. Az eseményről a város első embere számolt be.

A Béke városrész egy kicsit könnyebb lett – közel 400 köbméter szeméttel biztosan

A Béke városrész egy kicsit könnyebb lett – közel 400 köbméter szeméttel biztosan

2024. már. 14.

Ismét csak döbbenetes mennyiségű lom, szemét, hulladék került a konténerekbe. Ez a mérlege az esztendő első lomtalanításának. A Béke városrészben, egyszerre három helyen is le lehetett adni a feleslegessé vált holmikat múlt szombaton. És le is adták!