Dunaújváros Hetilap

Elhunyt a kórház neurológus főorvosa

doszerk - 2019. augusztus 1. 18:25

A Szent Pantaleon Kórház vezetősége mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy dr. Aszalós Csongor neurológus főorvos, méltósággal viselt  hosszas betegség után 59 éves korában július 29-én hétfőn elhunyt.

Dr. Aszalós Imre Csongor 1959. szeptember 19. született Baján. 1987-ben szerezte orvosi diplomáját a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Első munkahelye a Szent Margit Kórház volt, ahol 1993-ban neurológiából szakvizsgázott. 2007-ben került az Albert Schweitzer Kórház Neurológiai osztályára, Hatvanban. Főállása mellett a Zuglói Rendelőintézet a neurológiai szakrendelés vezető főorvosa is volt. Kórházunk ügyeleti rendszerébe 2015 októberétől csatlakozott. Kollégái víg kedélyű, jó humorú, régi vágású szakembernek tartották szerették. Betegekkel előzékeny, empatikus, korrekt volt. 

Főorvos úr szabadidejét a művészetnek szentelte. Verseket, orvosi komédiákat írt és könyvei is jelentek meg. Első verseit huszonévesen írta. Medica Commedia - Orvosi színjáték című színpadi művét 2011-ben mutatták be, azóta több alkalommal hangzott el neves művészek előadásában. 2012-ben írta a Hogyan keressünk hálapénzt? című bohózatot, melynek rendezője és főszereplője volt, orvos kollégái alakították a többi szereplőt. Az ország több városában került színpadra és igen nagy sikert aratott. A „Hasonlatok könyve” első verseskötete, ami 2017-ben jelent meg közel négy évtized költeményeiből válogatott verseiből. Megjelent  könyvéről a következő kritika olvasható: „A gazdag könyv szerzője nem kezdő, mégis elsőkötetes költő. Sokáig, évtizedekig várt, mielőtt vállalta volna a kitárulkozást, pedig volt, van mit kiterítenie: változatos költői formákat, a soha el nem avuló kötött formák biztos kezelését; a filozofikustól a játékos-ironikusig ívelő hangnemet; a meghitt szerelmi élmény csendjét; Balassi, Weöres és Juhász Ferenc művészi örökségének vállalását. Meditációra hajló személyisége felfelé és lefelé, a pillanatra és a végtelenre is tekint.”

Aszalós Csongor gyakorló orvos, költőként 2011-ben lépet a szűkebb, majd 2017-ben a tágabb nyilvánosság elé, idén februárban jelent meg utolsó „Szemed áldó cipruság” című immár a negyedik kötete. Amit a könyvében magáról ír: "Mindent írtam: lírát, elégiát, / rövid dalocskát, eposzt, szonettet, / mert csak így tudtam sugározni át / dús tárházát a dúló érzelemnek."

Nagyszerű, széles látókörű, mélyen érző, sokszínű ember és alapos, kiváló orvos volt! A temetése 2019. szeptember 4-én, szerdán lesz a Kerepesi úti temetőben.

A Szent Pantaleon Kórház vezetősége osztozik a család és hozzátartozók fájdalmában. Nyugodjék békében!

- pantaleon.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.